Wolflord Posted April 3, 2007 Report Posted April 3, 2007 (edited) Sto se mene tice svaki Dimmu album je prica za sebe i svaki je remek delo! Da ne nabrajam i ne pricam vise o tome kakvi su albumi For All Tid, Stormblast. Enthrone(jebena remek dela ) pa sve do In Sorte Diaboli. A Puritanical je jedan od najkompleksnijih BM albuma koje sam cuo! Koliko je samo bilo potrebno inspiracije da se sve tako jebeno maestralno uklopi, smisli i sve fenomenalno uklopi u jedan extra album, svi ti orkestralni delovi + svi ostali instrumenti. Sve u svemu jedan genijalan bend koji cu uvek postovati i voleti! Edited April 3, 2007 by Wolflord Quote
Bata Trokrilni Posted April 3, 2007 Report Posted April 3, 2007 I sad se sve što je već rečeno ponovo priča? Pa, zabole me da to radim. Reći ću samo da se zna - PEM je ubedljivo najbolji album, ali je zato Progenies of the Great Apocalypse najbolja pesma, ako izuzmemo dve fenomenalne obrade, Burn in Hell i Metal Heart. Quote
23/16 Posted April 3, 2007 Report Posted April 3, 2007 (edited) spiritual je skart? ovo sto si rekao je svetogrdje pa puritanical i spiritual nemaju losu pesmu (sem burn in hell)... brate, ja od promissed future aeons sa spirituala nisam cula da su uradili bolju pesmu... Razlikuju se ukusi. Za mene je pola Spirituala smece, a nije bas da ni na Puritanical nema losih stvari. Ako bih bas morao da rangiram albume lista bi isla ovako: Stormblast, Edt, Puritanical ... Edited April 3, 2007 by shin-bojan Quote
Natasha! Posted April 3, 2007 Author Report Posted April 3, 2007 Puritanical je jedan od najkompleksnijih BM albuma koje sam cuo! Koliko je samo bilo potrebno inspiracije da se sve tako jebeno maestralno uklopi, smisli i sve fenomenalno uklopi u jedan extra album, svi ti orkestralni delovi + svi ostali instrumenti. upravo to. lepo receno. ne znam bas koji BM bend stvara trako komplexno (izuzev Emperora)... ali je zato Progenies of the Great Apocalypse najbolja pesma, ako izuzmemo dve fenomenalne obrade, Burn in Hell i Metal Heart. jaoj fina obrada je fine day to die a ne burn in hell. Quote
Narsil Posted April 3, 2007 Report Posted April 3, 2007 meni je puritanical najjachi album , ali mrzi me da na svakoj 10-oj strani pishem to , jer se ista rasprava vodi Quote
gavrosaurus Posted April 3, 2007 Report Posted April 3, 2007 Njihova najbolja obrada je Bathory - Satan My Master. Quote
Narsil Posted April 3, 2007 Report Posted April 3, 2007 ali ja to nikada nisam chuo! zar to nije nqapravljeno za limitirano izdanje nekog kurca? ne znam tachno chega....i za chije trzhishte? Quote
Josif Visarionovič Posted April 3, 2007 Report Posted April 3, 2007 (edited) Ja tu pesmu imam vec par godina... Bal Sagoth pravi kompleksnije albume i od DB i Emperora... Edited April 3, 2007 by Death_Cult_Legion Quote
Natasha! Posted April 3, 2007 Author Report Posted April 3, 2007 ali ja to nikada nisam chuo! zar to nije nqapravljeno za limitirano izdanje nekog kurca? ne znam tachno chega....i za chije trzhishte? imas tu pesmu na DCA. ne znam za koje je trziste, al ja je imam. Quote
Josif Visarionovič Posted April 3, 2007 Report Posted April 3, 2007 Eto vidis kako su na toj pesmi mogli lepo da svedu produkciju na sasvim razuman nivo.Nisam za krsh produkciju ali nisam ni za nesto bas prenabudzeno... Quote
Natasha! Posted April 3, 2007 Author Report Posted April 3, 2007 pa PEM je prilicno nabijen... tako da u tom pogledu ne veidim neku razliku s novim... offtopic: a da Bal Sagoth ima komplexniju muziku od Emperora, yeah right Quote
