Andrija Smith Posted May 6, 2010 Report Share Posted May 6, 2010 Hvala za ovo, skida se. Baš me interesuje kako zvuči Piper, jer sam se tripovao da je nikad nisu svirali, a omiljena mi je njihova. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
FëanorSonOfFinwë Posted May 6, 2010 Report Share Posted May 6, 2010 Hvala za link, evo skinuo sam i pustio, slusa se sada ^^ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Breakthru Posted May 7, 2010 Report Share Posted May 7, 2010 I, koji su utisci? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Breakthru Posted May 7, 2010 Report Share Posted May 7, 2010 http://www.youtube.com/watch?v=j514_JRBjKc Budala! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
FëanorSonOfFinwë Posted May 7, 2010 Report Share Posted May 7, 2010 Znam ovo... kralj!!! Btw eo tek sad pustio onaj koncert nije loseee, snimak je ok! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Breakthru Posted May 7, 2010 Report Share Posted May 7, 2010 Onda javi kad odslusas... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Andrija Smith Posted May 7, 2010 Report Share Posted May 7, 2010 Ja slusao Under the moon i Piper samo. Preslusavanje obiljezilo pucnje glasa nedje u po Under the moon-a. A Piper zvuci ubitacno. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Breakthru Posted May 7, 2010 Report Share Posted May 7, 2010 Jao, mislim da znam to... Tobi je jedan od meni omiljenih pevaca, i uglavnom je odlican i uzivo, ali ne ocekujem da uvek bude savrsen, jer se vise koncentrise na skakanje nego na pevanje! A pesme sa Hellfire Cluba nisu ni malo naivne... Piper je zakon! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
FëanorSonOfFinwë Posted May 7, 2010 Report Share Posted May 7, 2010 Evo konacno odslusao ceo koncert! Pa ok je totalno, sa tim sto sam dosta pesama odavde 1. put cuo:rolleyes:! E jel imas neku Avantaziju??? :confused::bigblue: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Breakthru Posted May 7, 2010 Report Share Posted May 7, 2010 Pa ajde kazi koje bi ti pesme voleo da cujes uzivo, pa cu ja da vidim jel imam neki koncert s njima... A sto se tice Avantasie, nema nijedan koncert koji je slusljivog kvaliteta, ali oficijalni DVD je planiran krajem ove godine, pa cemo tad videti! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vizigot Posted May 7, 2010 Report Share Posted May 7, 2010 Po meni je ovo skroz ok snimak koncerta: Avantasia - Live In Mexico City 2008 01. Twisted mind 02. The scarecrow 03. Another angel down 04. Prelude + Reach out for the light 05. Inside 06. No return 07. The story ain't over 08. Shelter from the rain 09. Lost in space 10. I don't believe in your love [incomplete] 11. Avantasia + Serpents in paradise 12. Promised land 13. The toy master 14. Farewell 15. Sign of the cross http://rapidshare.com/files/125308850/Avantasia_-_Live_In_Mexico_City_2008_by_Fibi_www.metalwar.org.part1.rar http://rapidshare.com/files/125303633/Avantasia_-_Live_In_Mexico_City_2008_by_Fibi_www.metalwar.org.part2.rar 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Breakthru Posted May 7, 2010 Report Share Posted May 7, 2010 Hvaka care! Dao bih ti milion pluseva za ovo! Nisam nasao nijedan slusljiv... Jao reci mi, jel Tobi peva Kiskeov deo na kraju Farewell i kako zvuci? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Breakthru Posted May 7, 2010 Report Share Posted May 7, 2010 Ok, zvuk na ovom bootlegu mi se jako svidja, vokal je pomalo slab, ali dovoljno jak da bi se uzivalo u njemu, gitare se lepo cuju, publika se jako cuje, odlicno! Lista pesama je takodje za svaku pohvalu! I, da, kraj pesme Farewell, u originalu tu ulazi Michael Kiske sa svojim nebeskim vokalom i dize pesmu na novi nivo... Njega nema ovde, ali me je Tobi odusevio kako ga je zamenio na tom delu! :meshuggah: Preporucujem svima! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Thrasher Posted May 7, 2010 Report Share Posted May 7, 2010 U tom slucaju, bookmark-ovano je za skidanje. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Breakthru Posted May 7, 2010 Report Share Posted May 7, 2010 Ja cu tek sutra da dam konacno ocenu, spava mi se sad, pa ne mogu da se koncentrisem... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vizigot Posted May 8, 2010 Report Share Posted May 8, 2010 hehehe, a ja sad ustao Izvini FëanorSonOfFinwë, al eto, Breakthru ti je odgovorio... Ja ovaj snimak imam dugo, nego dok sam nasao linkove sa kojih sam ja skidao, trebalo mi vremena Lep bootleg, ovo je najbolji koji imam od Avantasie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Breakthru Posted May 8, 2010 Report Share Posted May 8, 2010 Sad krecem sa preslusavanjem bootlega! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
FëanorSonOfFinwë Posted May 8, 2010 Report Share Posted May 8, 2010 Hvala Viziogte puno!!! Nek ti je sekira uvek ostra i vetar uvek u ledjima! jedva cekam da mi se skine... javljam vam utiske Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Breakthru Posted May 8, 2010 Report Share Posted May 8, 2010 Ipak nisam preslusao, morao sam da odem kod druga, a sad sam na laptopu na kom nemam taj bootleg... Feanore, kakav je? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
FëanorSonOfFinwë Posted May 9, 2010 Report Share Posted May 9, 2010 Pa ono zvuk je ok, mada je daleko od dobrog... ali moze lepo da se cuje... S obzirom da ja i ne gotivim pesme koje su odsvirane (vecinu sa Scarecrow-a), svidelo mi se... Najbolja mi je definitivno Sign of the Cross, nekako mi je najvise zapala za uvo na ovom snimku, mada su i ostale dobre... Farewell mi je nekako cudno zvucala Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Breakthru Posted May 10, 2010 Report Share Posted May 10, 2010 Za kvalitet snimka si u pravu, meni je ovo na granici da li moze da se uziva u bootlegu ili ne, ali posto je Avantasia, naravno da uzivam! A pesme su mi super, bas su odlicnu setlistu napravili, ima i dosta stvari sa Metal Opera (oko pola) i odlicne stvari sa The Scarecrow albuma. Farewell zvuci mocno iako nema Kiskea, Tobi peva njegov deo. Inace, Kiskeove delove uglavnom peva Andre Matos, a pored njega tu su i Amanda i Jorn. Tobi je kralj, imitira odlicno i Khana i Coopera! Sve u svemu, odlican bootleg! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Breakthru Posted May 11, 2010 Report Share Posted May 11, 2010 Evo sledi moja recenzija Tinnitus Sanctus albuma: Tinnitus Sactus (2008) je 8. po redu studijski album nemackog benda Edguy. Ovim album oni nastavljaju trend zapocet jos na Mandrakeu, a to znaci udaljavanje od tipicnog power metal stila i priblizavanje hard rocku i zvuku '80-tih. Medjutim, album kao celina je dosta ozbiljniji i mracniji od prethodnog Rocket Ridea koji je bio veseo i pun saljivih pesama. A sad, pesme su: 1. Ministry Of Saints - Ovde se odmah vidi promena u njihovom zvuku, iako je refren tipican Edguyevski i zarazan, muzika se dosta razlikuje i skoro da nema dodirnih tacaka sa power metalom, vise je heavy metal/hard rock. Pesma ima sjajan text, Tobijev glas takodje prati promenu i vise ne peva visoko operski cisto kao vecina power metal pevaca, vec je usvojio grublji, rokerskiji stil pevanja. Pesma je, sve u svemu, odlican uvod i ako volite Edguy, volecete i ovu pesmu. 9/10 2. Sex Fire Religion - Ovde se vec vidi taj mracniji Edguy zvuk malo bolje, pesma je prava heavy rokacina, nema double bass bubnjeva i metal rifova, ali gitare zvuce mocno i bogato, Tobijev glas je ovde grublji nego ikada. Ova pesma uopste nema veze s powerom, ali to je ne cini losom, refren je zarazan i pesma sadrzi odlicne melodije, sto je, po mom misljenju, najbitnija stvar za neku pesmu. Ne tako dobra kao prethodna, ali svejedno vise nego vredna slusanja. 8.5/10 3. The Pride Of Creation - Ova pesma bi mogla da se nadje na svakom Edguy albumu, sjajne, vesele melodije, double bass (mada prilicno zakopan u mixu), Tobijev glas je sjajan. Text odgovara tematici Theater Of Salvation album - anti-religiozna pesma. Posle drugog refren, imamo jedan jedna iznenadjujuci mekan i tih deo, koji samo dodaje kvalitetu pesme. Za ovo pesmu jos vise vazi da ako volite bilo sta od Edguya, volecete i ovo. 9.5/10 4. Nine Lives - A sad totalna promena i vracanje kroz vreme do '80-ih. Ova pesma kao da je nastala u glam/hair metal periodu tako da se mnogima nece svideti. Pesma krece tiho s Tobijevim saputavim vokal, zatim prelazi u energican i jak roker, sa bombasticnim refrenom. Tobi zvuci izuzetno ubedljivo. 8.5/10 5. Wake Up Dreaming Black - Nijedna pesma Edguya me ne podseca na ovu, smenjuju se Tobijev glas i heavy gitare u strofama i onda refren eksplodira onim tipicnim Edguy stilom. Kad bi morao zanrovski ovo da definisem, ne znam gde bih ga stavio...verovatno kao heavy metal. Tobijev glas i dalje zvuci grubo i veoma mocno, posebno na kraju pesme. 7.5/10 6. Dragonfly - Opet pesma sa tim prizvukom '80-ih, pocinje s Tobijem i tihim gitarama u pozadini, zatim se razvija u mid tempo roker sa jakim prelazom i nesto slabijim refrenom(ne volim kad je u celom refrenu hor). Nije neki highlight, ali definitivno nije pesma koju preskacem dok slusam. 7/10 7. Thorn Without A Rose - Tipicna power balada, kao da je dosla od Bon Jovija ili nekog drugog glam benda. Pocetak je izuzetno lep, Tobijev prelep glas + clean gitara = Win. Naravno, posle ulaze instrumenti kao u svakoj drugoj baladi. Znaci pesma je odlicna (mada sa slabijim refrenom, u kom nema toliko emocija kao u ostalim pesmama), ali ne nesto revolucionarno i nepredvidivo. 8.5/10 8. 9-2-9 - Jedna sjajna rokercina koja takodje nema veze sa power metalom. Verovatno je ovo najcatchy pesma na albumu i trebalo je da ona bude singl. Pesma je stvarno sjajna, Tobijev glas jako mocan, melodije su odlicne, cela pesma prosto odise pozitivnom energijom. Dokaz da novi Edguy moze da ima te uplifting pesme kao i stari! 9/10 9. Speedhoven - Da, ovaj album nema 10-minutni epic, ali Speedhoven sa svojih 7:42 je najblizi tome. Pesma stvarno jeste epska, pocinje sa napadnim horskim uvodim i zatim se razvija u jednu briljatnu pesmu. Da, ovde ima double-bassa i on je ovde potreban. Text je o tome kako Tobi zeli da radi ono sto hoce, a ne sta drugi hoce od njega. Posle drugog refrena dolazi spori deo gde Tobi ima jedan od svojih najblistavijih vokalnih momenata. Takodje pesma ima najbolji solo na albumu. Sve u svemu, sve sto je dobro u Edguyu, sadrzano je u ovoj pesmi. 10/10 10. Dead Or Rock - Ovo je pesma koja ne samo da nema veze s metalom, nego sa metalom uopste, ovo je neki bluesy roker ala Whitesnake! Sjajan guitar work, odlican refren! Nista revolucionarno, ali jako dobro! 8.5/10 11. Aren't You A Little Pervert Too - Ehehehe, Tobi je car sa svojim humorom! Ovaj kantri-roker je parodija na Ameriku i njenu politiku. Naravno, posle postaje malo tvrdji roker, ali i dalje zadrzava saljiv ton! 8/10 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Breakthru Posted May 27, 2010 Report Share Posted May 27, 2010 Ipak je Hellfire Club nenadmasan, savrsen album! Preslusao sam da par puta proteklih dana, i ne mogu ni da rangiram pesme jer su sve dobre! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Totamealand Posted May 28, 2010 Report Share Posted May 28, 2010 Realne ocene, TS je stvarno fin album. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Breakthru Posted May 28, 2010 Report Share Posted May 28, 2010 Zahvaljujem! Uskoro stize i Hellfire Club review... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts