Angelystor Posted December 19, 2007 Author Report Share Posted December 19, 2007 Century Media Records will release the new album from Finnish metallers NORTHER, entitled "N", on the following dates: Feb. 13 - Finland Feb. 22 - Germany, Austria, Switzerland, Italy, BeNeLux Feb. 25 - UK, France, Denmark, Greece, Norway Feb. 26 - Spain, Portugal Feb. 29 - Sweden, Hungary The CD was recorded and produced by longtime partner Anssi Kippo (CHILDREN OF BODOM) at Astia Studios and mixed by Fredrik Nordström (DARK TRANQUILLITY, ARCH ENEMY, IN FLAMES) at Studio Fredman in Sweden. "N" track listing: 01. My Antichrist 02. Frozen Angel 03. Down 04. To Hell 05. Savior 06. Black Gold 07. We Rock 08. Always & Never 09. Tell Me Why 10. If You Go 11. Self-Righteous Fuck 12. Forever And Ever 13. Sabotage (Japanese Bonus Track) Ajoj, uber li inventivnog naslova i covera...a ni imena pesama ne obecavaju..but then again to je najnizi moguci aspekt "predvidjanja kvaliteta" albuma... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
WindrideR Posted December 19, 2007 Report Share Posted December 19, 2007 Mozda cover i naziv nisu previse originalni ali mislim da ce album biti ubica! Jedva cekam! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Angelystor Posted December 19, 2007 Author Report Share Posted December 19, 2007 Ako cemo gledati po zadjim radovima, nista manje i ne treba da se ochekuje Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
WindrideR Posted December 20, 2007 Report Share Posted December 20, 2007 Evo vrlo brzo prilike da se u to i uverimo Norther - N (2008) Tracklist: 1. My Antichrist 03:24 2. Frozen Angel 04:06 3. Down 03:41 4. To Hell 04:07 5. Savior 05:02 6. Black Gold 03:18 7. We Rock 03:57 8. Always & Never 04:34 9. Tell Me Why 03:30 10. If You Go 03:55 11. Self-Righteous Fuck 04:47 12. Forever And Ever 04:26 Download Album Pass: WWW.METALWAR.ORG Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Angelystor Posted December 20, 2007 Author Report Share Posted December 20, 2007 :) e ovo je brzo..skida se sad..slusham gi izjutra Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Apeiron Posted December 21, 2007 Report Share Posted December 21, 2007 Ajd, pa javite ima li voice over, ne skidam ako ima. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Killing Floor Posted December 21, 2007 Report Share Posted December 21, 2007 Nema vojs over evo ja ga sad slusam, sirovina je teska od albuma...to bi mogao da kazem na prvo slusanje... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
- Trinitus - Posted December 21, 2007 Report Share Posted December 21, 2007 Hvala matori ! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
- Trinitus - Posted December 25, 2007 Report Share Posted December 25, 2007 Super je album ! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Angelystor Posted December 25, 2007 Author Report Share Posted December 25, 2007 Daklem preslushah i peto Northerovo chedo dovoljno puta da dam barem neki comment..Elem, bottomline je da su izdali yet josh jedan kvalitetan album, meni je kod njih gusta borba za najbolji album izmedju MoM i DU, ovaj ne moze tu da se umesha, ali bitno je da su ostali podosta naklonjeni svom zvuku, u principu jedina promena u odnosu na ranije radove dodje clean vokal koji se ovde dosta chesto javlja. A koji je too gay na trenutke... Pre svega plusevi...Nema intra! Znachi jebo violinu, vetrove i atmosferska sranja, odma udri! "My Antichrist" i "Frozen Angel" su mi i najboljshe pesme albuma, mozda glupo sto su bash prve stavljene, mogla FA malo dolije, ali anyway...extra pesme, catchy as fuck. Down i To Hell su obe O.K. pesmice, ali ne mogu da izbijem iz glave da su mogli da uzmu najbolje delove iz obe pesme i naprave jednu dobru "Down To Hell" I tu dolazimo do imena pesama. Dakle jedan od najnemashtovitijih albuma sa tog pogleda. Ovo bi izgledalo izandjalo i '88e, a kamoli 2008e..."We Rock" ma koliko bila dobra pesma, ipak jest' poznat naziv Diove pesme jebote... Jel' neko lud da napravi danas pesmu koja se naziva "Under Jolly Roger", "Run To The Hills" ili sl? Izgleda ovi jesu... Tell Me Why, If You Go..smorish se kad pogledash sama imena, a iskreno ni pesme nisu neshto - worst deo albuma. U grupu najgorih ovog albuma ubacujem josh i "Savior", u stvari pesma nije toooliko losha, ali zajedno sa If you go ima par mana, pre svega pichkasti tekst koji peva Pera sas svojim "harsh" vokalom..ne ide jebote.. Ali 2-3 lose pesme ne kvare toliko utisak, "Black Gold" ubrajam medju jache, kao i pomenutu We Rock, najzaraznija na albumu...a tu su josh dve sa genijalnim nazivima "Always&Never" i "Forever And Ever", od koji A&N izvlachi ocenu josh vishe...+S-R Fuck, jedna od onih pesama with attitude...sveukupno dajem mu 8/10. Do jaja pocetahk godine koji moze da obeca i bolje stvari... Bodomi imaju pola albuma genijalnih, pola promashaji...Norther za sad uglavnom pogadja, nema nista dobro kao FTR ili HB, ali barem nemaju nista kao AYDY i HCDR... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
