darthmoog Posted December 5, 2006 Report Posted December 5, 2006 (edited) Pitchshifter je industrial metal bend koji je nastao 1989 u notingema,UK.Prvo su poceli kao death metal bend koji je furao neki industrial fazon.Prvi album se i zvao "industrial".Posle toga dolazi Ep Submit...koji nije bas ep ali je tako okarakterisan...porede ih sa godfleshom i ovde se zvuk dosta menja.Sledeci album "Desencitized" je mnogo vise industrial metal album i po meni ovo je njihov najbolji album.Vocal je na ovom albumu neki prigusen clean na fazon ministry-a dok je na prvom bio death/grind,na trecem albumu "Infotaiment" su dobili neko komercijalno zapazanje sa dva singla.Sledeci album "www.pitchshifter.com" (nema sta originalno ) bend se prebacuje u industrial rock i izdaju album koji ih je odveo u mainstream svet...cak su ga i izdali za Geffen.Album je mnogo komercijalniji sadrzi njihov hit single "Genius".Posle ovoga dolaze albumi "Deviant" koji je ok ali "Psi" je zasigurno najslabiji rad ovoga benda...Psi je cak i poprimio hip hop i downbeat elemente...znaci extra komercijalan album,mada ko voli ovakav industrial rock album svidece mu se... * J.S. Clayden - Vocals/Programming * Mark. D. Clayden - Bass (This Is Menace) * Jason Bowld - Drums * Dan Rayner - Lead Guitar (Live) (Drawbacks) * Tim Rayner - Rhythm Guitar (Live) (Drawbacks) Former band members * Johnny Carter - Guitar/Programming * Jim Davies - Guitar (The Prodigy) * Matt Grundy - Guitar (Live) * Stu Toolin - Guitar * D.J. Walters - Drums (Live) * Matt Godfrey - Guitar (Live) J.S Clayden...koji cameleon...prvo death vokal,pa onda neki pitchovan ministry fazon,pa onda originalan clean vokal i posle toga jos malo doradjivanja na istom...sve u svemu zivi talenat... Spotovi Pitchshifter - Dead Battery Edited December 5, 2006 by darthmaul Quote
oNe Posted December 6, 2006 Report Posted December 6, 2006 ...hehe....zaboravio si da dodas da on ceo svoj zivot zeli da peva kao Flint iz Prodigyja. Quote
23/16 Posted December 6, 2006 Report Posted December 6, 2006 Ma ok je Pitchshifter. Eh kada se samo setim Twisted Metala 3....geeeenijeeee... Quote
darthmoog Posted December 7, 2006 Author Report Posted December 7, 2006 kako sam se razocarao malo pre...nabavih live,bootleg itd...njihov live album iz 2000 godine... Pustim triad inace njihovu legendarnu pesmu iz starog perioda kada J.S peva sa novim vokalom a ne sa starim pitchovanim ...ako tada nisam prso u vezi pitchshiftera necu nikada... Quote
Жвакић Posted December 7, 2006 Report Posted December 7, 2006 Ja imam skoro ceo www.pitchshifter.com i jos neke pesme onak onabacano. Hocu 1. album! Cuo sam Landfill pesmu koja mi se dopala pa me zanima i ostatak. Quote
darthmoog Posted December 8, 2006 Author Report Posted December 8, 2006 nabavi prva tri...valjda ih imas na soulseeku mada nisam proverio...prvi album je onako ali ostala 2 su meni extra Quote
darthmoog Posted December 27, 2006 Author Report Posted December 27, 2006 znate sta sam malo pre provalio...da su pitch shifter i pitchshifter potpuno razlicite stvari... Navodno prvi period (industrial/death)gde su se zvali pitch shifter se desava od prvog lp-a do www.pitchshifter.com... drugi period (industrial rock/pop rock) je od www.pitchshifter.com pa do sada gde se zovu Pitchshifter.... wtf? Quote
darthmoog Posted January 14, 2007 Author Report Posted January 14, 2007 Prvo ovo se dobije kada ukucas u wikipediju Pitchshifter: # Pitchshifter, a British industrial rock / popular rock band, formerly the industrial metal band Pitch Shifter. drugo: vidis razmak... i trece: pogledaj samo njihovu stranu na wikipediji...par puta se spominje "Formerly known as pitch shifter"...cak je i diskografija raspodeljena na dva dela... http://en.wikipedia.org/wiki/Pitchshifter_%28band%29 Quote
MudriPanj Posted January 15, 2007 Report Posted January 15, 2007 ma nebitno prva cetiri albuma su mi ok s tim da mi je treci jako dobar, ovo ostalo ne. Quote
oNe Posted January 15, 2007 Report Posted January 15, 2007 evo bas sam sad pogledao, u pravu si! Ovo uopste nisam znao, ali mi nekako dodje i ok, jer ovaj novi Pitchshifter ne mogu nikako da svarim a kamoli one Papa Roach deonice na gitari....eeek.... Quote
darthmoog Posted January 15, 2007 Author Report Posted January 15, 2007 sada mi je zao sto ne mogu da reimenujem temu u Pitch Shifter...posto ovaj period nesto i ne gotivim...ali prvi period je stvarno genijalan..skidam kapu (cak je i ne posedujem) Quote
oNe Posted January 15, 2007 Report Posted January 15, 2007 slazem se u potpunosti! Prva tri albuma su domaci zadatak, ostalo je smetje na kvadrat. Trebali su da promene ime u Audioslave! Quote
darthmoog Posted January 15, 2007 Author Report Posted January 15, 2007 Mene samo zanima sta im je bilo uopste da to urade...mislim da u istoriji muzike ovakva promena se nije desila (sigurno gresim ali vazna je poenta)...cak sam i gledao novi intervju pre neki dan...oni su potpuno odbacili stare pesme...niti ih sviraju...a i kad ih sviraju izvode ih na novi nacin...stvarno smesno...a ovako su predstavljali savrsen hibrid izmedju godflesha i ministry-a... Quote
oNe Posted January 16, 2007 Report Posted January 16, 2007 pa znas kako je - producenti diktiraju trziste a ne bendovi. Ko jos u muzickom svetu pita bend sta je njemu dobro? Zato je najbolje biti sam svoj producent. Quote
darthmoog Posted January 16, 2007 Author Report Posted January 16, 2007 sto oni i jesu od kada su otvorili svoju izdavacku kucu...tako mislim da nije trziste krivo u toj meri...mozda je claydenu palo nesto na pamet (cigla) pa mu se sve pomutilo...mozda je samo poludeo...ko zna...znam samo da nisam zainteresovan ni malo za njihovo okupljanje i novi album. Quote
darthmoog Posted February 15, 2007 Author Report Posted February 15, 2007 (edited) Da li je neko od vas uopste nabavio ovaj novi ep? Ne mogu nigde da ga nadjem a zanima me da li se desila bar mala promena u zvuku... Edited February 15, 2007 by darthmaul Quote
Жвакић Posted February 16, 2007 Report Posted February 16, 2007 Brate, ja ne mogu da nađem ništa od njih! Quote
darthmoog Posted February 16, 2007 Author Report Posted February 16, 2007 ajd idi skini poslednji soulseek (obavezno 157 test 8 verziju) i nadji me (imam isti username) da cu ti otvoren upload pa skidaj koliko hoces... Quote
darthmoog Posted February 16, 2007 Author Report Posted February 16, 2007 (edited) Evo nabavio sam ovaj novi Ep...i dalje je gay...mada zvuk je dosta tvrdji...cak prva pesma uopste i nije losha.Mozda i bude nesto od njih na kraju. edit: malo me nerviraju posto stariji clayden svira bass u supergrupi/projektu This is menace (koji je odlican ) i oni imaju pesmu predisposed...istu pesmu ima sada i pitchshifter samo je malo vise u industrial stilu...znaci nije u redu. Edited February 16, 2007 by darthmaul Quote
Жвакић Posted June 17, 2007 Report Posted June 17, 2007 Набавио сам 1. 4 албума од њих. Одслушао 1. и ок је. Такође имам и неки нови сингл од прошле године. Изгледа да поново почињу са радом. Quote
darthmoog Posted June 17, 2007 Author Report Posted June 17, 2007 novi singl je sranje...2 pesme nisu njihove Quote
Radnaskela Posted June 21, 2007 Report Posted June 21, 2007 на брзака сам слушао пар песаме и привукло ми је пажњу. доћи ће они на ред дефинитивно. Quote
VoivodBG Posted June 26, 2008 Report Posted June 26, 2008 (edited) PITCHSHIFTER last year announced plans to release a new studio album to coincide with the band's 20th anniversary in 2009. An exclusive track, from the tentatively titled "20 Years of Mayhem" CD, was aired by frontman J.S. Clayden during a Total Rock interview in September 2007 and is available for download (along with the rest of the interview) at this location (MP3 file, 50 MB). Edited June 26, 2008 by Ultimate Bastich Quote
Recommended Posts