vudun Posted March 20, 2015 Report Share Posted March 20, 2015 I meni je oduvek bio draži raspali IE od Chrome-a. Ništa više ne koristim od Guglovih proizvoda i usluga. Čak ni njihovu pretragu ne koristim... Bing i Yahoo takođe zaobilazim. Osim Jutjuba. Tu nas je, ipak, zajebao Gugl. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Schneider Posted March 20, 2015 Report Share Posted March 20, 2015 Chrome je u potpunosti uništio browser-e. Eh, nije baš tako, Opera (sa Adguard-om) po meni delje svaki browser, probao sam ih.. hm sve. Na Linux-u sam vrteo Qupzilla, samo što nekad zapucava ko što si sam reko al je brza ko zmija, a laptop se raspado. Kada sam napravio dobru destkop mašinu, Chrome sam zaobišao zbog brzine, a i zbog drugih razloga. Mozilla ima onaj retradirani scrolling od koga dobijem glavobolju, jedino Opera ispunjava većinu mojih kriterijuma. Nema idealne žene,nema idealnog browsera, moraju neki kompromisi da se prave. Al po meni je najbitnije blokrati reklame i sve ostale ludorije što iskaču prate i smaraju, kako bi se strane učitavale munjevitom brzinom. Ne podnosim kad se stranica učitava i nanosekundu sporije u odnosnu na prethodno stanje. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Demon Seed Posted March 20, 2015 Report Share Posted March 20, 2015 Morali su ime da mu promene xD 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dersu Uzala Posted March 20, 2015 Report Share Posted March 20, 2015 Sve su promenili. Pogledaj demo. Link to comment Share on other sites More sharing options...
vudun Posted March 20, 2015 Report Share Posted March 20, 2015 Taj Vivaldi sam testirao čim se pojavio. Trom je, šarena skandinavska bojanka, ali i takav će biti bolji od Chrome. Za pretragu samo DuckDuckGo. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SerbZmaj Posted March 25, 2015 Report Share Posted March 25, 2015 Da, Vivaldi je malo sporiji i ima jos nekih problemcica ali meni se svidja. Pogotovo sto i nas Toma voli Vivaldija Link to comment Share on other sites More sharing options...
SkullKrusheR Posted March 25, 2015 Report Share Posted March 25, 2015 i meni je vivaldi ok, ali je još uvek spor. najviše me nervira što ne učitava stranicu postepeno nego je prikaže tek kad se do kraja učita i što ne otvara novi tab u pozadini. ima još par sitnih bagova, ali kapiram da će full verzija biti bolja od većine drugih browsera. ja sam poslednjih cca godinu dana na kanarincu. sasvim solidno služi, osim kada se apdejtuje na neku bagovitu verziju jednom u mesec-dva (mana automatskog apdejtovanja). jedino je sranje što ne može da se podesi kao default browser pa linkove iz drugih programa, skajpa npr, moram da kopiram manualno. Link to comment Share on other sites More sharing options...
salebghouse Posted March 25, 2015 Report Share Posted March 25, 2015 isprobah i ja vivaldi, budu li ubacili neke fore koje je opera imala mogao bi biti korisan programcic. do tada, safari i opera. Link to comment Share on other sites More sharing options...
vudun Posted March 25, 2015 Report Share Posted March 25, 2015 (edited) I dalje mi je Firefox standardni browser (sa brdom ekstenzija samostalnih autora). Počeo sam da koristim ovaj kao alternativni https://www.epicbrowser.com/ Napravili ga cigani Indijci http://www.hiddenreflex.com/ Edited March 25, 2015 by vudun Link to comment Share on other sites More sharing options...
vudun Posted August 30, 2017 Report Share Posted August 30, 2017 U toku je nekakva reforma i tranzicija. Je l' imate problema sa legacy ekstenzijama? Evo moje liste, papani: https://lut.im/2GfrWmiRNf/CAE9DlJXuSCXmUPJ.png Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dead Man Drinking Posted September 2, 2017 Report Share Posted September 2, 2017 Ccc, šta ti dečko radiš :| Samo Opera, samo neophodne ekstenzije. Malo je lakše kad je sve što ti treba uključeno u browser (adblock, VPN, flash block, javascrip block, closed tabs, najbolji mogući bookmark management...) https://lut.im/qOIPF...Eeqa6CEnwNg.png Link to comment Share on other sites More sharing options...
