Jump to content

Sta studirate?

chatjunkie

Recommended Posts

A koji to mi? jel ti nisi student?

Usled sve ozbiljnijeg udaljavanja Srbije od Evropske unije, omladinske i studentske organizacije pokreću akciju ”Evropa nema alternativu!“. Akcija počinje protestnim okupljanjem u minut do dvanaest, u ponedeljak 11. februara, na platou ispred Filozofskog fakulteta u Beogradu i protestnom šetnjom od Platoa do zgrade Vlade Republike Srbije rutom Vasina-Kolarčeva-Terazije-Kralja Milana-Kneza Miloša.

Predstavnicima građana i nosiocima vlasti u Srbiji želimo da pošaljemo jasan i nedvosmislen apel da ne sme biti kockanja sa evropskom perspektivom naše zemlje. Ovom akcijom zahtevamo odgovoran pristup u rukovođenju državom i donošenje svih važnih odluka koje potvrđuju evropski kurs Srbije i ostvaruju osnovna očekivanja većine građana. Želimo da se što pre omogući nesmetano kretanje naših građana u zemljama EU. Želimo šansu da svoje znanje stičemo u drugim zemljama Evrope i da omogućimo našim kolegama iz tih zemalja da nas bolje upoznaju studiranjem u Srbiji. Želimo priliku da sarađujemo sa mladima iz EU i da učestvovanjem u evropskim programima, razmenom iskustava i akcijama odgovorno gradimo zajedničku evropsku buducnost! Ovi zahtevi su predati Vladi u vidu Deklaracije mladih Srbije, koju je potpisalo 56 omladinskih organizacija.

pa onda mojne da me cimas i nerviras, jebo te znaci bila si mnogo mala kad se borilo protiv slobe, tad je krenulo od studenata, ima da krene i sad, ne mozemo kao bducnost ove zemlje da trpimo da nam sjebavaju trud. NIKADA ALI NIKADA NECEMO DOZVOLITI DA SE IGRAJU SA NASOM BUDUCNOSCU! SVI MARS NA PROTEST!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Kao da je bitno, njima koji su u zakasnelom pubertetu je bitno da se bore za nešto. Kakva izolovana zemlja, o čemu bre vi pričate?! Obrazovni sistem se menja od osnovne škole, ne od faxa.

Inače, studiram francuski i švedski na Filološkom.

nema potrebe da vredjash, zaista. ja razumem da ne znash shta znachi sledece:

Želimo da se što pre omogući nesmetano kretanje naših građana u zemljama EU. Želimo šansu da svoje znanje stičemo u drugim zemljama Evrope i da omogućimo našim kolegama iz tih zemalja da nas bolje upoznaju studiranjem u Srbiji. Želimo priliku da sarađujemo sa mladima iz EU i da učestvovanjem u evropskim programima, razmenom iskustava i akcijama odgovorno gradimo zajedničku evropsku buducnost! Ovi zahtevi su predati Vladi u vidu Deklaracije mladih Srbije, koju je potpisalo 56 omladinskih organizacija.

ali pokushaj - na primer, mozesh da se spakujesh sutra, sednesh na voz i odesh u shvedsku na deset dana.

ili josh bolje: sledeci semestar mozesh da slushash u portugalu. bice ti obezbedjen smeshtaj i neka stipendija od 1000 evra mesechno.

nemoj da mi kazesh da ti to ne zelish nego prvo probaj.

jako mi je zao shto nam je drzava uhvacena u kojekakve politichke zvrchke i shto kod nas non stop igra mechka, jer nemamo mogucnost da vidimo tu evropu u koju treba da udjemo...

hajde, nemojte mi reci da ne zelite da udjemo u erazmus program (razmena, ljudi, semestar tu, semestar tamo... putovanja bez razmishljanja o ambasadama i babama iza shaltera koje vas mrko gledaju, kampovanje ili hosteli gde god, krenesh i stopirash preko grane... i na kraju krajeva PRIZNATA ti je diploma BRE)

i konachno na tu belu shengen listu?!? :(

Edited by toy

Mogli ste dodatno da napišete peticiju i da se ukinu ovi kurtoni od fakulteta:

novopazarski univerzitet, BK, fabus, singidunum, corvette i ostala ''akademska'' sranja

visokog obrazovnog sistema ''moderne'' naše zemlje.

Poz

Edited by Неша Сатријани Мастејн Ух!

MALO NAS JE BILO DANAS, PREMALO! ALO DECO PROBUDITE SE I SHVATITE DA JE OVO NASA BORBA ZA NAS! MISLITE DETET DINA UNAPRED A NE POLA MESECA. bORITE SE ZA SVOJE BOLJE SUTRA. JEBO TE DA SMO IMALI OVAKO JADNE STUDENTE 96 NIKAD NE BI SKINULI SLOBU. ZA NEDELJU DANA PLATO U 12! HOCU DA VAS VIDIM DA ZASLUZITE SVOJE PRAVO DA SEBE NAZIVATE AKADEMSKIM GRADJANIMA.

SVI MARS NA PROTEST!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

a i ti si isto spavao devedesetih jel pa se ne secas brankovog mosta i srpskih vladara, i verovatno si bio sa glavom u rupi pa ne znas da su batinali i privodili svakog studenta sa otporovom majcom, i tako godinama, i opet su pukli. ZA NEZNANJE NEMA OPRAVDANJA DECACE!

A što se ti nerviraš?

a i ti si isto spavao devedesetih jel pa se ne secas brankovog mosta i srpskih vladara, i verovatno si bio sa glavom u rupi pa ne znas da su batinali i privodili svakog studenta sa otporovom majcom, i tako godinama, i opet su pukli. ZA NEZNANJE NEMA OPRAVDANJA DECACE!

Brate, policija je aparat represije, koji teži da po svaku cenu održi postojeći državni poredak. To je definicija, a ne neki tamo "servis građana". Iz tog kontexta, ne vidim šta je tu čudno što su batinali Otporaše. Ti koji su primali batine su se žrtvovali za svoje vođe koji su lepo uzeli pare koje su im stranci dali, utopili pokret u stranku (sramota) i - nestali.

Edited by gojko88

Mislim da sam već negde spomenuo da valja posetiti link iz mog profila, ako nisam ovom prilikom predlažem.

Nadam se da će se neke stvari iskristalizirati onome ko bude čitao,

stranicu po stranicu...preduslov je da taj isti ima zavidan nivo analogičnosti, dedukcije i objektivnosti.

OTPOR!

Ja se secam, 9. marta sam bacio prvu ciglu na Milosevicevu policiju, 5. Oktobra sam gledao kako otporasi obijaju i kradu iz prostorija SPS-a i JUL-a. Kasnije omladini DS-a su se delili automobili i kafici. Znam i to da su su u moje prostorije dolazili trazeci da udaramo reket raznim klubovima i diskotekama da bi imali dzabe ulaz i pice! Za tvoju informaciju sam odbio rekavsi da sam se 10 godina borio protiv takvih stvari. Tad sam postao neprijatelj Djinjicevoj omladini koja sem kokaina za nista drugo i nije znala. Ubrzo sam i izasao iz politike videvsi da se nista nije promenilo.

Elem, mogu samo reci da sam veoma zadovoljan sto sad Tadic vodi DS, jer Tadiceva omladina je daleko postenija nego ona banda koja je dosla na vlast 2000 godine.

Edited by Misko_Lemur213

pazi ja nemam nista protiv tih protesta ali kada su upitanju zaista neke stvari na koje se moze uticati, kao sto je smanjenje skolarine...ali ovo su stvari na koje retko ko moze da utice, a kamoli grupa studenata. cak i svi studenti BU da se okupe i dalje ne bilo imalo nikakvog efekta

opet da ponovim poslednje bio si izgleda mali i ne secas se sve su 96 pokrenuli studenti i 91. shvaticete nadam se ne kasno da smo mi pocetak ta inicijalna kapisla bez mlade snage da ustane nema nista. ali opet ponavljam mozda to nije bila vasa borba vi ste odrasli u svetu bez slobe tako da vas bole kurac i tako...

Ja sam davno zavrsio fax, tako da ovo nije tema za mene, ali da zavrsim sa tim da imam Poverenja u Borisa Tadica. A sto se vas studenata tice, znam da vam deru kozu sa ledja :) :) :)

Ps: Mada ja imam poverenja i u Kostunicu :da:

Edited by Misko_Lemur213

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...