Kent Posted February 26, 2004 Report Posted February 26, 2004 `ajde, pricaj mi jos malo koji su to true bendovi, molim te sta da radim kad sam juce poceo da slusam to, jos sam slab, ali bas je lepo kad ima neko da me nauci Ozbiljno, dosta dobro poznajem vecinu bendova koje si pomenuo i nema govora da su true, ali Vain Glory Opera je tipican true metal album (veruj mi da prvi put cujem od tebe da nije), kao sto je i 1997. godina povratka tog istog metala na velika vrata (Glory To The Brave), koliko god ti mudrovao... mozes da me demantujes svojim misljenjem, ali nikako cinjenicama (kao sto ni ja tebe ne mogu ubediti u ovo sto ja mislim, jer je lepo Evil Warning objasnio da i nema pravih definicija), tako da je jalovo uopste se raspravljati (na stranu sto su ti Edguy "smesni"... ) cisto iz radoznalosti, Lost Horizon onda uopste ne smatras ni malo true bendom, a? poz Quote
Turin Posted February 26, 2004 Report Posted February 26, 2004 cela ta potpodela heavyja na heavy, hard'n'heavy, true, heavy/power je poprilicno idiotska. To je sve u sustini heavy metal, i rifovski, i tekstovno, i po tempu, i po vokalima, po svemu su isti. Quote
Kai Hansen Posted March 23, 2004 Report Posted March 23, 2004 Skinuo sam dobar deo pesama sa novg albuma i vise je nego gotivno! Odlican album , pesme su tvrdje nego pre. A dva higlighta albuma su bonus pesme! hehe Jedna inace moja omiljena pesma EdGuy-a CHILDREN OF STEEL koja se samo pojavila na demo-u iz 94-e, opet je uradjena i svaka im cast stvarno! A druga je alternativna verzija najbolje pesme na albumu MYSTERIA sa povremenim vokalima MILLEta PETROZZE koji me je oduseevio! Stvarno se uklopio u pesmu, veoma brutalno hehe, i nadam se da ce ovako pevati na novom albumu kreatora koga zeeeeljno iscekujem! Quote
Earendil Posted March 24, 2004 Report Posted March 24, 2004 Novi album je ubica njihov najbolji album pored theater of salvation Quote
Madafaka Posted April 15, 2004 Report Posted April 15, 2004 Cudi me sto niko ne raspravlja o novom albumu. Meni je jako dobar, ali ipak ne ide preko Mandrakea. Produkcija je dosta grublja, gitare su dosta pojacane i to je dobra stvar. Kakav je samo opener Mysteria!!!!! Ali...gde su brze double-kick pesme?? Samo je We Don't need a Hero totalno u tom fazonu, a Under the Moon i Rise of the Morning Glory bi mogle da prodju. Pa, ljudi, to je Power Metal! Dali se svi power bendovi danasnjice srame brzine (Stratovarius, Nightwish, Edguy)? Jos dobro da su tu Dragonforce!! Video sam Edguy u Becu i set lista je sve nesto mid tempo , a i Tobi nije u nekoj jakoj vokalnoj formi. HC je dakle veoma, veoma dobar album. Ima ljudi kojima se ne dopada humor u Lavatory Love Machine, ali ova pesma je toliko dobra (skroz '80 glam), da im se može oprostiti text. A i King of Fools EP je odlican. Tri non album pesme (ne brojim .....of a Bonus Track) su istog kvaliteta nego one na albumu, ali za divno cudo produkcija na EPu je mnogo meksa. Quote
Telcontar Posted April 15, 2004 Report Posted April 15, 2004 Da ja sam zaboravio.... Preslusao sam album i stvarno je "mrak"... mnogo su jaki... Quote
Vic Rattlehead Posted April 18, 2004 Report Posted April 18, 2004 Ja sam slušao samo "Vain Glory Opera" i album mi se veoma sviđa. Quote
Black Dragon Posted April 18, 2004 Report Posted April 18, 2004 Odlican im je novi album!Prava power svirka! Quote
Grobodan Posted June 18, 2004 Report Posted June 18, 2004 Hellfire club JEBE KEVU!!!!!!!!!!!!Ovo ce po meni biti najbolji Power album godine,stvarno ne vidim ko moze ovo da nadmasi.Koliko samo stilova je zastupljeno na ovom delu - Power,Heavy,Thrash,pa malo i Glama (Lavatory love machine - jebacka stvar ).Vidi se da iskustvo i godine rada stoje iz njih,stvarno je potrebno mnogo za pravljenje ovako zrelog albuma.Moj favorit je Rise of The Morning glory - Helloween u najboljem maniru!!!!Ali,i sve ostale stvari su stvarno do jaja!Fenomenalno!!!! Quote
~MaX~ Posted June 19, 2004 Report Posted June 19, 2004 Momci su rasturili sa poslednjim albumom ali mi je Avantasia ipak malo blizha srcu. Quote
Telcontar Posted June 20, 2004 Report Posted June 20, 2004 Avanasia jeste i meni zakon, jedna od najboljih power svirka, ali Helifre club... jednostavno izvinite na izrazu ali... JEBANJE KEVE..... Sto rece Black Knight, sa svakim albumom, sve su vise power i sve su vise agresivniji... Quote
Telcontar Posted June 20, 2004 Report Posted June 20, 2004 Dobro, ali mozes to bez tih izraza, zar ne mozete, ako vam se vec ne svidja neki bend da to lepo kazete ( ne samo ti svi... pogledajte manowar temu... strasno.. ) Quote
Grobodan Posted June 20, 2004 Report Posted June 20, 2004 Strasno su nevaspitani.Udeli mu warn. Quote
Mr. Smarty Posted June 20, 2004 Report Posted June 20, 2004 Jebiga jos sam se potrudio da budem sto blazi ...ali nije islo ...ajde necu vise...pozdrav Quote
Sinstrel Posted July 19, 2004 Report Posted July 19, 2004 Jel ste videli novi spot (ne znam kako se zove pesma (nije king of fools)). Kakvi su oni retardi nisam imao pojma sve do sad U toj pesmi mi deluje kao da pokusavaju da kopiraju The Darkness Pre su bili pa recimo ok... ovo sad vikend pesmice Quote
Kai Hansen Posted July 20, 2004 Report Posted July 20, 2004 Samo da kazem za novi album....nakon par mirnih preslusaanja...nista specijalno..ima 2-3 bolje pesme..ostalo standard :| Quote
Froiibaad Posted July 23, 2004 Report Posted July 23, 2004 Oni su po meni govno na kvadrat Sve sto ima veze sa Hammerfallom je tako Quote
Assignment Posted July 23, 2004 Report Posted July 23, 2004 Edguy su prilicno losi po mom ukusu. Avantasia je nesto bolja (pogotovo prvi album). Mislim imaju po neku melodiju ali jednostavno su jako predvidljivi (kao i Hammerfall) i zato mi se ne svidjaju. (Postoje bolje Helloween kopije) Quote
Froiibaad Posted July 24, 2004 Report Posted July 24, 2004 Edguy su prilicno losi po mom ukusu. Avantasia je nesto bolja (pogotovo prvi album). Mislim imaju po neku melodiju ali jednostavno su jako predvidljivi (kao i Hammerfall) i zato mi se ne svidjaju. (Postoje bolje Helloween kopije) To care potrefio si u srz samo nemoj spominjati Helloween sa ovim shit-om Quote
DragonHeart Posted October 20, 2004 Report Posted October 20, 2004 Novi album "Hellfire Club" je odlican,i nekako melodijama mi je najblizi ipak neprevazidjenom "Mandrake"-u.Glas Tobbias Sammet-a je izuzetno napredovao,i to je odmah uocljivo prlikom slusanja prve pjesme na albumu "Mysteria". Quote
Evil warning Posted October 20, 2004 Report Posted October 20, 2004 Album je veoma dobar,ocekoivao sam pad posle onako dobrih albuma.Produkcija je čvršća nego ranije,ali to je normalno za ovakve bendove-kad izdaju nekoliko dobrih albuma pozele da promene nesto a to obicno bivaju čvršći aranžmani i ubscivanje nekih thrash rifova.Sametov glas mi se ne svidja preterano ali nije ni los.Glavno je da album jebe kevu. Quote
must be between Posted November 22, 2004 Report Posted November 22, 2004 Generalno meni Edguy nije los bend onaj album Mandrake je sasvim pristojan.Sto se tice Avantazije Metal Opera I razbija,mnogo mi se svidja Quote
Telcontar Posted November 22, 2004 Report Posted November 22, 2004 @ EW Ne volis Sammetov glas.... meni je on fuckin #1 male vocal... uz Alexia.... Quote
Kent Posted November 22, 2004 Report Posted November 22, 2004 (edited) Sammet je enormno napredovao kao pevac i danas je postao sasvim dobar u svom zanatu. Znam ljude koje nervira boja njegovog glasa, ali pricati danas da je los pevac su budalastine. edit: A i novi Enslaved je odlican, pa vi kenjajte do mile volje. Edited November 22, 2004 by Kent Quote
Recommended Posts