Dowla Posted February 26, 2007 Report Posted February 26, 2007 Imaju objavljen album za One Records pod nazivom "Moc Istocnog Vetra" iz 2002. godine. Alfa & Omega benda je basista i tekstopisac Vladimir Pesic. U snimanju prvog albuma su ucestvovali jos Brankovici (Mikica-gitara i Ciki-bubnjevi), Djeda-klavijature i Daba-vokali. U medjuvremenu se postava promenila i ovo sto sada rade se dosta razlikuje od pesama sa prvog albuma. http://www.hexagram.co.yu/ Quote
Stormlord Posted February 27, 2007 Report Posted February 27, 2007 Cuo sam dve pesme sa novog materijala i nije lose.Totalno drugacije ali zanimljivo. Quote
dark666 Posted February 27, 2007 Report Posted February 27, 2007 Stvarno pripremaju novi materijal?Kad bi trebao da izadje? Prvi album je extra bas me zanima kako ce drugi da zvuci. Quote
Bata Trokrilni Posted February 27, 2007 Report Posted February 27, 2007 Sjajan bend. Jedan od boljih kod nas. Najbolje pesme: Alhemija, Don Kihot, Vrati me u vreme pre nas, Vuk samotnjak. Quote
Shix Posted February 28, 2007 Report Posted February 28, 2007 Samo sam gledao spot pesme "Vrati me pre nas" Quote
Stormlord Posted February 28, 2007 Report Posted February 28, 2007 Mislis "Vrati me u vreme pre nas" Quote
Bata Trokrilni Posted March 1, 2007 Report Posted March 1, 2007 Pesma Alhemija je idealna za sečenje vena. Quote
MAN O WAR Posted March 2, 2007 Report Posted March 2, 2007 Prince ne lupaj. Veoma dobar bend. Do jaja je spot za "Don Kihot"! Mada sam ga odavno gledao. To beshe onaj gde pevach (ne znam mu ime) ima slushke u ushima, vozi nekog chopera i peva. Zakon! Quote
Emily Posted March 3, 2007 Report Posted March 3, 2007 Hihi,Hexagram,boze kada sam to slusala.. Zao mi je sto su nestali a izdali samo jedan album.. Hah,'Vrati me u vreme pre nas' Quote
Vangelis Posted March 5, 2007 Report Posted March 5, 2007 Glupo je sto je to osnovano samo kao projekat, mnogi bi, poput mene, voleli da cuju uzivo ovako nesto Quote
MAN O WAR Posted March 7, 2007 Report Posted March 7, 2007 Pa trebali smo da ih gledamo pre neku godinu kao predgrupa Divljim Jagodama, al se nesto izjalovilo pa misu svirali, a bili su najavljeni. Quote
K1nG5L0rdDemonSatanHeavy Posted March 8, 2007 Report Posted March 8, 2007 ja mislim da je ovo sjajan bend Quote
East Wind Posted March 10, 2007 Report Posted March 10, 2007 (edited) Trenutna postava,koja radi na pripremi drugog albuma: Branislav Dabić - vokal, ak. i el. gitara, klavijature Vladimir Pešić bas gitara, usna harmonika, ritam gitara, vokal Nikša Barlov - solo gitara Mesta za bubnjara, pevačicu i klavijaturistu su upražnjena. Radni naziv albuma: Daleko od one raskrsnice 1.Prvi ljudi 2.Hexagram 3.Nadji gral u sebi 4.Smederevo bez aduta 5.Daleko od one raskrsnice 6.Molitva 7.Noć krvavog meseca 8.Ritam jutarnjeg zvona 9.Otkaži let za obećani raj 10.Tamo gde je bilo nebo 11. Poslednji dugi sat 12.Templari obrade 13 Imperija-Volim te 14 Hexagram -Vrati me u vreme pre nas (arr.B.Dabić) ...i možda još poneka... Tekstovi: V.Pešić, osim 11,13-B.Dabić Muzika: VP,BD,NB Tekstovi: na forumu www.hexagram.co.yu Downloads (demo verzije, samo VP, bez učešća BD i NB, i bez PDV!):2,3,8 Grupa ne pripada nijednom odredjenom muzičkom pravcu! Edited March 10, 2007 by East Wind Quote
Shamandalie Posted March 10, 2007 Report Posted March 10, 2007 Podrska, ocekujem da ce novi rad naslediti onu pozitivnu energiju prethodnih. Jedva cekam da cujem Dabicev mocni muski vokal. Pozdrav i njemu ovom prilikom. Quote
Dowla Posted July 11, 2007 Author Report Posted July 11, 2007 Nestade moj post od pre par dana: @ East Wind Jel bi mogao da okacis spotove za "Vrati me u vreme pre nas" i "Don Kihot" na sajt za download ili bar na youtube da se mogu gledati? Quote
Saša Grbić Posted July 19, 2007 Report Posted July 19, 2007 E, veoma lijepo iznenađenje što se ovaj bend vraća. Od njih sam čuo samo pjesmu Ikona i sekira i ako je suditi to toj pjesmi oni su odličan bend. Po nazivima ovih novih pjesama čini mi se da će i ovo biti jako dobar album. Quote
Bata Trokrilni Posted July 19, 2007 Report Posted July 19, 2007 Trenutna postava,koja radi na pripremi drugog albuma: Branislav Dabić - vokal, ak. i el. gitara, klavijature Vladimir Pešić bas gitara, usna harmonika, ritam gitara, vokal Nikša Barlov - solo gitara Mesta za bubnjara, pevačicu i klavijaturistu su upražnjena. Radni naziv albuma: Daleko od one raskrsnice 1.Prvi ljudi 2.Hexagram 3.Nadji gral u sebi 4.Smederevo bez aduta 5.Daleko od one raskrsnice 6.Molitva 7.Noć krvavog meseca 8.Ritam jutarnjeg zvona 9.Otkaži let za obećani raj 10.Tamo gde je bilo nebo 11. Poslednji dugi sat 12.Templari obrade 13 Imperija-Volim te 14 Hexagram -Vrati me u vreme pre nas (arr.B.Dabić) ...i možda još poneka... Tekstovi: V.Pešić, osim 11,13-B.Dabić Muzika: VP,BD,NB Tekstovi: na forumu www.hexagram.co.yu Downloads (demo verzije, samo VP, bez učešća BD i NB, i bez PDV!):2,3,8 Grupa ne pripada nijednom odredjenom muzičkom pravcu! Aaaaa, HammerFall-ove fore! Quote
RNA Posted July 19, 2007 Report Posted July 19, 2007 Све је лепо, али назив албума је глуп. Боље би звучало да се стави "раскршћа" него "раскрснице". Quote
East Wind Posted July 21, 2007 Report Posted July 21, 2007 GLUP je ipak pregruba reč. Slažem se da je reč "Raskršća" odličan naziv za album, ali nismo želeli da to bude bukvalni prevod Crossroads,mada muzika strahovio vuče na Claptonove radove iz doba Cream i Derek and the Dominos. Dok ovo kucam, Daba snima vokal za Daleko od one raskrsnice (boogie u ZZ Top fazonu), Tamo gde je bilo nebo (favorit albuma, bar kod onih koji su čuli demo verziju, primetni uticaji Cream, Deep Purple i Wishbone Ash, odličan završni solo...) i Otkaži let za obećani raj (uvodni riff iz Derek and the Dominos dana, malo Layla, malo Vuk Samotnjak...). Tekstove imate na sajtu grupe, a možemo ih i ovde preneti, ako neko želi... Radili smo na prepoznatljivom zvuku gitare i nismo dodavali efekte u programu u kome smo snimali, zato da bi nam zvuk uživo odgovarao onome na snimku. Koristili smo pedale MXR distortion (ona mala žuta, metalna) i Behringer Blues Overdrive, pa smo preko Roland Micro Cube pojačala (nameštenog na JC Clean) sve beležili na komp koristeći Roland Edirol Audio Capture karticu (uslovno rečeno, jer više liči na miksetu) koja simulira lampaško pojačalo. Malo je poznato da smo još pre dve godine imali jedanaest pesama snimljenih sa istom ekipom kao na prvom albumu, ali je došlo do razmimoilaženja u stavovima i dalje se nije moglo. Btw. možda postoji neko ko je zainteresovan za saradnju, vrata su otvorena... Quote
RNA Posted July 21, 2007 Report Posted July 21, 2007 И ко је на крају остао од екипе са првог албума? Quote
East Wind Posted July 21, 2007 Report Posted July 21, 2007 Daba i Vlada. Ono što je Daba uradio u "Tamo gde je bilo nebo" biće domaći zadatak za mnoge pevače, mogu da kažem, bez lažne skromnosti... Quote
RNA Posted July 21, 2007 Report Posted July 21, 2007 Хајде да ти верујем, пошто је на првом албуму певао као са врућим кромпиром у грлу. Quote
Recommended Posts