profa Posted February 1, 2007 Report Posted February 1, 2007 Identity, Fallen.... Dođavola, kakve sad veze imaju ova dva filma sa Kingom?!
forever*autumn Posted February 1, 2007 Report Posted February 1, 2007 dajte ljudi, prestanite vise da zbunjujete coveka.
negative creep Posted February 1, 2007 Author Report Posted February 1, 2007 Dođavola, kakve sad veze imaju ova dva filma sa Kingom?! Sorry. Shvatila sam da si rekao da znas za mnoge filmove da su slicni kao oni radjeni po Kingu. Tj. da ima mnogo filmova koji NISU radjeni po njegovim knjigama, ali podsecaju...
profa Posted February 1, 2007 Report Posted February 1, 2007 Sorry. Shvatila sam da si rekao da znas za mnoge filmove da su slicni kao oni radjeni po Kingu. Tj. da ima mnogo filmova koji NISU radjeni po njegovim knjigama, ali podsecaju... Nah, mislio sam na filmove koji su rađeni po njegovim delima, ili koje je on radio. Možda sam se loše izrazio. Činjenica je da svaki treći horor film podseća na njega, ili možda on podseća na svaki treći horor? Kako god, Identitet mi nimalo ne liči na njega (imao je dvostruke ličnosti samo u dve knjige, ako se dobro sećam, i ni u jednoj višestruku, ako Suzanu iz Kule ne računamo u multi). Fallen nisam gledao, čitao sam o njemu i priča mi izgleda kao nešto što bi King možda napisao, ali opet ne liči na neko njegovo već postojeće delo. Skinuću ga samo zbog tebe, baš me zanima kakav je. Ako ćemo još o filmovima koji liče na Kinga, recimo Silent Hill mi izgleda ludo na njegov način, pa čak i Ringovi izgledaju kao nešto što bi on napisao... kao što rekoh, za većinu horor/mističnih triler filmova može da se kaže da izgledaju kao da su njegovi, ali poenta je baš u tome što *nisu*, pa čak u većini slučajeva ni ne liče na njegove postojeće stvari, koliko god imali taj "feeling". Neko drugi se prvi setio. dajte ljudi, prestanite vise da zbunjujete coveka. Samo čekam da neko napiše da je American Pie Kingovo delo. :) @negative creep: Videla si moje King/Barker/Pratchett police... jednog dana kada se preseliš u Beograd, a bude ti trebalo nešto od Stivija, samo pozovi. Zaboravio sam da pomenem i Colorado Kid, detektivsku priču koja nema kraj. Rekao bih da je to malo bez veze (praktično, već je postalo kliše), pogotovu nakon sedme Mračne kule... Mnogo mi je bolji kraj u Mystu, koji takođe nije razjašnjen.
negative creep Posted February 1, 2007 Author Report Posted February 1, 2007 Videla si moje King/Barker/Pratchett police... jednog dana kada se preseliš u Beograd, a bude ti trebalo nešto od Stivija, samo pozovi. Police su...breathtaking! Vazi. Najverovatnije dolazim skorije, na dan-dva, pa ako ne budes imao neke obaveze, mozemo da se vidimo makar onako...na kratko. Ostatak moram na pp Sto se tice Ringa...da, mozda malo podseca. Neki njegovi filmovi su me bar razocarali.
Isis Posted February 11, 2007 Report Posted February 11, 2007 Meni se jako svidja njegova knjiga "Vreca kostiju", a i "Zelena milja" nije losa, ne mogu jos da kazem zato sto nisam procitala do kraja... It je jeeeeeeziv... vreca kostiju je odlicna,a ima i jedan troo citat povezan sa naslovom (ko je citao znace...)...tu je i naravno zamka za snove posle koje sam nedelju dana sanjala one cudne ejlijene,ali film su sjebali da ne moze gore! a sto se tice zelene milje...pa,pogledaj film,odlican je BAS!!!
mara! Posted February 11, 2007 Report Posted February 11, 2007 Donece mi ortakinja film ovih dana... Koji tr00 citat?
RNA Posted February 11, 2007 Report Posted February 11, 2007 (edited) vreca kostiju je odlicna,a ima i jedan troo citat povezan sa naslovom (ko je citao znace...)...tu je i naravno zamka za snove posle koje sam nedelju dana sanjala one cudne ejlijene,ali film su sjebali da ne moze gore! Ja sam citao vrecu kostiju, ali se ne secam na koji citati ciljas. "Zamka za snove" film je manje-vise dobar do samog kraja. Kraj je nevidjeno glup. A i Daditsa su sjebali do jaja. Edited February 11, 2007 by RNA
Isis Posted February 11, 2007 Report Posted February 11, 2007 pa citata se ne secam tacno skroz,tako da cu samo da parafraziram:"bilo koji knjizevni lik,ma koliko fantastican i genijalan bio,u poredjenju sa najobicnijim covekom od krvi i mesa koji hoda zemljom i na nju baca senku nije nista drugo do vreca kostiju"...otprilike tako..
profa Posted February 11, 2007 Report Posted February 11, 2007 pa citata se ne secam tacno skroz,tako da cu samo da parafraziram:"bilo koji knjizevni lik,ma koliko fantastican i genijalan bio,u poredjenju sa najobicnijim covekom od krvi i mesa koji hoda zemljom i na nju baca senku nije nista drugo do vreca kostiju"...otprilike tako.. "Compared to the dullest human being actually walking about on the face of the earth and casting his shadow there, the most brilliantly drawn character in a novel is but a bag of bones." Ovo je su reči britanskog pisca Thomasa Hardyja, mislim da je to i Noonan rekao u knjizi.
profa Posted February 11, 2007 Report Posted February 11, 2007 U svakom slucaju, lepo receno. Apsolutno. Ljudi se često toliko poistovećuju sa likovima iz romana da potpuno zaboravljaju na stvaran sve oko sebe, sa pravim, živim ljudima i realnim problemima, koji u stvarnosti mogu da budu suroviji od bilo kakvog kasapljenja u knjizi. Koliko god neko dobro opisao prosjaka u romanu, uvek će mi biti najteže kada na Zelenom Vencu vidim ciganku sa opekotinama po celom telu...
ZmYchE Posted February 14, 2007 Report Posted February 14, 2007 Zelena Milja Mracna kula Oluja veka A da li je neko čitao "The Eyes of the Dragon"? Zanimaaa meeee
profa Posted February 14, 2007 Report Posted February 14, 2007 A da li je neko čitao "The Eyes of the Dragon"? Zanimaaa meeee Of kors. Super knjiga za tinejdžere. I ovako mi je bila jako interesantna, prvenstveno zbog Flagga.
RNA Posted February 14, 2007 Report Posted February 14, 2007 Voleo bih da znam kako bi King zamislio i napisao knjigu za decu.
profa Posted February 14, 2007 Report Posted February 14, 2007 Voleo bih da znam kako bi King zamislio i napisao knjigu za decu. The Girl Who Loved Tom Gordon, mada pre The Eyes Of The Dragon. Kao Clive Barker sa knjigom The Thief Of Always. Dobra...
negative creep Posted March 4, 2007 Author Report Posted March 4, 2007 Malopre je bio dokumentarac o njemu na tv History. Mislim da ce biti i u 16h, ali nisam sigurna
Doug Bradley Posted March 4, 2007 Report Posted March 4, 2007 Malopre je bio dokumentarac o njemu na tv History. Mislim da ce biti i u 16h, ali nisam sigurna Kako je snimana Zelena Milja
doroti Posted March 5, 2007 Report Posted March 5, 2007 Gledala sam dokumentarac. Nije loš, samo mu nije trebalo ono za Kjubrika. Mislim, čovek je genije, a i uradio je jednu od boljih Kingovih ekranizacija, ma šta King govorio. Meni je omiljena njegova knjiga Mizery, od novijih je OK bjuik 8, a i vreća kostiju je dobra.
RNA Posted March 5, 2007 Report Posted March 5, 2007 Gresim li ili to nisu novije knjige, samo su kod nas u skorije vreme prevedene?
profa Posted March 6, 2007 Report Posted March 6, 2007 Gresim li ili to nisu novije knjige, samo su kod nas u skorije vreme prevedene? Pa onako, jesu novije - Bag Of Bones je iz 1999, a From A Buick 8 iz 2003. Možda po godinama Bag Of Bones i nije sveža, ali meni i dalje spada među novije knjige.
doroti Posted March 6, 2007 Report Posted March 6, 2007 pa da, mislim iz novije su faze. a tesko je pratiti kinga, vec u ovoj godini, odnosno prosloj ima dva romana. bas planiriram da pocnem CELL.
Turin Posted March 6, 2007 Report Posted March 6, 2007 King mi je omiljeni pisac jos od 7-mog razreda (ima tome vise od 14 godina), ali sam se iznenadio kad sam ga vidoe u emisiji, onako pomalo razrok i sa savijenim vratom izgleda nekako kao nerd.
Recommended Posts