Jump to content

Recommended Posts

Posted

kao sto sam rekao, slicno kao Arch albumi. mnogo manje prodali, ali imaju veci kult status medju starim fanovima. 

i realno su jako unikatni. taj neki Cacophony/Apocrypha 80s shred duo momenat meets euro prog/power, ne znam ko je jos tako nesto svirao. 

ali najjaca statistika to sto je Supremacy u prvoj nedelji u japanu prodavaniji od Aerosmith - Get A Grip bio :haha: ludilo

• 6 months later...
Posted

Preslusah celu diskografiju nakon slusanja par pesama sa State-a. 

Generalno mi je utisak da nema nijednog loseg albuma, svi su u najmanju ruku dobri. Najbolji su mi Lost, State i Manifestation of Fear, s tim sto mi ni Forbidden Fruit ne kaska mnogo. Prva dva isto imaju dosta dobrih pesama samo mi deluje kao da nisu potpuno nasli svoj zvuk, plus mi prvi pevac isao na kurac zbog onih raspevavanje ukrasa koje ubacuje non stop, slicno kao i prvi pevac Fates Warninga (s tim sto oni imaju bolje pesme pa ne smeta puno), iako mi ima lepsu boju glasa od ovog Perry-ja koji konkretnije peva. Takodje prva dva albuma imaju najbolje omote 😄 

Posle su krenuli sa onim stakato i tvrdjim rifovima i to mi vise lezi licno, ali tu su i dalje neoclassical uticaji i ta fina doza sira. Cak mi ni obavezne AOR baladice na ovakvim prog albumima nisu smetale, cak su mi neke bile medju omiljenim pesmama na albumima. Takodje i instrumentali svi kidaju.

Generalno dobar bend samo sto nemaju neki preterano unikatan fazon jer ovo sve realno zvuci kao neki poznatiji bendovi ali sta fali kad su dobri albumi..

• Like 2
Posted

lep opis, sve se slazem, osim sa poslednjom recenicom 🙂 

meni su oni od pocetka prilicno unikatni. rekao bih da su mozda i prvi bend koji je spojio Shrapnel shred zvuk (Cacophony, Racer X, itd) sa nekom euro power/prog pricom. 

kad je Parry dosao, malo su se vise utopili u tu 90s power/prog scenu (Conception, Sanvoisen) ali ih je svakako Henk uvek izdvajao. mislim da mu niko nije bio na nivou dok se Romeo nije pojavio. 

• Like 1
Posted

Kontam da si u pravu sve jer sam ja bas slab sa progom, posle visemesecnog trovanja blekcinom moram nesto malo veselije da pustim, ovo je leglo lepo..

I tekstovi su mi uzas ono sto sam upratio, na svakom albumu pomene The writing on the wall i slicna sranja neka :haha: Ali dobro koga bole..

Posted

nemaju svi shred element kao Elegy, ali svi ovi su u toj nekoj "catchy ali dovoljno proggy" sferi 

House of Spirits - Turn of the Tide

Radakka - Malice and Tranquility

Superior - Behind

Threshold prva tri

Magnitude 9 prva dva

Poverty's No Crime - Slave to the Mind

Psyco Drama - The Illusion 

Mystic Force - Man vs Machine i The Eternal Quest

Artension - Phoenix Rising 

• Like 2
  • 3 months later...