Jump to content

Recommended Posts

Posted

Lepo, bilo bi odlicno kada bi pale neke svirke pored Banjaluke, u srbiji ili negde sire. Mada mozda si na srbiju mislio kada si rekao "ovde".

Sve u svemu, zelim vam da sto pre izdate album i na nasim prostorima. :pivopije:

Posted
Lepo, bilo bi odlicno kada bi pale neke svirke pored Banjaluke, u srbiji ili negde sire. Mada mozda si na srbiju mislio kada si rekao "ovde".

Sve u svemu, zelim vam da sto pre izdate album i na nasim prostorima. :pivopije:

Eto, Bosko je lepo odgovorio na ovaj deo oko "nasih prostora", a hvala tebi prijatelju na podrsci :pivopije:

Javljamo cim bude sta konkretnije.

• 2 weeks later...
Posted

Evo recenzije za HR. Sledeće nedelje će biti postavljena na sajt (pa ću tad jelte staviti i link) no za sad:

Heaven Rain - Far and Forever

Heaven Rain is new promising young band comeing from Banja Luka, Republic of Srpska/BiH if you prefer it that way. This piece of metal, titled "Far and Forever" is their debut album, and it's for sure that they've gone forever with this one. Style of this band is a mixture of this and that, but can be best described as Melodic/Power/Progressive metal. Thing that was first to grab my attention were the keyboards. If I'm not mistaken, Goran Bistinac, who plays keyboards is also the man who formed this band few years ago. And for sure he knows his job, keyboards on this one are just fantastic, not only in terms of playing skills, but the sound, the tone of it, it was simply the thing that I noticed first and liked the most. Far from it that that is the only good thing. Riffs are fast, a lot of orchestrations, power and progressive influences, change of pace.. simply great. Second thing that stands out are vocals. Done by Bozidar Sevic, they are characteristic, unlike many other's, he dosn't over-sing or strain his voice, here you won't find so much usual high pitched vocals, but his tone, and warmth in his voice makes it quite characteristic, and although it may sound strange at first, soon you will realise how great his voice is, and how good it's tuned with the music. Album dosn't last long, it has several instrumental songs, and you wont find any moment that sounds boring. There is not any point in talking about skills of musicans from this band, it's quite easy to see that thay have high skill and tremendous amount of tallent. If you ask me, the best feature of the band is songwriting, they just know how to make a good song. It's easy to see various influences, from fast power through catchy melodic and prog metal, but far from this being a copycat of other bands work, this album is way above that. There are not some big downsides of this masterpiece, you could say that production can be improved, but when you have in mind from where this band comes from... well if you are not familiar with metal scene in this area, I will just say there aren't many albums that can beat this one when it comes to production. And you have to leave something for the next album as well :). To finish it, I will just say that this is certanly one very promising young band, and if everything clicks in a right way, bright future awaits them. One of the best debut albums I heard.

Nemanja Vasiljevic 8/10

• 1 month later...
Posted

Ma cuti i ne spominji, bolje da sam azalu dao da vidi sta sam lupetao, ja sam nasao jos jednu gresku posle al dobro. Necu vishe da pisem recenzije/intervjue paralelno sa programiranjem ili kad sam pijan, obecavam :mrgreen::rolleyes:

Posted

E Laki, ja sam tek sad čuo album u celini (moram da priznam da sam ga našao na rapidu) ... idem sutra da ga pazaraim ako pronađem! Ovo je stvarno jako jako jako jako dobro! Da ne cepidlačim i da en kažem da mi ja možda samo malo za nijansu produkcija slabija ali muzika ... stvarno svaka čast!

Posted
E Laki, ja sam tek sad čuo album u celini (moram da priznam da sam ga našao na rapidu) ... idem sutra da ga pazaraim ako pronađem! Ovo je stvarno jako jako jako jako dobro! Da ne cepidlačim i da en kažem da mi ja možda samo malo za nijansu produkcija slabija ali muzika ... stvarno svaka čast!

nema kod nas CD

Posted

Hvala puno prijatelju, lepo je cuti da ti se svideo :pivopije:

A da, kao sto Mita kaze, nema albuma kod nas u prodaji jos uvek, nema ko to da objavi ovde :no:

Videcemo jos u narednom periodu da li ce moci sta da se uradi, jbg.

