Jump to content

Recommended Posts

Posted

Ja sam ih se baš skoro setio i vrteo par dana oba albuma besomučno na repeat, kako dobar bend i kakva šteta da su tako brzo nestali...takođe mi je nejasno kako Riggs nije postao novi Elvis sa onakvim glasom, ili makar novi Danzig.

• Like 1
Posted

ja nisam dugo, al stavljam podsetnike za tako neke jubileje (uvek sam bila štreber) 

zavrteću sad za vikend i sigurna sam da će ići na repeat, a kako drugačije 

mislim da se svi pitamo tako nešto, mada sad moram dodati da nisam za reunion 

s jedne strane pomisliš kako zaslužuju više, s druge da želiš da samo ti albumi ostanu, tako savršeni u vremenu i da to bude to  

• 2 months later...
Posted

🚨 🚨 🚨 THIS IS NOT A DRILL 🚨 🚨 🚨 

Dax Riggs returns from the wilderness with 7 songs for spiders out, Jan 24th. new single deceiver available now on all platforms

#daxriggs #deceiver #7songsforspiders

• Like 1
  • Upvote 1
  • 4 weeks later...
  • 2 months later...
Posted

Vratio se Dax Riggs iz egzila. Pauza od 15 godina je stvarno dovoljno vremena da budeš zaboravljen i ako nemaš konstantna izdanja, piši kući propalo. 
Na prvu loptu jako intrigantan spoj električnog bluza koji se poigrava močvarnim doom metal rifovima, ali ništa od toga nije prenaglašeno već poseduje i karnevalski šmek. 
Ali sve to ne bi bilo tako unikatno da Dax nema svoju specifičnu boju glasa, koristi višeglasje da bi postigao prodoran efekat, kao da je neka vrsta propovednika iz evanđelističkih emisija.
Svemu tome doprinose morbidni i košmarni stihovi, koji odlično zahvataju fascinaciju mračnim temama, ali ipak se tu nađe i mesto za svetlost. 
Riggs ima jako čudnu karijeru. Nikada nije uspeo da se probije u mejnstrim, a moglo bi se reći da je za nezavisne muzičke vode isto jedna vrsta kurioziteta.
Jedini kontakt sa mejnstrimom je bila serija IZombie gde je pevao uvodnu pesmu koja je hitčina.
Ćertifikato bengeri: Pagan Blood, Sunshine Felt The Darkness Smile, Deceiver

Posted

Lep je album, svidja mi se zvuk gitare dosta i stil koji je izmedju nekog alt rocka, heavy psych/stoner sta vec i bluzare, ali su mi pesme nekako previse jednostavne i nerazradjene jbg. Zato Dax peva kao slavuj, alal mu vera kako dobro zvuci i dalje. Cak mi mozda i bolje zvuci sad nego na prethodnim onim albumima. Slusacu jos kad me pukne gas za ovo..