Jump to content

Recommended Posts

Posted (edited)

Sta jos reci o ovom bendu?! Albumom Amartia su pomerili granice!

Obavezan bend za sve doomere!!! ...a i one druge sto vole dobru mjuzu :da::da:

Preporucujem pesmu Apologeia sa fantasticnim (pravoslavnim) crkvenim vokalima koje je otpevao Andy (ex-Esoteric).

Edited by From Funeral Skies
  • 1 year later...
Posted

Pantheist - Journey Through Lands Unknown

novi album i opet nesto drugacije. dosta neobicna svirka, na trenutke i suvise progresivna za jedan funeral doom, narocito po pitanju klavijatura. tu i tamo iskrsne poneki epic/folk momenat, a akusticne deonice su me neodoljivo podsetile na muziku Uaral-a. Haven, Oblivion, The Loss Of Innocence spadaju u red najboljih stvari koje je bend uradio. ostatak zahteva nesto duzu aklimatizaciju.

• 1 month later...
  • 1 month later...
Posted

moram priznati da sto vise slusam ovaj novi album to sam sve vise odusevljen istim. nisam bas pristalica eksperimentisanja u (funeral) doom svirci, ali ovo zvuci sjajno. mislio sam da su za prijemcivu disharmonicnost u okviru ove vrste muzike sposobni jedino Mar de Grises.

• 2 years later...
Posted (edited)

na prvo slusanje,utisak je da je dosta raznovrstan album i to mi se svidja? :bigblue:

dosta eksperimentisanja ima ovde..ima tu post rok metala,nekog mid-tempo death doom-a,na momente dosta vuce na zadnju Anatemu..

naravno jako prisustvo klavijatura,na momente prenaglasene i glasnije cesto od gitara..

vokali u pesmi Brighter Days su uglavnom clean i po nekoj dramaticnosti na momente lice dosta na vokal Patrika Vokera iz Warning-a..

ako prethodni album nije daleko dogurao sa eksperimentisanjem u kvalitativnom smislu,ovaj bas jeste..

ima stvarno fenomenalnih deonica,atmosfericnih i pamtljivih..

ja bih mu dao 8/10,ali posle prvog slusanja..

ovo definitivno nije album "na prvu loptu"..

Edited by Fapril ethereal
Posted

Koliko je album dobar, neverovatno. Lep, šarenolik, progresivan, kao što reče FTA... A još uvek je tu ukupna estetika funeral doom-a, seta i melanholija. Boje na klavijaturama su posebno vredne hvale, ne postoji trenutak u kojem su mogle da budu bolje odabrane.

• 2 years later...
  • 2 years later...
  • 1 year later...
  • 5 weeks later...
  • 2 months later...
Posted (edited)

Hijao.

at the official Bandcamp location of The Vinyl Division, a Spanish label specializing in vinyl formats of doom metal related music.

[font=Open Sans", Helvetica"As of September 14, the first Pantheist album in eight years, is an official release./span/span

span style="color: #333333"span style="font-family: Open Sans", Helvetica]You can stream the album, by activating the links below:[/font]

http://thevinyldivis...eeking-infinity

http://pantheistuk.b...eeking-infinity

Edited by Haos sam ja