Jump to content

Recommended Posts

Posted (edited)

Kupila sam knjigu pre nekoliko godina i to zbog naslova,verovali ili ne.Uopste nisam ocekivala da ce mi se krv u zilama lediti dok je citam.Procitala sam je pet puta za ovih osam godina koliko je imam i svaki put je dozivim isto.Stvarno je horor,bre.

Edited by WITCH84
  • Replies 65
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted (edited)

@ Vlaja-Veruj mi,GORE je kad citas u originalu.Ne znam zasto,ali nekako mi je jezivije na engleskom...

A najgore od svega,to je i dan danas istina....Evo i primera:

Keva mi je bila u Becu pre mesec dana i tamo je zabranjeno tuci decu,a ako ne mozete da ih smirite(a videla je prilicne male divljake),onda zovete neku sluzbu Super Mama,pa doje neki pedagog/psiholog da ga vaspita.Pa molim vas,zar vam to ne izgleda kao oni Spijuni u 1984.?Terorisu roditelje,a DRZAVA ih vaspitava? :no:

Edited by The Joker
Posted

Koliko je knjiga dobra govori i to sto je uspela da odusevi i JK.

Doduse ne toliko da bi nesrecnica zapamtila naziv(rekla je da joj je omiljena knjiga Veliki brat), ali i ovo je vise od onoga sto sam ocekivao.

Posted

Glupa kucka...Uzeo bih iglu i ubo svaki deo njenog tela(naravno na kraju bi oci cisto onako radi izivljavanja),zao mi je sto svi nazivaju tu knjigu veliki brat i neki se nalozise,tako ima ona adaptacija BBC-a radjena bas 1984 za TV.Trazila mi je poznanica posle gledanja prve sezone velikog brata i ja joj dah i ona mi rece da nije mogla da gleda vise od 15 min jer je previse depresivno.Glupa kucka...

Posted

Naaaaajs.... :da: Vecito se najezim kad prodjem bulevarom pored onog butika gde su u izlozima onim lutkama skinute face a ubaceni televizori....brrrr.....

• 1 month later...
Posted
ima ona adaptacija BBC-a radjena bas 1984 za TV.

Misliš na engleski film iz 1984 sa Johnon Hurtom i Richardom Burtonom u glavnim ulogama ili baš neku BBC adaptaciju za TV?

Posted

knjiga je... uffffff. neprejebiva.

tacno da sednes i mucjnes glavom, gde mi to zivimo.

odlicna je!

lol za sliku :D (ona gore, 1984 was not supposed to be...)

Posted

Mislim da je realno reci da se vecina stvari koje su naveden u knjizi vec godinama desavaju, samo pitanje je kada ce stanje da postane bas kriticno kao knjizi, nadam se da necu biti tu kada se to desi...

Posted

Koga zanima Orvel detaljnije,preporucujem knjigu 1985. od Entonija Bardzisa (Paklena pomorandza) . U pitanju je esej o 84.-oj,plus roman koji predstavlja nadgradnju Orvelovog dela...

• 6 months later...
Posted
Duploplusdobra ;D

xD Kratak period sam se tako izrazavao :D

Bila i ostala knjiga koja je najvise uticala na mene(kuran i bagavad gitu nisam citao, ima jos nade xD) Savrsena slika svega sto se desava kad bi skinuli masku svih vecih sistema, ili organizacija. I kad sve lepo sracunas sve se vraca na sokija, svi smo mi kao pojedinci jedno veliko niko i nista

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...