Jump to content

Recommended Posts

Posted

Apsolutni favoriti u zadnjih godinu-godinu i po. Jednostavno, bend cija muzika implementira sve one raznovrsne elemente koje neciji zvuk cine potpunim praznikom za usi. Melanholija, ljutnja, radost, izgubljenost, nada (ne i vera...to ostavljamo Neal Morse-u), ocaj...jasne granice medju njihovim erama, sound-wise, cine ih jos uzbudljivijim, jer i pre Signify i Stupid Dream/Lightbulb Sun i post 2002 era imaju toliko toga da ponude...omiljeni: zadnja tri plus The Sky Moves Sideways i Stupid Dream...top 10 pesama je krajnje nemoguce sastaviti.

Mogao bih da balim do bogojavljenja (sto ce zaista biti znacajan period vremena), ali neka...neka ostane na ovome i nadi da cemo ih gledati tokom najavljene "limitirane turneje" sledece godine, u sklopu promocije novog zivog albuma (snimljenog na FoaBP turneji).

• 2 months later...
Posted
zato sto su preskupi a ovde ima vrlo malo ljudi koji ih vole. :da:

To je vise bilo retorsko pitanje ;)

Znam ja sve to nazalost, samo volim mnogo da mastarim :lol:

Jbg tako sam i za Threshold, PoS i Adagio mastarila godinama pa ce se ostvariti, ko zna sta je sve moguce :D

Posted (edited)

zvuk je perfektan, a koncert traje samo 33min pa zato tako mali fajl

hvala za link

edit: sad videh, avg. 148kbps

a sad vidim da i Elderan cita ovu temu, da nece mozda da potvrdi PT za Castle :)

uf, daj boze

Edited by DBrave
Posted

e jebiga, cak i da je neka razlika u kvalitetu ( a koju nikako neprimecujem ) nikako ne moze da mi bude bolji jer ima samo 4 pesme...

uopste ga ne poredim sa celim albumom...

ja sam lepo narezao fear+nil na jedan cd (tacno 79min koliko se secam) i uzivam :)

Posted

FoaBP sigurno gazi ka prvom mestu moje licne PT liste. Jednostavno, album uradjen na onaj classic nacin, kako je radjen npr. Dark Side of the Moon - sa idejom celine, pre svega. Album ima neverovatan flow i dojajno je kohezivan. U tom smislu, sigurno njihov najozbiljniji do sad.

Posted (edited)

Danke, danke :D moglo bi to i lepse, kad je ovakav album u pitanju.

Lepo je videti da PT, i na nasem lokalnom i na globalnom nivou, poprimaju znacajnije razmere. Voleo bih jos da svet shvati kakav je muzicki oktopod Steven Wilson, po pitanju produktivnosti i workoholizma (No-Man, Bass Communion, Blackfield, IEM, produkcijski radovi i kooperacije...).

Zeljno se iscekuje njegov prvi pravi solo album krajem godine. :cool:

Edit: I novi No-Man u maju, narafski.

Edited by Et in Arcadia Ego