knight Posted February 19, 2007 Author Report Posted February 19, 2007 (edited) Bilo bi lepo kada bi se definisali jasni kriterijumi po kojima se neshto svrstava u Av/metal (kao shto chesh npr. thrash da prepoznash po odredjenim demflovima/ ritmovima, prog po nekim arpedjima...da ne lupam poshto ne sviram...) jer ovako ispada da je to stvar intuicije i lichnog ukusa... Mozhda King Crimson, SYL, FF, Opeth, Meshuggah i imaju dodirnih tachaka al' s ove razdaljine mi se chini da su one takve da bi ovde komotno mogli sa njima da upadnu i SChonberg i Indira Radich... Pa pazi,ovako,ti bendovi se obicno i svrstavaju u progressive,ali opet oni su potpuno drugi nacin progresiva od recimo dream theatre-a,kao sto kaze Jason_Voorhees,cak slikovito,vise cool. I medju njima postoje tolike razdaljine jer svaki od tih bendova je definisao neki svoj i samo svoj zvuk,sto mislim da bi trebao da uradi svaki bend. Dok bendovi koji se ocigledno mogu negde svrstati se drze utvrdjenog kalupa za taj pravac. Edited February 19, 2007 by knight Quote
Vresište Posted February 19, 2007 Report Posted February 19, 2007 Pa pazi,ovako,ti bendovi se obicno i svrstavaju u progressive,ali opet oni su potpuno drugi nacin progresiva od recimo dream theatre-a,kao sto kaze Jason_Voorhees,cak slikovito,vise cool. I medju njima postoje tolike razdaljine jer svaki od tih bendova je definisao neki svoj i samo svoj zvuk,sto mislim da bi trebao da uradi svaki bend. Dok bendovi koji se ocigledno mogu negde svrstati se drze utvrdjenog kalupa za taj pravac. shto me samo vracha na jer ovako ispada da je to stvar intuicije i lichnog ukusa... Dakle Av metal je kao i sve ostale klasifikacije veshtachka tvorevina koja za svrhu ima da pomogne ljudima da se snadju a ne inicijalna namera umetnika (jer kada su bendovi koje sam ja pomenuo nastali nije bilo ni pomena o avangardnom metalu). I zato se izgleda svi valjaniji originalni bendovi turaju tu. Tj. sad sam kul jer slusham avantguarde a ne svaki od bendova ponaosob. Pitam se gde li je onda tema o Candiriji? Ne znam, meni su sva insistiranja i prepucavanja na klasifikacijama manje vishe prdnjava uz/niz vetar. I jopet pis ! Quote
knight Posted February 19, 2007 Author Report Posted February 19, 2007 shto me samo vracha na Dakle Av metal je kao i sve ostale klasifikacije veshtachka tvorevina koja za svrhu ima da pomogne ljudima da se snadju a ne inicijalna namera umetnika (jer kada su bendovi koje sam ja pomenuo nastali nije bilo ni pomena o avangardnom metalu). Ne znam, meni su sva insistiranja i prepucavanja na klasifikacijama manje vishe prdnjava uz/niz vetar. Quote
KRANG Posted February 19, 2007 Report Posted February 19, 2007 (edited) Ne znam, meni su sva insistiranja i prepucavanja na klasifikacijama manje vishe prdnjava uz/niz vetar. kaže čovek koji je došao na deo foruma na kome nema ni 3 posta da bi radio upravo to - prdeo o nekim klasifikacijama. a tome salutira i nazdravlja drugi koji je upravo i otvorio takvu temu. wtf? što reče remover (edit: ili je to bio šešelj?), jebem vam mater svima. odavde Edited February 19, 2007 by KRANG Quote
knight Posted February 19, 2007 Author Report Posted February 19, 2007 (edited) Zar po tebi nisu te klasifikacije glupost. Mislim kao prvo potpuno su razlike medju njima nedefinisane. Kao drugo valjda se u muzici kao i u svakoj umetnosti postuje sloboda umetnika da radi ono na sta ga navede inspiracija ili sta vec. A muzika je u principu nista drugo do umetnosti zvuka. I sad neko uzme da pise pesmu on ne mora da se uklopi ni u jednu od postojecih klasifikacija,zar ne? A opet da je blizu neke. Tako da po meni neka stroga klasifikacija je gupost i stvarno sluzi samo da bi pomogla ljudima da se snadju,po pitanju sta otprilike mogu da ocekuju od onoga sto ce ubaciti u CD player. Pogotovu u metalu je glupo pricati o klasifikaciji,jer iako je mozda dosta sirok ipak je dovoljno uzak da bude samo to. Isto bi tako mogao da uzmes turbo folk i da ga podelis jos na 20 podzanrova. Edited February 19, 2007 by knight Quote
KRANG Posted February 19, 2007 Report Posted February 19, 2007 Zar po tebi nisu te klasifikacije glupost. znaš šta? ja prestanem da čitam nečiji post čim primetim glupu gramatičku grešku. nisi stavio znak pitanja posle pitanja. dalje nisam ni čitao. Quote
