B.A.D. Posted March 18, 2007 Report Posted March 18, 2007 Švedski bend nastao(prvi put pod imenom Europe) 1982.Svirali su nešto između nekog progresiv roka na početku,hard rocka,glam rock-metala... Svetski su poznati po svom megahitu iz '86 ''The final countdown'' i baladi ''Carrie''. Europe iz 83. Europe iz Final Countdown perioda Quote
Divlji Tigar Posted March 18, 2007 Report Posted March 18, 2007 Odlican bend. Stari albumi su odlicni. Novi su ocajni. John Norum je car. Quote
Shix Posted March 19, 2007 Report Posted March 19, 2007 Imate na njihovom sajtu video sa gitarijade na kojoj su pobedili. Nisu svi Svedjani. Norum je Norvezanin i jos neko cinimi se. Quote
Vlaja Buraz Posted March 19, 2007 Report Posted March 19, 2007 Nikad ih nisam volio ali sam naučio da ih slušam iz zajebancije (onih par ultra hitova)... Odlično je za slaganje faca. Ovo novo što sviraju - dva albuma što su se ponovo okupili, ne znam koji je to k. Ipak oni su mi definicija jedne ere. Kad pričam o zvuku bubnja često ih spomenem, "kompresor k'o kod Wagenera na Europe - The Final Countdown, onomatopeja: tpš!" Michael Wagener i Europe - nigdje veze, ali volim to tako reći. Zanimljivo mi je da je kao autor dobrog dijela njihovih najvećih hitova potpisan sam Joey Tempest. Svaka čast. Quote
Killing Floor Posted March 19, 2007 Report Posted March 19, 2007 Ladno ova tema nije otvorena ranije...odlican bend Carrie je lepa balada dok Final Countdown nije za komentarisanje. Quote
Shix Posted March 19, 2007 Report Posted March 19, 2007 cherokee, in the future to come, ready or not, rock the night, seven doors hotel, yesterdays news Quote
Download_manager Posted March 19, 2007 Report Posted March 19, 2007 Album The Final Countdown se dosta razlikuje od ostalih Europe albuma. Mnogo je komercijalniji, ali nekazem da su lose pesme. Mnogi su culi samo par hitova od Europe i misle da su sve pesme takve. Ali treba poslusati albume Wings of Tomorrow, Out of This World, Europe i Prisoners in Paradise ako se zeli cuti dobar hard n' heavy. Quote
RNA Posted March 19, 2007 Report Posted March 19, 2007 in the future to come, seven doors hotel Необичино ценим први албум, поготово другу наведену песму. Quote
Bata Trokrilni Posted March 20, 2007 Report Posted March 20, 2007 Uh, jedan od najboljih hard rock bendova svih vremena. U stvari, oni su u jednom periodu bili više progressive rock. Zeznuli su se malo sa ovim novim albumom, nije to onaj stari zvuk. Njihov najbolji album je Europe 1989, a na njemu pesma Seven Doors Hotel. The Final Countdown je znatno slabiji od njega, i na njemu se po kvalitetu izdvaja jedino naslovna pesma. Je li slušao neko solo abume John-a Norum-a? Ima i on fenomenalne stvari. Quote
RNA Posted March 21, 2007 Report Posted March 21, 2007 Njihov najbolji album je Europe 1989, a na njemu pesma Seven Doors Hotel. Нешто си се мало зезнуо, тај албум је из 1983. Quote
Shix Posted March 21, 2007 Report Posted March 21, 2007 Sinoc sam gledao Europe 90` live in Chile. Nisam stigao ni do pola posto mi se spavalo. Pevac je uzas nad uzasima... puko mu glas na pocetku koncerta tako da visoke deonice nije mogao da peva. I to se desava velikanima... Quote
Bata Trokrilni Posted March 21, 2007 Report Posted March 21, 2007 Onda sam se zajebao, mislio sam da je Wings of Tomorrow prvi, a da je Europe kasnije snimljen. No dobro, i kao prvi, taj album je najbolji. Quote
Download_manager Posted March 21, 2007 Report Posted March 21, 2007 Zabuna je zbog toga sto vecina nas ima taj ruski mp3 (Europe, John Norum i Joey Tempest) na kome je ispisano da je album Europe izasao 1989. godine, ali ustvari to je prvi album iz '83. Quote
dudi Posted March 21, 2007 Report Posted March 21, 2007 A ti Ruski ili Bugarski diskovi video sam dosta smešnih poput Metallika ili Panthera. Nisu znali korektno napisati ime grupe a kamoli pesme i ostalo. Pa 86 te kada je izašao the final countdown ta pesma je sjebao sve hitove na top listama kod nas su to puštali po disko klubovima i narod je plesao na to isto kao na ostalim disko hitovima tada. Quote
Vlaja Buraz Posted March 21, 2007 Report Posted March 21, 2007 Sinoc sam gledao Europe 90` live in Chile. Nisam stigao ni do pola posto mi se spavalo. Pevac je uzas nad uzasima... puko mu glas na pocetku koncerta tako da visoke deonice nije mogao da peva. I to se desava velikanima... Takvi se više ne rađaju. Quote
Crna_Dama Posted March 22, 2007 Report Posted March 22, 2007 Mnogo ih volim....albumi iz 80.'ih su sjajni,ovo što sada rade mi se ne dopada(tako to obično biva sa nekada velikim bendovima)...omiljena pesma mi je ,bez dvoumljenja,"Scream of anger".... Quote
Divlji Tigar Posted March 22, 2007 Report Posted March 22, 2007 Malo pre sam odgledao Koncert iz 1987. Kee Marcelo je na gitari. Kad sam ga vec pomenu. Koja verzija pesme "Opem Your Heart" vam se vise svidja, ona iz 1984 sa albuma "Winfgs of tomorrow na kojoj gitaru svira Norum ili iz 1988 sa albuma "Out of this world" sa Marcelom na gitari? Quote
Crna_Dama Posted March 22, 2007 Report Posted March 22, 2007 Malo pre sam odgledao Koncert iz 1987. Kee Marcelo je na gitari. Kad sam ga vec pomenu. Koja verzija pesme "Opem Your Heart" vam se vise svidja, ona iz 1984 sa albuma "Winfgs of tomorrow na kojoj gitaru svira Norum ili iz 1988 sa albuma "Out of this world" sa Marcelom na gitari? Ja više volim verziju sa "Wings of tommorow". A nijedan njihov koncert nisam gledala...... Quote
Divlji Tigar Posted March 22, 2007 Report Posted March 22, 2007 Imaju oni par video izdanja. Ovaj koncert sam nabavio pre par godina nazlost samo na VHSu. Quote
VEPAR Posted March 31, 2007 Report Posted March 31, 2007 Sta reci o prvom skandinavskom bendu koji je u americi napravio bolesno veliki uspeh. a najaci su mi oni americki zatucani glupsoni poput Rickija Rckmana koji su ih pljuvali jer su iz svedske i nisu true. usrali se jebeni ameri kad su videli i culi Europe ,kad su im Tempest i ostali ocitali lekciju ,,teorija muzike,, marka tajcevica. Naravno ov se ne odnosi na sve americke bendove i muzicare. Quote
Џонсон ph 5.5 Posted April 1, 2007 Report Posted April 1, 2007 jedino sto gotivim od njih je Final Countdown i to zato sto ju je Laibach obradio Quote
RNA Posted April 1, 2007 Report Posted April 1, 2007 jedino sto gotivim od njih je Final Countdown i to zato sto ju je Laibach obradio Боље да није... Quote
Recommended Posts