Narsil Posted April 3, 2007 Report Posted April 3, 2007 imas tu pesmu na DCA. ne znam za koje je trziste, al ja je imam. ja je nemam , a imam dca mozhda nemam jer je zhescji pirat Quote
oʞɾoƃ Posted April 3, 2007 Report Posted April 3, 2007 Sećam se ja da sam video DCA u tom limitiranom izdanju u Mordoru negde tamo 2004, ali tada uopšte nisam slušao Borgire pa ga ladno nisam ni kupio... Uvek ću žaliti za tim... Quote
Turin Posted April 3, 2007 Report Posted April 3, 2007 (edited) Ja tu pesmu imam vec par godina... Bal Sagoth pravi kompleksnije albume i od DB i Emperora... ma daaaj, "Balls Sageth" pravi jedan isti album sa jednom istom pesmom iskopiranom deset puta vec deset godina. jedino gde su kompleksniji od ova dva benda su tekstovi i naslovi ranijih albuma. hoces da kopiras "kompleksnost" Bal Sagotha? stavi jednog lika sa Casio sintisajzerom u pozadini i pocni da recitujes nesto tipa: "And behold the great shores of Ba 'attel Ka washed in the golden light of the setting sun as the hordes of cosmic progeny march! He who is the wind of terror, feared and revered, fills the void with rage: Lay down your defenses, for the end is nigh! The gates of Mu are ours again...." Edited April 3, 2007 by HowlingWind Quote
Josif Visarionovič Posted April 3, 2007 Report Posted April 3, 2007 toliko filozofije stvarno nije bilo potrebno.a istina je da su oni jedan od najkompleksnijih bm bendova danas Quote
gavrosaurus Posted April 3, 2007 Report Posted April 3, 2007 Смешно је. Бајрон је писац а не тексто-писац и то је више него огромна разлика између њега и већине осталих изузев Данија. Bal-Sagoth музика долази по његовом концепту а не обратно, што је случај са 99% бендова који на музику слажу неке примитивне, генеричке, сатанско-ретардиране текстове. Музичка луцидност која постоји на последњем Bal-Sagoth албуму НЕ постоји ни на једном Dimmu Borgir албуму, ма како их ја волео, ценио и налазио изузетно квалитетне елементе којих, опет, нема код других бендова. Bal-Sagoth је тотално некомерцијална скупина док Dimmu Borgir дефинитивно ово ради због пара. Све наведено је потпуно небитно јер су сва три бенда врхунска, комплетна и талентована али је Bal-Sagoth остао бенд који је направио најмање компромиса док Dimmu Borgir и те како прави компромисе и неке границе не прелази и чува се и налази безбедност у тој индустрији. Мање-више, није ми битно (заправо, заболе ме курац за сва три бенда) шта они мисле и шта причају о својој музици, уколико се допада - допада а ако не - увек имам шта да слушам и да ми буде добро а да ли се нешто зове Dimmu Borgir или Emperor - савршено ме боли ђока. Quote
Josif Visarionovič Posted April 3, 2007 Report Posted April 3, 2007 bal sagoth ima koncept u stvaranju muzike,dimmu je svaka pesma prica za sebe... evo jedne teme sa zadnjeg albuma From a fragmentary transcription of the sixth Latin edition of the Chthonic Chronicles, believed lost during the great fire of London in 1666 Mnogo kompleksniji i kvalitetniji bend,i nikako komercijalizovan.A istina sto gaze gavra,pisac i tekstopisac su nebo i zemlja... Quote
MAN O WAR Posted April 3, 2007 Report Posted April 3, 2007 Dobar dan imate li "Starfire Burning Upon The Ice-Veiled Throne Of Ultima Thule" -Mislite Bal-Sagoth "Starfire Burning Upon The Ice-Veiled Throne Of Ultima Thule" -Da Bal-Sagoth "Starfire Burning Upon The Ice-Veiled Throne Of Ultima Thule" -Epa trenutno nememo Bal-Sagoth "Starfire Burning Upon The Ice-Veiled Throne Of Ultima Thule" -Nista onda, docicu za neki dan kad nabavite Bal-Sagoth "Starfire Burning Upon The Ice-Veiled Throne Of Ultima Thule" -Vazi, sacuvacu ti jedan Bal-Sagoth "Starfire Burning Upon The Ice-Veiled Throne Of Ultima Thule" -Ok. Bash sam bio ufazonu da kupim Bal-Sagoth "Starfire Burning Upon The Ice-Veiled Throne Of Ultima Thule" al nema veze ---------------------------------------- Bal-Sagoth "Starfire Burning Upon The Ice-Veiled Throne Of Ultima Thule" rules Quote
