Helle Posted March 21, 2007 Report Posted March 21, 2007 Setnja s pjesnikom onda kad pijesnik pocne besramno paliti cigarete onda kad zrak nije vise zrak vec neprobavljiva hrpa unutarnjih bezvucja kada ruke lamataju tjerajuci dosadne misli zelimo biti cisti podno planina svakodnevice i ispijati studenu vodu precistog izvora rijeke tmurnih sati a plivamo u mlacnim barama medju lesinama zaboravljenih radosti gdje tada nestaju nasa bozanstva nasi idoli i putevi zar smo osudjeni da vezanih ociju trazimo svoju kraljicu splenova i usput se cudimo svakoj vlasti dok tesko i presporo koracamo korvinovom stepom ima nas tako malo a tako lako nestajemo oni sto nas prate samo su bijedna kopija nasih poderanih stihova oni sto nas prate nikad nas nece razumjeti a praznina koju za sobom ostavljamo postat ce necija tek prolazna ugoda pisano crnilom gledat ce se kroz uzarena okna bit cemo tek naizgled prozreti naizgled voljeni naizgled spaseni Opet nam neko dolazi ususret njihovi su koraci uzurbani pogledi spusteni kazu nemaju se cemu cuditi sve je vec napisano mi smo ovdje da bi zivjeli stopljeno i okovano plivali u sigurnim plicacima mi smo oni koji se nazivaju ljudima koji vole i boje se mrziti sve sto nam treba jest monotonija vasi smo kriticari i putokazi jedni druge uvlacimo u slatke sokove koji nas ispiru iznova i iznova Odgovaramo oh precisti bozanski klonovi kako li ste samo divni dok ste prizajuci se plazama sudbine obasjani bljutavim suncem gdje vam je lice gdje su vam oci kako mozete suditi nama ako nas ne vidite mi smo u nasim promasajima i zabludama toliko uzviseniji od svakog vaseg boga mi smo oni koje mrze i proklinju grcevito stiscemo ruku tuge dok tumaramo tamom ali volimo dusom i svakom kapljicom krvi toliko snazno da izgaramo iznova i iznova I onda ugledam njene oci tacno tamo izmedju danas i beskonacnosti tjera me da pjevam i ja pjevam o pticama i granama i vihorom nosenom liscu o licima i spodobama o zivotu i smrti o bojama i prazninama o suzama i trijumfima i sve to gledajuci onaj tracak svjetla sto zaluta iz lijevog kuta tvoje zjenice dok izgovaras rijeci tako krene i tece i tece hoce li ikad stati nemam odgovora znat cu mozda nakon ove cigarete
Helle Posted April 11, 2007 Author Report Posted April 11, 2007 Ko bijesHe nadlezni, nek lisHi ovu temu, fala! Uzdravlje, zivjeli! Damn i'm in love with my guitar! :muzicar:
Prokleti Dan Posted April 12, 2007 Report Posted April 12, 2007 (edited) Bas lepo (mislim na potps) :) Ostalo je ok Edited April 12, 2007 by Prokleti Dan
Recommended Posts