Grobodan Posted September 5, 2015 Report Posted September 5, 2015 Ako hoces hard copy nije problem naci, ja u Banji Koviljaci mojoj jebenoj kupovao pa ti vidi Uf zavidim ti na prvom citanju It to prvo poglavlje kad malac najebe je nesto najbolje ikad! 1
Hail Metal Posted September 5, 2015 Report Posted September 5, 2015 Može se kupiti naravno i u Subotici, ali mi se ne daje 10e, zato sam i uzeo Kindle, sve se nađe, brže se čita i jeftinije je na kraju krajeva
Grobodan Posted September 5, 2015 Report Posted September 5, 2015 Dobro to stoji, ako ti se svidi lako ces kupiti. Ja sam morao da pokupujem jer obozavam. 1
Descender Posted September 5, 2015 Report Posted September 5, 2015 Ono sto mene toliko vuce u toj knjizi je vajb koji je uhvatio, bukvalno kao da je covek opisao moje detinjsto (naravno bez cudovisnog ubice), on je majstor za tenziju i vajb a u ovoj je to kulminiralo. Ovo. Stvarno je majstor atmosfere i ti njegovi opisi djetinjstva su tako istiniti, proživljeni i nekako stvarni, da je to umjetnost. Uspio je u velikoj mjeri to da postigne i Simons u Leto noći, ali King ostaje neprikosnoven. Prikljucujem se preporukama za Isijavanje (film je go kurac za knjigu) a meni je super i nastavak Dr Sleep, ne znam je li Descender citao? Ja volim i film, drugačiji je, ali kao film je odličan. Svidio se i meni Dr Sleep u velikoj mjeri, naravno da nije dostigao Isijavanje, ali to mu (i to je pošten pristup) nije bila ni ambicija. Pošto sam bio krajnje negativan prema ideji da Isijavanje dobije nastavak, sasvim sam zadovaljan!
Mugen Posted September 5, 2015 Report Posted September 5, 2015 Ljudi imate li slucajno predstavu kada ce kod nas izaci "Finders Keepers" nastavak "Gospodina Mercedesa"? Knjiga je objavljena 2. juna a nisam siguran koliko im je trebalo da prevedu prvo deo.
Descender Posted September 5, 2015 Report Posted September 5, 2015 Manje od godinu je trebalo da izađe Gospodin Mercedes, ako se ne varam, vjerovatno će i ovaj put biti slično.
lemmy sixx Posted September 5, 2015 Report Posted September 5, 2015 Tražim tako neke jezive priče, po mogućnosti sa što manje fantastike, mada znam da je kod horora to usko povezano. Leto noci od Simonsa. 1
Grobodan Posted September 5, 2015 Report Posted September 5, 2015 Kakav je Gospodin Mercedes, nesto se lomim da li da uzmem, preferiram njegove horore naravno.
Descender Posted September 5, 2015 Report Posted September 5, 2015 (edited) Leto noci od Simonsa. Apsolutno, preporuka i od mene. Kakav je Gospodin Mercedes, nesto se lomim da li da uzmem, preferiram njegove horore naravno. Onako, pristojno čitanje u dahu, ali ništa specijalno. Jedna u nizu knjiga i to je to, solidno ali ništa više od toga. Edited September 5, 2015 by Descender
Mugen Posted September 5, 2015 Report Posted September 5, 2015 Kakav je Gospodin Mercedes, nesto se lomim da li da uzmem, preferiram njegove horore naravno. Sa "Mercedesom" se vidi da moze i solidan krimic da napise. Treba ga procitati.
WoI Posted September 6, 2015 Report Posted September 6, 2015 Stao sam na Vukovi Kale II deo i nikako da nastavim Još mi i ortak poklonio Dr Sleep. Tek to ne znam kad ću da stignem da pročitam
Descender Posted September 20, 2015 Report Posted September 20, 2015 Počinjem danas IT I? Jel ti se dopao?
Hail Metal Posted September 21, 2015 Report Posted September 21, 2015 Počeh na godišnjem, a sad radim pa imam manje vremena, ako uhvatim 50-tak str na dan max, došao sam do neke možda 700 str, sviđa mi se dosta, bilo je scena koje su mi bile strašne jezive ali i one smešne (smejao sam se pet minuta kad je Tom pitao Beverli koliko je puta svršila, a ona kaže da se to ne pita, a Tom će "Ko ti je to rekao, Homer Simpson? , ja sam na ovo crkavao), drži radnja, mada malo previše fantazije barem za mene. U suštini jedino mi se ne sviđa deo kad su došli u Derry, recimo ono kad eksplodiraju baze na bejzbol terenu, ili spomenik koji oživi. Sad sam kod onog dela kad su bili u dimnoj jami.
Hail Metal Posted September 27, 2015 Report Posted September 27, 2015 Pročitah je upravo, svidela mi se, bukvalno zavoliš likove i priča te nosi, što je i poenta dobre knjige. Ima pomalo delova koji mi nisu legli, ipak ne volim mnogo fantaziju. Kao što rekoh jedino mi se nisu svideli delovi kad su došli u Derry i sam sukob sa paukom. Jest da sam očekivao priču klasične strave i užasa ali ova priča je baš medena, avanturistička,vraća u detinjstvo, osećaj kao nekad kad sam kao klinac mogao u beskonačnost da gledam Gunise
KinSlayer Posted September 27, 2015 Report Posted September 27, 2015 Realno It je super knjiga, al je ta kulminacija/rasplet nebuloza totalna...
Hail Metal Posted September 27, 2015 Report Posted September 27, 2015 Slično kao kod Desperationa, kraj je nedostojan cele priče, ali ok, celokupna slika i uživanje prilikom čitanja je odlično.
Descender Posted September 27, 2015 Report Posted September 27, 2015 Pročitah je upravo, svidela mi se, bukvalno zavoliš likove i priča te nosi, što je i poenta dobre knjige. Ima pomalo delova koji mi nisu legli, ipak ne volim mnogo fantaziju. Kao što rekoh jedino mi se nisu svideli delovi kad su došli u Derry i sam sukob sa paukom. Jest da sam očekivao priču klasične strave i užasa ali ova priča je baš medena, avanturistička,vraća u detinjstvo, osećaj kao nekad kad sam kao klinac mogao u beskonačnost da gledam Gunise King je nenadmašan u tim opisima djetinjstva. Imaš npr. i njegovu novelu The Body (po kojoj je snimljen odličan film Stand By Me osamdesetih, svi ste ga gledali ko klinci sigurno). Upravo ju je Booka objavila u okviru zbirke njegove četiri novele "Četiri godišnja doba". U istom izdanju je i Bekstvo iz Šošenka. 2
Hail Metal Posted September 28, 2015 Report Posted September 28, 2015 Čitam na netu, dobre kritike su dobile te priče, pročitaću sigurno.
Hail Metal Posted October 27, 2015 Report Posted October 27, 2015 Upravo sam pročítao zbirku "Godišnja doba", fenomenalne priče, pogotovo prve tri, ipak "Truplo" mi je najbolje, uživao sam čitajući,ponovo ću se vraćati knjizi. Hvala za preporuku.
Imrahil Posted October 28, 2015 Report Posted October 28, 2015 Kad se već spominju Godišnja doba, sledeće što će Booka da radi je Skeleton Crew. Što se Vulkana tiče, trebalo bi da nastavak Mercedesa bude naredno izdanje.
Mugen Posted December 8, 2015 Report Posted December 8, 2015 Da li je neka nasa izdavacka kuca ikad izbacila "Insomniju"?
Мајор Гашпар Posted December 8, 2015 Report Posted December 8, 2015 Јесте, хрватски Алгоритам, из 2 дела. http://www.algoritam.hr/?m=1&p=proizvodi&Korak=btrazilica&kat=0&trazi=nesanica&q=i
Recommended Posts