MissionVao Posted August 11, 2008 Report Posted August 11, 2008 Pa zove se Li Da, porcije su oko 350, pirinac je nesto ispod 100. Ja pojedem pola, budem sita a onda kod kuce dokrajcim ali retko, ako uzmem 2 pirinca (1 nije dovoljan) nikad ne pojedem sve
Marko, Mon_a[MOR]e Posted August 11, 2008 Report Posted August 11, 2008 Li kineski restoran, ugao Ruzveltove i Dimitrija Tucovića. Pričali smo na prethodnim stranama o njemu, ali nismo znali tačan naziv i adresu. Hrana je jako dobra, ponuda je velika, jela su ukusna i jako izdašna (to valjda spada u prilagođavanje srpskoj kuhinji - porcije su ooogromne). Kiselo-ljuta supa je fenomenalna! Dvoje ljudi može da se ubije od hrane za 1000 dinara. Lik koji drzi Lija (Li ?!?) je stara skola i ovde je godinama, otkako ga je (recimo) kineski ambasador doveo da mu vodi kuhinju. Od onda je radio svuda i gde god da je kuvao - restoran je bio na glasu. Posto nam je Novi pun kineza, retko predjem Savu da bih jeo kinesku hranu, ali za Lija samo rispekt!
Kokopelli Posted August 11, 2008 Report Posted August 11, 2008 Ne poznajem puno Beograd iako živim u njemu već godinu dana, ali taj restoran je baš ostavio utisak. Poslednji put kad sam bila, bio je u fazi pripreme i svidjelo mi se što imaju odvojen prostor za djecu i dok ona prave vratolomije ti možeš mirno i nesputano jesti. Osim toga, jako su ljubazni, a porcije su gigantske, jedva pojedem pola. Da ako danas budem mnogo gladna Makao svi nešto hvale, jes' da im je klopa dobra, ali zato se ubiješ od čekanja prilikom dostave + nekad ni ne dostave sve što si tražio.
RedOrange981 Posted August 11, 2008 Report Posted August 11, 2008 (edited) ja sam se jedno vreme odvaljivao od jela u jednoj pekari gde je pica bila skoro dva puta jeftinija a pravili su je uglavnom od ajvara, ne onog kiselog. i sad tamo prave dobre pice od dobrog testa ali za normalnu cenu, jedno vreme je bila sa susamom. Edited August 11, 2008 by Dionis6
Josif Visarionovič Posted August 11, 2008 Report Posted August 11, 2008 priche kruze da buckov tajni sastojak u pici je zenina koza sa ostrugalih peta To je govedja salata.bucko ima mnogo dobre pice
MissionVao Posted August 11, 2008 Report Posted August 11, 2008 Lik koji drzi Lija (Li ?!?) je stara skola i ovde je godinama, otkako ga je (recimo) kineski ambasador doveo da mu vodi kuhinju. Od onda je radio svuda i gde god da je kuvao - restoran je bio na glasu. Posto nam je Novi pun kineza, retko predjem Savu da bih jeo kinesku hranu, ali za Lija samo rispekt! pa da, secam se da je daaaaaaaaavno (jos sam isla u osnovnu) radio u Ludoj Kuci i otuda meni trip da je tamo dobra hrana (a uzasna je od kada kuva neko drugi). Makao mi je bljutav kao voda od kako sam probala Lijevu klopu.
José Luis Chilavert Posted August 11, 2008 Report Posted August 11, 2008 evo da preporucim ( mislim da niko jos nije pomenuo ) : picerija gambuzza . u maksima gorkog izmedju cuburskog parka i juznog bulevara . pica je opasno dobra , a jeftina . kapricoza 50 cm je 420 dinara .
Kokopelli Posted August 11, 2008 Report Posted August 11, 2008 Imam još jednu preporuku: Santjago, jedini latino-američki restoran u Beogradu, ulica Majke Jevrosime 20. Ko voli začinjeno - pravo mjesto za njega, jer su uglavnom orijentisani na meksičku kuhinju. I da, vrlo je povoljno! Našla link: http://restoransantiago.com/indexsr.html
José Luis Chilavert Posted August 11, 2008 Report Posted August 11, 2008 Imam još jednu preporuku: Santjago, jedini latino-američki restoran u Beogradu, ulica Majke Jevrosime 20. Ko voli začinjeno - pravo mjesto za njega, jer su uglavnom orijentisani na meksičku kuhinju. joj , secam se da sam ovo video u nekim novinama i planirao sam da posetim , ali eto zaboravih . nego je li neko isao u libijski restoran ? zanimaju me utisci .
niking Posted August 11, 2008 Report Posted August 11, 2008 Imam još jednu preporuku: Santjago, jedini latino-američki restoran u Beogradu, ulica Majke Jevrosime 20. Ko voli začinjeno - pravo mjesto za njega, jer su uglavnom orijentisani na meksičku kuhinju. I da, vrlo je povoljno! Našla link: http://restoransantiago.com/indexsr.html a Zapata?