Posted

Ja sam svoj primerak nabavio tako da :tongue: E sad posle pazljivog preslusavanja jedina, ne velika zamerka, ide na bubnjeve koji mi lice kao da su snimani iz druge sobe. Nekako su mi tihi, a bas bubanj jako mekan. Ostalo je na svom mestu, a pogotovo kljave.

Posted

sad sam se setio na koga me podseca pevac heaven raina.

na pevaca iz 220 volt. to je ta neka emocija. inace, da ne bude zabune, poredjenje je potpuno pozitivno (220 volt mi je omiljeni bend i iako nemaju bas najboljeg pevaca u tehnickom smislu, lepo ga je slusati - a pevac heaven raina je u tom smislu daleko bolji naravno)

• 1 month later...
Posted

e ovako sve zaboravim da kazem

album je vrh i kult :rockdevil:

ali imam primedbe malo ima pesama 9 je bas bas malo od toga su 4 instrumentali

znaci sledeci put bez 15 pesama ne izdavajte album :) :) :)

(ki Kamelot :) )

• 2 weeks later...
Posted

Dakle, ovako:

02.06.2009.

HEAVEN RAIN, NOVA POSTAVA

Banjalučki melodic power metal sastav Heaven Rain počeo je sa pripremanjem materijala za novi album, sa izmenjenom postavom u odnosu na onu koja je činila bend tokom snimanja prvog albuma, Far and Forever (Moonwolf Records, 2008). Novi članovi su Dražan Pozderović Oskar (ex Balkan Express) - vokal, i Benjamin Simić - gitara, a ostatak benda čine Goran Baštinac (klavijature), Bojan Jokšić (bas gitara) i Nebojša Lakić (bubanj).

Nekoliko pesama već je završeno (poput Dreamless ili My Only One), i uskoro će se početi sa njihovim snimanjem, kako bi se bend sa novom postavom predstavio publici u regionu i u inostranstvu. Sve će naravno moći da se presluša preko myspace stranice benda, koja, nije zgoreg pomenuti, broji 288.645 pregleda u ovom trenutku, kao i 107.145 preslušavanja pesama - www.myspace.com/heavenrain.

METAL BATTLE FINALE

Iako je materijal još uvek u fazi uvežbavanja, jer je nova postava skoro kompletirana, HR planira nastupiti u revijalnom delu finala WOA Metal Battlea, koje će se održati u petak, 5. juna u banjalučkom klubu Music Hall. Cilj je, naravno, da se predstavi nova postava, a valja napomenuti da to neće biti full koncert, vec izvođenje 4-5 pesama, nakon čega se bend vraća u prostoriju za probe i nastavlja sa započetim pripremama za drugi album. Koncerti će da uslede nakon što sve bude dovedeno na zadovoljavajući nivo, kompletan prvi album uvežban, i nove pesme završene.

Uskoro će biti redizajnirana Myspace stranica, updateovani podaci vezano za postavu, kao i postavljene nove promo fotografije.

• 4 weeks later...
Posted

Uf jebo te zivot jest ono bilo svrsavanje na Metal Battleu gledati Heaven Rain. Mislim da bi se cak moglo reci da su oni bili najbolji tu vece ali posto se nisu takmicili, steta, bas steta. :smile: Stvarno momci svaka vam cast na dosada napravljenom i samo tako nastavite! I dajte da vas jos gledamo negdje!

Posted
kako doci do CD formata albuma?

Sredicemo nesto uskoro, nadam se, stvarno nervira ta kilometarska pauza izmedju inostranog izdanja, i nabavke kod nas, ali nema ovde za koga to da se objavi... ostaje samostalna varijanta, a to cemo vec videti kako cemo da resimo.

Posted
cek , kako ce da ti objave isti album , dva izdavaca?

Pa licencno, kako drugo. Objave za exYU trziste.

Iscimaj one records, PGP, buffalo rivenDZ, active time i sl

Ma nema od tog nista, uslovi su nikakvi. Konkretno ne dobijes prakticno ni primerak diska, ili moras da platis a das im gotov album...

Posted

hmmm jbg to stoji, ovde su izdavaci totalni jazavci.

pa vidi sa D.O.P records iz bugarske, ili Metal age iz slovacke, sta znam , ne znam bas puno power labela u okruzenju.

avaj

al dolazak CD-a cekam svakako