darthmoog Posted March 15, 2007 Report Posted March 15, 2007 (edited) Fishbone is an alternative rock band that plays a fusion of funk, ska, punk rock, reggae, heavy metal and more. The band was formed in 1979 in the ghettos of South Central Los Angeles by Angelo Moore, also known as "Dr. Madd Vibe" (vocals, saxophones ranging from sopranino to bass, and theremin); Kendall Jones (guitar); John Norwood Fisher (bass); Philip "Fish" Fisher (drums); "Dirty" Walter A. Kibby II (vocals, trumpet); and Chris Dowd (keyboards, trombone). The group came from the same Los Angeles scene that spawned the Red Hot Chili Peppers and Jane's Addiction. za fanove living colour-a poshto po meni ove dve grupe imaju skoro identican zvuk u vecini pesama...naravno obe kidaju... Edited March 15, 2007 by darthmaul Quote
Vlaja Buraz Posted March 15, 2007 Report Posted March 15, 2007 Da, vidiš, upravo mi je sinoć palo na pamet da navaljam njihove albume da se skidaju preko eMule. Imam samo stvar "Swim" (Last Action Hero OST), valja. Quote
darthmoog Posted March 15, 2007 Author Report Posted March 15, 2007 ne uzimaj greatest hits...vishe je greatest shits...potpuno bedna kolekcija...ja sam taj nabavio pre par godina (pre nego sto sam uopshte slushao fishbone) i daje potpuno drugaciju sliku o celoj grupi...Lp-jevi su ok... Quote
Guest Syrant Posted March 15, 2007 Report Posted March 15, 2007 Thruth and Soul im je najbolje izdanje koje su objavili. Ipak, ova tema je pre trebala u ''ostala ne metal muzika'', zato što su oni više okrenuti ka ska/regeu i tom zvuku nego li rocku ili metalu. Naravno, oseća se malo rocka i metala, ali previše su oni veseli. :):) Where did you get those pants...:):) Quote
Vlaja Buraz Posted March 15, 2007 Report Posted March 15, 2007 Kontam za početak naći albume 1988, 1991, 1993 (ne da mi se kucati imena). Vidim da Rocky George trenutno svira kod njih. Wiki: http://en.wikipedia.org/wiki/Fishbone Quote
Vlaja Buraz Posted March 28, 2007 Report Posted March 28, 2007 Uh Skinuo sam Truth & Soul, već mi je druga stvar digla živac. Ne trpim ska. Ali stvarno ga ne trpim. Ali dobro. Možda se primi, možda ne. Quote
Guest Pirate Posted March 28, 2007 Report Posted March 28, 2007 Da, vidiš, upravo mi je sinoć palo na pamet da navaljam njihove albume da se skidaju preko eMule. Imam samo stvar "Swim" (Last Action Hero OST), valja. Uuu kako sam se lozio na tu stvar davne '93 . Quote
Download_manager Posted March 28, 2007 Report Posted March 28, 2007 Pre jedno desetak godina je bio neki dokumentarac o Ribljoj Corbi i jedan lik je pomenuo bend Fishbone koji je navodno ukrao ideju od Riblje Corbe da koristi riblji skelet kao zastitni znak benda. Quote
Vitamin K Experience Posted March 28, 2007 Report Posted March 28, 2007 Uh Skinuo sam Truth & Soul, već mi je druga stvar digla živac. Ne trpim ska. Ali stvarno ga ne trpim. Ali dobro. Možda se primi, možda ne. Pokušaj sa Give A Monkey A Brain And He'll Swear He's The Center Of The Universe pa javi utiske. : ) Quote
Vlaja Buraz Posted March 28, 2007 Report Posted March 28, 2007 Pokušaću obavezno, idem da skinem ta tri albuma koja sam naveo, pa polako. Quote
Recommended Posts