darthmoog Posted December 20, 2006 Report Posted December 20, 2006 (edited) Henry Rollins Band je osnovan 1986.Nakon raspada Black Flag-a.Prvi album je objavljen Kao Rollinsov solo album i dosta je tezio ka zvuku Black Flag-a sa nekim Jazz prizvukom.Kasnije je pozvao mnogo dobre muzicare da sviraju sa njim i tako sve do odlicnog albuma Weight (1994).Stvar Liar sa albuma Weight je postala veliki hit na MTV-u.Kasnije je raspustio tu postavu i okupio novu.Nije postigao neki veci komercijalni uspeh ali je isporucio odlicne albume.Come in and Burn (1997),Get Some Go Again (2000) i Nice (2001).Ponovo su poceli sada da vezbaju tako da se moze ovekivati rad na novom albumu.Mora se pohvaliti posto je jedan od ljudi koji je dosta ucetvovao u stvaranju Alternative i Hard rock scene 90-ih godina. * Do It (1988) * Life Time (1988) * Hard Volume (1989) * Turned On (1990) * Live In Australia, 1990 (1991) (1999 re-issue) * The End of Silence (1992) * Weight (1994) * Come In and Burn (1997) * Get Some Go Again (2000) * Nice (2001) * The Only Way to Know for Sure (2002, Live) Edited December 20, 2006 by darthmaul Quote
Vlaja Buraz Posted December 20, 2006 Report Posted December 20, 2006 Bila tema na Rock & Hard Rock pa nestala. Samo Rollins Band. Come In & Burn je snimljen u staroj postavi. Ove godine su se okupili za svirke, ali nije sigurno da će biti albuma. Možda i bolje da ne bude. Stvarno bih volio da znam kako je nestala ona tema. Quote
scum Posted December 21, 2006 Report Posted December 21, 2006 secam se kako smo se u osnovnoj przili na liar... stvarno je hitcina bila... ovo ostalo mi je sve bile nekako mlitavo... kapiram da je akcenat na textu a ne na muzici, ali ipak od nekoga ko je bio frontmen black flaga ne zelim da ocekujem arsen dedic fazon... e da black flag rulaju... na exitu su razvalili!!! Quote
Vlaja Buraz Posted December 22, 2006 Report Posted December 22, 2006 Блек Флег на Егзиту? Мислиш она варијанта кад је Ролинс био али изводио перформанс за ону тројицу из Мемфиса? Quote
scum Posted December 22, 2006 Report Posted December 22, 2006 nisam te bas skontao... exit 2003 koliko se secam... najavljen kao henry rollins, na promo disku se cak nalazio liar... a svirali uglavnom black flag pesme... (liar nisu svirali) Quote
darthmoog Posted December 22, 2006 Author Report Posted December 22, 2006 nisam ni znao da je svirao black flag na exitu...cak nisam znao da mother superior svira black flag Quote
Vlaja Buraz Posted December 22, 2006 Report Posted December 22, 2006 Rollins je te godine radio turneju kao vid podrške za West Memphis 3... http://www.wm3.org/splash.php Znači, to je bio Rollins Band, verzija 2, ali su svirali Black Flag pjesme, a odrađen je album dueta (iliti kolaboracija), detalji ovdje: http://www.amazon.com/Rise-Above-Black-Ben...s/dp/B00006JBKR Quote
scum Posted December 22, 2006 Report Posted December 22, 2006 nisam uopste znao za taj west memphis 3... a nedavno sam skinuo pomenuti album (upravo ga slusam).... sad sam se bas nalozio na pricu, tako da upravo trazim taj HBO-ov dokumentarac Paradise Lost o tom slucaju... Quote
Srle8 Posted December 28, 2006 Report Posted December 28, 2006 The End Of Silence je odlican album. Low Self Opinion omiljena pesma sa albuma. henry Rollins uvek ima nesto da kaze. Quote
Vlaja Buraz Posted December 29, 2006 Report Posted December 29, 2006 Ja sam skinuo "Rise Above" spot kad se pojavio taj WM3 album, ali nisam imao nekih aspiracija da se dalje bavim time. Što se RB albuma tiče, meni nekako to ide 1997 pa 1994 pa 1992. Come In & Burn najbolje zvuči, a i ujednačeniji je od ova dva. Nema "Liar" niti "Disconnect", ali bože moj. Idealan album za šetanje u gluvo doba. A dobri su i ovi što je radio sa novom postavom. Nice ima prejak omot ako ništa. Muzika nije kompleksna kao što je bio slučaj sa prethodnom postavom, pa ne djeluje sve naročito ozbiljno, ali, može proći... Ipak, nešto najbolje što je napravio sa MS kao pratećim bendom jeste "Money Train" - skrivena numera na Get Some Go Again. Ono je fantazija. Ono treba u udžbenike. Quote
darthmoog Posted December 29, 2006 Author Report Posted December 29, 2006 meni je isto extra Get some go again...ako ne i najbolji album od HRB-a.... Quote
Vlaja Buraz Posted December 31, 2006 Report Posted December 31, 2006 E, vidiš, taman se podsjetih da potražim "Love's So Heavy" spot na YouTube. Jebote, jednom sam slučajno to uhvatio na TV, i ono, za trenutak sam mislio da sam u nekom paralelnom svemiru (u tom trenutku nisam znao za novu postavu). http://www.youtube.com/watch?v=IEpZ2Z4-Cz8 KVLT. E, da, sjetio sam se jedne izvale, kao, jednom prilikom nekakva riba upita Henka kakva je to tetovaža na njegovoj nozi, da li je to neka zmija. On gleda u nju pa odgovori, "Ma jok, to je Motley Crue logo." Quote
darthmoog Posted December 31, 2006 Author Report Posted December 31, 2006 Zbog ovoga spota sam uvek govorio da treba da se ubaci henry rollins u novi street fighter...savrsen je za tabanje..a ne zabagovani chuck noriss Quote
Draža Posted January 2, 2007 Report Posted January 2, 2007 Bilo je dobro cepanje na exitu. Dva sata ranije sam bio priveden u pandurskoj stanici i henry mi je posle bas legao Quote
VoivodBG Posted May 18, 2008 Report Posted May 18, 2008 Odlican je Rollins bend, najgotivniji su mi Weight i Get Some Go Again albumi. Skoro na svakom albumu se nadje po nekoliko hiticnih pesama. Nego jel neko pratio Henry-eve stand up/spoken word albume? Na poslednjem koji je izasao sada 2008, najzanimljivije mi je njegovo upoznavanje sa clanovima Van Halen-a dok je bio u Black Flag-u Ima bas specifican humor, moracu da nadjem jos tih albuma... Quote
Ајлин Posted June 28, 2009 Report Posted June 28, 2009 Osim što sam ga pratila jedno vreme (do Weighta.. ove novije nisam), Henry Rollins ima i svoju emisiju i dosta medijskih nastupa u kojima zajebava vlast i džet set na aktuelne teme. Fantastično. Quote
SkullKrusheR Posted June 28, 2009 Report Posted June 28, 2009 pre 2 dana sam bash slushao weight. super album. do jaja bend, iako nisam slushao albume posle weight-a, osim one black flag tribute kompilacije. Quote
Mr.Hate Posted July 6, 2009 Report Posted July 6, 2009 Osim što sam ga pratila jedno vreme (do Weighta.. ove novije nisam), Henry Rollins ima i svoju emisiju i dosta medijskih nastupa u kojima zajebava vlast i džet set na aktuelne teme. Fantastično. I dosta epizodnih uloga u krimi filmovima.Kao Glen Danzig u hororima... Quote
Nisko_Se_Mazim Posted July 6, 2009 Report Posted July 6, 2009 Imao sam prilike da ih slusam na Exit-u Super su Quote
vudun Posted July 6, 2009 Report Posted July 6, 2009 Искрен да будем, сањао сам га синоћ, са неким опаким прсатим плавушама - у порнићу. Хајд' те набуџене плавојке су мање-више сваконоћница, али где баш он да ми сврати у снове, да ми је знати... Quote
Ајлин Posted July 6, 2009 Report Posted July 6, 2009 I dosta epizodnih uloga u krimi filmovima.Kao Glen Danzig u hororima... Jeeel? Kakav je on kralj, što volim te svestrane umjetnike... Evo ga iz mlađih dana Vudu da ti da malo raketnog goriva za još poneki san Quote
Talvi Posted December 15, 2019 Report Posted December 15, 2019 juče baš ćale gleda Hawaii 5-0 kad tamo Henri glumi nekog psihoa Quote
Recommended Posts