Jump to content

Internet browseri

imaginos

Recommended Posts

I meni je oduvek bio draži raspali IE od Chrome-a.

Ništa više ne koristim od Guglovih proizvoda i usluga. Čak ni njihovu pretragu ne koristim... Bing i Yahoo takođe zaobilazim.

Osim Jutjuba. Tu nas je, ipak, zajebao Gugl.

• Downvote 2

Chrome je u potpunosti uništio browser-e.

Eh, nije baš tako, Opera (sa Adguard-om) po meni delje svaki browser, probao sam ih.. hm sve.

Na Linux-u sam vrteo Qupzilla, samo što nekad zapucava ko što si sam reko al je brza ko zmija, a laptop se raspado.

Kada sam napravio dobru destkop mašinu, Chrome sam zaobišao zbog brzine, a i zbog drugih razloga. Mozilla ima onaj retradirani scrolling od koga dobijem glavobolju, jedino Opera ispunjava većinu mojih kriterijuma.

Nema idealne žene,nema idealnog browsera, moraju neki kompromisi da se prave. Al po meni je najbitnije blokrati reklame i sve ostale ludorije što iskaču prate i smaraju, kako bi se strane učitavale munjevitom brzinom. Ne podnosim kad se stranica učitava i nanosekundu sporije u odnosnu na prethodno stanje.

i meni je vivaldi ok, ali je još uvek spor. najviše me nervira što ne učitava stranicu postepeno nego je prikaže tek kad se do kraja učita i što ne otvara novi tab u pozadini. ima još par sitnih bagova, ali kapiram da će full verzija biti bolja od većine drugih browsera.

ja sam poslednjih cca godinu dana na kanarincu. sasvim solidno služi, osim kada se apdejtuje na neku bagovitu verziju jednom u mesec-dva (mana automatskog apdejtovanja). jedino je sranje što ne može da se podesi kao default browser pa linkove iz drugih programa, skajpa npr, moram da kopiram manualno.

• 2 years later...

тај серијски ВПН може да се окачи мачићима о репићима. поцкет је укључен у фајерфокс. :zuba:

продало се то онда када је прешло на хромијум платформу.

Dovoljan je taj VPN da u Turskoj otvorim wikipediu, livetv.ru i onaj sajt sa... knjigama

Chromium je otvoren, nema se šta zameriti. Problem je što je Opera zatvorena, baš kao i Vivaldi. S tim što prvi kontrolišu Kinezi, a drugi Norvežani. Al' šta da se radi. Sve sam probao (čak i Otter) i zaključio da Opera nema alternativu

јој, ердогане!

ма јесте хромијум отвореног кода, али се и даље, с времена на време, позива на гуглове сервере. зато су мангупи направили https://github.com/Eloston/ungoogled-chromium

пробај, јер гугл-оперином житу се не сме веровати.

Džabe privatnost ako nema funkcionalnosti. A Chrome i sve što se trudi da liči na njega je đubre neopevano. I pored 10 ekstenzija polovinu korisnih stvari nema. I šta mi znači FOSS browser kad ne znam ko pravi sve te ekstenzije i šta one rade u pozadini. Bar sam prešao na DuckDuckGo, Here mape, Bing translator.... jedino još YumTube koristim od gugletovih servisa. I gmail, mada i tu šaram (Yahoo, Outlook...), a možda pređem na neki od onih sigurnijih (Proton, Mailfence, Tutanota...)

зрела одлука младићу, као и корак ближе коначном спасењу.

користим ову швапску тутаноту, сјајна је, има већ годину и јаче како сам зајеб'о гуглово сандуче.

мислим, можеш да се улогујеш чак и када скроз забраниш колачиће. фантастише.

Edited by vudun

ouuvaaajjj.. ja se ne razumem ic u ovo sto ste postovali ali kapiram da ima veze sa onime sto meni treba

konkretno, Dead Man Drinking, jel Opera + ove ekstenzije dovoljno da skidam muziku i filmove s torenata u inostranstvu, jednom mi je za film stigla kazna od 800 evra (no nisam platio, nemacke cake sa random advokatskim firmama, smaraju malo pa ako se ne zajebes, prestanu), voleo bih da izbegnem to :D

i to za jebenog Bena Afleka i Gone girl, aj da je barem neki film..

• Upvote 1

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...