Mr.Hate Posted May 12, 2011 Report Share Posted May 12, 2011 ' date='12 maj 2011 - 20:26' timestamp='1305224769' post='2344807']O da. A sve je krenulo od tog Angantyra, otisao na izdavacku kucu a tamo - zilion kultova, veoma povoljno. on line shop Cela tura sa postarinom + 40 kvalitetnih plasticnih omota za ploce + CD Manipulated Slaves (gratis) + neka glupava torba (gratis) - 90e Koliko je iznela carina ako nije tajna?Izgleda mi kao povelik paket ili je stizalo parcijalno? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
[Nocturno] Posted May 12, 2011 Report Share Posted May 12, 2011 Da sam narucio na BG - postarina bi bila 30e. S obzirom da imam ortaka koji ide bar jednom mesecno za Austriju poslom - 9e. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mr.Hate Posted May 12, 2011 Report Share Posted May 12, 2011 E to je zakon,da ti neko donese jer nistaci deru sa postarinom i carinom.Srecno! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Karlo SE Posted May 12, 2011 Report Share Posted May 12, 2011 (edited) Da pomognem prijateljima narkomanima, da izbegnu dranje i banditizam drzave, ovo parce uredbe zakona ce vam pomoci da objasnite posiljaocu sta i kako da napise: Пошиљке мале вредности послате од стране физичког лица другом физичком лицу Члан 6 Домаћи и страни држављани ослобођени су од плаћања увозних дажбина на пошиљке мале вредности које бесплатно примају од физичких лица из иностранства, под условом да те пошиљке нису комерцијалне природе. Лица из става 1. овог члана ослобођена су од плаћања увозних дажбина на пошиљке мале вредности које бесплатно примају од физичких лица из иностранства, које нису комерцијалне природе, у укупној вредности до 45 евра, у динарској противвредности. Пошиљка је некомерцијалне природе, у смислу става 1. овог члана, ако: 1) се ради о повременим пошиљкама, 2) се пошиљка састоји од робе намењене искључиво за личну употребу корисника повластице или чланова његове породице, која по својој природи и количини не указује да се ради комерцијалној пошиљци, 3) не постоји било каква обавеза плаћања примаоца пошиљке. Ако пошиљка из става 1. овог члана садржи дуван и дуванске производе, ослобођење од плаћања увозних дажбина односи се на следеће количине: 50 цигарета, 25 цигарилоса (цигаре тежине до 3 г по комаду), 10 цигара, 50 г дувана за пушење или одговарајућа комбинација количине наведених дуванских производа. Ако пошиљка из става 1. овог члана садржи алкохол и алкохолна пића, ослобођење од плаћања увозних дажбина односи се на следеће количине: дестилисана и жестока алкохолна пића са процентом алкохола већим од 22 %, неденатурисани етил алкохол са процентом алкохола од 80 % и више (1 литар) или дестилисана и жестока алкохолна пића, аперитиви са основом у вину или алкохолом и слична пића са процентом алкохола не више од 22 %, пенушава и ликерска вина (1 литар) или одговарајућа комбинација количине наведених пића и остало вино (1 литар). Ако пошиљка из става 1. овог члана садржи парфеме и тоалетне воде, ослобођење од плаћања увозних дажбина односи се на следеће количине: парфеми до 50 мл или тоалетне воде до 25 мл. Вредност пошиљке из става 2. овог члана не обухвата износ стварно плаћених трошкова превоза, односно поштарине. Роба из става 1. овог члана која није дељива није обухваћена овом повластицом. Ослобођење од плаћања увозних дажбина не односи се на пошиљке чија је укупна вредност већа од вредности прописане у ставу 1. овог члана, као ни на пошиљке коју домаћи и страни држављани примају од правних лица из иностранства. О ослобођењу од плаћања увозних дажбина за робу коју корисник повластице из става 1. овог члана прима из иностранства царински орган ставља забелешку на поштанско-царинској пријави, односно на декларацији. Edited May 12, 2011 by Karlo SE 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
