soul wandering Posted October 28, 2011 Report Posted October 28, 2011 Poresko uciti iz skripte, i to manje, ima ih dve. Kompaniju ucila iz skripte, dobila 9 ...GPP iz prirucnika cu da ucim i to za januar.Polako.
soul wandering Posted October 28, 2011 Report Posted October 28, 2011 Da,prvu cistila u septembru,drugu u oktobru, trecu prenela 2 , trebalo je jedan, prokleti Kreća. Uvek skripta
kuruz Posted October 28, 2011 Report Posted October 28, 2011 Ma kakvi. Evo sad učim Radno iz one glupe skripte, samo zato što ne postoji knjiga i umirem, pošto hoću da dobijem višu ocenu, pa moram da naučim to. Uzdam se u peticu sa vežbi.
soul wandering Posted October 28, 2011 Report Posted October 28, 2011 Nije ti to skripta, to je kao neki udzbenik, da je skripta bilo bi razumljivije . Mene je ubilo to radno u pojam,posebno socijalno. Mada ni kolektivno nije zanimljivo. Ja dobih 9 bez vecih problema. Ti pucaj na 10.
Machka Naopachka Posted October 28, 2011 Report Posted October 28, 2011 E tako mi nešto treba, hvala! Nailazim na oprečne informacije što se stipendije tiče, na našem Erasmus sajtu (tj. tom Tempus) piše da se dobija 1000E mesečno + za selidbu do 4000E + školarinu + zdravstveno osiguranje, što je prilično OK. S druge strane, na sajtu master program piše jednostavno 24 000E godišnje Piši mail... odgovaraju brzo, iako nisu previše informativni, moraš jako jasno da formulišeš pitanje, i pomoćiće ti ako na keca znaju odgovor. Ja sam (davnooooooooooo...) išla preko Tempusa, to se tek bilo pojavilo, još su bile vize i sve, imali smo 1000e dzeparac al smo od tih para plaćali stan, a plaćen je bio put. To je bio jedan semestar i to jedva (90 dana zbog vize).
In The Flesh Posted October 28, 2011 Report Posted October 28, 2011 Koji su vam prosjeci sa faksa? Ja sam imao 8,52 i tek sam prije dva dana saznao da je trebalo kao pripravnik da imam pun iznos plate (jer je > 8,5), a ne 80% (kako je po našem zakonu). Zakinuli me za oko 800€ ukupno. Kad sam debil.
Lou Posted October 28, 2011 Report Posted October 28, 2011 Nisam računao sa poslednje dve ocene, ali je otprilike oduvek išao između 8,5 i 9. Sada je 8,5nešto.
oʞɾoƃ Posted October 28, 2011 Report Posted October 28, 2011 8.68, i to samo zato što sam bio debil, pa nisam poništavao neke usrane ocene iz nebitnih predmeta u prvoj godini.
Lou Posted October 29, 2011 Report Posted October 29, 2011 Nikad poništavanje, uvek 666. Imao sam kolegu koji je hteo da poništi devetku na ispitu na kojem niko nije dobio više od sedmice. Profesor mu nije dao.
In The Flesh Posted October 29, 2011 Report Posted October 29, 2011 A i ti profesori su debili. "Ne može niko da ima 10 kod mene" zajebani fazon.
Lou Posted October 29, 2011 Report Posted October 29, 2011 Nije bio takav profa, ali se slažem sa tobom. Ovaj je jednostavno pitao zašto želi da poništi i lepo mu objasnio da je devetka nebitna statistika. Ali, šta ćeš kad je ovaj zapeo za 10,00 prosek.
BLAGOJE Posted October 29, 2011 Report Posted October 29, 2011 imam drugaricu koja je pala godinu zbog ponistavanja.true story.
Grobodan Posted October 29, 2011 Report Posted October 29, 2011 Bio kod mene neki kod koga ako znaš prosečno dobiješ 6, za dobro znanje 7 a da skidaš zvezde sa nebesa i dižeš ljude iz mrtvih dobijaš osmicu, više nikad niko nije dobio.
Lou Posted October 29, 2011 Report Posted October 29, 2011 Srećom, imao sam samo jednog takvog profesora, ali se promenio kada je studentsko telo popričalo sa dekanom za nastavu.
In The Flesh Posted October 29, 2011 Report Posted October 29, 2011 (edited) Nije bio takav profa, ali se slažem sa tobom. Ovaj je jednostavno pitao zašto želi da poništi i lepo mu objasnio da je devetka nebitna statistika. Ali, šta ćeš kad je ovaj zapeo za 10,00 prosek. Pa to je njegovo pravo, jbg. Profesoru ni iz džepa ni u džep (mada za ovo "u džep" ima dosta primjera). Edited October 29, 2011 by In The Flesh
Lou Posted October 29, 2011 Report Posted October 29, 2011 Da se ispravim, sad sam video da sam izostavio reč - profesor mu isprva nije dao, pa onda ovo što sam napisao. Tako da je na kraju kolega poništio ocenu. A mi se smejali.
In The Flesh Posted October 29, 2011 Report Posted October 29, 2011 (edited) I nije dobio 10 kasnije, naravno. edit: biće prije neku 7-icu. Edited October 29, 2011 by In The Flesh
Stolet Posted October 29, 2011 Report Posted October 29, 2011 (edited) @Stolet Hah, pa ja i jesam na PMF-u u Novom Sadu, na biologiji tacnije. Ne mogu reci da sam zacudjena, u samom startu su se potrudili da nam uzmu sto vise para, dok smo svi tu, je l. E, a reci mi, kad smo vec na istom fakultetu, da li funkcionise prijavljivanje ispita preko sajta? Ne bih da se zeznem s tim. Funkcioniše Pre prijave preko neta moraš da izmiriš finansijske obaveze, tj. da platiš sve što nisi platila. Piši mail... odgovaraju brzo, iako nisu previše informativni, moraš jako jasno da formulišeš pitanje, i pomoćiće ti ako na keca znaju odgovor. Ja sam (davnooooooooooo...) išla preko Tempusa, to se tek bilo pojavilo, još su bile vize i sve, imali smo 1000e dzeparac al smo od tih para plaćali stan, a plaćen je bio put. To je bio jedan semestar i to jedva (90 dana zbog vize). EDIT: A prosek je veselje Bio sam na 9.7 i onda sam žurio da sve očistim za fensi stipendiju, u foto-finišu dobio prvu sedmicu i prvu šesticu u karijeri i spustio prosek na 9.3, ali šta znam, dobio sam stipendiju pa valjda nije frka Onda sam se opet uozbiljio i približavam se 9.5, dok bi do kraja mogao nazad na staro Ali jbg, kod nas zapravo nije potrebno toliko mnogo da se uči, sve je to manje-više logično, ako razumeš ponašanje materije na tom nivou mnoge stvari ćeš vrlo lako usvojiti. Naravno, studenti uče napamet, pa onda moraju sve iznova, ništa ne zapamte, muče se, padaju ispite i godine, a problem je samo što imaju potpuno pogrešan pristup. Zato mi nije jasno, ako planiraš da učiš bez razmišljanja, šta radiš na faksu, pogotovo na prirodnim naukama? Pisao sam im mail Stvarno su brzo odgovorili, samo eto na moja pitanja nisu znali odgovor, ali dobro, dobio sam odgovor od koordinatora tog programa na koji konkurišem. Lepo je ipak što može i neko u Srbiji da pomogne Jao upalo u quote što sam pisao za prosek Edited October 29, 2011 by Stolet
Machka Naopachka Posted October 29, 2011 Report Posted October 29, 2011 Ma samo napred, drugarica moja je na travelling master erasmus (valjda) dakle, iskustvo nevidjeno, 2 godine, svaki semestar u drugoj državi...
Lou Posted October 29, 2011 Report Posted October 29, 2011 I nije dobio 10 kasnije, naravno. edit: biće prije neku 7-icu. Nikoga nije bilo briga, mi smo naše ocene upisali, a kolegu niko nije voleo.
Drogarito Posted November 1, 2011 Report Posted November 1, 2011 Antonovica umalo nisu prebili danas na filozofskom.Kakvi idioti.....
Schneider Posted November 1, 2011 Report Posted November 1, 2011 Jel to neki profesor ili? Ko je hteo da ga prebije?
Fapril ethereal Posted November 4, 2011 Report Posted November 4, 2011 jel ima neko sa FON-a i da li je isao na predavanje Maje Vasic 26.oktobra? cuo sam da je bilo lajvstrima,pa reko da da li je to neko pratio i da li to negde moze da se skine slucajno..
Recommended Posts