Kokopelli Posted August 12, 2008 Report Posted August 12, 2008 Ali to je samo meksički restoran, koliko mi se čini. Kakav je?
niking Posted August 12, 2008 Report Posted August 12, 2008 Jeste, mada si ti rekla i za ovaj da je uglavnom meksicki... ja sam odusevljen Zapatom! Mada su oni na odmoru sad do 14. avgusta, da se neko ne zaleti
MissionVao Posted August 12, 2008 Report Posted August 12, 2008 ma meni je i dalje Burrito bar najvise po ukusu... Nachos Grande + Polo sa piletinom na rezance... ko prezivi da strpa tu kolicinu u stomak @butna sila: hm zivim blizu a nikad nisam videla da tu ima picerija, probacu
Kokopelli Posted August 12, 2008 Report Posted August 12, 2008 Juče sam se tako dobro najela u Liju, pojela sam više od pola porcije Posle prelila pivom, nisam mogla da hodam, kreten! @ Butna: Ta picerija, radi li dostavu? Radim baš blizu, početak D. Vajferta, kapiram da je manje od 5min kolima Ne mogu da je nađem na netu, pa zbog toga pitam. Valjao bi i telefon
José Luis Chilavert Posted August 12, 2008 Report Posted August 12, 2008 (edited) @ Butna: Ta picerija, radi li dostavu? Radim baš blizu, početak D. Vajferta, kapiram da je manje od 5min kolima Ne mogu da je nađem na netu, pa zbog toga pitam. Valjao bi i telefon 244-31-85 , 063/8798396 . javi kakvi su utisci . edit : sad krecem u prodavnicu , kad ono ispred zgrade na zemlji stoji 500 dinara . dan nije bolje mogao poceti , a veceras na sziget ! Edited August 12, 2008 by Butna Sila
Nisko_Se_Mazim Posted August 12, 2008 Report Posted August 12, 2008 Ima onaj Lovacki Dom u Njegosevoj Mesto je pristojno a i cene su koliko sam video OK Fino je sredjeno mada je to mesto gde uglavnom izlaze matorci-no nije lose ni da se riba izvede na rucak/veceru
Kokopelli Posted August 12, 2008 Report Posted August 12, 2008 244-31-85 , 063/8798396 . javi kakvi su utisci . edit : sad krecem u prodavnicu , kad ono ispred zgrade na zemlji stoji 500 dinara . dan nije bolje mogao poceti , a veceras na sziget ! Hvala puno! Javljam prvom prilikom.
КЈО Posted August 14, 2008 Report Posted August 14, 2008 Ja sam jednom jeo tako odlican sendvich da je ono nenormalno. Jeste da koshta tri stotine dinara :D :D ali ...saznacu lokaciju, u BG-u je i to u centru
KazimKazim Posted August 14, 2008 Report Posted August 14, 2008 Ispred Ekonomskog, u Pica Park,pljeskavica od 70 dinara (ima dva kioska,idete u onaj gde je manja guzva)...za te pare nema bolje
sabre Posted August 14, 2008 Report Posted August 14, 2008 Ispred Ekonomskog, u Pica Park,pljeskavica od 70 dinara (ima dva kioska,idete u onaj gde je manja guzva)...za te pare nema bolje nisu lose te pljeske kod ekonomskog, ukusne su, mozda malo previse soje za moj ukus (ako su iste kao pre x godina kad sam zadnji put jeo tamo) neverovatno da su i dalje 70 kinti, haha
KazimKazim Posted August 14, 2008 Report Posted August 14, 2008 U onom gde je neznatno veca guzva su 80, a u onom pored koji je vise ol skul 70 Tako je barem bilo sezone 2007/2008 kad sam isao na predavanja
krezavy Posted September 9, 2008 Report Posted September 9, 2008 nisu me platili za reklamu ali gvero kod moca na nbg-u ima dobre cevape
Divlji Tigar Posted September 9, 2008 Report Posted September 9, 2008 Nije zdranje ali ajde da napišem Kafić "Muzej" kod muzeja na trg u uličici Laze Pačua. Relativno jeftin. Jedino što u prepodnevinim satima umeju penzioneri da zalutaju i fićka.
José Luis Chilavert Posted September 10, 2008 Report Posted September 10, 2008 sad je umesto uno grila na cuburi otvoren maratonac , nisu losi , ali im je przena slanina , 180 dinara / 200 grama , bruka dobra . preporuka .
Recommended Posts