Elvis Posted December 23, 2006 Report Posted December 23, 2006 Tek juce sam cuo za seriju i odmah sam skinuo jednu epizodu, onako na eci peci pec.Moram da kazem da mi se svidja.Ako je bila tema samo me prosledite tamo, posto me interesuje koje su dobre epizode i vasi utisci. Quote
Mr. Horrible Gelatinous Blob Posted December 24, 2006 Report Posted December 24, 2006 Odusevila me ona u kojoj se pojavljuje Slobodan Milosevic! A i ona u kojoj Piter nagovara Dzoa Pesija da ga zasmeje tako sto ce izgovoriti rec "Jugoslavija"! Quote
Nightwing Posted December 24, 2006 Report Posted December 24, 2006 1.mislim da postoji tema 2.obozavam seriju 3.novi serijal je odlican Quote
RNA Posted December 24, 2006 Report Posted December 24, 2006 To bese ona seriaj sa klincem koji ima glavu kao lopta za americki 'fudbal' i koju je Kartmen pokusavao da zabrani? Quote
Elvis Posted December 24, 2006 Author Report Posted December 24, 2006 E to je ta.U 10 serijalu South Parka Cartmen hoce da je ukine pa ide u Fox. Quote
Herr_Wolf Posted December 25, 2006 Report Posted December 25, 2006 Video dve epizode, rip-off Simpsona, beba je jedino do jaja... Da imam, gledao bih, makar da ubijem vreme, ovako, nisam nesto lud da trchim da je nabavljam... Quote
süpergeek Posted December 25, 2006 Report Posted December 25, 2006 Теško da možeš da sudiš o celoj seriji nakon odgledane 2 epizode. Recimo, ja nove Simpsonove više ne gledam pošto im je kvalitet jako opao, dok sa nestrpljenjem čekam nove epizode FG. Postoje sličnosti sa Simpsonovima, u smislu da je u centru pažnje jedna porodica sa troje dece i psom (Brajan je najbolji!) i da je serija animirana. Tu se sva sličnost završava - da ne ulazim u poređenje svakog lika ponaosob pošto je u obe serije Tipična-Američka-Porodica. Serija je jako dobra i preporučujem da se gleda što je više moguće Quote
Mr. Horrible Gelatinous Blob Posted December 25, 2006 Report Posted December 25, 2006 Slazem se. Obozavam Simpsonove i nakon prvih par odgledanih epizoda FG, nisam bas bio odusevljen. Ali sam nakon toga naleteo na nekoliko odlicnih. Odusevila me ona kada smrt ugane clanak, pa ne moze da obavlja svoj posao, a Piter skace sa 50-spratnice za opkladu. I scena u toj epizodi kada su isparodiralikraj filma Titanik, gde Leonardo di Kaprio prezivljava... A da ne pominjem scenu koju sam nedavno video, kada Piter diriguje horom Tuskena. Quote
delay Posted December 25, 2006 Report Posted December 25, 2006 Ok serijica,ta epizoda sa smrti mi je omiljena.American Dad,prethodnik od istih autora je MNOGO bolja serija. Quote
Herr_Wolf Posted December 25, 2006 Report Posted December 25, 2006 (edited) Теško da možeš da sudiš o celoj seriji nakon odgledane 2 epizode. Recimo, ja nove Simpsonove više ne gledam pošto im je kvalitet jako opao, dok sa nestrpljenjem čekam nove epizode FG. Postoje sličnosti sa Simpsonovima, u smislu da je u centru pažnje jedna porodica sa troje dece i psom (Brajan je najbolji!) i da je serija animirana. Tu se sva sličnost završava - da ne ulazim u poređenje svakog lika ponaosob pošto je u obe serije Tipična-Američka-Porodica. Serija je jako dobra i preporučujem da se gleda što je više moguće Pa ono, nisam rek'o da je sranje, samo da nije nesto posebno originalna. Razlika izmedju njih i Simpsona je utoliko sto je Family guy mnogo nadrealniji, ali nisam video nikakvu razliku izmedju recimo Pitera i Homera za pocetak, kao ni u njihovim odnosima prema porodici... Najbolje poredjenje koga sad mogu da se setim je da se razlikuju koliko i E.R. i Chicago Hope Jednostavno serija nema ono nesto sto imaju South Park, Futurama i recimo Korgoth of Barbaria sto te tera da gledas epizodu nekoliko puta uzastopno Edited December 25, 2006 by Herr_Wolf Quote
Милица Posted December 25, 2006 Report Posted December 25, 2006 Pogledala sam par epizoda ove bolesti. Ma super ideja, kritika americkog drustva itd... Ipak se potpuno slazem sa Herr Wolfom. Koliko god da je dobra ideja, nije originalna, i nije remek delo. Mada - ne skodi pogledati. Quote
Cosmic Sailor Posted December 26, 2006 Report Posted December 26, 2006 Family Guy je klasa za Simpsonove! Nabavio kolega 12 GB epizoda i moram to da si naprzim. a pazi ovo http://www.youtube.com/watch?v=F0zubjGP058 znaci, plakao sam od smijeha danima! Quote
Nightwing Posted December 26, 2006 Report Posted December 26, 2006 (edited) FG i The Simpsons nemaju skoro nista zajednicko jedina slicnost je sto su crtane serije i sto ismevaju Americki nacin zivota Edited December 26, 2006 by estranged Quote
Mr. Horrible Gelatinous Blob Posted December 26, 2006 Report Posted December 26, 2006 I obe su Foxove. Quote