██████████ Posted February 19, 2007 Report Posted February 19, 2007 Yeah, avangardno je odreći se klasifikacija... ...ili je samo pametno. Quote
Buddha Posted February 19, 2007 Report Posted February 19, 2007 glupi ste i masite poentu King Crimson, SYL, FF, Opeth, Meshuggah oni nemaju nista zajednicki zanrovski i "metlaski" receno, vec UMNO i KREATIVNO, tj. u tome da su PREDVODNICI neceg novog i bili/jesu DALEKO ISPRED SVOG VREMENA. Quote
Anоnymous Posted February 19, 2007 Report Posted February 19, 2007 znaš šta? ja prestanem da čitam nečiji post čim primetim glupu gramatičku grešku. Ne stavljaš veliko slovo na početku rečenice, KRANG. =) Quote
Vresište Posted February 19, 2007 Report Posted February 19, 2007 kaže čovek koji je došao na deo foruma na kome nema ni 3 posta da bi radio upravo to - prdeo o nekim klasifikacijama. To shto ne postujem, ne znachi da ne chitam...mishljenje sam formirao gledajuchi shta drugi pishu, a nisam postovao jer nisam imao nishta da kazhem....chini mi se da sad imam. znaš šta? ja prestanem da čitam nečiji post čim primetim glupu gramatičku grešku. Prilichno adolescentski prgavo i iskljuchivo s tvoje strane. Valjda chesh, kad se malo primire uzburkani hormoni u tvom telu, shvatiti da nadobudnost i oholost nisu vrline....a mozhda i nechesh.... glupi ste i masite poentu oni nemaju nista zajednicki zanrovski i "metlaski" receno, vec UMNO i KREATIVNO, tj. u tome da su PREDVODNICI neceg novog i bili/jesu DALEKO ISPRED SVOG VREMENA. Bez uvrede, ali bez jasno definisanog merila umnosti i kreativnosti, nadam se da chesh se slozhiti, to je jednako intuiciji i lichnom ukusu... Aj sad svima zdr' i ljubav i mir na forumu... Quote
darthmoog Posted February 19, 2007 Report Posted February 19, 2007 Da ne postoji klasifikacije Avantgarde...postojalo bi jos minimum 9000 zanrova...zasto npr. primus ima svoj IDtag u winamp "Primus" sto nisu avantgarde...zamisli da svaki bend koji ne mozemo da klasifikujemo ima svoj zanr...Naked city ima tag "Naked City",Isis ima tag "isis"...i ovako do prekosutra. Quote
..::ThAt GiRl::.. Posted February 19, 2007 Report Posted February 19, 2007 znaš šta? ja prestanem da čitam nečiji post čim primetim glupu gramatičku grešku. nisi stavio znak pitanja posle pitanja. dalje nisam ni čitao. a nisi primetio da se kaze"po tvom mishljenju"? Quote
MC Hammer Posted February 19, 2007 Report Posted February 19, 2007 a nisi primetio da se kaze"po tvom mishljenju"? Gramatičku, ne pravopisnu... Quote
Vresište Posted February 19, 2007 Report Posted February 19, 2007 Da ne postoji klasifikacije Avantgarde...postojalo bi jos minimum 9000 zanrova...zasto npr. primus ima svoj IDtag u winamp "Primus" sto nisu avantgarde...zamisli da svaki bend koji ne mozemo da klasifikujemo ima svoj zanr...Naked city ima tag "Naked City",Isis ima tag "isis"...i ovako do prekosutra. Zar nisam i ja neshto slichno rekao ovde (?!)- veshtachki stvorena klasifikacija da bi se ljudi lakshe snalazili... Medjutim kada bi pitali Lesa Claypoola, ne verujem da bi rekao da je avangardni metaler...verovatnije je da bi sa svim funk nasledjem oterao sve pretenciozne protagoniste u k$#I&**c.... Sve se ovo svodi na parafrazu Block Outa - kao da nikad nicheg nije bilo osim nas.... Stvarno namam ni vremena, ni zhivaca, ni ideala za ispravljanje krivih Drina.... Over and out!!! Quote
darthmoog Posted February 19, 2007 Report Posted February 19, 2007 dobro ja stvarno mislim da avangarda predstavlja neshto chudno...eksperimentalno...antikomercijalno nastrojeno...i mislim da bi svi bendovi sa ovim karakteristikama trebali da se nazivaju avangarde...kao sto se vec sada i nazivaju. Quote
niking Posted February 19, 2007 Report Posted February 19, 2007 (edited) a nisi primetio da se kaze"po tvom mishljenju"? Zapravo, kaze se "prema mom/tvom misljenju" ako vec hoces da cepidlacis Edited February 19, 2007 by niking Quote
-Abraxas- Posted February 20, 2007 Report Posted February 20, 2007 (edited) Harlad Schmidt voli Perunka. Long live Perunko!! Edited February 20, 2007 by Sitch Boe Quote
Recommended Posts