Andrija Smith Posted January 8, 2012 Report Posted January 8, 2012 Meni je bio dosadan dok mi se iz nekog razloga nije sviđela A smart kid. Onda sam mu ponovo dao šansu i obožavam ga. Quote
Face Of Melinda Posted January 8, 2012 Report Posted January 8, 2012 Ej ali to je the catch sa PT-om sto neke stvari mozes da preslusavas i u nekom momentu ces cuti to nesto i zavoleti taj album. Ja ne mogu da se setim svoje inicijalne gradacije albuma. Recimo da mi je prvi album bio valjda In Absentia pa sam onda dobila SD, a tek onda sa Deadwing-om sam dosla do kompletne diskografije, tj do 2005 godine nisam imala brz net, pa sam zavisila od dobrih forumasa sa brzim netom Quote
Angelystor Posted January 8, 2012 Report Posted January 8, 2012 ^^Meni je "A Smart Kid" mislim bukvalno poslednja pesma koja mi je legla sa tog albuma, isto nikako u pocektu kapirao fasciniranost njom....a sada se pretvorim u cvet kad god je cujem Sa druge strane...sad bas razmisljam, album od koga sam se najvise ohladio od nekog pocetnog napaljivanja do danas je Fear. Quote
Totamealand Posted February 4, 2012 Report Posted February 4, 2012 Deadwing i Fear of a blank planet su mi ubedljivi favoriti posle mesec i po dana pažljivog slušanja, mada ni In absentia nije mnogo daleko. Lightbulb sun i Stupid dream takođe imaju neke super pesme, ali nisu toliko mindblowing kao sledeća tri. Omiljene pesme: Anesthetize, Start of something beautiful, Fear of a blank planet, Lightbulb sun, Even less, Blackest eyes, The Sound of muzak, Arriving somewhere but not here, Halo, Way out of here, Dark Matter, Drawing the line, Piano lessons, Where we would be, Glass arm shattering, Octane twisted, Trains, Feel so low, i još neke. 2 Quote
Captain Spaulding Posted February 4, 2012 Report Posted February 4, 2012 Poslusaj npr Fade Away sa XM II, sjajna. A mozda i Russia on Ice sa Lightbuld Sun Quote
MegaDave90 Posted February 4, 2012 Report Posted February 4, 2012 A ovo? http://www.youtube.com/watch?v=VveI5NFPnXk Quote
Totamealand Posted February 4, 2012 Report Posted February 4, 2012 Naravno, treba da spomenem da postoji gomila B-side-ova i tako nekih pesama sa kompilacija koje i dalje nisam čuo, ali slušaće se. Za sada sam prostudirao samo studijske albume, nije bilo ni brzo ni lako ali vredelo je, it's prog after all. Quote
Angelystor Posted February 4, 2012 Report Posted February 4, 2012 Sto se tice demosa, singlova, b-side-ova i svega toga, PTree je posebna prica, ima tone, tj. GBova toga... ali pre svega treba nabaviti "Recordings", ima jednu od najboljih PT pesama. Omiljene pesme: Anesthetize, Start of something beautiful, Fear of a blank planet, Lightbulb sun, Even less, Blackest eyes, The Sound of muzak, Arriving somewhere but not here, Halo, Way out of here, Dark Matter, Drawing the line, Piano lessons, Where we would be, Glass arm shattering, Octane twisted, Trains, Feel so low, i još neke. za "Piano Lessons" . Retko se gdi spominje, a neverovatno volim pesmicu. Inace, sa liste cuh 8 komada uzivo, cisto da spomenem onako Quote
Face Of Melinda Posted February 5, 2012 Report Posted February 5, 2012 Piano Lessons takodjer jedna od omiljenih a nekako je i dozivljavam veoma licno. Secam se svojih casova klavira kao klinka i delova kao hours in freezing room, bez obzira koliko ti se ruke lede, moras da sedis pravo i sviras i sviras, sa teskom profankom koja koliko god se ti trudio nikad nisi bio dovoljno dobar za nju. Nametne ti svoju agendu i ne daje slobode u izvodjenju nekih dela... Ali secam se opet da sam sebi davala oduska svirajuci sama za svoju dusu fenomenalna dela na nacin kako sam ih i osecala. Jako cudan flash back... Anyway Totamland imas Stars Die kompilaciju i tu su sakupljene neke pesme iz perioda "delirijuma PT-a" Recordings je takodje dobra preporuka tu se takodje slazem. Inace sve pesme koje si izdvojio su fenomenalne. Kako budes sve duze i duze slusao mislim da ces se zaljubiti i u ostale Uzivaj Quote
