Josif Visarionovič Posted April 4, 2007 Report Share Posted April 4, 2007 ja ovo ne smatram kao raspravu,jebiga predrasude.sama pojava satanizma mi na neki nacin ide na zivce.Tako da kako god neki bend odradio atmosferu u nekom satanistickom tripu necu moci da predjem preko toga.I ta teatralnost cesto ide iz krajnosti u krajnost,zao mi je tih fanova koji se prze na to nenormalno.Dopustaju da ih zaslepi marketinski potez ili u nekom slucaju pravi satanizam,zavisi od benda sta preferira da radi. Kontam ja to,da se black bazira na tome ali ta granica moze da se svede na neki razuman nivo,nego ga svi furaju do maximuma.Opljuvao sam ceo satanizam jer ga ne podrzavam ni ovako ni onako,dal bio pravi ili fejk,za mene je nesto sto ne podrzavam ni u kom slucaju. Jedna je stvar sto je to plod covekove maste,a druga je stvar sto neko koristi te rituale u vidu priblizavanja satani.Sad to treba da se shvati kao normalna pojava?Mozda,zavisi od osobe do osobe,meni to nije normalno. Pa makar i bio fejk satanizam sa u pesmama da svaka druga rec bude satana odma dizem ruke od toga,ili ako je muzika vec ok trudim se da zanemarim textove i presluvam povrsno ne pokusavajuci da se udubim u muziku... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
morbid god Posted April 4, 2007 Report Share Posted April 4, 2007 citiracu recenicu iz mog prethodnog posta: ti satanizam shvatas bukvalno, a ja kao metaforu.. Ja sam iznio svoje vidjenje satanizma u bm muzici, pa ko je dovoljno pametan da shvati - shvatice Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Josif Visarionovič Posted April 4, 2007 Report Share Posted April 4, 2007 a ja ti kazem da ga ne podrzavam ni bukvalno ni kao metaforu,kako god ga shvatao Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bata Trokrilni Posted April 4, 2007 Report Share Posted April 4, 2007 Oni koji u pesmama veličaju Satanu, a nisu satanisti, su pozeri. Ako nešto ne misliš, nemoj o tome ni da govoriš. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Josif Visarionovič Posted April 4, 2007 Report Share Posted April 4, 2007 upravo tako Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gavrosaurus Posted April 4, 2007 Report Share Posted April 4, 2007 Ако је ово што ради овај бенд сатанизам, онда је Бритни Спирс grind core. Ово што они раде, те тзв. "идеје" које наводно пропагирају су само компромитујући материјал за те групе "људи" које се ложе на такве ствари, свако ко гледа овај бенд може само да одмахне главом и каже "Ма, дај!". Мислим да су најзад постали оно због чега су их пљували (без видљивих разлога) много пре него што се то стварно десило. Иако је то језив израз, који има тежину само код тинејџера, овај бенд сада може да се окарактерише једном речју - позери. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Josif Visarionovič Posted April 4, 2007 Report Share Posted April 4, 2007 Gde ti vidis da je neko za njih rekao da propagiraju satanizam?Samo smo komentarisali da spotovi ne moraju da se dovedu te granice,a mnogo je veci problem te mase koja pada na te fore. Mene imidz i ideologija(satanizam iskljucivo)nekog benda nikada nisu zanimali,slusam muziku i trudim se da ih maksimalno shvatim,a da padnem pod uticaj ideologije nekog od tih bendova,hm,moram da budem totalni kreten da mi se tako nesto desi,kako od imidza tako do mog ponasanja tipa da budem hejter i sl. sto je meni totalno idiotski Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sirius Posted April 4, 2007 Report Share Posted April 4, 2007 nezavisno od ove skorije rasprave, meni je for all tid odlican album... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gavrosaurus Posted April 4, 2007 Report Share Posted April 4, 2007 Наравно да јесте, готивим тај албум, има ту гомила добре музике. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Natasha! Posted April 4, 2007 Author Report Share Posted April 4, 2007 meni je for all tid s****. produkcija je uzasna, a ni jedna pesma nije ostavila bas neki utisak posebno... jbg, mora od neceg da se pocne. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Josif Visarionovič Posted April 4, 2007 Report Share Posted April 4, 2007 meni je na tom albumu jedino STIEN ok pesma,ostalo mi je da se pobljujes Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Natasha! Posted April 4, 2007 Author Report Share Posted April 4, 2007 ne znam, na norveskom jedino ok mi je stormlast (pesma)... nisu mi nesto raniji albumi jer nije bilo klavijatura bas, vec su isli ka onom standardnom BM pravcu. sad su vec svoji i dali su novu dimenziju BMu kao muzici... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Josif Visarionovič Posted April 4, 2007 Report Share Posted April 4, 2007 produkcija na F.A.T je krajnje krsh.a i ti stariji albumi im nisu nesto preterano dobri.previse jadni muzicki,noviji su nabudzeni,EDT je zlatna sredina po meni,sto ne znaci da PEM DCA i ISD zvuce lose,samo ne volim toliko prejaku produkciju i preglasne albume Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Natasha! Posted April 4, 2007 Author Report Share Posted April 4, 2007 zaboravio si Spiritual dobro, od Enthrona vise i nemaju dz dz dz pesme poput Master of disharmony... ima mnogooo vise klavijatura sto je po meni odlicno. e sad jedino sto su od tad krenuli s onim kompjuterskim efektima i simfonijskim delovima... to je jedina razlika cini mi se... sad su dosta zreliji, moram da priznam. muzika je kompleksnija skroz... mislim, bilo bi lose da se i dalje na nivou od pre 10 godina... Enthrone, bio pa prosao, idu dalje, imaju vece ciljeve i produbljuju muziku, ma koliko Enthrone bio savrsen album. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Josif Visarionovič Posted April 4, 2007 Report Share Posted April 4, 2007 ali mislim da su ipak otisli predaleko... for all tid mi zvuci kao neko sranje od burzuma,tacnije od burzuma je sve sranje,zato ne mogu da svarim te starije albume Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Natasha! Posted April 4, 2007 Author Report Share Posted April 4, 2007 mudro zboris, mada burzum:for all tid - dupe i glava... nemoj mi samo reci da te for all tid potseca na burzum, to bi bilo svetogrdje () Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Josif Visarionovič Posted April 4, 2007 Report Share Posted April 4, 2007 htedoh reci da ne mogu da ga svarim kao sve burzum albume,normalno da je burzum 13 puta vece sranje od borgira.Dobro nije tema o vargu al on mi je pao na pamet kao sinonim za sranje produkciju. The Fallen Arises nije los instrumental Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Natasha! Posted April 4, 2007 Author Report Share Posted April 4, 2007 konacno da neko ne gotivi taj burzum... i meni je varg strasno antipatican lik kao i njegova muzika, AL TO NIJE TEMA! Fallen arises je odlicna! Borgir i nije imao instrumentale cini mi se sem Fear and wonder i Perfection or vanity cini mi se... Fallen arises me malo potseca na Wanderer od Emperora... mada i ovaj uvodni deo sa Serpentine offering bi bio odlican instrumental... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Josif Visarionovič Posted April 4, 2007 Report Share Posted April 4, 2007 the serpentine offering mi je jedno vreme zvonio mob,al je mnogo tripovalo ljude oko mene pa sam menjao. Sta da ti kazem,ok je da preslusam album,ne zvuci uopste lose ali ne mogu da ga slusam vise puta... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Natasha! Posted April 4, 2007 Author Report Share Posted April 4, 2007 uf, pa ne mozes jednom da preslusas slbum i da odlepis... retko se desi da mi se neki album odmah svidi. u principu, albumi i pesme koje najvise volim nisu bili na prvo slusanje... i onda sto ga vise slusas postaje ti sve bolji! al mi se recimo pesma The Conspiracy Unfolds svidela odmah! i sto je vise slusam sve mi je bolja... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Josif Visarionovič Posted April 4, 2007 Report Share Posted April 4, 2007 Vreme ce pokazati.A da,primetio sam da nemaju mnogo instrumentala sto me prilicno cudi kod njih...Galder je stvarno mnogo dobar gitarista i bas ga gotivim kad krene da przi na world misanthropy Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Natasha! Posted April 4, 2007 Author Report Share Posted April 4, 2007 uh, pa ja sam se prvo naprzila na PEM pa sma tek duuugiiiim slusanjem shvatila da je SBD remek-delo samo je pitanje vremena... a Galder je do jaja, mada mislim da je Silenoz glavni u bendu. on pise textove i muziku najvise... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Josif Visarionovič Posted April 4, 2007 Report Share Posted April 4, 2007 Da,ali Galderu nekako vise lezi gitara...Sto se tice Hellhammera,stvarno je genijalno odradio bubnjeve na ovom albumu.Mada vise volim barkera jer je odsvirao PEM koja je mnogo kompleksnija po svim segmentima Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Natasha! Posted April 4, 2007 Author Report Share Posted April 4, 2007 (edited) Aha, i ja vise volim Barkera. Nekako mi bas ide uz DB, a i sila je kako svira, bas je onako pravi bubnjar, debeo i masan Mene Vortex odusevljava. Stvarno ne bi bio to taj bend bez njegovih clean vokala. Sad je pokidao... Edited April 4, 2007 by Natasha! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Josif Visarionovič Posted April 4, 2007 Report Share Posted April 4, 2007 Malo mi je cudan njegov vokal na ovom albumu,dobro kapiram ostarili su...shagrat se bas ugojio,a vortexu se vidi po faci da je dosta stariji od ostatka benda Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts