tHe NecromasteR Posted January 7, 2007 Report Posted January 7, 2007 en.wikipedia.org/wiki/Suidakra Zacudio sam se kad primetih da nema teme o Suidakri. Po mom misljenju, tehnicki odlican, dosta cvrst zvuk, sa izletima u celtic fazonu. Pravac im nije preterano jasno definisan, ima uticaja black/death/celtic/power muzike ... sve to smesano u dosta kvalitetnu muziku i dobar nastup. Sta vi mislite? Quote
The Watchtower Posted January 7, 2007 Report Posted January 7, 2007 (edited) Caledonia -> dosadan album Command to Charge -> neki moderan Trivium-ski folk koji je bolji od Caledonia-e EtA, LfA, SftF -> bolji su od gore navedenih Lupine Essence, Auld Lang Syne -> ok! albumi The Arcanum -> njihov najbolji album Edited January 7, 2007 by The Watchtower Quote
FRUBI_ZMIJA_GADAFI Posted January 7, 2007 Report Posted January 7, 2007 Ja bash nesto i nisam siguran koliko su oni d.m , na koji forum da prebacim na power&prog ili na avantguarde ili sta ?!?! Quote
tHe NecromasteR Posted January 7, 2007 Author Report Posted January 7, 2007 True, nisu cist death, ali isto toliko nisu ni power. Ima tu dosta uticaja, jedino da se otvori podforum Suidakra lol ;p Signs for the Fallen mi je nekako prvi "leg'o" i navukao me na bend. Arcanum mi deluje kao najzreliji od svih. Quote
The Watchtower Posted January 7, 2007 Report Posted January 7, 2007 Pa ako su Ensiferum i Norther na P&P, onda stavi i Suidakru. Quote
SacrilegiouS Posted January 7, 2007 Report Posted January 7, 2007 Slazem se za Arcanum da je najbolji album, a kao celina je i jedan od jacih i van svog zanra (za koji ne mozemo da se slozimo koji je ) Quote
StarbreakeR Posted January 28, 2007 Report Posted January 28, 2007 Znaci i ovde ista polemika...ok znaci reseno je : Pokrecem peticiju za otvaranje Folk & Viking Podforuma... Inace Suidakra mi je fenomenalna...nazalost tek sam je sada otkrio...ali bolje ikad nego nikad..bend mi je do jaja! Quote
Grobodan Posted January 28, 2007 Report Posted January 28, 2007 arcanum je fin album,ovo novo je sranje... Quote
StarbreakeR Posted January 28, 2007 Report Posted January 28, 2007 Arcanum nemam, sad slusam Emprise to Avalon i fenomenalan je.. Inace pokrenuo sam zahtev da se otvore Folk & Viking Metal podforumi...tako da ce se naci tema na Obavestenjima i Predlozima, pa dodjite i predlozite... Quote
Shamandalie Posted January 28, 2007 Report Posted January 28, 2007 Arcanum je vrh album i zaista, ovo nikako nije death, vec cist folk metal. Quote
StarbreakeR Posted January 28, 2007 Report Posted January 28, 2007 Znaci imam jednu podrzavateljku moje kampanje? Quote
Shamandalie Posted January 28, 2007 Report Posted January 28, 2007 Svakako, ali ne verujem da ce tvoj predlog biti usvojen. Quote
APOHAKC Posted January 28, 2007 Report Posted January 28, 2007 Ja imam Lupine essence i uopste mi ne lici na folk Quote
StarbreakeR Posted January 28, 2007 Report Posted January 28, 2007 Svakako, ali ne verujem da ce tvoj predlog biti usvojen. Da, ali sam spreman da se borim do kraja, i to je bitno... Quote
tHe NecromasteR Posted February 5, 2007 Author Report Posted February 5, 2007 (edited) Lupine Essence, kao prvi album, uopste nema tragove folka, meni vise lici na neki blek (nisam poznavalac istog jbg). Tek na Lays From Afar (1999.) se oseca utisak razlicitih pravaca (kako oni sami kazu - gothic, power, black) koji se iskristalisao na Arcanum-u. U medjuvremenu su izmenjali par producenata, Marcel se povukao sa mesta gitariste i koncentrisao se na pisanje textova, sledecih par albuma je zasebna prica, sa vokalom Matthias Kupka-e, (koji inace ima po mom misljenju odlican bend Still it Cries), kada su izdali omiljeni mi, inace konceptualni album - CtC. Krajem 2006. izasao je novi album Caledonia, zanimljivo mi zvuci jos uvek. Forth-Clyde svima preporucujem najtoplije Usput linkovi ka spotovima/snimcima sa novog albuma: The IXth Legion Forth-Clyde I ako neko voli unplugged, A vision's Demise: Edited February 5, 2007 by brain_damaged Quote
Despot! Posted February 5, 2007 Report Posted February 5, 2007 arcanum je fin album,ovo novo je sranje... pa ovaj novi album nije baš toliko sranje. imaju fine balade. u svakom slučaju već sam odradio intervju sa njima za treći broj. lays from a far je isto super album. njega i arckanum jedino i imam na originalu Quote
gavrosaurus Posted February 6, 2007 Report Posted February 6, 2007 Ајде, кад сви већ хвалите тај "Arcanum" да ставим да се пржи ... Никако да стигнем да чујем овај "Caledonia" ... Биће и то, некад ... Quote
Despot! Posted February 6, 2007 Report Posted February 6, 2007 Ајде, кад сви већ хвалите тај "Arcanum" да ставим да се пржи ... Никако да стигнем да чујем овај "Caledonia" ... Биће и то, некад ... pa ni caledonia nije toliko loš. ima nekih lepih momenata... Quote
gavrosaurus Posted April 2, 2007 Report Posted April 2, 2007 Ух, стварно је "Arcanum" сјајан албум! Баш онако живахан и полетан ... Једно од бољих остварења тог типа, колико сам могао да чујем. Quote
StarbreakeR Posted April 3, 2007 Report Posted April 3, 2007 Sad cu da probam da nadjem Celledoniu...nadam se da nije bas toliko sranje koliko ga Grave pokudi... Quote
Grobodan Posted April 3, 2007 Report Posted April 3, 2007 nisam ga ja pokudio :) pogledaj nick,nemoj da te zavara avatar :) Quote
Grobodan Posted April 3, 2007 Report Posted April 3, 2007 ah,ja sam mislio da si me pomesao sa Morganom...pa pogledaj otkad je moj post,novi album nije ni bio izasao...ne znam kakav je,nisam slusao. Quote
StarbreakeR Posted April 3, 2007 Report Posted April 3, 2007 E pa jest...sad cu i godine da posmatram... hahaha... Skinuh za sada 3 pesme...solidno...za sada... Quote
Kamaitachi Posted June 9, 2007 Report Posted June 9, 2007 (edited) Suidakra je zakon, stvarno genijalan bend!Cudno mi je samo sto jako malo ljudi u Srbiji zna za njih!U svakom slucaju svima koji nisu preporucujem da pod hitno preslusaju The Arcanum (jedan od mojih omiljenih albuma) i Emprise To Avalon (mada se ni sa ostalim albumima ne bih zezao)! Ponovicu samog sebe: Suidakra je 3AKOH !!! Edited June 9, 2007 by Kamaitachi Quote
Recommended Posts