sanguinia Posted February 5, 2004 Report Posted February 5, 2004 Ooovaj, da malo da ozivim ovu temu... samo da prijavim da sam konacno pogledala famozni "Hunger" 8) Onaj Bauhaus na pocetku ispade da je najupecatljiviji deo filma... naravno uz prilicno finu ljubavnu scenu izmedju Katrin Denev & Suzan Sarandon... Quote
sanguinia Posted February 6, 2004 Report Posted February 6, 2004 Jao jeste, to je uzasno smesno Ne znam sta im je trebao taj deo - ostatak filma je jos i imao neku elegantnu i odmerenu atmosferu... sa sve Bachovim cello svitama, mmmm a: Quote
confusi0n.is.sex Posted February 6, 2004 Report Posted February 6, 2004 mmmmmm hunger da, cinjenica je da je bauhaus, zajedno sa ubistvima na pocetku najefektniji deo. mada, taj film za mene ima apsolutno sve sto zelim da vidim u tom zanru. fotografija je neverovatna, atmosfera njihove kuce, moderna, a istovremeno misticna i hladna, kadrovi sa zavesama, golubovima, muzika, i naravno katrin denev. mada ni bowie nije nista slabiji... hunger mi dodje kao visoko producirana verzija svih trash vampirskih sex horora koje su snimali jesus franco i jean rollin deceniju ranije, koji su takodje u svojim najboljim radovima imali neku femme fatale, slabu pricu (koja je i ovde ima puno rupa), i predivne kadrove. citao sam nekog lika, mislim iz politike clanak, koji rece kako je toni scott dosegao skoro do savrsenstva u prikazivanju erotike u hororu, ali je sve upropastio u sceni kada jedna tako velika diva puzi cetvoronoske nad preklanim vratovima, sto po njemu previse banalizuje predjasnji naboj. ne znam, ali meni je to jedan od najsavrsenijih primera estetike grotesknog na filmu uopste. u rangu sa `nosferatu`om vernera herzoga, kada na kraju filma vidimo opustoseni grad preplavljen najezdom pacova. cak volim i kraj, kada padaju kovcezi, a ona placnim glasom kaze "i love you, i love you all" :oops: eh da, i bas sam se obradovao pre neki dan kad sam video da ce ga prikazivati u kinoteci pocetkom marta. udavih, necu vise Quote
Žderač Posted May 6, 2004 Report Posted May 6, 2004 Da, ukucao sam Bauhaus u search, i nije našao ovu temu (stvarno mi je bilo neobično), te sam i sam otvorio novu, koja je sada nekako zaključana. Sve u svemu, najbolji goth punk bend koji sam slušao. Quote
Dawngreeter Posted May 6, 2004 Report Posted May 6, 2004 Post Punk, u stvari, no nije da je to bas toliko bitno. Fenomenalni su, obozavam ih. Totalno. Ali nije to bas muzika za svaciji stomak (ili je bar praksa tako pokazala na uzorku ljudi iz mog okruzenja). Quote
Fatal Eror Posted May 7, 2004 Report Posted May 7, 2004 ...Ali nije to bas muzika za svaciji stomak (ili je bar praksa tako pokazala na uzorku ljudi iz mog okruzenja). Prisutan... Quote
Žderač Posted May 8, 2004 Report Posted May 8, 2004 Haha, ja imam jednu veliku olakšavajuću okolnost: niko koga znam nije ni čuo Bauhaus, a potrudiću se da tako i ostane - nisu zaslužili, glupe hevare - samo Metal bi da slušaju. Quote
Kakashi Posted February 11, 2005 Report Posted February 11, 2005 Izgleda da večeras (u 23h) opet ima The Hunger na TCM-u! Quote
lunja Posted February 12, 2005 Report Posted February 12, 2005 i ti se se sad setio to da kazhesh i jel bio? sinotj je u akademiji bili brdo bauhausa Quote
DarkMore Posted February 12, 2005 Report Posted February 12, 2005 Haha, ja imam jednu veliku olakšavajuću okolnost: niko koga znam nije ni čuo Bauhaus, a potrudiću se da tako i ostane - nisu zaslužili, glupe hevare - samo Metal bi da slušaju. uze mi reci iz usta.ne volim kad moji ortaci (metalci) pljuju po omiljenim mi grupama. ljudi,jel videste GOTHAM? koncert je do jaja. POGLEDATI OBAVEZNO!!! ...all we ever wanted was everything.... Quote
sleeplessoul Posted February 12, 2005 Report Posted February 12, 2005 i ti se se sad setio to da kazhesh i jel bio? sinotj je u akademiji bili brdo bauhausa bio film sinoc. ja ostavila majci da ga snima i danas mi kaze kako je prekinula pred kraj, "nije mogla da gleda svu tu krv"!!!! poludela sam, jebote!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! umesto da sam ostala kuci...ali islo se na f*ing Akademiju gde i nije toliko bilo Bauhausa...smorila me muzika... nije fer Quote
lunja Posted February 12, 2005 Report Posted February 12, 2005 pa bile su dve-tri pesme... shta tjesh vishe? c, tako mi je zhao zbog filma ( ali je sinotj bilo odlichno... sve sa bilijem idolom i depeche mode i alice i malko devojaka (chitaj, cura)... Quote
lunja Posted February 12, 2005 Report Posted February 12, 2005 The Hunger Stylish and erotic vampire thriller starring David Bowie and Catherine Deneuve. With Willem Dafoe in a small role. D: Tony Scott (1983) Certifications: 18 Genre: Horror Actors: Susan Sarandon, Catherine Deneuve, David Bowie, Cliff de Young Directors: Tony Scott Date Released: 1983 Aspect Ratio: Letterbox Colour: Colour Next Showing: Thursday, March 17, 23:05 pa, 17 mart i nije tako daleko, a i termin odgovara Quote
моћниЊМФ Posted April 19, 2005 Report Posted April 19, 2005 uze mi reci iz usta.ne volim kad moji ortaci (metalci) pljuju po omiljenim mi grupama. ljudi,jel videste GOTHAM? koncert je do jaja. POGLEDATI OBAVEZNO!!! ...all we ever wanted was everything.... Hahaha, gotham Tamo živi betmen . Betmen je Got! Pizdarija je koncert, ali je onaj gitarista malo skrnavo odsvirao njihove stvari. Bolje su im uspele obrade. Ali nije ni bitno, uživancija je... A jel se to samo meni čini, ili oni nemaju dve pesme koje imaju normalan đuskav ritam i/ili normalan rif koji ide kroz celu pesmu, i normalan refren... Divni su Quote
Kveld Posted May 30, 2005 Report Posted May 30, 2005 za mene je Bauhaus najjachi gothic bend i meni jedan od najdrazih bendova uopshte...niko ne moze da im prismrdi shto se tiche textova a da ne govorimo o muzici...jedan od retko inteligentnih sastava.....mada , ovde nije rech samo o muzici i tekstovima , char Buhausa lezi u celoj toj atmosferi tridesetih (pantomima i estetika koju je postavila sama shkola Bauhaus) i uopshte u harizmatichnosti chlanova benda... Quote
Aurora Calerva Posted October 1, 2005 Report Posted October 1, 2005 10.25.2005 Warfield Theatre San Francisco CA 10.26.2005 Warfield Theatre San Francisco CA 11.11.2005 Nokia Theatre Times Square New York NY 11.12.2005 Nokia Theatre Times Square New York NY 11.25.2005 House Of Blues - Downtown Disney, Orlando Lake Buena Vista FL Ovo sam cekala..... Da vam javim kako je bilo? Quote
Kveld Posted October 5, 2005 Report Posted October 5, 2005 10.25.2005 Warfield Theatre San Francisco CA 10.26.2005 Warfield Theatre San Francisco CA 11.11.2005 Nokia Theatre Times Square New York NY 11.12.2005 Nokia Theatre Times Square New York NY 11.25.2005 House Of Blues - Downtown Disney, Orlando Lake Buena Vista FL Ovo sam cekala..... Da vam javim kako je bilo? ne morash Quote
VeronikaJeOdluchilaDaUmre Posted October 5, 2005 Report Posted October 5, 2005 @sex imama ja bauhaus ,neshto ! dobri su mi skroz Quote
шмизла Posted October 5, 2005 Report Posted October 5, 2005 @sex imama ja bauhaus ,neshto ! dobri su mi skroz thnx, but obecjan mi je mp3 bauhausa od jedne devojke iz NS-a Quote
Siouxsie Posted November 4, 2005 Report Posted November 4, 2005 nazalost,imam samo neki best of i par pesmica koje sam skidala preko neta ili slusala kod drugarice,ali u svakom slucaju,njihov nacin izvodjenja mi je apsolutno prihvatljiv i zanimljiv,tako da bih volela malo bolje da ih proucim osim moje bede od dvadesetak pesama... she's in parties je neprevazidjenja,naravno...osim toga,kingdom coming,bela lugosi i dark entries su mi fantasticne...pored ,ostalih naravno... hehe,odlicna je i obrada Ziggy Stardust! ako je neko iz bga,voljan da izvrsi razmenu za mp3 Bauhausa,ja cu mu biti jako zahvalna...nek se javi na pp..fala Quote
Aurora Calerva Posted November 8, 2005 Report Posted November 8, 2005 (edited) Jos 26 sati i 8 minuta.... Edited November 8, 2005 by Aurora Calerva Quote
Kakashi Posted November 8, 2005 Report Posted November 8, 2005 (edited) Tibi læcasin dico. Vale. Edited November 8, 2005 by Hérétique Quote
Aurora Calerva Posted November 10, 2005 Report Posted November 10, 2005 Sad sam se vratila kuci, napisah par reci na utiscima.. Vise o certu kada se otreznim! Quote
Recommended Posts