Jump to content

Recommended Posts

Posted (edited)

Italijanski hard rock/heavy metal bend,nastao sedamdesetih godina.Osnivac benda je cuveni Steve Sylvester po kome je bend i dobio naziv(in DEATH of STEVE SYLVESTER).Od samog pocetka bend kombinuje heavy muziku sa okultnom i horor tematikom po cemu su poznati i dan danas.Tokom osamdesetih snimaju dva najznacajnija albuma:black mass i in death of steve sylvester,a malo kasnije heavy demons.Posle tog albuma bend se raspada da bi Steve ponovo sastavio ekipu i '97 izlazi album do what thou wilt koji donosi manje promene u samom zvuku dok inspiracija ostaje nepromenjena.Iz albuma u album muzika je modernija sa dosta industrial uticaja sto po mom misljenje ne ispada uopste lose.Takodje bend je bio poznat i po,u to vreme,unikatnom imidzu koji je u tom smeru inspirisao nekolicinu mladjih bendova(blood thirsty demons,denial of god..),a i po cuvenim live nastupima.Zbog svega toga danas se ponekad koristi termin 'horror'heavy metal.Bend je jos aktivan.

Edited by Goxy
  • Upvote 1
Posted

Chek, zar nisu oni neki spid, chak mozda thresh?

Secam se da sam chuo nesh od njih i da je bilo udarnije od hevija.

Posted

Chek, zar nisu oni neki spid, chak mozda thresh?

Secam se da sam chuo nesh od njih i da je bilo udarnije od hevija.

ne,ne,daleko je ovo od speeda ili thrasha.cak mislom da je trabalo da temu otvorim u rock&hard,ali posto rani radovi imaju dovoljno elemenata koji bi se mogli oznaciti kao heavy...eto je ovde.

a tek noviji albumi nemaju veze,jer sad sviraju neki industrial metal/rock(istina solidan :da: )

Posted

ne,ne,daleko je ovo od speeda ili thrasha.cak mislom da je trabalo da temu otvorim u rock&hard,ali posto rani radovi imaju dovoljno elemenata koji bi se mogli oznaciti kao heavy...eto je ovde.

a tek noviji albumi nemaju veze,jer sad sviraju neki industrial metal/rock(istina solidan :da: )

Ovi su u Italiji popularni kako teski baksuzi koji donose nesrecu zbog njihovog imena!

Bezim odavde

• Downvote 1
  • 2 weeks later...
  • 4 years later...
Posted

Fuck yes, I'm the vampire!

Kakvo (o)kultno otkrice mi je prvenac, melem za usi! Obicno prvo hvalim muziku, ali ovde bih prvo pomenuo i pohvalio produkciju, koja, ne znam, puritanci nece verovatno naci nista ekstravagantno, ali mene je jednostavno neki odlican heavy '80s ton prisutan, nista flashy, a ubitacno. Kao da si spojio WASP i Judas Priest. Iste ove pesme na demosima i nekim ep-ima pre albuma me nisu uhvatile ni za truncicu, a onda na albumu - bum! "Murder Angels", gde si bila celog mog zivota? Slatka mala heavy spidaljcica, dusu dalo za bezglavi repeat.

Ostatak albuma uopste nije nesto preterano heavy, ako bih ga uporedio sa necime po tezini mozda je to Danzig, mnogo je vise rekao bih naglasen okultno-horor trip, koji je preocigledan u liricima, a oseca se i u atmosferi.

Jedini stvarni minus mi je vokal, sam Silvester Macak jel'te, cudno-nezanimljiv i tunjav glas, na trenutke kao i da se zebava a ne peva, no da se navici covek na njega slusanjima, da, ali utisak je da nije onog teskog filterisanja da ne bi zvucao ni za kurac...

Anyhow, nadam se samo da im ovaj prvi nije ubedljivo najbolje izdanje, tj. da i ostatak diskografije ima sta da nudi :rockdevil:

http://www.youtube.com/watch?v=JI35vmEszPw

• 4 weeks later...
Posted

Ne dam da umre tema.

Elem, dalje...nije bilo razocarenja nakon izvrsnog prvenca, naprotiv. "Black Mass" mi se bogamedasejapitam i kolje sa "In Death" za najboljeg. Dosta brzi album, pa s toga meni prijemciviji, s tim sto je druga strana novcica tu sto je prvi raznovrsniji i bolje pogadja horror feeling. Takodje, dosta duzi album, BM ima, realno, pola sata muzike, onaj "BM" 8ominutni outro i ne racunam nesto u pesmu... "Heavy Demons", vise classic heavy, epic heavy cak bih upotrebio izraz, horora jos manje...najprijemciviji od prva tri rekao bih, ne da je nesto komercijalnije, samo blaze u odnosu na prva dva. Takodje, prvi album gde Maca Sylvester zvuci kao da zna da peva. Dzitre jos zvuce kao da imaju mlecne a ne metalne zice, stvarno nenadjebiv zvuk su imali...

I onda polako padanje u vodu... Do "Do What Thou Wilt" su izgleda malo vise slusali Sisterse, bas je gothski album, heavy/gothic bi mu u stvari bio opis, ima jednako classic heavy i gothic momenata. Najveca promena su klavijature, koje su od nekog minornog/atmosfericno-epizodne uloge ovde i glavni instrument na par pesama. Tu i tamo koja ogavnija pesma, ali fin album sve u svemu. No, ti ogavni momenti dobijaju pun bloom na daljem materijalu... Dovoljno je videti naziv pesme tipa "Hi-Tech Jesus" i gluvonemom bi bilo jasno da tu srece nema. Gothic-nu-industrial, sa tu i tamo jos toplim '80s zvukom, koji je vecim delom albuma ipak udavljen ispod "modernih"...insturmenata? Sranja, da se ne lazemo. "Humanomalies" je nesto najgore. 7th Seal nesto vrlo lose. Ne trose mi se reci na njih....

Daklem, pretopla preporuka za prva tri, vredno sam' tako.

• 1 year later...
Posted

Ima taj spot jedno mesec dana cca. Nista specijalno, ako si ih pratio iz poslednjih 15 godina, znaces sta da ocekujes, nema iznenadjenja. Tako da i nema cemu se radovati narocito :D

• 7 months later...
Posted

meni se novi album neocekivano dopada. nemam nekih zamerki. skoro kao stari stil upakovan sa modernijom produkcijom. izdvojio bih crimson shrine,dionysus,star in sight,the song of adoration. onako kad bih ocenjivao bilo bi 8/10.