Face Of Melinda Posted September 6, 2007 Report Posted September 6, 2007 Jedno pitanje za filologe. Da li zna neko koliko je vremena potrebno da se nauci kineski jezik?
Vresište Posted September 6, 2007 Report Posted September 6, 2007 (edited) Hmmm, Filolog che ti verovatno izstepenovati ovo pitanje...na koju jezichku veshtinu mislish? Edited September 6, 2007 by matatrtaDgrejt
Face Of Melinda Posted September 6, 2007 Report Posted September 6, 2007 U kontextu koliko mi je vremena potrebno da naucim jezik da se snadjem kada bih putovala tipa na sever Kine? Da naucim da se snadjem, da pitam gde, sta, kako i tako to a podrazumeva se da naucim i da napisem to sto me inetersuje... posto imaju gomile znakova i kombinacije istih tako da
Vresište Posted September 6, 2007 Report Posted September 6, 2007 (edited) 'Bm li ga.. Lingvisti se odavno kolju oko toga shta je gradivna jedinica nekog jezika...ako mene pitash to je rechenica. Mislim da bi prvo trebalo razluchiti kuda si se namerila(sever Kine je mnogo toga), jer azijski jezici imaju brdo neslichnih dijalekata (mislim da che te mandarinski svugde progurati, al` to je nagadjanje)...Onda tek sesti da uchish uputstva iz nekog tur. priruchnika pa d` vidish kud bi te to odvelo...Puno sreche u sv. sluchaju. Edited September 6, 2007 by matatrtaDgrejt
Face Of Melinda Posted September 6, 2007 Report Posted September 6, 2007 Pa zato i pitah da li mi se vise isplati da lepo upisem jezik i naucim ga (ako ima nesto za neko krace vreme) ili da se snadjem sa turistickim vodicem posto je on videh ludilo.
Vresište Posted September 6, 2007 Report Posted September 6, 2007 (edited) Upishesh as in studirash? Pa draga kad si ti (tj. za koliko godina) namerila da idesh tamo? U svakom sluchaju ti je bolje da s` poduchish Sa profanom...chak i genijalnost kad je samouka, nosi pechat samoukosti...formalno obrazovanje rulz jer tezhe zalutash, jel`te imash koga da pitash kad imash shta da pitash (a na nepoznatoj teritoriji uvek ima pitanja)... p.s.lel, shto volim da dajem ochigledne savete. Trebache ti mnogo...koliko ja znam za pismenost bi valjalo savladati nekih 2000 simbola... Edited September 6, 2007 by matatrtaDgrejt
Minerva_SD Posted September 7, 2007 Report Posted September 7, 2007 Jedno pitanje za filologe. Da li zna neko koliko je vremena potrebno da se nauci kineski jezik? Zavisi... Od toga koliko brzo pamtiš i da li učiš njihove znakove i pravpois ili transkripciju?
WoI Posted September 7, 2007 Report Posted September 7, 2007 Jedno pitanje za filologe. Da li zna neko koliko je vremena potrebno da se nauci kineski jezik? :) :) :) :) daj ne seri da i ti ides. ostavices me samog :(
kuruz Posted September 7, 2007 Report Posted September 7, 2007 Не бој се, друже, ту смо ми да те чувамо :)
Grobodan Posted September 7, 2007 Report Posted September 7, 2007 Komso, zar ti treba jos neko pored mene?
Face Of Melinda Posted September 7, 2007 Report Posted September 7, 2007 :) :) :) :) daj ne seri da i ti ides. ostavices me samog :( Ne idem dok ne zavrsim fax, naraFno, ali ako je tamo bolje why not? uostalom isplati se znati kineski
WoI Posted September 7, 2007 Report Posted September 7, 2007 Ne idem dok ne zavrsim fax, naraFno, ali ako je tamo bolje why not? uostalom isplati se znati kineski da se bolje cenjkas na buvljaku?
мать Posted September 7, 2007 Report Posted September 7, 2007 studentarija...koja je to stoka :) to tinajbolje znasx nisi josx ni krenuo na faqltet a znasx visxe od pola ljudi tamo samo etf
Lex Luthor Posted September 7, 2007 Report Posted September 7, 2007 to tinajbolje znasx nisi josx ni krenuo na faqltet a znasx visxe od pola ljudi tamo samo etf Ua štreberi! Ma šta ja kome kažem, ja ga završio u roku... Jbg. Bili su to lepi dani.
*nitro* Posted September 7, 2007 Report Posted September 7, 2007 da se bolje cenjkas na buvljaku? ROFL
Hell on Earth Posted September 8, 2007 Report Posted September 8, 2007 Studiram besposlicenje i manipulantsko crpljenje kucnog budzeta na sve moguce nacine.
WoI Posted September 8, 2007 Report Posted September 8, 2007 to tinajbolje znasx nisi josx ni krenuo na faqltet a znasx visxe od pola ljudi tamo samo etf jebga kad sam popularan i kad me vole zene
Face Of Melinda Posted September 8, 2007 Report Posted September 8, 2007 jebga kad sam popularan i kad me vole zene "...the fact that the sexual pleasure center of your cerebral cortex has been over-stimulated by spirochetes is a poor basis for a relationship." sto bi rekao House
Guest Ace Of Spades Posted September 9, 2007 Report Posted September 9, 2007 Ja se upisao na Akdaemiju lepuh umetnosti-meadzment masovnih medija... kazu da su ribe lake ,lude i glupe ko kurac
Recommended Posts