Jump to content

Dimmu Borgir

Natasha!

Recommended Posts

A ja ne mogu da razumem nadrkanu decu koja sve teraju u qrac. Moze sve to finije da se kaze...

Da ali kad bi se zalazilo u detalje nebi imaLo kraja,a toliko je razvijen zanr,da su od postanka bivali sve ruzniji i ruzniji,a textovi su im jedno te isto sranje,zasnovane na ljudskoj mrznji prema svemu ljudskom,i zato je najLakse na neki nachin reci da je SRANJE.

ili :

shutit.gif

Porazavajuce!

Edited by SixStepsOnTheMoon

Haha, pa vidi se kolko znas, cuo si 3 benda i sad sudis o celom zanru....ako ti se ne svidja to je tvoja stvar, i to sto ti slusas je nekome bzvz...tako da rasprava moze da ide u nedogled....postavljas se kao neki iskusni poznavaoc muzike koji slusa metal 20 godina, i onda kao je merodavan da sudi o necemu...slusaj, kad napravis bend, kad ulozis sve svoje znanje, ljubav i vreme u to, pozovi mene prvog da se poserem na to, cisto da vidis kakav je osecaj....aj prijatno....

Black metal outfit je uglavnom shimnka, obican pozeraj. Skoro sam vidjeo npr. sliku momaka iz Posmrtne Liturgije, kao njih trojica sa corspepaint-om, bodljama i nekakvim opasnim facijlanim ekspresijama - meni je to bilo smijesno, ma koliko god oni pokusavali zlo da izgledaju. Ono eventualno moze da zgrozi neku babu iz komsiluka, ili klinca od 7 godina - ali nekog ko je iole upoznat sa black-om, onakve stvari mogu samo da nasmiju.

Takvih primjera je na ino sceni jos vise, svaki drugi buk bm bendova se radi na tu foru - bez ukusa, pretenciozno, usiljeno itd. Na kraju se postigne kontraefekat, jer upravo hvali stila i neceg bitnog, neke prave esencije zla, koja se ne ogleda u grimoroznim facama i tikovima, norveshkim shumama i kilom bodlji na sebi. Ali sa druge strane, taj tzv. tr00 pristup je nesto sto prodaje limitirani broj ploca(sa beskrajnim brojem re-izdanja), a najgori su oni koji te iste ploce kupuju na osnovu tog imidza, jer zlo mora da se osjeti jos na cover-u i bukletu :)

Ne znam, rijec 'iskrenost' je u black metalu odavno izgubila smisao. Ne znam sto jos da dodam, a rekao bih dosta toga.. umor cini svoje. Some other time

U principu, ova 2 zadnja su samo prezvakani Puritanical. Nista novo u njima nema, doduse, In Sorte bas i nisam nesto puno puta preslusao, ali sam stekao takav utisak spram onog sto sam cuo.

Inace kod DB-a su svi albumu do Puritanicala (ukljucujuci i njega) razliciti, tako da ta prica o menjanju ne pije vodu. NEgo su jednostavno ostali bez ideja, a posto nece da im opadne popularnost izdaju nove koji i nemaju neke ideje.

Па и "Death Cult Armageddon" је другачији од "Puritanical Euphoric Misanthropia"!

Компактнији је, развијенији, просторнији ...

Вероватно најбољи Dimmu Borgir текстови су на њему.

Све оно што је добро у Dimmu Borgir, све оно што добро раде - најбоље су урадили на "Death Cult Armageddon", без даљњег.

Све након тога је рециклажа и то ми много смета јер и волим и ценим овај бенд.

Ово сад је степеник ниже у односу и на "Death Cult Armageddon" па и на "Puritanical Euphoric Misanthropia".

Па и "Death Cult Armageddon" је другачији од "Puritanical Euphoric Misanthropia"!

Компактнији је, развијенији, просторнији ...

Da, ali u sustini to je isti fazon, evo npr. uporedi Enthrone i Spiritual....veoooma drukciji stil a ipak oba su Dimmu Borgir....