Jump to content

Twilightning

Recommended Posts

Finnish power metallers TWILIGHTNING have set "Swinelords" as the title of their third full-length album, due on March 21 via Spinefarm Records. The follow-up to 2004's "Plague-House Puppet Show" was recorded Astia studio in Lappeenranta and Music-Bros. studio in Imatra with Miitri Aaltonen.

IPB Image

"Swinelords" track listing:

01. Isolation Shell

02. SwineLord

03. Reflection of the Cuckoo

04. Vice Jesus

05. Pimps, Witches, Thieves & Bitches

06. The Gun

07. Not a Word

08. Consume Gap

09. With the Flow

10. Wounded & Withdrawn

Edited by The Watchtower

• 3 weeks later...
  • 2 weeks later...
  • 3 weeks later...

WTF?!

Ne secam se da li sam se ikada smorio slusajuci neki album, koliko sam se smorio slusajuci Swinelords. Nadao sam se da ce opravdati "slavu" prvog i drugog albuma, ali kurac!!! Dosadna muzika, prilicno jednolicne i nezanimljive melodije (mada to ne bih nazvao melodijama), nedostatak klavijatura (koji se ocito "vidi"). Nisam nasao ni jedan "hit" na albumu, kao sto je bilo na proslim.

Bedlam je u neku ruku i bio slusljiv, ali ovo NIKAKO. Totalno sam se razocarao i ozracio ovim albumom.

*DELETE*

Sta znam..okej je album...Ali sta se bre desilo sa klavijaturama? Slusam album i nema ih bre nigde! I odem na metal arhive, i vidim da da im klavijaturista vise neje u bendu, ali bre sto ga ne zamenise barem? Fale, fale dosta. Donosile su kul atmosferu pesmama, jos vise ih priblizavale nekom hard rockish zvuku, plus doprinosile melodijama. Zvuce nepotpuno bez njih, ali stvarno. Obrtacu jos album...ali prvi utisci su mi nyaaaaaah.

• 4 weeks later...
WTF?!

Ne secam se da li sam se ikada smorio slusajuci neki album, koliko sam se smorio slusajuci Swinelords. Nadao sam se da ce opravdati "slavu" prvog i drugog albuma, ali kurac!!!

Haha, i ja sam pomislio nesto slicno na prvo slusanje novog, ali na drugo i par narednih, pronadjoh gomilu super pesama. I inace mi se prethodni uopste nije svideo (prvi je dobar, ali ni najmanje originalan).

Ovo je cvrsci hardrock/heavy metal, perfektno produciran, covek otpevao savrseno, rifovi su jebeni... Pesme The Gun, prva, Vice Jesus, i posebno poslednja (Fates Warning duh se oseti) su dovoljno dobre za prolaznu ocenu i pohvalu.

Meni recimo klavijature uopste ne nedostaju, niti promena zanra smeta, jasno je da su se dobro snasli. A glam/sweet Skid Row feeling samo pomaze :meshuggah:

• 1 month later...

Prvi album mi je bio otkrovenje. Iako se oseca jak uticaj finskih powerasha, album je bio savrshen mix Hard Rocka/Heavya i Powera.

Drugi nije bio catchy kao prvi, al je imao dobre pesme.

Treci je do sada meni razocarenje godine, album koji me je najvishe razocarao u 2007. Ne smeta mi shto su manje Power, to je cak i dobro za promenu, covek je otpevao fenomenalno, al on peva obicnim glasom, to moze pola njih, sta se desilo sa njegovim pevanjem kao na "Delirium"u... i klavijatre fale, zvuk mi je prazan skroz.

Slusao sam album Plague-House Puppet Show i mogu reci da je dosta dobar, moracu obavezno da preslusam i ostale!Dobar je album...nije bas kao Zvonko Bogdan, ali dosta dobar! :D

Idiote !

P.S. Ako sam se zajebao ko je u pitanju, izvinjavam se.. ako nisam.. IDIOTE !

• 1 year later...

Twilightning is back! :bigblue::rockdevil:

O hvala Bogu, opet su krenuli sa radom, danas je sajt proradio, pre par dana su postavili vest da ce sajt danas proraditi.

Konacno da ima nekih vesti od njih, bas sam se obradovala pre par dana kad sam videla tu vest za sajt.

Mislila sam nece nista skoro biti od njih, al' dobro je. :bigblue:

Bas me zanima kako ce im zvucati novi album.

Al' o tom, potom. :rockdevil: