Minerva_SD Posted March 13, 2007 Report Posted March 13, 2007 Da li mi se samo cini, ili niko ne pise o tome (tj. ne slusa) blues? Quote
Ikhabot Posted March 13, 2007 Report Posted March 13, 2007 Ja slušam blues i najviše ga i sviram, eto čisto da se upišem,. 1 Quote
WS Posted March 13, 2007 Report Posted March 13, 2007 Evo i ja dižem dva prsta kao blues amater; znači, Robert Johnson, BB King uz još ponešto. Quote
WHISPER_EVE Posted March 13, 2007 Report Posted March 13, 2007 i ja bi napomenula da obozavam da sviram i slusam blues... trenutno radim Count Bassie-a, Monka itd.... obozavam i St.Louise Blues... volim ga zato sto ima taj slatki sled od 12 taktova i 3 harmonije koji mi daju veliku mogucnost da improvizujem itd... Quote
B.A.D. Posted March 13, 2007 Report Posted March 13, 2007 pa ja otvorih temu o robertu johnsonu,pa vidim niko ne piše,tako da se i ja pitam da li ovi što vise samo po heavy,thrash pa čak i black temama znaju da je sve nastalo iz bluza Quote
Guest Syrant Posted March 13, 2007 Report Posted March 13, 2007 Da se ubacim i ja malo,pošto volim da slušam blues. John Mayalla, kao i njegove radove sa Bluesbreakers-ima, BB Kinga, Peter Greena, Chris Rea-u, Fleetwood Mac, Sony Boy Williamsona pa čak i r'n'b koji su radili Animalsi, i prvenstveno Rare Earth. Quote
Minerva_SD Posted March 16, 2007 Author Report Posted March 16, 2007 Drago mi je da vas ima jos... Licno, ne znam, kada sam lose i ne zelim da to stanje popravi, da li me vise ubija jazz ili blues... Quote
marko.nocturne Posted March 16, 2007 Report Posted March 16, 2007 STEVIE RAY VAUGHAN KRALJ GITARE Ovo da se sluša! Quote
Minerva_SD Posted March 17, 2007 Author Report Posted March 17, 2007 (edited) Kod mene zavisi od toga sta me je sjebalo... Edited March 17, 2007 by Nimfadora Quote
Danny Posted March 17, 2007 Report Posted March 17, 2007 Moje licno misljenje je da je blues osnov svega,ali da pre svega blues treba razumeti i osecati...A za svirku da ne pricama.SRV je moj idol,velika faca i naravno Hendrix...A od zivih mi je velika faca Richeie Kotzen,Jeff Beck,Eric Clapton i jos dosta njih,volim taj malo prljaviji zvuk u bluesu,koji je gajio chika SRV,tako da B.B.King nije bas u mom fazonu,mada ga jako postujem...Od nasih bendova super je zona B,a sto se tice bendova koji sviraju obrade,odlicni su Strange brew...Imaju bas taj prljav zvuk i jako dobar izbor pesama. Za whisper ...Zar Count Bassie nije onako malo vise jazyy,cini mi se tako...Ispravi me ako gresim,ja sam ipak gitarista...Mada sam nekako stekla takav dojam Quote
WHISPER_EVE Posted March 18, 2007 Report Posted March 18, 2007 jeste Count Bassie malo jazz..... verovatno mi se zato i svidja... Quote
Danny Posted March 18, 2007 Report Posted March 18, 2007 Pa da on je bas lik,mada nisam ba s luda za mnogo jazz-a u bluesu...Vise volim komb. funk i jazz...A blues onako prljav,tvrd... Quote
Arch Enemy Posted March 19, 2007 Report Posted March 19, 2007 (edited) Moje licno misljenje je da je blues osnov svega,ali da pre svega blues treba razumeti i osecati...A za svirku da ne pricama.SRV je moj idol,velika faca i naravno Hendrix...A od zivih mi je velika faca Richeie Kotzen,Jeff Beck,Eric Clapton i jos dosta njih,volim taj malo prljaviji zvuk u bluesu,koji je gajio chika SRV,tako da B.B.King nije bas u mom fazonu,mada ga jako postujem... dodao bih josh Gary Moora i Eric Johnsona, i naravno Pink Floyd, Deep Purlple i Led Zeppelin koji su pod veelikim uticajem bluesa... Edited March 19, 2007 by Arch Enemy Quote
Danny Posted March 19, 2007 Report Posted March 19, 2007 Ali nisu blues..Slazem se za prvu dvojicu u potpunosti...Mada je Gary malo postao moderniji... Quote
Ikhabot Posted March 19, 2007 Report Posted March 19, 2007 Ne znam da li ste gledali onaj serijal filmova Martina Scorceze-a (ili kako se već piše njegovo ime..). Uglavnom film "Soul of a man" bih preporučio svim ljubiteljima bluza, mene je rasplakao film (tj. muzika). Quote
Danny Posted March 19, 2007 Report Posted March 19, 2007 Je to ono sa vise delova,kao pocinje tako sto neke ploce dolaze iz svemira i onda ide blues retrospektiva od 20-ih god proslog veka pa do dan-danas? Quote
Ikhabot Posted March 19, 2007 Report Posted March 19, 2007 To je to! Jako dobro urađeno, mada nisam gledao druge filmove o bluzu u istom fazonu pa ne mogu da poredim, ali mislim da je skroz lepo urađena priča Quote
WHISPER_EVE Posted March 19, 2007 Report Posted March 19, 2007 jos jedan film.... "Raskrsce".... mada nije istorijski, vise ima pricu.... verujem da znate na koji film mislim... Quote
Danny Posted March 20, 2007 Report Posted March 20, 2007 (edited) He,he odlican film,kao cimaju se pesaka i onda dekica kaze...ma ajmo avionom...vrh Edited March 20, 2007 by Danny Quote
Ikhabot Posted March 20, 2007 Report Posted March 20, 2007 Raskršće je isto dobar, ali nije nešto umetničkog karaktera, a i stariji je film. VIše je onako za klince, mada ga uvek rado pogledam. Šteta što retko puštaju filmove o bluzu na TVu, uglavnom sam sve gledao preko kompa. Quote
Danny Posted March 20, 2007 Report Posted March 20, 2007 I ja takodje,ima sad neki dobar film na dvd-u zove se "Neuhvatljivi duh bluza",mada je to vise dokumentarac ili nesto slicno... Quote
WHISPER_EVE Posted March 20, 2007 Report Posted March 20, 2007 ja inace vise volim dokumentarce nego igrane filmove Quote
Recommended Posts