Buddha Posted January 4, 2007 Report Posted January 4, 2007 (edited) i da na kraju odgovorim na temu: dva lika sa kojima sam imao priliku da saradjujem koji stvarno znaju svoj posao snimatelja i producenta i rade ga vrlo dobro: 1. Nikola Vranjkovic 2. Dragoljub Markovic (Blek) jedini problem je sto su 100% zauzeti i to bar 3 meseca unapred, tako da.. zelim vam srecu u svakom slucaju. sa Baretom nikada nisam radio. cuo sam i dobre i lose strane. u fazonu, ortacima ce da ucini bolje, ali za one koje bas ne poznaje nece da se iscima bas nesto mnogo. no, Bare je sada snimao Magmu, i cujem da je ispalo vise nego OK. dostojno Magme valjda u svakom slucaju. sa Kameleonom nemam nikakvih iskustava. cuo sam Rapid Force, neke stvari su mi bile OK, neke nisu, ali to je ipak Kole tako da je to bilo vise kao da je Kole radio snimak, pa i nemam neki bolji uvid u to kako lik radi. ni sa Dadijem nikada nista nisam radio, ali, s obzirom da je matoriji lik, verujem da je malo "tradicionalnijih" shvatanja. cuo sam za njega anegdotu za koju verujem da je 100% istinita (jer su mi je prepricavali ortaci koji su snimali), a to je da on pojma nije imao da postoji glava za dist dok mu je nisu doslovno uneli u studio. verovatno je mislio da se uvek svi distovi rade preko pedala, ali hm, majku mu, to prilici gitaristima pocetnicima, a ne nekome ko je toliko godina u tom poslu majku mu. no, to i nije toliko bitno.. imao je verovatno veliku rupu u poslu sto se tice rok/metal orijentisanih bendova u periodu 90-ih i turbofolka, pre nego sto su poceli da dolaze ekipa iz Abonosa, Interfectora i sl. dobar je vrlo i Djura [svarog, Eyesburn, Soulfly, Vlado Georgijev], ali mislim da se uopste ne bavi snimanjem, vec da samo radi kao tonac. imao sam prilike da saradjujem i sa jednim likom, u pitanju je Marko Jovanovic aka Marko "Artur" koji drzi studio Underground na Novom Beogradu, ranije studio za probe, danas studio za snimanje i sl. [nisam siguran da li je zavrsio prostoriju za snimanje, ali mikseve je radio]. OK je decko, ali nisam nista snimao sa njim. radili smo mikseve zajedno i OK radi. momci iz Broken Strings su sa njim sada snimali album u RTS-u, pa mozete njih da pitate sta misle o njemu. noviji je u poslu, ali se "kalio" nekoliko godina radeci kao pomocnik Nikoli Vranjkovicu. i, sto je najvaznije, mislim da je slobodniji sa vremenom od svih gore napomenutih, bas zato sto je noviji u tome. edit: naravno, dodao bih i naseg dragog kolegu sa foruma Dushana S, o kome sam cuo sve najlepse , ali nemao priliku da nesto konkretno snimim/odradim sa njim. fin je i kulturan decko edit#2: cuo sam da su Ritam Nereda uradili neki novi snimak koji dosta dosta dobro zvuci. ne znam gde su ga snimali, ali su ga odneli kod Georgijeva u studio na mastering, i tu su navodno dobili mnogo bolju stvar od one koju su doneli. kazem navodno, jer nisam jos cuo snimak. Edited January 4, 2007 by slowdiver
Dersu Uzala Posted January 4, 2007 Report Posted January 4, 2007 @WHISPER_EVE Stoj ne mrdaj, je li imao tvoj otac ugovor sa PGP-RTB? Nesto mi je tu sumnjivo. Uzgred, ti imas svoj stan koji si uredno kupila/otplatila/rentas, svojim parama; placas komunalije, hranis se i odevas od svoje zarade, kupujes si opremu od svog znoja. Right? U tom slucaju svaka ti cast za isterivanje principa . P.S. Nesto mi poznato zvuci Sale sa Zvezdare .
Dersu Uzala Posted January 4, 2007 Report Posted January 4, 2007 Ja, na mom bastardizovanom srpskom . Kad kazem 'rentas', mislim 'iznajmljujes'. Najmis. To.
WHISPER_EVE Posted January 4, 2007 Author Report Posted January 4, 2007 (edited) ni sa Dadijem nikada nista nisam radio, ali, s obzirom da je matoriji lik, verujem da je malo "tradicionalnijih" shvatanja. cuo sam za njega anegdotu za koju verujem da je 100% istinita (jer su mi je prepricavali ortaci koji su snimali), a to je da on pojma nije imao da postoji glava za dist dok mu je nisu doslovno uneli u studio. ma seru.... inace...vidi se da ga ne poznajes... uopste nije tradicional tip... bas prati trendove ali i mesa po potrebi tu tradicionalnost.... super je lk... pun je znanja.. @WHISPER_EVE Stoj ne mrdaj, je li imao tvoj otac ugovor sa PGP-RTB? Nesto mi je tu sumnjivo. Uzgred, ti imas svoj stan koji si uredno kupila/otplatila/rentas, svojim parama; placas komunalije, hranis se i odevas od svoje zarade, kupujes si opremu od svog znoja. Right? U tom slucaju svaka ti cast za isterivanje principa . P.S. Nesto mi poznato zvuci Sale sa Zvezdare . jest sale sa zvezdare... lik je blago receno odvratan... cale mi je svirao sa Borom u Suncokretima..klavijature... sto se tice ovog odevanja i ostalih stvari... obezbedjena jesam pod krovom mojih roditelja, kupujem opremu od svojih para... ne mogu da se pozalim...kao sto mogu mnogi... Edited January 4, 2007 by WHISPER_EVE
Dersu Uzala Posted January 4, 2007 Report Posted January 4, 2007 Bojim ce da ce nicmo bash najbolje radzumeli.
Dushan S Posted January 5, 2007 Report Posted January 5, 2007 edit: naravno, dodao bih i naseg dragog kolegu sa foruma Dushana S, o kome sam cuo sve najlepse , ali nemao priliku da nesto konkretno snimim/odradim sa njim. fin je i kulturan decko Ih, ja sam poznat da snimam gitare on-line, i kvarim aranžmane preko neta, i to cijena sitnica!
Imenjak Posted January 9, 2007 Report Posted January 9, 2007 Ih, ja sam poznat da snimam gitare on-line, i kvarim aranžmane preko neta, i to cijena sitnica! cika majstor kvarish?
Lord Of The Strings Posted January 21, 2008 Report Posted January 21, 2008 Ljudi, znam da je ovo pomalo glupo da pitam, al' koji su kriterijumi City Records-a? Znam da nisu bas ,,metalski" nastrojeni, i znam da se udaljavam od teme, al' jbg, oni su trenutno najcenjenija izdavacka kuca u ovoj bednoj rupi koji iz kurtoazije zovemo drzava. I jel' zna neko neku bolju izdavacku kucu? Ili povoljniju i vise nastrojenu kvalitetnoj muzici ?
Trooper_srbija Posted January 22, 2008 Report Posted January 22, 2008 Ljudi, znam da je ovo pomalo glupo da pitam, al' koji su kriterijumi City Records-a? Znam da nisu bas ,,metalski" nastrojeni, i znam da se udaljavam od teme, al' jbg, oni su trenutno najcenjenija izdavacka kuca u ovoj bednoj rupi koji iz kurtoazije zovemo drzava. I jel' zna neko neku bolju izdavacku kucu? Ili povoljniju i vise nastrojenu kvalitetnoj muzici ? pih, pa Grand prodakshn oni podrzavaju metal, samo mjetal
Lord Of The Strings Posted January 22, 2008 Report Posted January 22, 2008 pgp rtsPa jel' mislis da su bolji? A koji su im kriterijumi? pih, pa Grand prodakshn oni podrzavaju metal, samo mjetal [/quote Ma cisti rockeri, punkeri i metalci, nema sta, nema vecih! E salu na stranu, jel' preporucujes nesto?
WHISPER_EVE Posted January 24, 2008 Author Report Posted January 24, 2008 OD City Recordsa nema boljeg jer je PGP RTS jedna drzavna firma u kojoj jos vlada neka politika koja se bas i neuklapa u danasnjicu.. Problem je u tome sto u PGPu niko nema interes da radi nesto.. Ljudi dobijaju plate svakog meseca, sto bi neko radio vise kada ne mora.. Dok u CITYu svako dobije po zasluzi.. I normalno da oni nesto rade i napreduju.. Ali sad je problem u tome kakvu muziku CITY promovise.. I ti mediji koji TO promovisu.. Ja zaista ne znam kako bi nazvala tu muziku koja se nalazi na Pinku i ostalim sranjima.. Uglavnom... Nije problem u izdavackim kucama nego u MEDIJIMA koji su kreirali ovakav muzicki ukus cele nacije jer naravno nisu promovisali SVU MUZIKU RAVNOPRAVNO.. Da ne bi zalazila zasto i kako i govorila o politici i o tim glupostima zbog kojih danas ispastamo.. zavrsavam pricu ovim- Ako hoces da zivis od Muzike idi u CITY i ubedi ih da treba da te izdaju! Ali to je zajebano jer ti treba mnogo para jer su oni jelte privatna firma..
