Jump to content

Ždranje u Beogradu

Geozee

Recommended Posts

Sutra idem da vidim sta je sa Njamburgerom, jel zaista pravi, kakva im je gurmanska itd :zuba: Kod Mare mi se nista ne svidja od pljeska-ponude ali mi svi kazu da sam baksuz i kad tamo kupim dobijem neku abominaciju koja nije uobicajena. Npr gurmanska je po njima meso + duplo vise kackavalja, bez luka i slanine. Al zato imaju domacu dimljenu za sve pare :wub: Sad udrite s kobaja fazonima :haha: Mara ima i dobre palacinke.

Ima li neke duse da je bila i u Burito Baru i u Zapati? Ove prve vise necu da posecujem a Zapatu sad istrazujem, cene su nize ili iste a klopa deluje mnooogo autenticnije. Ako je neki fensi fush da znam da ne idem.

Edited by Double Fire

• 3 weeks later...

Dve recenzije:

Novi Njamburger - sve je isto kao pre osim sto stavljaju neki smrdljivi sir, tipa pokvarenu Zdenku umesto kackavalja (u gurmansku i sl), nije loshe al nije onako dobro. I dalje mi je to naj pljeskavica u gradu.

Meksicki restoran Zapata - ocajno. Cudi me da onako odvratna hrana nije skuplja. Nadala sam se da cu naci zamenu Burito Baru posto su skupi a i skresali su porcije (inace im je sve ukusno do bola a i basta im je sega mega). Elem, rezervisali smo upravo da NE bi dobili ocajno mesto ali ne. Skuceno, shisha promaja i sl. Gvakamoli sos krajnje grozomoran - praziluk s sokom od pomorandze. Nachosi (koji su inace u originalu bajati takos tj palacinka zapecena u rerni) je zapravo napravljen spustanjem komada testa u vrelo ulje. Masno do bola i smrducka. Sad tako nesto masno treba da umaces npr u sos od topljenog sira i seckane kobaje. Mozda ali ne ako planiras da jedes (ili zivis) posle toga. Glavno jelo (posto nam se smucilo porucili smo samo jednu porciju) - burrito ('komadi mesa u meksickom pasulju sa kukuruzom i pirincem). Kao prvo, pirinac ne postoji u meksickoj kuhinju (d'oh) a to naglasavam jer se restoran fura da je najautenticniji u gradu. Kao drugo, pasulja nije bilo. Kao trece, mesa nije bilo. Samo palacinka punjena pirincem i kukuruzom koja je PRI KRAJEVIMA zamazana pasuljem da bi istripovao da si ipak dobio pravo jelo.

Sve u svemu, NEVERMORE.

1. kako se bese zove onaj meksicki restoran u 27.marta, kod glavne poste? da li bese burito ili tako nesto...

bio sam tamo pre par nedelja i super je bilo. jeo sam neko jelo kome ne mogu da se setim imena, bilo je kao tri "palacinke" sa piletinom punjene svim i svacim.

za jednog coveka je ono previse da pojede, osim ako nije neko ko je bas u formi. :haha: mnogo dobra klopa, nije tesko, nije premasno, idem uskoro opet. :D

2. ima na uglu kneza milosa i bircaninove kineski restoran ("888"). probao sam neke 'kineske spagete' (ne znam original naziv, nesto na kineskom). bas je ukusno, super spremnjeno i sve to, ali mi posle toga ceo dan nije bilo dobro, kao da sam pojeo malter. mnogo masTno...

3. teleca corba u orascu ostaje the best. i srneci gulas, ono nije normalno kako je dobro.

• Downvote 1

Pa da, bio si u Burito Bar-u :da: Imaju najgenijalnije predjelo na svetu Nachos Grande zbog kog sam i prestala da idem - kosta 390din, za dvoje je a pre par meseci su skresali kolicinu nachosa i sosa. Nije ga bilo dovoljno to begin with. Trebalo bi da glavna jela nisu menjali al ja jbg najcesce idem upravo zbog nachos-a.

Probaj sledeci put Quessadilas Polo, to ti je grilovana piletina na trake servirana na 2 palacinke izmedju kojih je topljeni sir :svrsh: Em sto je piletina em sto je taj sir... Da nije 600-700din po porciji kapiram da bih spavala u tom restoranu.

Sto se 888 tice, moj decko je bio a posto je isao vec po svim kineskim restoranima ima neki standard... obicno testiramo restoran piletinom s povrcem ili piletinom sa sampinjonima. Oba su bila horor u 888. Makao ispod Pravnog ostaje neprikosnoven, apsolutno potpuno sasvim najjebozovnija kineska klopa. Obaveno probaj 'specijalitet sa hrskavom piletinom u finom sosu od praziluka' :da: Zamisli socne komade piletine koji hrskaju jer su oblozeni brasnom (nije masno!) a usput su u divnom sosu od bambusa i praziluka. Jbg 700din ali je zato za 2-3 osobe ako uzmes pirinac i supu. Drugi dobar kineski, ali u potpuno drugom fazonu, je Li, prekoputa Zire. Naculi smo da ga drzi isti lik koji drzi Makao, nebitno je. Li je u fazonu fast food-a, klopa je zagaravljena, ima grilovan ukus i isto je super ali kazem, u skroz drugom fazonu nego Makao.

Inace samo navedeni Makao valja, ima ih nekoliko u lancu (npr kod Pinka i sl). Tako da znate u koji da odete.

Probali smo i svinjetinu u sosu od ananasa (preslatko!), piletinu s sampinjonima (super), kiselo ljutu super (sjajno) itd. Ali onaj gore specijalitet jebe keve.

Rade i dostavu ali em se potpari em dobijes duplo manju kolicinu za iste pare.

Edited by MissionVao

Makao ispod Pravnog ostaje neprikosnoven, apsolutno potpuno sasvim najjebozovnija kineska klopa. Obaveno probaj 'specijalitet sa hrskavom piletinom u finom sosu od praziluka' :da: Zamisli socne komade piletine koji hrskaju jer su oblozeni brasnom (nije masno!) a usput su u divnom sosu od bambusa i praziluka.

Potpis. Upravo to i narucujem svaki put tamo :D

Mada nije losa ni ona slatka piletina sa nekim sosom koji je prakticno kao zasladjeni kecap :D

Drugi dobar kineski, ali u potpuno drugom fazonu, je Li, prekoputa Zire. Naculi smo da ga drzi isti lik koji drzi Makao, nebitno je. Li je u fazonu fast food-a, klopa je zagaravljena, ima grilovan ukus i isto je super ali kazem, u skroz drugom fazonu nego Makao.

Šef kuhinje Makaa, Li, je otvorio svoj restoran :da: Pričali smo o njemu već nekoliko puta...

De pričali, jeli :haha:

Mada je meni i dalje jako dobar Chengdu za poneti u Makenzijevoj, supa sa jajima, kineskim pečurkama i bambusom mmm, mada nije da se sedi unutra osim ako ne želite da mirišete na začine ostatak dana... kao i Kung Fu u Dimitrijali, relativno nov a veoma lepo uređen i prijatan za sedenje, ne liči na kineski restoran uopšte jer je sav dizajniran u retro stilu. :da: Cene standardne ka nižima. Pohovani sladoled mali ali jebitačan.

U Chengduu je začinjenije od Lija, i Li mi se čini da nekako sa srpskim sastojcima kuva klopu, i krupnije seče. Stavlja gustin u neka jela, dok ovi to ne rade, i ne štede na povrću, ni na kineskim mirisnim pečurkama... Imaju odličan bambus u svim varijantama (sa teletinom na primer), pirinčani rezanci su im takođe izvrsni, piletina standardno, jedino su od njih bolji bili 888 svojevremeno, mada sam jela i tamo letos i nije više tako dobro kao što je bilo.

Kung Fu su izgleda iz druge oblasti pa imaju osim standardnih pirinčanih rezanaca još i nudle koje su poput italijanske sušene testenine, samo od pirinča (ako se ne varam - konobarica slabo priča srpski). Imaju i više jela sa raznim povrćem i ukusniji im je soja sos od Lijevog (meni, bar).

Pa da, bio si u Burito Bar-u :da: Imaju najgenijalnije predjelo na svetu Nachos Grande zbog kog sam i prestala da idem - kosta 390din, za dvoje je a pre par meseci su skresali kolicinu nachosa i sosa. Nije ga bilo dovoljno to begin with. Trebalo bi da glavna jela nisu menjali al ja jbg najcesce idem upravo zbog nachos-a.

uh, ja uvek narucim one tri "palacinke' sa piletinom.. kao dodjem sa idejom da probam neko novo jelo, i cim sednem bas mi se uvek jede TO. :haha:

zadnji put sam ipak resio da probam neki 'miks za dvoje': 2xpilece belo, 2x teletina snicla, 3 palacinke sa razlicitim nadevima, salata i neki sos da se umace onaj cips. odlicno je bilo, preporuka.

Probaj sledeci put Quessadilas Polo, to ti je grilovana piletina na trake servirana na 2 palacinke izmedju kojih je topljeni sir :svrsh: Em sto je piletina em sto je taj sir... Da nije 600-700din po porciji kapiram da bih spavala u tom restoranu.

skupo je to jelo ako je za jednu osobu.. no, jednom ima da proverim posto opis zvuci vrhunski ;)

Obaveno probaj 'specijalitet sa hrskavom piletinom u finom sosu od praziluka' :da: Zamisli socne komade piletine koji hrskaju jer su oblozeni brasnom (nije masno!) a usput su u divnom sosu od bambusa i praziluka.

zvuci super to sto je piletina oblozena brasnom, verovatno ima slican vajb kao da je pohovano? jedino sto cu da ih smaram da mi ne stavljaju praziluk u jelo jer ne volim luk nikako..

Drugi dobar kineski, ali u potpuno drugom fazonu, je Li, prekoputa Zire. Naculi smo da ga drzi isti lik koji drzi Makao, nebitno je. Li je u fazonu fast food-a, klopa je zagaravljena, ima grilovan ukus i isto je super ali kazem, u skroz drugom fazonu nego Makao.

u li-ju imaju naj naj najbolje pirincane rezance, onako tanke kao fida za supu, providne i mnogo ukusne.. li je zakon, porcije su brutalno velike, obicno pojedem pola, a pola mi zapakuju. :haha:

--

cuo sam da ima sushi u hotelu jugosalvija u zemunu? ili bese u interkontitnentalu? nesto na foru svedskog stola... jel neko cuo za to?

• Downvote 1

Kul hvala ti puno, posto zivim na 5min od Chengdu-a mogla bih vec jednom da probam :da: a plasila sam se da je neki mastan krsh kao npr ono u Nusicevoj :da:

Pa rekla bih da je jedan od masnijih, za ova "puna" jela... Što se rezanaca i supa tiče, odlični su stvarno.

skupo je to jelo ako je za jednu osobu.. no, jednom ima da proverim posto opis zvuci vrhunski ;)

Cekaj pa kako ne znas cene kad si vec bio? :D Bukvalno nema jela ispod 650, kombo za dvoje je oko 1100-1200 sto ti ustedi tipa pare za jednu koka kolu :D

zvuci super to sto je piletina oblozena brasnom, verovatno ima slican vajb kao da je pohovano? jedino sto cu da ih smaram da mi ne stavljaju praziluk u jelo jer ne volim luk nikako..

Jeste super zato je i sranje kad rade dostavu jer se potpari i to spadne s pileta i bude sve ko kacamak. Samo sumnjam da ce hteti da ti prave bez osnovnog sastojka, ipak je specijalitet s prazilukom :D

Mada tu je i fini sos i bambus, mozda hoce...

u li-ju imaju naj naj najbolje pirincane rezance, onako tanke kao fida za supu, providne i mnogo ukusne.. li je zakon, porcije su brutalno velike, obicno pojedem pola, a pola mi zapakuju. :haha:

si probao onu piletinu s pecurkama i povrcem ali kad je piletina u vrlo sitnim komadicima koji su oblozeni grizom ili tako necim? :D MNOGO dobar ukus.

cuo sam da ima sushi u hotelu jugosalvija u zemunu? ili bese u interkontitnentalu? nesto na foru svedskog stola... jel neko cuo za to?

Ako nisi jos jeo susi kod nas ili si jeo los (npr u Delti) probaj Tokyo Sushi Bar, ima ih na donesi.com a mozes i direkt kod njih, prekoputa Tomine pekare Centar :da:

Jedino sto vise nisu onako jeftini...

Ma jeo je on sushi nego jedino izgleda tamo i valja, pričao je čini mi se već o tome... Ne znam da li da se trudim oko tog Tokio bara, meni su standardi za sushi khm dosta visoki :P bila sam jednom u Ikkiju i iznervirala se za sve pare

Si overila Chengdu?

Baš gledah pre neki dan, to je jedan grad u Kini, unutrašnjost.. mi to možda ne primećujemo, ali i njima se kuhinja, količina začina i masnoće razlikuje u zavisnosti od oblasti iz koje su. Sad, treba sebi pronaći tu neku meru, a ko će sve to da isprati kad je njima selo -- 2 miliona stanovnika :P

Jbg nekad nije dobro imati visoke standarde :P npr ako ikad zatvore Makao (pu pu pu daleko bilo :haha: ) ja tacno necu nigde moci da se najedem bas onako kako volim :D

Ili npr onaj guacamole sos u Burito baru. Nigde ga ne prave tako :( Nije uopste originalan recept, nigde ne mozes da nadjes avokado u njemu ali ima tako sjajan ukus :wub:

Nisam jos probala Chengdu, jelo se domace i Makao :D Tokom nedelje cu, verovatno.

Edited by MissionVao

Cekaj pa kako ne znas cene kad si vec bio? :D

te "tri palacinke" koje ja uzimam kostaju jedno 650din, i od toga se odvalim. zadnji put sam bio sa drugaricom koja je narucila neko jelo slicne cene, a mogao bih komotno da pojedem dva tanjira tog njenog..

si probao onu piletinu s pecurkama i povrcem ali kad je piletina u vrlo sitnim komadicima koji su oblozeni grizom ili tako necim? :D MNOGO dobar ukus.

eto ideje za danasnji rucak. ;-)

Ako nisi jos jeo susi kod nas ili si jeo los (npr u Delti) probaj Tokyo Sushi Bar, ima ih na donesi.com a mozes i direkt kod njih, prekoputa Tomine pekare Centar :da:

Jedino sto vise nisu onako jeftini...

meni je dju-dju bio najbolji sushi u gradu. nesto mi se nije dopao taj preko puta tome (ako mislis na onaju sushi bar sto se nalazi u prolazu ka cumicevom, onako je mali prostor unutra)? nekako mi je delovao najsiromasnije "nafilovan", bilo je mnogo pirinca a malo ribe... mozda su se u medjuvremenu popravili, ko zna?

Ma jeo je on sushi nego jedino izgleda tamo i valja, pričao je čini mi se već o tome... Ne znam da li da se trudim oko tog Tokio bara, meni su standardi za sushi khm dosta visoki :P bila sam jednom u Ikkiju i iznervirala se za sve pare

sta ja znam, meni je sushi u ikkiju bio sasvim dobar...

• Downvote 1

Upravo si se diskvalifikovao :D

Ja licno ne volim susi, ok mi je sasimi, gotivim one krabe i sl ali pirinac i djumbir i soja sos su mi grozni u toj kombinaciji... Al cak je i meni Ikki katastrofa :D kao i svima s kojima sam pricala.

A sto se Burito bara tice - u principu svaka porcija je ok kolicinski ali onaj pasulj s mlevenim mesom su skresali samo tako, u duplo manjoj ciniji ga dobijas :( Ovo drugo mi se cini da je isto kao pre.

Upravo si se diskvalifikovao :D

Ja licno ne volim susi, ok mi je sasimi, gotivim one krabe i sl ali pirinac i djumbir i soja sos su mi grozni u toj kombinaciji... Al cak je i meni Ikki katastrofa :D kao i svima s kojima sam pricala.

diskvalifikovao ili ne, ali ja odem u ikki i bude mi lepo, a vi sa visokim standardima... sta da vam radim, izbor vam je smanjen. ;-)

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...