ZmYchE Posted March 9, 2007 Report Posted March 9, 2007 (edited) Svajcarski melodic, hard rock bend Gotthard. Prvi istoimeni album izbacili 1992. godine U par pesama vokal Steve Lee podseca malo na David Coverdale-a iz Whitesnake-a (on mu je jedan od najvecih uzora, inace). Jedna od pesama u kojoj prilicno lici na Davidov stil pevanja - "Dirty Devil Rock" sa albuma "Dial Hard". Jako dobar bend. Ko nije cuo, a voli rock - ovo je odlicna preporuka. Ja iiih jakooo puno voleeem GOTTHARD na wikipedii GOTTHARD OFFICIAL Edited April 2, 2007 by LazaGNR Quote
B.A.D. Posted March 9, 2007 Report Posted March 9, 2007 I need a woman, that holds on That gives me time to think it over Time for movin' on That's all I want, right now, by me... ...angel, angel, I'm crying out for you tonight Oh angel, are you there or in my mind I want you to believe me, please take me there obožavam ovu pesmu! Kao i obradu Deep Purple Hush,koju volim više od originala. Ko bi rekao da švajcarci mogu tako da sviraju... Quote
Shix Posted March 10, 2007 Report Posted March 10, 2007 Nisam ih nesto slusao ali obozavam njihov stil sviranja. A posebno me odusevljava to sto su iz Svajcarske Quote
Rox Posted July 19, 2007 Report Posted July 19, 2007 Prvi put sam ih cuo tek prije pola godine i od tada su jedan od mojih omiljenih bendova. Prvi albumi iz 90-ih su klasican hard rock tipa Thunder ali zadnjih par albuma su, po meni, osvjezenje za ovaj zanr. Prije svega, vrlo dobre pjesme, dobra svirka i vokal na kojem bi Coverdale pozavidio. Najveci hit do sada im je pjesma Lift U Up sa albuma Lipservice (2005). Pokusaj da se napravi internacionalna rock himna koji bi vjerovatno uspjeo da su momci iz USA ili Engleske, a ne Svicarske. Check it out: http://www.youtube.com/watch?v=oe2-hI0gVh8 - Lift U Up Very happy song. Quote
Archibald Reiss Posted July 20, 2007 Report Posted July 20, 2007 djes' roxx Gotthard razvaljuju... ih kad bi neko imao sluha od organizatora da ih dovuce u Srbiju... rasturili bi Tasmajdan... Quote
Shix Posted July 20, 2007 Report Posted July 20, 2007 djes' roxx Gotthard razvaljuju... ih kad bi neko imao sluha od organizatora da ih dovuce u Srbiju... rasturili bi Tasmajdan... Rasturili bi naravno... ovde ih slabo slusaju i ne verujem da bi Tas bio pun. Gotthard je Divle Jagode pojeo na jednom koncertu u Nemackoj sredinom 90-ih. Quote
ZmYchE Posted July 20, 2007 Author Report Posted July 20, 2007 Kakav crni Taš da bude pun... Nema te šanse. Quote
Divlji Tigar Posted July 20, 2007 Report Posted July 20, 2007 Rasturili bi naravno... ovde ih slabo slusaju i ne verujem da bi Tas bio pun. Gotthard je Divle Jagode pojeo na jednom koncertu u Nemackoj sredinom 90-ih. "Divlje Jagode" su bili pred grupa na tom koncertu tacnije festivalu, "Gotthard" su bili glavni bend. Quote
Rox Posted July 20, 2007 Report Posted July 20, 2007 djes' roxx Gotthard razvaljuju... ih kad bi neko imao sluha od organizatora da ih dovuce u Srbiju... rasturili bi Tasmajdan... Pozdrav sefe. Pogledajte kako Gotthard zvuci live danas, pred 20 000 svicaraca. Sa DVD-a "Made in Switzerland" http://www.youtube.com/watch?v=-bqL5IBk_ao - Top of the world Quote
Zaki Posted July 25, 2007 Report Posted July 25, 2007 Imam originalni CD, prvi album Gotthard-a, u odlicnom stanju. Cena 400 din. Ako je neko zainteresovan, nek se javi na pm. Quote
Divlji Tigar Posted July 26, 2007 Report Posted July 26, 2007 "Gotthard" razvaljuje imam skoro sve albume. Novi album je odlican. Quote
dr.lecter Posted July 28, 2007 Report Posted July 28, 2007 meni su bili bolji oni prvi albumi ovi zadnji nemaju silinu Moj favorit, Sister Moon Quote
Divlji Tigar Posted July 28, 2007 Report Posted July 28, 2007 Prva dva su zakon, ali i "zadnji "Domino Efect" je fenomenalan, bas onakav kako treba da danas zvuci jedan takav bend, moderno ali ne previse, i ima neko prepoznatljivost.I meni se svidja vise nego "Open". Ovo sto dana s radi TNT, ne moze da se predi sa albumim do 1992. godine. Quote
dr.lecter Posted July 28, 2007 Report Posted July 28, 2007 Odprilike tako, samo ja nerazumijem zasto nesto mora biti moderno a lose a ne "staromodno " a dobro,lista takvih bendova koji to ne kapiraju je beskrajno duga da bi se svi nabrojali Quote
Divlji Tigar Posted July 28, 2007 Report Posted July 28, 2007 Mozda ih je smorila "stara' muzika koju su svirali pa su presi na nesto "novo". To je slucaj sa svim Sweet Metal bendovima koji su se re-aktivirali... Quote
ZmYchE Posted July 31, 2007 Author Report Posted July 31, 2007 "Gotthard" razvaljuje imam skoro sve albume. Novi album je odlican. :) Hvala Zmajo. I nije skoro - imas sve studijske albume. Novi album je nista specijalno, s obzirom kakvi su muzicari i sta su mogli da naprave od albuma! Staro naravno rulz. Quote
Divlji Tigar Posted July 31, 2007 Report Posted July 31, 2007 (edited) Fali album iz 2005. godine "Lipservice". Meni se svidjaju svi albumi neki vise neki manje. Novi album ima neki smek, pa mi se bas svidja sto nije tako cest slucaj kada su noviji albumi u pitanju ( bar u Hard Rock i Metal muzici). Edited July 31, 2007 by Divlji Tigar Quote
ZmYchE Posted August 1, 2007 Author Report Posted August 1, 2007 Hm jeste ok i ja ga imam... Da li je moguće da ga je tokom rezanja diska rezač preskočio? pfff... Quote
М Posted August 3, 2007 Report Posted August 3, 2007 Chuo sam samo Lift U Up i pesma je zaista super, pogotov refren. Quote
ErliK Posted August 25, 2007 Report Posted August 25, 2007 novi album Gottharda je jedan od najboljih albuma za mene ove godine. Iako više slušam neke druge pravce ovaj album me je totalno oduševio. Jednostavno nema loše stvari i pesme. Kao da je bend album napisao u jednom cugu dok je naravno imao neko proviđenje modernog hard rock-a... i Quote
Divlji Tigar Posted August 25, 2007 Report Posted August 25, 2007 I meni se novi album veoma svidja. Quote
Shix Posted August 25, 2007 Report Posted August 25, 2007 Krenuo sam detaljno da preslusavam od prvoh albuma 1992. Svirka i pesme su vrhunske. Gitarista kida Quote
Recommended Posts