oNe Posted January 14, 2007 Report Posted January 14, 2007 (edited) Za pravo cudo, evo proverih sve teme i nema ni jedna posvecena ovom odlicnom bendu. Gledao sam ih dva puta live - jednom u BGu a jednom u NSu na Exitu i svaki put su me ostavili bez daha. Stvarno odlican bend. Da li neko mozda zna neku web adresu na kojoj se moze videti sta bend trenutno radi, jer njihov oficijalni sajt nije updateovan od 1999. godine. http://www.unet.com.mk/anastasia/ana_abe.htm Edited January 14, 2007 by duruman Quote
Калавера Posted January 15, 2007 Report Posted January 15, 2007 No band, no update. Zlatko Oridjanski je pre dve godina objavio solo album Razbudi se, koji će ti apsolutno nadoknaditi odsustvo Anastasije. Isti stil. Čak je i semplovao neke stvari koje su trebale da se pojave na Nocturnal-u, pa su naknadno izbačene, a Trajkoski mu je gostovao kao vokal na nekim pesmama. Trajkoski je, valjda, nakon odlaska iz Mizara počeo da radi album sa Veljanovim. Quote
CrniBombarder Posted January 17, 2007 Report Posted January 17, 2007 Trajkoski je, valjda, nakon odlaska iz Mizara počeo da radi album sa Veljanovim. ОМГ!!!!!!!!!!! Сама Анастазија ми и није нешто,некако су ми сувише техно.Али зато 9 капија и Скопје у пламену кик ес. Quote
oNe Posted January 17, 2007 Author Report Posted January 17, 2007 Kako nije nesto? Pa bend je preteran! Zaboravljas da su oni iz Makedonije, zemlje koja je velicine Vojvodine... Quote
Калавера Posted January 17, 2007 Report Posted January 17, 2007 Сама Анастазија ми и није нешто,некако су ми сувише техно. ? (tehno) Da li si slušao nešto sem Nocturnal-a ? Činjenica je da je on putem elektronike otišao u nekom eksperimentalnom pravcu, ali daleko od tehna. Quote
Kveld Posted January 22, 2007 Report Posted January 22, 2007 Kako nije nesto? Pa bend je preteran! Zaboravljas da su oni iz Makedonije, zemlje koja je velicine Vojvodine... kah , kah..kao shto vec rekoh slichnom prilikom , velichina nije bitna...Makedonija ima ODLICHNE bendove , ovakvog ili slichnog usmerenja, da ne govorimo koliko je makedonski koncept etno-electronike originalan i razvijen na njihovoj sceni..shto se tiche same Anastasie meni je najdrazi soundtrack za Before the rain, koji je dodushe (skoro) chisti etno ali volim i ostalke stvari..GORI SKOPLJE !!! Quote
*SuNCHicA* Posted February 21, 2007 Report Posted February 21, 2007 (edited) Hm, Anastasia, svidja mi se taj etno Makedonski fazon. Dobar je bend, zaista. Omiljen alum - Melourgia Edited February 21, 2007 by *SuNCHicA* Quote
Калавера Posted February 27, 2007 Report Posted February 27, 2007 Da sam ja neka vlast, promenio bih ti pseudonim u sunčanica. Melourgia i nije album. Quote
Bojadin Posted April 3, 2007 Report Posted April 3, 2007 Da sam ja neka vlast, promenio bih ti pseudonim u sunčanica. Melourgia i nije album. Quote
Bojadin Posted April 17, 2007 Report Posted April 17, 2007 Иначе бенд је неактиван већ неколико година и изгледа да ће тако и остати. Иначе Горан Трајкоски завршава (или је већ завршио) албум са Александром Вељановим (Deine Lakaien). Quote
Bast Posted November 21, 2007 Report Posted November 21, 2007 Steta je kako ni sa Mizarom ni sa Anastasijom nije postigao svetski uspeh, sto je iskreno i zasluzio! Quote
Talvi Posted December 10, 2007 Report Posted December 10, 2007 Meni je Melourgia veoma drag album, narocito pesma Daleku... Pesma ima nevidjeno mracnu atmosferu i jezivu ritmiku... Obozavam je! Quote
Talvi Posted October 22, 2009 Report Posted October 22, 2009 Opet se navukoh na Anastasiju. Ovo je muzika za sva vremena. Quote
Kvrag Posted October 22, 2009 Report Posted October 22, 2009 Cekajte ljudi , jel vi mislite na onu Anastasiju sto sviraju Etno ? Kakve veze ovo ima sa tehno , industrial , gothic ili electro ? Nema bas puno elektronike , dominira Etno. Slazete se ? Quote
Talvi Posted October 22, 2009 Report Posted October 22, 2009 Pa jeste da je najvise etno, ali u pitanju su clanovi Mizara a i ima odredjenog dark prizvuka pa eto, moze da stoji i ovde... Quote
Kvrag Posted October 22, 2009 Report Posted October 22, 2009 Skroz bezveze sto je ovde .....ljudi ce pomisliti da postoji Industrial , Gothic Anastasia , smesno. Quote
Talvi Posted October 22, 2009 Report Posted October 22, 2009 Znas kako, sam naziv ovog podforuma je malo "iscasen", iz prostog razloga sto bi on trebao da podrazumeva celu tu "dark" kulturu, dok je ovde taj electro/industrial deo bas naglasen, ali ako sagledas malo siru sliku videces da im je ipak mesto ovde. Quote
Kvrag Posted October 22, 2009 Report Posted October 22, 2009 Voleo bi da mi objasnis tu shiru sliku. opuste Ja jedino sto osecam kada slusam ovu muziku je bliska povezanost sa vizantijskim korenima i istorijom , atmosfera koja te navodi na mastanje da si ti stvarno tamo zarobljen u vremenu. ima par pesama koje ne volim ali vecina pesama mi daje taj utisak. Izgleda da nisam dovoljno mracan da bi razumeo "dark kulturu " Quote
Talvi Posted October 22, 2009 Report Posted October 22, 2009 Haha, ma vidi ovako - po nekom mom gledistu ja bih i Dead Can Dance stavio ovde (posto su, ako se ne varam, na ne-metalu, a mozda se i varam), a ovde vec imas i bendove kao sto je npr. Current 93 koji veze nemaju sa industrialom i slicnim tripovima. Kad kazem "dark" pre svega mislim na tu staru skolu dark muzike, ne na ove nove goticarske gluposti koje se tako nazivaju. Quote
Bojadin Posted October 22, 2009 Report Posted October 22, 2009 Trajkoski i Veljanov, prvi koncert: Circo Europia kabare: Spasovski je uradio muziku za film "Isprevrteno", inace je slabo aktivan. Trajkoski puno komponuje za pozoriste. Quote
Bojadin Posted January 14, 2010 Report Posted January 14, 2010 Minimalna izdanja sa ponosom predstavljaju novi album makedonske grupe ANASTASIA: LIVE 1994 - 2001 9 pesama (1 do sad neobjavljena) u izvanrednom izvođenju skopskog sastava, snimljenih u izuzetnom kvalitetu. Disk sadrži snimke iz svih perioda njihove karijere, kao što i sam naziv albuma kaže. U dogovoru sa bendom, Minimalna izdanja ovim putem organizuju naručivanje diska. Od ovog trenutka pa do 01. februara tekuće godine moći će te, preko adrese [email protected] da naručite svoj primerak (ili primerke) albuma. Nakon isteka ovog roka u narednih nekoliko dana će se vršiti uplata novca i, naravno, slanje diskova na kućne adrese. Podaci: Naziv albuma: Live 1994 – 2001 Izdavač: Lithium Records Zemlja porekla: Makedonija Godina izdavanja: 2009 Cena: 550 din. + PTT troškovi Ukupno trajanje: 72 minuta Pesme: 1. Circle is not Round 2. Coming Back Home 3. Nine Iron Doors 4. Voice 5. Bridge 6. Child 7. Thanksgiving Day 8. Passover 9. Kjanija Adzamija Quote
Recommended Posts