BraniSlava-Nazi sponzorusa Posted May 29, 2009 Report Posted May 29, 2009 hoceš zajedno da ućimo?jedno pored drugog,samo da znaš,ćesto će mi ispadati gumica ispod stola. Naravno sa tobom sve i uvek! Inace sto se kineskog tice...A i jezika poput arapskog, turskog, japanskog i sl. koji ljudi pocnu da uce tek kada dodju na faks mogu da vam kazem da ih je gotovo nemoguce nauciti u smislu da se govore fluentno...Verujte mi pre ce ovi nasi Turcina naterati da govori engleski nego sto ce oni poceti da govore turski...
kuruz Posted May 29, 2009 Report Posted May 29, 2009 Imam drugaricu na arapskom, kaže da lagano polaže ispite, al' da ništa ne razume kad neko od profesora priča. Iz zajebancije dadoh Nasledno danas kod Đurđevića, a slušao sam priče da se polaže po pet puta, da nema gore katedre, itd.
Теша Тешановић Posted May 29, 2009 Report Posted May 29, 2009 AHAHAHAHAH! ovaj lik je jebeni kralj lik je isti hitman mada ono, tripuje se malo lik ima isto identicno odelo kao hitmen onako sa crvenom kravatom i ponekada dolazi na faks u njemu.onda ga svi gledaju kao nemogu da veruju misle da se lik tripuje da imitira hitmena.i ja sam ga pitao i ispostavilo se da on nikada nije ni cuo za hitmena
Brynhildr Posted May 31, 2009 Report Posted May 31, 2009 (edited) uuu za sta ti treba 88 bodova? mnogo je to ja imam bzvz prosek iz skole, pa ono, moracu da nabijem sto vise poena na prijemnom hehe al dobro. Upisujem skandinavistiku, je l' te. Proteklih nekoliko godina je trebalo 86-88 bodova za budžet. Mada sam sada videla da su proširili smer sa 30 na 39 studenata (osim ako sam pobrkala nešto), ne znam da li su povećali mesta na budžetu, do sada su primali samo 10. Elem, što se tiče ruskog... (Neko je pominjao) Meni je ruski bio 1. jezik u osnovnoj školi i super mi je išao, vokabular mi možda i nije bio toliko sjajan (nismo ga preterano učili), ali gramatika mi je baš išla od ruke i nije mi predstavljala nikakav problem. Verovatno zbog činjenice da dobro vladam srpskom gramatikom. Ljudi kojima ne ide srpska - neće im ići ni ruska. Naravno, ne mora to ništa da znači, ali može da pomogne poprilično. A ovo sam malopre pročitala na podforumu skandinavistike na filološkom: "Dakle ako se pitate da li cete zavrsiti fakultet, odgovor je hocete, ako vas jezik interesuje. Ako je pitanje da li cete otici iz zemlje (opet, je li, na usavrsavanje) odgovor je mozda, ali nimalo jednostavno. Ako je pitanje da li cete efikasno smuvati mladica/devojku sa ovim jezikom, odgovor je treba vam francuska katedra." :lol: Edited May 31, 2009 by Brynhildr
mina. Posted May 31, 2009 Report Posted May 31, 2009 Jeeeeeeebote, kad se s vremena na vreme vratim na taj forum i vidim kakve gluposti ljudi pisu apsolutno mi bude jasno zasto tamo ne zalazim. 99% pitanja je isto, od toga je 70% cist bullshit, a ostatak mozes brze i lakse da saznas ako actually PITAS nekoga NA FAXU. "Kolika ce mi biti plata?", "Ko su izvorno najvise Vikinzi?", "Da li ce me ljudi sa skandinavistike hejtovati zato sto ne slusam metal?", da ne pricam o liku koji je izneo da treba nauciti celu gramatiku jezika pre upisivanja... :) Tuga jbt. Bitno da ce svako da se nadje pametan to da komentarise, a kad covek otvori temu da menjamo skripte - muk. Elem. Ako je istina za 39 studenata, onda su smanjili broj, ne povecali. Kad sam ja upisivala primali su 42-je. 10 na budzet, kao i uvek, to nikada nece promeniti, a i ako promene onda ce smanjiti, povecati nece sigurno. E, da. Srecno! I javi se za skripte kad upadnes. A ja odo' da spremam ispit haha.
Brynhildr Posted May 31, 2009 Report Posted May 31, 2009 Jeeeeeeebote, kad se s vremena na vreme vratim na taj forum i vidim kakve gluposti ljudi pisu apsolutno mi bude jasno zasto tamo ne zalazim. 99% pitanja je isto, od toga je 70% cist bullshit, a ostatak mozes brze i lakse da saznas ako actually PITAS nekoga NA FAXU. "Kolika ce mi biti plata?", "Ko su izvorno najvise Vikinzi?", "Da li ce me ljudi sa skandinavistike hejtovati zato sto ne slusam metal?", da ne pricam o liku koji je izneo da treba nauciti celu gramatiku jezika pre upisivanja... :) Tuga jbt. Bitno da ce svako da se nadje pametan to da komentarise, a kad covek otvori temu da menjamo skripte - muk. Elem. Ako je istina za 39 studenata, onda su smanjili broj, ne povecali. Kad sam ja upisivala primali su 42-je. 10 na budzet, kao i uvek, to nikada nece promeniti, a i ako promene onda ce smanjiti, povecati nece sigurno. E, da. Srecno! I javi se za skripte kad upadnes. A ja odo' da spremam ispit haha. Jao, ovo sam negde pročitala, umrla sam od smeha. Ma, sad su kao proširili mesta, sa 1250 na 1500, kao i broj studenata koji će upasti na budžet, a da li će to zahvatiti skand. - ne znam. Barem 2-3 mesta, majku mu. :/ Verujem ja da ću upisati, nije teško naći 80-ak bodova, nema šanse da toliko izgrešim na prijemnom, ali nervira me što tako malo primaju na budžet, čak nije ni pola-pola.
mina. Posted May 31, 2009 Report Posted May 31, 2009 A koliko nosis iz skole? Ma kapiram da upadas sigurno, jbt vec ucis! A sto se tice budzeta... Pa da. Uvek je bilo tako, a i ostace koliko mi se cini. Jbg, bili i ostali katedra na kojoj si poslednji na listi, dok bi na svim ostalim imao za budzu. Ako je za utehu, sa sf-a se lako prelazi na budzet. A sto se tice predrasuda, mislim da je ipak najsmesnija jedna koju sam bas ovde cula, a to je da skandi upisuju mamini i tatini razmazeni snobovi, kvazi-intelektualci, koji se interesuju za sve i svasta i citaju knjige samo zato sto je to kul i mnogo zajebano. :)
Brynhildr Posted May 31, 2009 Report Posted May 31, 2009 hahaha... Iz škole ću imati 37,49 bodova. A krenula sam baš temeljno da spremam srpski i engleski... Mada večito grešim na glupostima.
Rehabilitovani Bagrem Posted May 31, 2009 Report Posted May 31, 2009 ko sto je reko moj profan,nikad vise pravnika i ekonomista a te dve stvari su najvise u ku*cu
kuruz Posted May 31, 2009 Report Posted May 31, 2009 Правника никад доста, ако ћемо поштено. Увек и свуда су потребни.
BraniSlava-Nazi sponzorusa Posted May 31, 2009 Report Posted May 31, 2009 Hm...Da sta bi radili da nema pravnika? Bili srecni mozda?! A koliko nosis iz skole? Ma kapiram da upadas sigurno, jbt vec ucis! A sto se tice budzeta... Pa da. Uvek je bilo tako, a i ostace koliko mi se cini. Jbg, bili i ostali katedra na kojoj si poslednji na listi, dok bi na svim ostalim imao za budzu. Ako je za utehu, sa sf-a se lako prelazi na budzet. A sto se tice predrasuda, mislim da je ipak najsmesnija jedna koju sam bas ovde cula, a to je da skandi upisuju mamini i tatini razmazeni snobovi, kvazi-intelektualci, koji se interesuju za sve i svasta i citaju knjige samo zato sto je to kul i mnogo zajebano. Da, to je zaista predrasuda...Moj bivsi je studirao skandinavske jezike i tako to a bio je susta suprotnost od pomenutog stereotipa , bio je ogromni celavi skins... Naravno nije izdrzao vise od god dana... Kad malo bolje razmislim mozda nije izdrzao upravo zbog toga sto nije bio mamin i tatin razmazeni snob, kvazi-intelektualac, nije ga interesovalo nista pod milim bogom i nije citao knjige... Recu vam jos jednu predrasudu...Ljudi koji upisu engleski su oni koji perfektno znaju da govore taj jezik... Verujte mi na katedrama za hispanistiku i germanistiku ima ljudi koji bolje znaju engleski od onih kojima je to prvi jezik...
kuruz Posted May 31, 2009 Report Posted May 31, 2009 Hm...Da sta bi radili da nema pravnika? Bili srecni mozda?! Бла бла трућ. Да нема правника не би било ни друштва. Енд ов стори.
Sugar Overdose Posted May 31, 2009 Report Posted May 31, 2009 sutra polazem maturu -.- knjizevnost :S a 20. prijemni za jbnu akademiju -.- samo da prooodjeeee
Zen Posted May 31, 2009 Report Posted May 31, 2009 Izgleda da cu i ove godine raditi na prijemnom.. Hell yeah!!!
Footog Qpoos Posted May 31, 2009 Report Posted May 31, 2009 sutra polazem maturu -.- knjizevnost :S a 20. prijemni za jbnu akademiju -.- samo da prooodjeeee jel za akademiju u novom sadu?
Sugar Overdose Posted May 31, 2009 Report Posted May 31, 2009 idem na pripreme kod veljka kovacevica i jako sam zadovoljna jel ti imas nekakve veze sa akademijom? (ne mislim na veze mito/korupcija,nego inace)
Footog Qpoos Posted May 31, 2009 Report Posted May 31, 2009 nemam veze,neki drugari idu kod jelace na pripreme,pa sam bio par puta tamo...nije losa varijanta,samo treba puno raditi,a i treba kinte...da nisam upisao faks,mozda bi i isao tamo,al za svaki smer treba crtati dosta...a za to bas i nisam nadaren...
Sugar Overdose Posted May 31, 2009 Report Posted May 31, 2009 ja sam bila kod jelace i zgrozena sam skoro sam se rasplakala otisla kuci i nisam se vise pojavljivala kod veljka mi je super,covek je stvarno divan,a crtam sada bolje nego neki koji se pripremaju za slikarstvo x))) (nisam znala ni cica-glisu da nacrtam kad sam se pojavila tamo xD )
Brynhildr Posted May 31, 2009 Report Posted May 31, 2009 (edited) Ja sutra maturski iz srpskog (tačnije iz književnosti), u sredu iz engleskog, a u subotu branim rad iz istorije. 17. i 20. juna polažem Advanced, a verovatno 28. (eventualno 27.6.) prijemni. Grr. Prijemni me ne brine toliko koliko jebeni advanced, koji sam baš zapostavila, ne znam koji me je đavo terao da se prijavim. Samo da sve to prođe. Edited May 31, 2009 by Brynhildr
Sugar Overdose Posted May 31, 2009 Report Posted May 31, 2009 hahah,srecno nam bilo ja jos nisam ni krenula da citam dela,a veceras imam i crtanje 4 casa xD
Brynhildr Posted May 31, 2009 Report Posted May 31, 2009 Ja imam i slobodne teme, i teme iz gradiva... Znam da će "Derviš i smrt" biti, možda to budem radila...
José Luis Chilavert Posted May 31, 2009 Report Posted May 31, 2009 Ма то је чиста формалност. Мени је слободна тема била ,,Особа којој се дивим'', па сам за рад о Бошку Дрљићу добио 5.
Recommended Posts