vudun Posted September 2, 2017 Report Share Posted September 2, 2017 тај серијски ВПН може да се окачи мачићима о репићима. поцкет је укључен у фајерфокс. продало се то онда када је прешло на хромијум платформу. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dead Man Drinking Posted September 2, 2017 Report Share Posted September 2, 2017 Dovoljan je taj VPN da u Turskoj otvorim wikipediu, livetv.ru i onaj sajt sa... knjigama Chromium je otvoren, nema se šta zameriti. Problem je što je Opera zatvorena, baš kao i Vivaldi. S tim što prvi kontrolišu Kinezi, a drugi Norvežani. Al' šta da se radi. Sve sam probao (čak i Otter) i zaključio da Opera nema alternativu Link to comment Share on other sites More sharing options...
vudun Posted September 2, 2017 Report Share Posted September 2, 2017 јој, ердогане! ма јесте хромијум отвореног кода, али се и даље, с времена на време, позива на гуглове сервере. зато су мангупи направили https://github.com/Eloston/ungoogled-chromium пробај, јер гугл-оперином житу се не сме веровати. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dead Man Drinking Posted September 3, 2017 Report Share Posted September 3, 2017 Džabe privatnost ako nema funkcionalnosti. A Chrome i sve što se trudi da liči na njega je đubre neopevano. I pored 10 ekstenzija polovinu korisnih stvari nema. I šta mi znači FOSS browser kad ne znam ko pravi sve te ekstenzije i šta one rade u pozadini. Bar sam prešao na DuckDuckGo, Here mape, Bing translator.... jedino još YumTube koristim od gugletovih servisa. I gmail, mada i tu šaram (Yahoo, Outlook...), a možda pređem na neki od onih sigurnijih (Proton, Mailfence, Tutanota...) Link to comment Share on other sites More sharing options...
vudun Posted September 5, 2017 Report Share Posted September 5, 2017 (edited) џаба све, кад ти је неки тамо фејсбук на телефону. Edited September 5, 2017 by vudun Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dead Man Drinking Posted September 6, 2017 Report Share Posted September 6, 2017 Nemam fb na telefonu Link to comment Share on other sites More sharing options...
vudun Posted September 7, 2017 Report Share Posted September 7, 2017 (edited) зрела одлука младићу, као и корак ближе коначном спасењу. користим ову швапску тутаноту, сјајна је, има већ годину и јаче како сам зајеб'о гуглово сандуче. мислим, можеш да се улогујеш чак и када скроз забраниш колачиће. фантастише. Edited September 7, 2017 by vudun Link to comment Share on other sites More sharing options...
obsessed by cruelty Posted September 13, 2017 Report Share Posted September 13, 2017 ouuvaaajjj.. ja se ne razumem ic u ovo sto ste postovali ali kapiram da ima veze sa onime sto meni treba konkretno, Dead Man Drinking, jel Opera + ove ekstenzije dovoljno da skidam muziku i filmove s torenata u inostranstvu, jednom mi je za film stigla kazna od 800 evra (no nisam platio, nemacke cake sa random advokatskim firmama, smaraju malo pa ako se ne zajebes, prestanu), voleo bih da izbegnem to i to za jebenog Bena Afleka i Gone girl, aj da je barem neki film.. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
bradilko Posted September 13, 2017 Report Share Posted September 13, 2017 odličan je gone girl u inostranstvu samo vpn ako ćeš da torentuješ, nije dovoljno samo u browseru da ima. pošto si kežualac, više ti se isplati da platiš netflix sub... Link to comment Share on other sites More sharing options...
obsessed by cruelty Posted September 13, 2017 Report Share Posted September 13, 2017 a i ja slepac, sad provaljujem da sam najopustenije povezao browser s torentom dakle VPN dobro pa imam gomilu muzike na eksternom, ne moram da skidam komplet diskografije kao pre neku godinu kad mi je pao hard jel bi mogli da me ganjaju za slsk? hvala na odgovoru btw Link to comment Share on other sites More sharing options...
bradilko Posted September 13, 2017 Report Share Posted September 13, 2017 ja sam muziku rešio sa spotify slsk je isto peer to peer, nisam 100% siguran, ali mislim da bi i za to mogli da ti prave problem... 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
vudun Posted September 13, 2017 Report Share Posted September 13, 2017 ево ти га један добар и ваљда поуздани впн https://windscribe.com/?affid=z9u1274x за соулсик, зајеби тај спотифај 1 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
obsessed by cruelty Posted September 13, 2017 Report Share Posted September 13, 2017 hvala brt, uzdravlje Link to comment Share on other sites More sharing options...
kuruz Posted September 13, 2017 Report Share Posted September 13, 2017 meni onaj japanski SoftEther radi odlično zajebe i Spotify i Steam itd, jedino je protiv Tjuba nemoćan Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts