krezavy Posted March 10, 2007 Report Posted March 10, 2007 (edited) William Gibson e ovaj baja me je stvarno odushevio!!! neuromanser pa grof nula pa monalizin nadpogon su biseri cyber punk-a ali druga triologija njegova virtualna svetlost-idoru-sve zabave sutrashnjice je bomba cyber space + tona gudre + opasne cice + cool + tech + pijani srbin (u virtualnoj svetlosti)= lektira pishi te o vashim utiscima vizijama cyber punk buducnosti ili sadashnjosti pozdrav svim ulichnim samurajima... Edited March 10, 2007 by krezavy 1
Wolfshade Posted March 11, 2007 Report Posted March 11, 2007 Sto jest-jest! Lik je car! Inace nisam poklonik sf ove vrste...cyber punk i sl, ali ovo je odlicno stivo. Ipak Neuromanser mi je najgotivniji...valjda zato sto sam prvo nejga i procitala
krezavy Posted March 11, 2007 Author Report Posted March 11, 2007 vau (kao) ahm, ahm.... chekaj drugu trio kad nabavish ima da se navuchesh samo tako
krezavy Posted May 30, 2007 Author Report Posted May 30, 2007 Gde moze ovo da se nabavi? pa ima po knjizarama, bi-blejotekama i sl. ako te nemryi da chitash sa kompa mogu da ti prosledim pdf-ove na mail ili da ti sprzim na disk imam neuromansera u mp3 formatu ... ako te mrzi da chitash ili ako bash ti je sve to pre komplikovano plati mi pivo na nekoj od svirki pa cu ti mozda proslediti knjigu po knjigu u svakom sluchaju veoma mi je drago shto se neko zanima za nauchno fantastichne priche o super-anti herojima SAMO HRABRO PRIJATELJU!!!!!!
niking Posted May 31, 2007 Report Posted May 31, 2007 pa ovo nije stvar zanimanja vec opste SF kulture...
krezavy Posted July 11, 2007 Author Report Posted July 11, 2007 ...On the catwalk, he had trouble with the lock. She'd messed it up somehow when she'd fiddled it, he thought. Beginner.He knew where to rent a black box that would open anything in Cheap Hotel. Fluorescents came on as he crawled in. "Close the hatch real slow, friend. You still got that Saturday night special you rented from the waiter?" She sat with her back to the wall, at the far end of the coffin. She had her knees up, resting her wrists on them, the pepper box muzzle of a flechette pistol emerged from her hands. "That you in the arcade?" He pulled the hatch down. "Where's Linda?" "Hit that latch switch." He did. "That your girl? Linda?" He nodded. "She's gone. Took your Hitachi. Real nervous kid. What about the gun, man?" She wore mirrored glasses. Her clothes were black, the heels of black boots deep in the temper foam. "I took it back to Shin, got my deposit. Sold his bullets back to him for half what I paid. You want the money?" "No." kako je dobra, obozhavam je
Abramelin Posted July 18, 2007 Report Posted July 18, 2007 od svih Gibsonovih romana Neuromancer je ubedljivo najkvalitetnije, najkompletnije i najvrednije njegovo knjizevno delo. ostalo je OK, volim ja Gibsona, ali Neuromancer ce jednog dana biti klasik. remek-delo.
krezavy Posted July 20, 2007 Author Report Posted July 20, 2007 od svih Gibsonovih romana Neuromancer je ubedljivo najkvalitetnije, najkompletnije i najvrednije njegovo knjizevno delo. ostalo je OK, volim ja Gibsona, ali Neuromancer ce jednog dana biti klasik. remek-delo. pa definitivno je naj poppularnije njegovo delo... meni se vishe svidja druga ( the bridge) triologija mada si upravu neuromanser ce definitivno 2020.god biti lektira
demonica Posted July 23, 2007 Report Posted July 23, 2007 (edited) Kakva je Prepoznavanje obrazaca?Je l` neko citao? Edited July 23, 2007 by demonica
krezavy Posted July 24, 2007 Author Report Posted July 24, 2007 (edited) Kakva je Prepoznavanje obrazaca?Je l` neko citao? meni bi se svidelo i njegovo govno... super je. u veoma bliskoj buducnosti se odvija radnja... jako malo cyber elemenata.... uglavnom chatuju i surhuju netom... odlichan zaplet, da i ubacio je neke delove iz svojih pripovedki starih.... to sam chitao na engleskom i nemem pojma kakav je prevod na srpski ali chinjenica je da je teshko nekome od 60 godina da provali gibsonove sleng tripove...... meni se svidelo! ukoliko ti nije frka nabavi originalnu fersiju poshto si vec ozbiljan sfetski putnik xe,xe da i nishta ne boli, makar mene nije Edited July 24, 2007 by krezavy
demonica Posted July 24, 2007 Report Posted July 24, 2007 Nasla sam je na srpskom. Trenutno sam preumorna da bilo sta citam na engleskom. Ne mogu da se skoncentrisem. Za dva, tri dana javljam utiske...
krezavy Posted July 24, 2007 Author Report Posted July 24, 2007 Nasla sam je na srpskom. Trenutno sam preumorna da bilo sta citam na engleskom. Ne mogu da se skoncentrisem. Za dva, tri dana javljam utiske... uzhivaj
krezavy Posted August 12, 2007 Author Report Posted August 12, 2007 jeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee!!!!!!!! dal da pitam kakav je prevod! poshto je pola knjige chat kako li su se prevodioci snashli? shta kazesh za ruskinje?
demonica Posted September 29, 2007 Report Posted September 29, 2007 Na odmoru sam kupila par knjiga i medju njima Spook Country. Samo sam je prelistala, upravo nameravam da pocnem sa citanjem
Jabba the Hutt Posted September 30, 2007 Report Posted September 30, 2007 Gibson je jedan od mojih omiljenih pisaca, zbog njega sam zavoleo SF a pogotovo cyberpunk, totalni genijalac! Prepoznavanje obrazaca je odlicno kupio sam ga na zadnjem sajmu knjiga i mogu reci da sam odusevljen!
krezavy Posted October 21, 2007 Author Report Posted October 21, 2007 chitam virtual light ponovo! lik je car ima 2 srbina u prichi,1 je naravno alkos!
Opera Ghost Posted October 24, 2007 Report Posted October 24, 2007 Ok je pattern recognition,nothing to write home about.... spook country uglavnom popio samare od fanova trebao je da nastavi u duhu San Francisko trilogije...steta sto nije....ubi ga pajdo...
Devilweed Posted October 25, 2007 Report Posted October 25, 2007 Vecina sajberpanka mi se cinila bezveze, ali Gibson je car. procitao sam Neuromansera i odusevio me je (knjigu sam inace kupio zbog korica, Bromova slika je bila u pitanju). Uzecu Grofa i Monalizu prvom prilikom.
Opera Ghost Posted October 25, 2007 Report Posted October 25, 2007 Ma sva tri dela su do jaja,mada mi grof nula ima najbolju atmosferu...Neuromansera mnogo vade Kejs i Moli...sto ne znaci da je prica losa,nego su jednostavno likovi jos bolji... Ali Idoru je neprevazidjena E da gledajte Nirvanu ako volite cpunk...najiskreniji cp film,od fanova - fanovima
krezavy Posted October 26, 2007 Author Report Posted October 26, 2007 skinuo sam sa neta neki dokumentarac- intervju gisonov... nija da je nevinashce al mi se3 chini da nije narkoman s' velikim N! tek sam pocheo spook meni je o.k.
Opera Ghost Posted October 26, 2007 Report Posted October 26, 2007 Bio je sa velikim N,tad je i pisao dobro Nesto kao Stiven King,cim se skines sa pajda pocnes losije da pises
krezavy Posted October 31, 2007 Author Report Posted October 31, 2007 meni je o.k spook za sad. ima odlichne ideje, beli lego!!!! kakav car! svidja mi se ta savremena verzija cyber punk-a kao prepoznavanje obrazaca.... super su detalji gps, blue tooth slushalice, i-podzzzzz, super mu je pogled na muzhichku industriju bizzzzzz uopshte
iron88 Posted December 4, 2007 Report Posted December 4, 2007 Cuo sam za taj Cyber Punk samo nisam siguran sta je to, jel to ono nesto na foru filma MATRIX nesto kao svet hakera koji se bori protiv masonske fasade ili nesto tako ???
Recommended Posts