WindrideR Posted December 26, 2007 Report Share Posted December 26, 2007 Uglavnom se slazem Mr. Angelystorom Fin je album, nije nesto preterano dobar kao sto bese prosli, ali jbg. Nesto mi Petri-jev vokal deluje preterano grubo i nekako ne tako slusljivo kao na prethodnim albumima. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
_powerslave_ Posted January 2, 2008 Report Share Posted January 2, 2008 Heh konachno i ja da preslusham novi album... posle toliko pokushaja konachno sam ga skinuo sa neta, neshto me internet zajebava ovih dana ne znam koj mu je kurac... no nebitno, album me i nije neshto odushevio na prvo slushanje deluje mi nekako prosechno, shta znam gotovo da nema nijednu pesmu koju bih mogao da izdvojim kao najbolju na albumu ili sl. al opet preslushacu ga i sutra mozda se utisak malo i popravi al kako sada stoje stvari ovo je loshe... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Telcontar Posted January 3, 2008 Report Share Posted January 3, 2008 Do jaja je album totalno, nije najbolji (tron ipak ostaje Mirror of Madnessov) ali Norther nastavio tradiciju da nikada nije izdao losh album Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mita Posted August 18, 2008 Report Share Posted August 18, 2008 zvuci zanimljivo ovaj bend a imam samo par pesama Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZheX Posted August 18, 2008 Report Share Posted August 18, 2008 ovaj bend jebe keve! kao shto je vec receno losh album izdali nisu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Angelystor Posted August 19, 2008 Author Report Share Posted August 19, 2008 ..ali se josh uvek cheka da izdaju neki odlichan. Mislim, meni su svi njihovi album dobril il' vrlo dobri..al' ni za jedan onak' da kazem da je 'ubica na mesto' ili sl.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mita Posted August 19, 2008 Report Share Posted August 19, 2008 Jbt preslusah prva tri albuma brze nego Ensiferum jbt ovo je predobro covece! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZheX Posted August 19, 2008 Report Share Posted August 19, 2008 pa da. jeste brze nego ensiferum, a mogu slobodno reci da je i bolje. meni je norther "prodat" na foru kao kopija childrena pa sam zbog toga krenuo i da slusham(mada daleko da su njihova kopija), a kasnije zbogg northera sam se nalozio i na ensiferum i wintersun..odlicna kombinacija definitivno. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lord Iffy Boatrace Posted August 20, 2008 Report Share Posted August 20, 2008 Heheh kako ne,odlican bend samo sto meni ide ovako raspored ova 3 benda: ENSIFERUM nenadjebiv WINTERSUN pa NORTHER Jbg mora da se zna ko vozi traktor a ko otvara kapiju ! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Josif Visarionovič Posted August 20, 2008 Report Share Posted August 20, 2008 Preslusah.Zali boze Delete Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mita Posted August 20, 2008 Report Share Posted August 20, 2008 Heheh kako ne,odlican bend samo sto meni ide ovako raspored ova 3 benda: ENSIFERUM nenadjebiv WINTERSUN pa NORTHER Jbg mora da se zna ko vozi traktor a ko otvara kapiju ! naravno Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Duxa Deathroll Rising Posted August 20, 2008 Report Share Posted August 20, 2008 Preslusah.Zali boze Delete potpuno tacno... Samo mi je ovaj zadnji album 'N' do jaja,a ostalo...pokusaji malog benda da napravi nesto veliko.ali losi pokusaji... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Josif Visarionovič Posted August 20, 2008 Report Share Posted August 20, 2008 Meni je ovaj zadnji ubedljivo najgori. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Angelystor Posted March 4, 2009 Author Report Share Posted March 4, 2009 Finnish metal band NORTHER has parted ways with longtime singer/guitarist Petri Lindroos. The group says in a statement, "NORTHER was forced to let Petri go to be able to continue. Petri's full-time engagement in ENSIFERUM increasingly prevented NORTHER from functioning as an active band. "Petri wishes NORTHER all the best for the future. Current NORTHER crew — Kristian, Jukka, Tuomas and Heikki — wants to thank Petri for all these great years together and wishes him the best of luck with ENSIFERUM." Ne znam zasto, ali ja ocekivah pre da ce da kad-tad napusti E zbog N No, nikad nisam bio neki kladionicar after all... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
WindrideR Posted March 4, 2009 Report Share Posted March 4, 2009 I mene cudi sto je ostao ovoliko dugo, nakon sto je pristupio Ensiferumu. Mislim da ce se ovo odraziti pozitivno na oba benda. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts