dr.lecter Posted December 6, 2006 Report Posted December 6, 2006 USA Thrasheri iz New Yersey-a Osnovani su daleke 1983 a prvi album Power And Pain izlazi 1986. kojeg je odsvirala 3T postava.Odlican album kao i sledeca dva Ticket To Mayhem i Insult To Injury.Posle ove ploce prve pauzu sve do ´96 kada izlazi povratnicki album Cult Of One sa dosta izmjenjenom postavom. Meni su uvijek bili u vrhu Thrash Metal lige... Power And Pain 1986 Ticket To Mayhem 1987 Insult To Injury 1989 Cult Of One 1996 Sit,Stand,Kneel,Prey1997 Trashback 1998 Messages In Blood 1999 Quote
dudi Posted December 6, 2006 Report Posted December 6, 2006 Prva tri albuma imam od njih na kasetama a Insult To Injury imam na ploči Nemačko izdanje. Thrash do vrha Posle tih albuma ništa nisam čuo ..jesu zadržali taj stari stil muzike? A šta se dešava sada sa njima? Quote
dr.lecter Posted December 6, 2006 Author Report Posted December 6, 2006 Na nasu zalost nisu Cult Of One je dobra ploca ali je odsvirana u nekom Slow Thrash/Heavy Metal fazonu isto vazi i za Sit,Stand... samo sto je materijal sa ovog uradka vise nego skroman. Ali zato Thrashback je zlo.Vratili su staru postavu i odsvirali stare demo stvari plus nesto novih a produkcija je vrhunska.Thrashback je album kojeg svaki Thrash fan treba imati u svojoj kolekciji.Uradili su i vinil od ovoga sve sa starom slikom na omotu... Messages In Blood je skup starih demo i live snimaka neznam tacno sta je , morao bih potraziti cd i posle ovog nisam vise nista cuo onjima na zalost nemaju homepage Quote
Angelystor Posted December 6, 2006 Report Posted December 6, 2006 Triple Tony attack hehe..nemaju bolje od "Power And Pain"! Ok.."Insult To Injury" je mozda i zarazniji(Burning Of Atlanta, Snake Pit..), al P&P je sveukupno jaci, i nenadjebivi riffovi,. Jedini album koji ne volem je SSKP..a ko bi rekao da ce vec sledece godine izdati jos jedan izvrstan album Thrashback! Samo dokaz toga kakvu mjuzu ona trojka moze da napravi..a na SSKP i ne znam koji su sve momci bil upleteni..a i na TB je re-recorded verzija moje definitivno omiljene whiplash pesme "King With The Axe" Quote
Dead Man Drinking Posted December 6, 2006 Report Posted December 6, 2006 "Power and pain" mi je jedan od omiljenih thrash albuma. Posebno volim Power thrashing death Quote
Karlo SE Posted December 6, 2006 Report Posted December 6, 2006 Sjajan bend! Omiljeni mi je Insult To Injury. Quote
fenster Posted February 10, 2007 Report Posted February 10, 2007 Konacno sam uspeo da nabavim i njihov video snimak. Sjajni su! Nazalost, traje samo 14 minuta i tu su 3 pesme: Message in Blood, Snake Pit i Last Nail in the Coffin. BTW ima li neko njhihove tekstove (a da nisu prva dva albuma u pitanju)? Pozdrav. Quote
М Posted February 10, 2007 Report Posted February 10, 2007 Tonny trio Imam Insult to Injury i Cult of One. Insult mi je bash przacina i po, pogotovo mi se svidja Essence of Evil, sa uplivima blek gitara... Cult nije ostavio neki utisak, stavise sam i u jednom trenutku i zaboravio da ga imam, ima ona neka valjda balada Heavennut il nesto, to se secam da je bilo ok il nesto Uzdravlje Konacno sam uspeo da nabavim i njihov video snimak. Sjajni su! Nazalost, traje samo 14 minuta i tu su 3 pesme: Message in Blood, Snake Pit i Last Nail in the Coffin. BTW ima li neko njhihove tekstove (a da nisu prva dva albuma u pitanju)? Pozdrav. Probaj ovde da nadjes, kliknes na album koji oces i tamo ce ti izlistati pesme i sta sve ne i ako ima, a ja sam proverio da vecina ima, bice ti tamo opcija "Lyrics" Uzivaj. Quote
Dead Man Drinking Posted February 10, 2007 Report Posted February 10, 2007 Skinuo sam delove nekog koncerta sa Youtube-a: Last man alive, Message in blood, Pistolwhipped, Red bomb, Stagedive, Walk the plank, Warmonger Quote
RNA Posted February 11, 2007 Report Posted February 11, 2007 Najsssss... Iz koje je to godine i koja postava? Quote
fenster Posted February 11, 2007 Report Posted February 11, 2007 @MREzAsTI_MEn: Hvala puno, nasao sam tekstove. Sto se tice njihovog opusa, meni je najdrazi prvenac Power and Pain, zatim Thrashback, pa onda ide Ticket to Mayhem. Insult to Injury nije los mada i nije nesto (ja imam i ono izdanje sa zivim stvarima iz CBGB-a), Cult of one i Sit, stand, kneel, pray nisu nista posebno..... Imam i neki dva bootleg-a iz 1985 (New Jersey - 10 pesama) i 1988. (Bochum - 4 pesme), uzivo zvuce sasvim korektno. Quote
ZmYchE Posted February 14, 2007 Report Posted February 14, 2007 Power thrashing death! Yup the najkulja pesma Quote
Angelystor Posted February 14, 2007 Report Posted February 14, 2007 Meni je "najludja" "Snake Pit" Nema nishta kulje od onog vokalnog intra, pa jos kad krenu oni riffi..lebe.. Quote
RNA Posted February 14, 2007 Report Posted February 14, 2007 Po toj pemsi je kultni casopis Snakepit dobio ime, trebali ista vise objasnjavati? Quote
fenster Posted February 15, 2007 Report Posted February 15, 2007 Power thrashing death, Burning of Atlanta, King with the axe, Stab - to su mi all time favorites Quote
Thrashformers Posted February 15, 2007 Report Posted February 15, 2007 Pa pored Testamenta i Gothic Slama,Whiplash mi je najjachi bend iz Amerike.Uostalom glavni uzori death metal bendovima 80-ih su bili Coroner i Whiplash.Ova dva benda su muzichki najpotkovanija od svih dotadashnjih Thrash Metal bendova.Meni je omiljeni Power and Pain ali gotivim i ove novije albume iako od Cult of One pa na ovamo ne sviraju bash najkarakteristichniji Thrash.Novi albumi su muzichki ok mada su imali pomalo dodirnih tachaka sa grungeom josh na Cult of One albumu shto ne znachi su Cult of One,Thrashback i Sit Stand Kneel Pray loshi albumi samo shto to vishe nije stari Whiplash jbg.Na prvom albumu back vokale pevaju pevach iz Agnostic Fronta i Carnivore-a.Nazalost stalno su imali problema sa postavom pa zbog toga od 1999 nisu nishta ni izdali.Nadam se da ce ponovo da se okupe.A kad smo vec kod toga chuo sam da se Possessed okupio... Quote
Dead Man Drinking Posted February 16, 2007 Report Posted February 16, 2007 Koliko ja znam basista iz prve postave je mrtav Quote
Thrashformers Posted February 23, 2007 Report Posted February 23, 2007 Ono shto me najvishe odushevljava na prva tri albuma jesu bubnjevi i produkcija.Po pitanju produkcije sve je za to vreme savrsheno ispalo.Ne znam ko im je radio produkciju ali svaka mu chast.Bubanj je odradjen nenormalno dobro.Jedno vreme sam mislio da koriste trigger na bubnjevima,ali koliko znam bubnjar je radio na pravim bubnjevima...Stvarno mu se divim. Quote
RNA Posted February 23, 2007 Report Posted February 23, 2007 Zapravo bubnjari, posto su menjali bubnjara. Toni Skaljone se bio pridruzio Slayer-u na "REign In Blood" turneji, ali se posle toga Lombardo vratio, a oni su u medjuvremenu nasli zamenu u liku Dzoa Kandjelozija, koji je posle svirao na Kreatorovom albumu "Caus For Conflict". 1 Quote
dr.lecter Posted April 1, 2007 Author Report Posted April 1, 2007 Koga je Mileta nasao u nekoj piceriji u Köln-u kako pece pice...dobar fazon...ako trebas bubnjara trk u najblizu piceriju... Quote
RNA Posted April 2, 2007 Report Posted April 2, 2007 Био се затрескао у неку Швабицу, па се преселио у Немачку. Ваљда му је требао посао да некако преживи. А где ће Талијан него у пицерију? Quote
fenster Posted February 7, 2008 Report Posted February 7, 2008 Lepa paznja: http://rapidshare.com/files/78398004/Whipl..._by_strigoi.rar Quote
Recommended Posts