Herr_Wolf Posted December 26, 2006 Report Posted December 26, 2006 I obe su o Američkim porodicama, koje imaju pet članova debelog glupog oca, koji upada u nevolje, a voli svoju porodicu, radi kao neki činovnik (tj. radi nekreativan posao) voli da gleda sve na TV-u, on ima ženu koja je moralista i pametnija od njega, ona je svesna toga da muž ponekad zglupi, ali da ipak ima dobro srce, žena je domaćica, sin je pomalo debil i podržava ćaleta u glupostima, ćerka je štreber i nesigurna je u sebe, tu je i beba, gde je i jedina suštinska razlika u likovima, Megi je marginalni lik, dok je Stui u principu najbolji lik u Family Guy-u, mada mi je opet koncept beba-genije poznat odnekud, elem ovde je makar beba-genije-zlikovac uvodi se plejada pomoćnih likova iz grada, obične, svakodnevne situacije su preterane, često i nadrealne, ismevaju se pop fenomeni, ubacuju se poznate ličnosti u obične svakodnevne situacije... i tako... Quote
KRANG Posted December 26, 2006 Report Posted December 26, 2006 fg je u zadnjih nekoliko godina bolji od simpsonovih isto koliko je brian pametniji od santa's little helpera > mnogo Quote
Herr_Wolf Posted December 27, 2006 Report Posted December 27, 2006 Mozda... ali je i dalje rip-off... Quote
KRANG Posted December 27, 2006 Report Posted December 27, 2006 čak su ih sami simpsonovi veoma suptilno optužili za plagiranje. Quote
Fiery Posted December 27, 2006 Report Posted December 27, 2006 Ok serijica,ta epizoda sa smrti mi je omiljena.American Dad,prethodnik od istih autora je MNOGO bolja serija. Fun fact #1: American Dad je nastao posle Family Guy. Fun fact #2: Family Guy nastao je od par Seth MacFarlane-ovih skeceva u kojim su glavni likovi bili Peter i Brian, bez ostatka porodice. Porodica je ukljucena tek kasnije. Onako, uzgred, ta ocinska figura Simsponovih originalnija je od Family Guy-a samo utoliko sto je prva (koliko znam) crtana serija o "americkoj porodici", ali se i dalje nastavlja na plejadu igranih serija slicne tematike. Ipak, Najbolje poredjenje koga sad mogu da se setim je da se razlikuju koliko i E.R. i Chicago Hope Sto jes', jes' (Can you say, CSI and NCIS?) Ipak br. 2 on ima ženu koja je moralista i pametnija od njega, Lois je vrlo daleko od moraliste. sin je pomalo debil i podržava ćaleta u glupostima Brian je mnogo debil a nimalo buntovnik, za razliku od Barta. ćerka je štreber i nesigurna je u sebe Meg nije streber, ne daj da te naocari zavaraju. Stewie je ocigledno potpuno razlicit od Meggie, i dodajmo jos Briana kao sustu suprotnost Santa's Little Helper-u, i dobijamo otprilike 1.5 od 6 mogucih podudarnosti u ovakvom poredjenju clanova porodice. Zadivljujuce. Quote
Nightwing Posted December 27, 2006 Report Posted December 27, 2006 (edited) I obe su o Američkim porodicama, koje imaju pet članova debelog glupog oca, koji upada u nevolje, a voli svoju porodicu, radi kao neki činovnik (tj. radi nekreativan posao) voli da gleda sve na TV-u, on ima ženu koja je moralista i pametnija od njega, ona je svesna toga da muž ponekad zglupi, ali da ipak ima dobro srce, žena je domaćica, sin je pomalo debil i podržava ćaleta u glupostima, ćerka je štreber i nesigurna je u sebe, tu je i beba, gde je i jedina suštinska razlika u likovima, Megi je marginalni lik, dok je Stui u principu najbolji lik u Family Guy-u, mada mi je opet koncept beba-genije poznat odnekud, elem ovde je makar beba-genije-zlikovac uvodi se plejada pomoćnih likova iz grada, obične, svakodnevne situacije su preterane, često i nadrealne, ismevaju se pop fenomeni, ubacuju se poznate ličnosti u obične svakodnevne situacije... i tako... skoro sve to vazi i za American Dad pa je opet serija za sebe kapiram ja da volis Simpsonove (ko ne voli ne treba da zivi) ali mislim da mnogo propustas time sto ne gledas FGa Edited December 27, 2006 by estranged Quote
Herr_Wolf Posted December 27, 2006 Report Posted December 27, 2006 Za pocetak, nemojte steci pogresan utisak, naravno da volim Simpsone, ali oni su mi tek daleko iza neprikosnovenog South parka i nesto manje neprikosnovene Futurame... i nove opsesije - Robot Chicken (toplo preporucujem, otvoricu temu kasnije), i mislim da bi mi FG bio zabavan, samo kazem da nije bila bas "ljubav na prvi pogled" i da mi malo smeta sto je toliki copy-paste, mislim kontam ja da je drugaciji pristup, ali nekako bih ove epizode FG-a koje sam gledao mogao skroz da zamislim kao epizode Simpsonovih (ne racunajuci trenutke sa Brajanom i Stuijem... koji su u principu najbolji)... Odgledacu jednom kad mi neko donese... Quote
ResurrectioN Posted December 27, 2006 Report Posted December 27, 2006 Ako imas praznije DVD-ova da mi das u zamenu za pune imas dejt. Imam prve 4 sezone. Quote
Herr_Wolf Posted December 27, 2006 Report Posted December 27, 2006 Mkay (ja sam se inace sve ovo vreme raspravljao zato sto jos nisam gledao sve k'o chovek, pa mi je bilo krivo ) Quote
TheBigBadRedRaven Posted December 28, 2006 Report Posted December 28, 2006 Scena kad Brajan cuva Stuija je mnogo jaka... Tu objasnjavaju zasto Stui ima glavu kao ragbi lopta... Quote
Recommended Posts