Bata Trokrilni Posted February 27, 2007 Report Posted February 27, 2007 Ovaj poljski gothic/symphonic/black metal bend stavljam ovde pre svega zbog njihova zadnja dva albuma, Semidevilish (2004) i Transkarpatia (2005), koji su u symphonic black fazonu. Raniji albumi, In the Flames of Black Art (1996), In the Opium of Black Veil (1998) i Oniriad (2001) su gothic. Promena pevačice poklopila se sa promenom pravca. Najbolji album je ubedljivo Transkarpatia, a sa nje pesme: Vampiric Prose, Reccuring Yell, Labyrinth of Anxiety, Virus, The Burning Times (snimljen je odličan spot, imate na zvaničnom sajtu benda za download); sa ranijih albuma, izdvojio bih: In the Opium of Black Veil, Ancient Philosophy, Into the Abyss of Forgotten Woods, Era Agression, In Red Iris (takođe odličan spot). Da čujem komentare, pretpostavljam da ima dosta onih koji su slušali. Quote
FRUBI_ZMIJA_GADAFI Posted February 27, 2007 Report Posted February 27, 2007 Bila neka prica da dodju kod nas... Sve u svemu brate kakvu produkciju je uradio Andy Laroque znaci jebo im je kevu !)) Svaka cast.... Quote
Bata Trokrilni Posted March 1, 2007 Author Report Posted March 1, 2007 Ne verujem da će skoro doći do nas. Slabo ih ljudi ovde slušaju. Svi znaju Poljsku po Vader-u i Behemoth-u. Quote
kuruz Posted March 9, 2007 Report Posted March 9, 2007 Imam samo In the Opium... Ne svidja mi se. Quote
Bata Trokrilni Posted March 9, 2007 Author Report Posted March 9, 2007 Bez albuma Semidevilish i Transkarpatia ne može se steći prava slika o ovom bendu. Quote
Bata Trokrilni Posted May 7, 2007 Author Report Posted May 7, 2007 Evo, da izvadim temu iz poljskog WC-a. Znači, ovaj bend ima smisla slušati, naročito period sa novom pevačicom Nerom. Inače, Darzamat je naziv slovenskog božanstva koje se stara o šumama i baštama. Quote
Inuria Malkava Posted May 9, 2007 Report Posted May 9, 2007 Imam "In The Flames Of Black Art", ql je album. Volela bih da dodju... Quote
Blathaddar Posted May 13, 2007 Report Posted May 13, 2007 imam samo album transkarpatia..neznam,zasto ali p[odosta me podsecaju na borgire....opnako,nije lose,ali nije nesto preterano.... Quote
Bata Trokrilni Posted May 16, 2007 Author Report Posted May 16, 2007 Instrumentalno podsewćaju na Borgire u jednom broju pesama, ali vokalno ne. Quote
Bata Trokrilni Posted May 22, 2007 Author Report Posted May 22, 2007 The Burning Times Trials tortures executions Fire gender extermination Collective hysterics, crazes Mass murder and panics Witch - hunts resulted in trials and tortures and executions Ill - fated heroines exterminated by the holy deadly institution Mere victims of narrow-minded prejudice And fanatical judgment (mass murder) Scapegoats on which every imaginary blame can be laid For male - dominated Christian society Women were anathematized and cast as witches Because of enduring grotesque fears they generated In respect of their presume abilities to control men Witchcraft was one expression Of the constant effort of the race To rid itself of the sick religion imposed on it Mislite o tome... Quote
Bata Trokrilni Posted October 4, 2008 Author Report Posted October 4, 2008 Čeka se novi album. Biće koceptualni. Ako neko dođe do linka za download pre mene, neka ga postavi, pošto nije lako naći ovaj bend na netu. Šteta što ih tako malo ljudi kod nas sluša, jer su zaista vanserijski bend. Quote
oʞɾoƃ Posted October 4, 2008 Report Posted October 4, 2008 Princ otvara temu na black podforumu, a Frubi prvi odgovara na nju. Nije mi dobro. 1 Quote
Despot! Posted October 5, 2008 Report Posted October 5, 2008 jao, ja se sećam ovog benda baš davno nešto... Dal' mi je neko još 1998. dao neki mini, nije bilo loše za tadšnje uslove. Ne znam kakvi su danas... Quote
Bata Trokrilni Posted October 5, 2008 Author Report Posted October 5, 2008 Danas su neuporedivo bolji. Spot za moju omiljenu pesmu: Quote
WindrideR Posted September 5, 2009 Report Posted September 5, 2009 Ovde niko nije pisao mesecima.. Enivej, preslusao ovaj zadnji album, Solfernus' Path. Odlican je!! Quote
Bata Trokrilni Posted October 13, 2009 Author Report Posted October 13, 2009 Naravno da niko ne piše mesecima, kad se na prste jedne ruke mogu nabrojati ljudi u Srbiji koji slušaju ovaj bend, iako se radi o jednom od najkvalitetnijih bendova ovog žanra. Novi album slušam već mesec i kusur dana i slažem se sa ocenom da je odličan. Nastavljaju sa standardom koji su postavili dva albuma ranije. Iako je album konceptualan, ima par hitova na prvu loptu (False Sleepwalker i Gloria Inferni su moji favoriti). Nisam još stigao tekstove da pogledam, pa da vidim o čemu je priča. Ipak, veličinu albuma Transkarpatia ne može da dostigne. Taj album je ipak vanserijski i neponovljiv. Quote
Talvi Posted October 13, 2009 Report Posted October 13, 2009 (edited) "Transkarpatia" bese fin album vaistinu, ali zna se sta je bilo i ostalo najbolje u vezi ovog benda: Edited October 13, 2009 by Talvi Quote
morbid god Posted October 13, 2009 Report Posted October 13, 2009 Vratio se princ of drkness, i to postovao na temi jedinog ne-black metal benda na ovom podforumu. Car Daj Lunare, salji ovo na gothic. Ne znam koji ce kurac ovdje. 1 Quote
In The Flesh Posted October 13, 2009 Report Posted October 13, 2009 "Transkarpatia" bese fin album vaistinu, ali zna se sta je bilo i ostalo najbolje u vezi ovog benda: Slazem se,stalak za mikrofon je stvarno zanimljiv. Quote
Talvi Posted October 13, 2009 Report Posted October 13, 2009 GAY TEST - if you noticed the microphone holder, I think I have bad news. Ali ozbiljno, ja ga nisam ni konstatovao. Quote
Talvi Posted October 13, 2009 Report Posted October 13, 2009 To ono u fazonu "Na moj mikrofon bi uvek mogla da zine"? Quote
Verbat Posted October 13, 2009 Report Posted October 13, 2009 Aha Moj je tip zene, samo nema puno slika na netu. Quote
Recommended Posts