The Watchtower Posted April 3, 2007 Report Posted April 3, 2007 "The Serpentine Offering" spot: http://vids.myspace.com/index.cfm?fuseacti...eoid=2019331598 Quote
Sinstrel Posted April 3, 2007 Report Posted April 3, 2007 (edited) Joj kako me nerviraju... Ok super je uradjen spot ali su mi oni mnogo smesni sa ovim oklopima. Edited April 3, 2007 by Sinstrel Quote
Natasha! Posted April 3, 2007 Author Report Posted April 3, 2007 WOW Spot je fantastican!!!! Ja sam vise nego odusevljena!!! Ono ko da gledas film a ne spot... Nesto ovako kvalitetno odradjeno nisam videla skoro... Vidi se da su puni kinte...i znaju kako da je pametno uloze. Bas me zanima ko ce da se nadje pametan da kaze da je spot sranje... Quote
StarbreakeR Posted April 3, 2007 Report Posted April 3, 2007 Dobar dan imate li "Starfire Burning Upon The Ice-Veiled Throne Of Ultima Thule" -Mislite Bal-Sagoth "Starfire Burning Upon The Ice-Veiled Throne Of Ultima Thule" -Da Bal-Sagoth "Starfire Burning Upon The Ice-Veiled Throne Of Ultima Thule" -Epa trenutno nememo Bal-Sagoth "Starfire Burning Upon The Ice-Veiled Throne Of Ultima Thule" -Nista onda, docicu za neki dan kad nabavite Bal-Sagoth "Starfire Burning Upon The Ice-Veiled Throne Of Ultima Thule" -Vazi, sacuvacu ti jedan Bal-Sagoth "Starfire Burning Upon The Ice-Veiled Throne Of Ultima Thule" -Ok. Bash sam bio ufazonu da kupim Bal-Sagoth "Starfire Burning Upon The Ice-Veiled Throne Of Ultima Thule" al nema veze ---------------------------------------- Bal-Sagoth "Starfire Burning Upon The Ice-Veiled Throne Of Ultima Thule" rules ...Ne kradi fore nitkove... Quote
Josif Visarionovič Posted April 4, 2007 Report Posted April 4, 2007 Spot me podseca malo na Arkonu,u tom fazonu je onaj filma Stara Basna ili kako se vec zove Quote
Nilaya_Naamah Posted April 4, 2007 Report Posted April 4, 2007 Dobar dan imate li "Starfire Burning Upon The Ice-Veiled Throne Of Ultima Thule" -Mislite Bal-Sagoth "Starfire Burning Upon The Ice-Veiled Throne Of Ultima Thule" -Da Bal-Sagoth "Starfire Burning Upon The Ice-Veiled Throne Of Ultima Thule" -Epa trenutno nememo Bal-Sagoth "Starfire Burning Upon The Ice-Veiled Throne Of Ultima Thule" -Nista onda, docicu za neki dan kad nabavite Bal-Sagoth "Starfire Burning Upon The Ice-Veiled Throne Of Ultima Thule" -Vazi, sacuvacu ti jedan Bal-Sagoth "Starfire Burning Upon The Ice-Veiled Throne Of Ultima Thule" -Ok. Bash sam bio ufazonu da kupim Bal-Sagoth "Starfire Burning Upon The Ice-Veiled Throne Of Ultima Thule" al nema veze ---------------------------------------- Bal-Sagoth "Starfire Burning Upon The Ice-Veiled Throne Of Ultima Thule" rules koji si ti car...evo,jos uvek se smejem... :) :) :) Quote
Wolflord Posted April 4, 2007 Report Posted April 4, 2007 (edited) PEM je ubedljivo najbolji album, ali je zato Progenies of the Great Apocalypse najbolja pesma EDIT: Eh da, i da dodam da za mene Bal-sagoth nikada nece biti neki "cenjeni" bend a za moj sluh njihova muzika mi nikako ne odgovara cak mi je u neku ruku i skroz bezvezna... Nevolem takve bendove... Edited April 4, 2007 by Wolflord Quote
Recommended Posts