Andrija Smith Posted February 5, 2012 Report Posted February 5, 2012 Sto se tice demosa, singlova, b-side-ova i svega toga, PTree je posebna prica, ima tone, tj. GBova toga... ali pre svega treba nabaviti "Recordings", ima jednu od najboljih PT pesama. AJ STIL VEEJV ET D DOC ON D ŠOOOOOOOOOOOOR 1 Quote
Angelystor Posted February 5, 2012 Report Posted February 5, 2012 AJ STIL BIT MAJ HED AGENST DA VOOOOOOOOOOL! Quote
Andrija Smith Posted February 6, 2012 Report Posted February 6, 2012 AJ STIL END VEJDŽ MAJ LITL VOR 2 Quote
Angelystor Posted February 6, 2012 Report Posted February 6, 2012 AJMA END IIZIII TO IGNOOOOooo..... Quote
F4R15 Posted February 12, 2012 Report Posted February 12, 2012 Ako kome treba neki EP, B-side, Recordings, live, bilo što, imam 99% diskografije, pa da dignem na mediafire Quote
Red Viper Posted March 1, 2012 Report Posted March 1, 2012 Pre neki dan sam odlučio da pažljivo preslušam bend. Oduševio sam se! Uopšte mi ne ide u glavu zašto nisam ranije obratio pažnju na ovaj gigantski bend! S obzirom da slušam Riverside of prvog albuma bilo je logično da mi PC legne onako baš. Za sad mi DEADWING najviše prija. Quote
Oak Posted April 16, 2012 Report Posted April 16, 2012 E ljudi je l' postoji neki torent ili link sa svim bonus pesmama, b stranama..? Quote
Et in Arcadia Ego Posted April 20, 2012 Report Posted April 20, 2012 (edited) Stvar sa predstojećeg SW solo albuma: http://www.youtube.com/watch?v=sJyrS9uiY9w&feature=share Edited April 20, 2012 by Et in Arcadia Ego 1 Quote
Et in Arcadia Ego Posted April 20, 2012 Report Posted April 20, 2012 Šteta. Predobra pesma, drugačija od onoga što je radio do sada. Melodična, svetlija, odličan bas, skoro jazz fusion fazon. Quote
lucassen&co Posted April 20, 2012 Report Posted April 20, 2012 Nabavio sam audio snimak "Luminol" sa koncerta, pa ako nekom treba: http://www.mediafire.com/?3ca2hhjda3u1j8g Pesma je fantastična! 3 Quote
Grobodan Posted April 21, 2012 Report Posted April 21, 2012 Čekajte bre, kakav sad opet solo, već nešto najavljeno? Mogao bi novi PT da se radi... Quote
lucassen&co Posted April 21, 2012 Report Posted April 21, 2012 Još uvek neće biti novi PT. Sledeće godine izlazi novi solo album, pa ponovo turneja. U intervjuima je rekao da će se PT svakako ponovo okupiti ali da nije siguran kada. Quote
Et in Arcadia Ego Posted April 21, 2012 Report Posted April 21, 2012 Novi PT gotovo sigurno sledi nakon trećeg solo-a (pre toga stiže Storm Corrosion sa Akerfeltdom). Za PT je već izvesno i maltene potvrđeno da će napraviti promenu u zvuku, da će napustiti metalske elemente i vratiti se song oriented pisanju pesama, verovatno melodičnijih i atmosferičnijih. Quote
Et in Arcadia Ego Posted May 1, 2012 Report Posted May 1, 2012 Carevi, evo vam nečeg dojajnog. SW-ov koncert od 18.04. u Santjagu je uživo prenošen na jednom čileanskom radiju, kvalitet je jako dobar (nije neki šit bootleg, dakle), a sviran je i "Luminol". U pitanju je flac format. part 1 part 2 part 3 Uživajte! Setlista No Twilight Within the Courts of the Sun Index Deform to Form a Star Sectarian Postcard Remainder the Black Dog Harmony Korine Abandoner Veneno Para Las Hadas Luminol No Part of Me Raider II Encore: Get All You Deserve Sviran je i drugi bis sa "Lazarus" i "Trains", ali to na radiju nije prenošeno. 2 Quote
Recommended Posts