The Watchtower Posted January 16, 2007 Report Share Posted January 16, 2007 (edited) Finnish power metallers TWILIGHTNING have set "Swinelords" as the title of their third full-length album, due on March 21 via Spinefarm Records. The follow-up to 2004's "Plague-House Puppet Show" was recorded Astia studio in Lappeenranta and Music-Bros. studio in Imatra with Miitri Aaltonen. "Swinelords" track listing: 01. Isolation Shell 02. SwineLord 03. Reflection of the Cuckoo 04. Vice Jesus 05. Pimps, Witches, Thieves & Bitches 06. The Gun 07. Not a Word 08. Consume Gap 09. With the Flow 10. Wounded & Withdrawn Edited January 16, 2007 by The Watchtower Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Angelystor Posted January 17, 2007 Report Share Posted January 17, 2007 Do sada su izdavali sasvim dobre albume..svidja mi se mjuza koju prave..ima dosta retro hard rock zvuka upletenog u severnjacki power...nadam se da ce i ovaj album dobro zvucati. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yngwie Tatica Posted February 4, 2007 Report Share Posted February 4, 2007 U početku sam mislio da je prvi bolji od drugog, ali kada sam se skoncentrisao shvatih da je drugi izvrstan. Pevač u pojedinim segmentima podseća na Axl Rose-a, ili sam ja to umislio? U svakom slučaju, prete da pomute slavu Sonati i Stratovariusu. Can't wait to hear the third one! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Angelystor Posted February 4, 2007 Report Share Posted February 4, 2007 Twilightning je institucija za Sonatu A. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted February 4, 2007 Report Share Posted February 4, 2007 Prvi album je bio sjajan, drugi kako-tako, valjda s ovim neće zakenjati. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Angelystor Posted February 5, 2007 Report Share Posted February 5, 2007 Pa nisu zakenjali ni sa proslim radovima. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Exilion Posted February 5, 2007 Report Share Posted February 5, 2007 Twilightning@Bend je keva...znaci i gitare i klaviature i vokali i bubnjevi...Sve je jebeno savrseno...Meni se svidja ona stvar "At the Forge" ne znam sa kog je albuma ali je najbolja.... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted February 5, 2007 Report Share Posted February 5, 2007 Sa prvog... Prva njihova pesma koju sam čuo je Delirium Veil sa istog albuma, napalio sam se ko nevina u šumi koliko je dobra. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
~MaX~ Posted February 13, 2007 Report Share Posted February 13, 2007 Fenomenalan bend....drugi album je dobar ali ne mozhe prici hitovima sa prvog.... definitivno su mi jedan od omiljenih bendova.... vokal je prvoklasan......nadam se da cu uskoro doci do ovog treceg albuma Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
The Watchtower Posted March 3, 2007 Author Report Share Posted March 3, 2007 WTF?! Ne secam se da li sam se ikada smorio slusajuci neki album, koliko sam se smorio slusajuci Swinelords. Nadao sam se da ce opravdati "slavu" prvog i drugog albuma, ali kurac!!! Dosadna muzika, prilicno jednolicne i nezanimljive melodije (mada to ne bih nazvao melodijama), nedostatak klavijatura (koji se ocito "vidi"). Nisam nasao ni jedan "hit" na albumu, kao sto je bilo na proslim. Bedlam je u neku ruku i bio slusljiv, ali ovo NIKAKO. Totalno sam se razocarao i ozracio ovim albumom. *DELETE* Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZmYchE Posted March 7, 2007 Report Share Posted March 7, 2007 Ok bend, i slusljiv i dobar! Favoritna mi je ipak Gone to the wall...ne znam zasto ali i vokal i gitare i bubanj i klavijature odlicnEEE!!! Vrh Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Angelystor Posted March 12, 2007 Report Share Posted March 12, 2007 Sta znam..okej je album...Ali sta se bre desilo sa klavijaturama? Slusam album i nema ih bre nigde! I odem na metal arhive, i vidim da da im klavijaturista vise neje u bendu, ali bre sto ga ne zamenise barem? Fale, fale dosta. Donosile su kul atmosferu pesmama, jos vise ih priblizavale nekom hard rockish zvuku, plus doprinosile melodijama. Zvuce nepotpuno bez njih, ali stvarno. Obrtacu jos album...ali prvi utisci su mi nyaaaaaah. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ErliK Posted April 3, 2007 Report Share Posted April 3, 2007 Ovaj album ima dve tri valjane pesme koje su mi odmah ušle u uši... prvi je meni i dalje njihov najneoriginalniji ali i najbolji rad.... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
WoI Posted April 4, 2007 Report Share Posted April 4, 2007 jedan od dosadnijih bendova koje sam slusao. svaka pesma im ista Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Apeiron Posted April 6, 2007 Report Share Posted April 6, 2007 WTF?! Ne secam se da li sam se ikada smorio slusajuci neki album, koliko sam se smorio slusajuci Swinelords. Nadao sam se da ce opravdati "slavu" prvog i drugog albuma, ali kurac!!! Haha, i ja sam pomislio nesto slicno na prvo slusanje novog, ali na drugo i par narednih, pronadjoh gomilu super pesama. I inace mi se prethodni uopste nije svideo (prvi je dobar, ali ni najmanje originalan). Ovo je cvrsci hardrock/heavy metal, perfektno produciran, covek otpevao savrseno, rifovi su jebeni... Pesme The Gun, prva, Vice Jesus, i posebno poslednja (Fates Warning duh se oseti) su dovoljno dobre za prolaznu ocenu i pohvalu. Meni recimo klavijature uopste ne nedostaju, niti promena zanra smeta, jasno je da su se dobro snasli. A glam/sweet Skid Row feeling samo pomaze Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Prisoner of Dreams Posted April 12, 2007 Report Share Posted April 12, 2007 svidja mi se ovaj hard rock fazon, znatno su originalniji nego ranije Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Telcontar Posted May 28, 2007 Report Share Posted May 28, 2007 Prvi album mi je bio otkrovenje. Iako se oseca jak uticaj finskih powerasha, album je bio savrshen mix Hard Rocka/Heavya i Powera. Drugi nije bio catchy kao prvi, al je imao dobre pesme. Treci je do sada meni razocarenje godine, album koji me je najvishe razocarao u 2007. Ne smeta mi shto su manje Power, to je cak i dobro za promenu, covek je otpevao fenomenalno, al on peva obicnim glasom, to moze pola njih, sta se desilo sa njegovim pevanjem kao na "Delirium"u... i klavijatre fale, zvuk mi je prazan skroz. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tanya Posted May 28, 2007 Report Share Posted May 28, 2007 Hmmm... Slušala sam samo Plague-house puppet show, i nisu ostavili neki utisak, pa nisam ni nabavljala ništa dalje. Znači prvi album vredi preslušati? Čućemo... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kamaitachi Posted May 28, 2007 Report Share Posted May 28, 2007 Slusao sam album Plague-House Puppet Show i mogu reci da je dosta dobar, moracu obavezno da preslusam i ostale!Dobar je album...nije bas kao Zvonko Bogdan, ali dosta dobar! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Angelystor Posted May 28, 2007 Report Share Posted May 28, 2007 Bellwho Godday? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Telcontar Posted May 28, 2007 Report Share Posted May 28, 2007 Slusao sam album Plague-House Puppet Show i mogu reci da je dosta dobar, moracu obavezno da preslusam i ostale!Dobar je album...nije bas kao Zvonko Bogdan, ali dosta dobar! Idiote ! P.S. Ako sam se zajebao ko je u pitanju, izvinjavam se.. ako nisam.. IDIOTE ! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
NatashaNS Posted March 31, 2009 Report Share Posted March 31, 2009 Twilightning is back! O hvala Bogu, opet su krenuli sa radom, danas je sajt proradio, pre par dana su postavili vest da ce sajt danas proraditi. Konacno da ima nekih vesti od njih, bas sam se obradovala pre par dana kad sam videla tu vest za sajt. Mislila sam nece nista skoro biti od njih, al' dobro je. Bas me zanima kako ce im zvucati novi album. Al' o tom, potom. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
KinSlayer Posted March 31, 2009 Report Share Posted March 31, 2009 (edited) O hvala Bogu, opet su krenuli sa radom, danas je sajt proradio, pre par dana su postavili vest da ce sajt danas proraditi. Epic. :) Edited March 31, 2009 by KinSlayer Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
NatashaNS Posted April 1, 2009 Report Share Posted April 1, 2009 Hahaha, pa nisam bas sklopila recenicu kako treba, znam. 'Opet su krenuli sa radom' se odnosilo da na to da ce da snimaju novi album i blabla, ovo ostalo je jasno, al' svejedno smesno zvuci. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
:matija Posted April 1, 2009 Report Share Posted April 1, 2009 Ja slusao ovo davno jos, delirium veil je kul ovo ostalo bzvz. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts