RNA Posted December 10, 2008 Report Posted December 10, 2008 То померање дела радње из једног дела у други и није толико страшно. Али, избацивање долине Витивиндла, бар неколико минута Тома Бомбадила и висоравни могила... е, то је неопростиво...
Imrahil Posted December 10, 2008 Report Posted December 10, 2008 To je neminovno, ne mozes da snimis film od 3h i da ocekujes da ce bas sve iz knjige biti i u filmu. Zato mi i smeta najvise kad grese na nekim nebulozama, kao u "It"
Brynhildr Posted December 20, 2008 Report Posted December 20, 2008 Ja sam procitala prvi deo mracne kule, revolveras... Okej je, ali nista posebno. Ocekivala sam nesto vise, kad ga svi nahvalise. Sumnjam da cu nekad uzeti jos nesto.
Grob Bez Dna Posted December 20, 2008 Report Posted December 20, 2008 uzimaj, bre! revolveras je bas bzvz...ali nemoj da posustajes
Brynhildr Posted December 20, 2008 Report Posted December 20, 2008 Ma, ko sto napisah na Barkerovoj temi, generalno me je taj zanr smorio, odavno ne citam horore. Mozda nekad uzmem nesto, da odmorim mozak. xD
Grob Bez Dna Posted December 20, 2008 Report Posted December 20, 2008 mracne kule i nisu horor bas, al ajd.
Brynhildr Posted December 20, 2008 Report Posted December 20, 2008 Pa, dobro, ono kao... Ima elemenata. xP
RNA Posted December 21, 2008 Report Posted December 21, 2008 Ja sam procitala prvi deo mracne kule, revolveras... Okej je, ali nista posebno. Ocekivala sam nesto vise, kad ga svi nahvalise. Sumnjam da cu nekad uzeti jos nesto. Прва књига је тотални трип. Ако сам добро закључио из његове биографије, мислим да ју је писао кад се жестоко опијао и дрогирао. Међутим, све почиње да добија смисао од друге књиге надаље. Дефинитивно не треба одустајати. Пустиш 'Somewhere Far Beyond' и кренеш.
Grob Bez Dna Posted December 21, 2008 Report Posted December 21, 2008 bolje ne.ne bi mogao da se koncetrisem na knjigu i uzivim u pesmu u isto vreme...
Grob Bez Dna Posted December 21, 2008 Report Posted December 21, 2008 znam, bre, samo kenjam bez razloga
Moody Posted December 23, 2008 Report Posted December 23, 2008 (edited) То померање дела радње из једног дела у други и није толико страшно. Али, избацивање долине Витивиндла, бар неколико минута Тома Бомбадила и висоравни могила... е, то је неопростиво... Da brate, ali to bi totalno poremetilo tok fila, jer lepo je Tolkien govorio, da pricha ne mozhe da se prenese na film! Ako opet i hocesh, moracesh neshto da izbacish, kao shto je izbachen i kraj u kome Saruman dolazi u Shire i sve to, da se ne bi narushio vrhunac unishtenja prstena... Ne treba film gledati kroz knjigu... Ja ih gledam kao 2 zasebne stvari... Edited December 23, 2008 by Moody
RNA Posted December 23, 2008 Report Posted December 23, 2008 Али, ја не могу. Радије бих да онда нису ни покушавали да екранизују књигу.
Moody Posted December 24, 2008 Report Posted December 24, 2008 Nnzm shta fali klincu onom, meni nije toliko retardiran! Jel preveden sedmi deo kule?
Nestvarna Posted December 24, 2008 Report Posted December 24, 2008 Nisam mislila na retardiranost nego na krupnocu ...Doduse, po knjizi, Dzek je sa svojih 12 god. visok ali opet...valjda smo navikli da gledamo zgepcice
RNA Posted December 25, 2008 Report Posted December 25, 2008 Jel preveden sedmi deo kule? Изашао пред сајам књига, остало ми још 150 страна да завршим, а има неких 650.
Descender Posted December 25, 2008 Report Posted December 25, 2008 Hm, u principu valja, mada nekako u posljednjem dijelu ovako velikog romana uvijek ocekujes nesto monumentalnije, bolje, uzvisenije, ne znam ni sam kako to tacno da objasnim... A i jako me nervira to sto je i on lik u posljednja dva nastavka, nekako mi to u velikoj mjeri ubija draz same price... Al to je vjerovatno stvar ukusa... Sami kraj je zato, imho, odlican! Ipak, osim samog kraja i jos po kojeg briljantnog "parceta", po meni je ova knjiga jedan od slabijih nastavaka...
RNA Posted December 25, 2008 Report Posted December 25, 2008 A i jako me nervira to sto je i on lik u posljednja dva nastavka, nekako mi to u velikoj mjeri ubija draz same price... Al to je vjerovatno stvar ukusa... Мени је тај потез сјајан. Није претерано неукусан, не појављује се превише (иако га често помињу), а ко је још блесав да себе стави као лика у свој роман, а да није истинита прича?
Descender Posted December 28, 2008 Report Posted December 28, 2008 To do, ne pretjeruje, a i jeste neocekivano i sve to... Ali najvise mi sami kontekst u kome se pojavljuje mi nekako ubija draz price... Sta ja znam, vjerovatno stvar ukusa, kao sto vec rekoh...
RNA Posted January 13, 2009 Report Posted January 13, 2009 (edited) Серем му се у чарапу, како је након 3000 страна засрао крај! И још написао у поговору нешто у фаозну "немојте мене да кривите за оно што је Роланд нашао на врху куле, ја на то нисам могао да утичем". А ко је могао, моја баба? Сваки крај осим овог би ми био прихватљив. Да је завршио 10 страна раније све би било у реду. Али, нећу да кажем како се завршава, да не бих покварио забаву онима који читају или намеравају да читају књигу. Edited January 13, 2009 by RNA
East Posted January 13, 2009 Report Posted January 13, 2009 molim te meni na pp kraj ?Nesto sam se bio pogubio sa delovima pa resio i da ga ne zavrsim posto je proslo previse vremena.molim te ,molim te molim te
RNA Posted January 13, 2009 Report Posted January 13, 2009 Не, не, има да се мучиш. У ствари, помогао сам ти. Само немој да прочиташ последње поглавље и све ће бити сјајно.
Descender Posted January 13, 2009 Report Posted January 13, 2009 Ha, ha, pa on je to i rekao, kao nesto - oni koji ne zele dalje, nek sad prestanu.... Po meni, kraj je odlican! Valjda ponovo stvar ukusa. Mozda cak i jedino moguc, jer nakon onakve potrage i konacnog dolaska, nekakav drugaciji kraj bi bio izvan mogucnosti svakog pisca, jer smo svi ocekivali NESTO na kraju, ali to nesto nam niko ziv ne moze pruziti... Jer bi onda morao objasniti smisao postojanja vaseljene i covjeka u toj vaseljeni... A to bi ipak bilo malo previse, cak i za Kinga Mogao je jedino knjigu ranije zavrsiti, samim dolaskom pred Kulu i ostaviti nas bez daljih objasnjenja... Ali kao sto rekoh, on i jeste ranije upozorio na kraj... Kako god, ponavljam, po meni je ovo jedan od slabijih nastavaka uopste, ali kraj mi se dopao... My two cents.
RNA Posted January 14, 2009 Report Posted January 14, 2009 Оно, с обзиром да је кула, како је рекао, "осовина свих универума", у праву си, али ми је ипак оно скроз кретенски. Оно када је потрчао ка кули је било сасвим довољно, уопште није морао да се пентра у проклетињу.
Recommended Posts