Lord Of The Strings Posted January 24, 2008 Report Posted January 24, 2008 OD City Recordsa nema boljeg jer je PGP RTS jedna drzavna firma u kojoj jos vlada neka politika koja se bas i neuklapa u danasnjicu.. Problem je u tome sto u PGPu niko nema interes da radi nesto.. Ljudi dobijaju plate svakog meseca, sto bi neko radio vise kada ne mora.. Dok u CITYu svako dobije po zasluzi.. I normalno da oni nesto rade i napreduju.. Ali sad je problem u tome kakvu muziku CITY promovise.. I ti mediji koji TO promovisu.. Ja zaista ne znam kako bi nazvala tu muziku koja se nalazi na Pinku i ostalim sranjima.. Uglavnom... Nije problem u izdavackim kucama nego u MEDIJIMA koji su kreirali ovakav muzicki ukus cele nacije jer naravno nisu promovisali SVU MUZIKU RAVNOPRAVNO.. Da ne bi zalazila zasto i kako i govorila o politici i o tim glupostima zbog kojih danas ispastamo.. zavrsavam pricu ovim- Ako hoces da zivis od Muzike idi u CITY i ubedi ih da treba da te izdaju! Ali to je zajebano jer ti treba mnogo para jer su oni jelte privatna firma.. Pa jel' to znaci da nece da primaju punkere, rockere i metalce? A kolko novca treba da se izdvoji? Znam da zavisi od toga u koliko primeraka hoces da izdas album. Evo recimo tiraz od 2000... Kolko?
Џрк Posted January 24, 2008 Report Posted January 24, 2008 Jedini nazovi pokusaj malo tvrdjeg zvuka je bio sa Klinikom, ali su i njih vrloooo slabo reklamirali. A ni ta Klinika nije neki ultra Heavy bila.
Hudini Posted January 24, 2008 Report Posted January 24, 2008 A ni ta Klinika nije neki ultra Heavy bila. Što se pokazalo kad su promenili ime u Divlji Kesten i prešli u narodnjake.
Hudini Posted January 24, 2008 Report Posted January 24, 2008 Moguće i da sam pomešao stvari. Znam samo da je Divlji Kesten pod imenom Klinika objavio album za PGP krajem osamdesetih, kada je za taj album upotrebljen epitet "heavy". A nije bilo ništa više "heavy" od, recimo, Generacije 5, Osmog Putnika ili Divljih Jagoda.
Џрк Posted January 24, 2008 Report Posted January 24, 2008 Aaa, pa ne to. Klinika, u njoj je bio onaj pop pevac Momcilo, a gitaru je svirao cini mi se Dusan S sa ovog foruma, je objavila za City Records album pre par godina. Ja sam mislio na to.
Hudini Posted January 24, 2008 Report Posted January 24, 2008 Aaa, pa ne to. Klinika, u njoj je bio onaj pop pevac Momcilo, a gitaru je svirao cini mi se Dusan S sa ovog foruma, je objavila za City Records album pre par godina. Ja sam mislio na to. E za to, vidiš, nisam ni čuo. Kažem ti, Divlji Kesten se nekada zvao Klinika, pa sam to automatski povezao sa City Records.
Џрк Posted January 24, 2008 Report Posted January 24, 2008 E za to, vidiš, nisam ni čuo.. O tome i pricam. Reklama nikakva
Lord Of The Strings Posted January 24, 2008 Report Posted January 24, 2008 O tome i pricam. Reklama nikakva Pa, znaci, jel' moze da se da jedan Rock album i da bude iskopiran, prodavan i reklamiram. Izdavali su oni i neke rockere : bendove poput Bijelo dugme, Crvena jabuka (al' jbg. mi smo mnogo tvrdji od njih). I kloka je konacna cena za album u 1000 - 2000 primeraka?!
Џрк Posted January 25, 2008 Report Posted January 25, 2008 Ne znam u ciframa, ali je sigurno tolika da za istu cenu mozes napolju da nadjes izdavaca koji ce bolje da promovise tvoju muziku.
Lord Of The Strings Posted January 25, 2008 Report Posted January 25, 2008 Ne znam u ciframa, ali je sigurno tolika da za istu cenu mozes napolju da nadjes izdavaca koji ce bolje da promovise tvoju muziku.A gde to? Gde da ga nadjem?
Џрк Posted January 26, 2008 Report Posted January 26, 2008 Raspitaj se malo po netu, po stranim forumima...
Recommended Posts