oʞɾoƃ Posted May 12, 2011 Report Share Posted May 12, 2011 U prevodu, tražite da vam na deklaraciji pišu 10-20€, nemojte ni u ludilu poručivati dva primerka iste stvari u istom paketu, i gledajte da ne dobijate pakete baš svaki dan. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Karlo SE Posted May 12, 2011 Report Share Posted May 12, 2011 I da vam salju kao fizicko lice, ne kao pravno lice tj, firma. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Max Butcher Posted May 13, 2011 Report Share Posted May 13, 2011 Sve gore napisano stoji, ali kada dodje do debilnog carinika pada u vodu... Jednom mi se dogodilo da mi je stiglo obavestenje da dodjem u BG na carinu za posiljku, i posto nisam uspeo telefonom da se objasnim zapalim za BG. Da skratim, posiljka od 5 cd-a sa akcije cca. 3-4 EUR sa placenom postarinom od 30 EUR (racun included) carinik/debil sabira ovako: "To ne moze da kosta tako malo!" i hoce da vrati posiljku nazad ako necu da platim. Pristanem na kraju i racunica je sledeca 4 x 1000 dinara + 3000 dinara (za placenu postarinu) = 7000 dinara + 18%pdv = 8260 e na taj iznos carina 30% + PDV.. Vrhunac je da nisam mogao da uzmem posiljku vec da mije posalju postom na sta sam platio jos 250 din (BG-KG)... Znaci strasno... Pozivao sam se ja na clanove zakona i sl., da je dozvoljen uvoz bez carnie do 100$ i sl. ali carinik je BOG!!! Stizali su meni i paketi iz Kanade recimo sa 100 CD-a i ne platim ni dinar carine, ali zato i na jedan CD platim tzv. carisnki pregled (stotinak dinara)... Tako da samo sreca igra ulogu ko od carinika radi tu smenu kad stigne vasa posiljka... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
oʞɾoƃ Posted May 13, 2011 Report Share Posted May 13, 2011 I to je tačno. Sećam se da su mi jednom prilikom ocarinili JEDAN Carcass CD koji me je koštao tipa 700 dinara sa još jedno 500. Najjače mi je kad ti uračunaju cenu poštarine u vrednost robe... Inače, hit koji sam otkrio pre neki dan - ko god hoće da POŠALJE u inostranstvo više od jednog CD-a, mora da plati takse na izvoz robe 400 dinara. Znači hoćeš da pošalješ dva CD-a u Hrvatsku, npr., i to će da te košta 250 din poštarina + 400 dinara taksa za izvoz. Međutim, nije zabranjeno poslati odjednom pet CD-a u pet paketa, makar svi bili adresirani na istu osobu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nemethor Posted May 13, 2011 Report Share Posted May 13, 2011 Najlepše je ipak kada ti posle cele parade peripetija oko plaćanja harača još i oštete ploču/omot skalperom prilikom "carinskog pregleda". Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grobodan Posted May 13, 2011 Author Report Share Posted May 13, 2011 Skup vam je to i stresan sport braćo. držim se ja i dalje CDova a kako stvari stoje mi postajemo totalni UG, svi se baciše na ploče Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lemmy sixx Posted May 13, 2011 Report Share Posted May 13, 2011 Pa ti si uvek na UG strani,borce za tvrdi zvuk. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Karlo SE Posted May 13, 2011 Report Share Posted May 13, 2011 To sto vi pricate je tacno, sve zavisi od horoskopa, ali, mora borba da bude intenzivnija, mi smo malo ovde postali mahovina, da je ovo Grcka vec 495847 puta bi Beograd bio naglavacke, a ko zna koliko ljudi spaljeno. Hocu da kazem, Butcherov primer kada su diskovi na popustu, odstampate stranu gde pisu te cene, ili mail sa potvrdom ili tako nesto, odstampate zakon, zaokruzite crvenim ovo prvo i pod nos! Pa ako hoce da naplate i posle toga, legnete na sred sobe i cekate da vas iznesu kao Seselja iz skupstine, ili tako nekako. Ono sto je bitno je da mi uradimo sto je do nas, znaci nikako da ne pise da nam salje firma, label, pravno lice, vec da pise da je poklon od fizickog lica. 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimmu1 Posted May 13, 2011 Report Share Posted May 13, 2011 I to je tačno. Sećam se da su mi jednom prilikom ocarinili JEDAN Carcass CD koji me je koštao tipa 700 dinara sa još jedno 500. Najjače mi je kad ti uračunaju cenu poštarine u vrednost robe... Inače, hit koji sam otkrio pre neki dan - ko god hoće da POŠALJE u inostranstvo više od jednog CD-a, mora da plati takse na izvoz robe 400 dinara. Znači hoćeš da pošalješ dva CD-a u Hrvatsku, npr., i to će da te košta 250 din poštarina + 400 dinara taksa za izvoz. Međutim, nije zabranjeno poslati odjednom pet CD-a u pet paketa, makar svi bili adresirani na istu osobu. koja je ovo glupost to je neverovatno.ne mislim na gojkov post nego na tih 400din takse.sta ja sad trebam da platim najmanje 600-700din da bi poslao jedan najobicniji cd u zagreb? glupost da boli.pa za 800din sam slao 5-6 diskova bez kutija u indiju i radio trejdove sa jednim likom sa metal arhiva pre par godina,a sad ce me skoro toliko izaci samo da posaljem jedan obican cd u hrvatsku Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Karlo SE Posted May 13, 2011 Report Share Posted May 13, 2011 Jedan CD mozes poslati bilo gde bez problema(original naravno), ali vise je problem. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimmu1 Posted May 13, 2011 Report Share Posted May 13, 2011 upravu si ja sam procitao na brzinu i nisam video da je napisao dva ili vise diska.no opet i to je malo preterivanje jer ni bez toga nije bas povoljno slati diskove ili ploce u inostranstvo,a kamoli sada. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
oʞɾoƃ Posted May 13, 2011 Report Share Posted May 13, 2011 Ja kažem, mi sami sebe tretiramo kao najgore kriminalce. Jedino ovde važi pravilo da neuka poštanska službenica mora da ti zaviri u svaki jebeni paket koji hoćeš da pošalješ napolje, i da tumači sadržaj po sopstvenom neukom nahođenju. Hoćeš da pošalješ izdanje koje ima CD i bonus DVD? To su dva CD-a, plati taksu. Džabe ti njoj objašnjavaš da je to jedno jedinstveno izdanje, to su dva CD-a, evo ti uplatnica i idi plati taksu, inače ništa od slanja. Čak ni dva PROMOSA ne možeš da pošalješ. To su dva CD-a, idi plati taksu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sleep024 Posted May 13, 2011 Report Share Posted May 13, 2011 Kad smo već kod tih stvari,upravo sam platio nekih 25 $ poštarine za jednu singlicu iz Kolumbije:cry: i još sad mi je frka da li će to uopšte stići,dobro što nismo na tom nivou. Inače nije toliko loša naša pošta,sve što sam poslao je stizalo dosta brzo i nije bilo problema.Ali to sa carinskim pizdarijama je užаs. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Max Butcher Posted May 13, 2011 Report Share Posted May 13, 2011 Pre 20-tak godina kada je Mortuary bio aktuelan nije bilo moguce slanje promo kaseta odavde... Pa smo ja i drugar otisli do Peste i poslali otuda a za ostatak para se napili ko stoke... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dioklecijan Posted May 13, 2011 Report Share Posted May 13, 2011 selite se u duklju nema druge... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mr.Hate Posted May 13, 2011 Report Share Posted May 13, 2011 Zato sam devedesetih slao po 10-20 CD-ova u paketu,samo pucalo i to preporuceno za 5-10 maraka postarine,zavisno od tezine paketa.Tada nije bilo mp3 downloada pa su originali samo pljustali a nosile se i pune torbe na koncerte po Madjariji i Sloveniji pa smo valjali pijanim svabama u holu na stocicu pred pocetak koncerta.A tek prisivaci,divca majice stampane kod nas sitom,kasete sa omotima kopiranim u boji i ostalo da ne pricamo.Samo da potraju ove sankcije,bog da nas vidi sto kaze cika Kure! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
oʞɾoƃ Posted May 17, 2011 Report Share Posted May 17, 2011 Vinterriket/Orodruin - split LP, Aphelion, 2007 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lemmy sixx Posted May 17, 2011 Report Share Posted May 17, 2011 Opet sume,opet crno/belo...nema sta,vrhunska kreativnost. 3 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
oʞɾoƃ Posted May 18, 2011 Report Share Posted May 18, 2011 Mislim da su mi samo Vinterriket izdanja takva, a njima su SVA takva Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Max Butcher Posted May 19, 2011 Report Share Posted May 19, 2011 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
oʞɾoƃ Posted May 20, 2011 Report Share Posted May 20, 2011 Antaeus - Rot, 7", Battlesk'rs, 2004 Limited to 666. 2 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts