Jump to content

Recommended Posts

Posted

ne znam da li je neko postovao ali naletjeh na nacin kako da ubrzate svoj Firefox. odradio ovo i zaista, Firefox pici astronomskim brzinama! napomena: ovo je samo za korisnike sa broadband konekcijama!

How To Speed Up Firefox (Helpful Vanity)

Posted on 12/12/2004 12:45:50 PM PST by KoRn

Here's something for broadband people that will really speed Firefox up:

1.Type "about:config" into the address bar and hit return. Scroll down and look for the following entries:

network.http.pipelining network.http.proxy.pipelining network.http.pipelining.maxrequests

Normally the browser will make one request to a web page at a time. When you enable pipelining it will make several at once, which really speeds up page loading.

2. Alter the entries as follows:

Set "network.http.pipelining" to "true"

Set "network.http.proxy.pipelining" to "true"

Set "network.http.pipelining.maxrequests" to some number like 30. This means it will make 30 requests at once.

3. Lastly right-click anywhere and select New-> Integer. Name it "nglayout.initialpaint.delay" and set its value to "0". This value is the amount of time the browser waits before it acts on information it recieves.

If you're using a broadband connection you'll load pages MUCH faster now!

Posted (edited)
Hahah nije krs, dobar je podmetac za pivo. Ja sam ti tada bar bacio kojekakvu sliku Fedore kako se sistematski raspada

Uh,da...

Bila je jedna slicica Gnome apleta koji je prijavio error

Nema sta pravi-raspad sistema,no bitno je da je stajao crveni uzvicnik-to svemu daje tezinu :)

Dakle, kad zajebemo tu pricu, zasto je RSS na Operi bedan? Strasno me interesuje

Dobro si rekao u prethodnom postu "RSS nikad bolji"

Sto bi verovatno trebalo da znaci da je do vrlo skora bio krsina ;)

I na kraju-jedna slicica just for you,uvek je cuvam za likove poput tebe :mhihi:

Edited by Full_Metal_Yakuza
Posted (edited)
IE jebe kevu zastupljenoscu. Sad da li je 98% (to sam karikirao, uzgred budi receno, mogao sam da kazem i 100%, poenta je da je IE n-e-p-r-i-k-o-s-n-o-v-e-n) ili 88% nije ni bitno. Ovi ostali svi djuture su mrvica po statistickim grafikonima. Onda odem pogledam Hiltonov (hoteli) sajt, svake sekunde bar jedno 100 ljudi sirom sveta bukiraju neku sobu ili salu za sve Hilton hotele worldwide. Snimim statistiku i ista stvar.

Niko ne kaze da IE nije najzastupljeniji vec je cela moja poenta da je broj korisnika FF u stalnom porastu i to gledajuci upravo onestat statistiku koju si sam dao :da:

13% udela uopste nije zanemarljivo i nikako to ne mozes da nazivas pickinim dimom-narocito kada se uzme u obzir da je do pre par godina procenat "ne IE" korisnika bio par posto ;)

Opet treba imati u vidu jos neke faktore-nije isto kada neko pristupi sa kucnog kompjutera(gde jelte koristi browser koji hoce)i sa nekog drugog-tipa firma,net kafe i sl gde je u ogromnom broju slucajeva prisutan samo IE ;)

E sad, fora je sto i ne moze da bude preveliki broj FF i Opera korisnika kako god da okrenes, jer ti browseri nisu tako masivno popularni, kako god da Mozilla fabrikuje podatke (oni nista konkretno nigde i ne tvrde u stvari, to su zapadne fore, tzv 'forward looking statement'). A nisu masivno popularni, jer se koriste vecinom u zemljama 'treceg sveta' (malo sam sarkastican) tipa Finska, Ceska, Slovacka, Poljska, Ukrajina, Srbija, Hrvatska, Slovenija i te fore. I naravno u pravim zemljama treceg sveta. U Japanu je IE trenutno zastupljen recimo 94% !!! U Kini verovatno ne u istoj meri.

Pa ako cemo tako-isto to(fabrikovanje)radi i MS ;)

Elem, ova 2 browsera konkretno znaci nemaju masovnu upotrebu iz prostog razloga sto ih koristi raja koja nema para. Raja koja nikad nista i ne pazari online, nego gleda da nesto mazne. Zato se u te Milli Vanilli browsere ugradjuju torrenti i kojekakvi plug-inovi cija je jedina svrha maznjavanje autorskih radova, bilo softvera, bilo multimedijalnog karaktera. Zasto Majkrosoft ne ugradi neki torrent nativno u svoj browser? Pa nece valjda da raji jos vise olaksaju posao. Obaska sto bi se hiljade kompanija i korporacija bunile protiv takvog poteza, jer bi direktno naudilo njihovim autorskim radovima. Ovako, poneki beznacajan browser sa ugradjenom podrskom za lopovluk, i nije neki problem. Stavise, svaki web sajt moze konkretno da blokira pristup sadrzaju preko odredjenih browsera.

Mislim da vecih gluposti nisam cuo :)

Vidis-u FF default pakovanju ne dolazi ni torrent treker niti bilo koja druga ekstenzija

Zamisli-isto kao i IE ;)

Opera sa druge strane ima te dizdza bidze ali to je browser koji cak i odnosu na FF ima mizeran market share

Nadam se da sam sad jasniji. Inace, nemam nista protiv bilo kog browsera, radim na svim bitnijim. Takva je priroda posla. I obzirom da radim na svim tim navedenim, poznajem ih interno.

Onda da se priupitamo zato toliki broj ljudi koristi takav supak od browsera kao sto je IE?

Ja cu da ti kazem-zato sto dolazi u pakovanju sa Windozama koje su gle cuda najrasprostranjeniji OS na planeti

A kako veliiiiiki broj korisnika Win-a(u koje ne spadamo ja i ti) spada u nesto tipa-ne znam ni program da unistaliram ili da napravim shortcut,nesto sve mislim da ce ih tesko neko ubediti u postojanje neceg objektivno boljeg od IE-a

To samo govori kakav je ustvari ogroman profil vecine Windows korisnika :da:

A sto se tice private razgovora-info za chat imas u mom profilu :da:

Posted
Uh,da...

Bila je jedna slicica Gnome apleta koji je prijavio error

Nema sta pravi-raspad sistema,no bitno je da je stajao crveni uzvicnik-to svemu daje tezinu :)

Dobro si rekao u prethodnom postu "RSS nikad bolji"

Sto bi verovatno trebalo da znaci da je do vrlo skora bio krsina ;)

I na kraju-jedna slicica just for you,uvek je cuvam za likove poput tebe :mhihi:

Postedi me te hippie zivinarske patetike molim te. Kakve sad veze ima bill gates sa operom?

Da je rss podrska bedna o tome bi pre svega bilo reci na operinom forumu, a toga nema. Niko se nigde ne zali osim tebe, a ti si tu opciju testirao negde u doba neolita kad je bila verzija 1.62, pa si se sad setio da prdis o tome, jel tako?

Sem toga, njen reader je svakako bolje resenje nego firefoxovo default dropdown sranje.

Posted
Niko ne kaze da IE nije najzastupljeniji vec je cela moja poenta da je broj korisnika FF u stalnom porastu i to gledajuci upravo onestat statistiku koju si sam dao :da:

13% udela uopste nije zanemarljivo i nikako to ne mozes da nazivas pickinim dimom-narocito kada se uzme u obzir da je do pre par godina procenat "ne IE" korisnika bio par posto ;)

Opet treba imati u vidu jos neke faktore-nije isto kada neko pristupi sa kucnog kompjutera(gde jelte koristi browser koji hoce)i sa nekog drugog-tipa firma,net kafe i sl gde je u ogromnom broju slucajeva prisutan samo IE ;)

Mislim da vecih gluposti nisam cuo :)

Vidis-u FF default pakovanju ne dolazi ni torrent treker niti bilo koja druga ekstenzija

Zamisli-isto kao i IE ;)

Opera sa druge strane ima te dizdza bidze ali to je browser koji cak i odnosu na FF ima mizeran market share

A sto se tice private razgovora-info za chat imas u mom profilu :da:

Predlazem da (nevezano sa Yakuzom, covek je cool lik, nas je bre) prestanemo da se prizivamo i cimamo na ljudskoj bazi oko materije. Alo bre, pa ne dizajniramo mi te browsere, ergo nismo diretkni krivci za nedostatak ovoga ili onoga.

Dalje, moja poenta je uvek bila (pitanje da li ce biti u buducnosti, covek bi bio glup da nesto tvrdi za buducnost) da je IE neprikosnoven browser u smislu koriscenosti, jer moze im se. Mislim da smo to de facto ustanovili sad, predao se i FMJ. Nikad ovde nije bila rec, bar ne sa moje strane, koji je 'bolji' browser. Ja sam insinuirao neke ideje, razmisljanja, cisto sa tehnicke strane, kao poznavalac interne gradje datih browsera (interne, zato sto mi cesto imamo i source code, sem IE, navedenih browsera, a pri tom smo Microsoft Gold Partners).

Ja nikad nisam ulazio u to da li je 3% ili 13% ili 33% zanemarljivo. IE ima lavovski deo trzista i to je to, to je prica, nikakva sad tu kavga i filozofiranje. Da li je najbolji? Pa ne zna se...niko ziv to jos nije skontao, citava prica je, koji je najzastupljeniji?

Da se ja pitam, napravio bi najlepsi i najstandardniji browser za moju bivsu firmu (Institut Mihajlo Pupin, Zvezdara) ali kako to obicno biva, imbecili su ti ponekad sefovi, tako da je to otpalo. Doduse, ne zalim se na svoje sefove iz Pupina konkretno, jer su ti likovi bili carevi. Neki drugi likovi u Pupinu, totalne seljacine i budale. Tako da smo mi geniji morali da zapalimo na zapad :mhihi:. Puno je naseg truda ugradjeno u tu bivsu Jugu. Smarali smo se zesce da nivo usluge bude na sveCkom nivou, vizavi softvera. Onda ste nas odjebali, pa sad radimo za NASA-u i slicne marifetluke.

Sto se tice 'gluposti' oko FF plug-inova i torenta, nisi ti nista cuo. Nema blage veze kako bre mi radimo biznis. Ne dolazi 'upakovan'? Cuj qurtza. Sta mislis, ko ti da API i objasni kako se to radi i kako da se hukapujes? Mozilla, naravno. Microsoft ti to nikad nece objasniti jer ne podrzavaju lopovluk. E,sad, kao da je to bitno carevima. Carevi provale API no matter what. I prekini moooooooolim te sa pricom o kojoj nemas pojam, em nisi developer em nemas nikakve kontakte sa tim firmama. Please. Pretty please. Mislim, ostalo je cool, sve je to cool, svi mi imamo neko znanje, trudimo se, medjutim, vidis, samo ja ovde na celom jebenom sajtu u stvari znam likove iz Mozilla.org i malo se najebem ja njima keve, malo oni meni (ipak, ortaci smo). A ti brate pojma nema ni kako to radi, face it. Nemoj sad da pocnme da vas propitujem, kako uopste radi browser, pa da se userete. Ipak je to program. Koji mi znamo napamet.

Nego, ziv bio jos 100 godina.

P.S. Ja svaki put kad se ponudim da nekom nesto objasnim, svi me totalno odjebu (uz casne izuzetke). Sta? Svi znate sve? Aj' objasni mi u najkracim crtama (da ne smaram, ali raspisi se ako znas) kako uopste browser radi.

Deder, I'm all fuckin' ears :pivopije:.

Posted (edited)
Da je rss podrska bedna o tome bi pre svega bilo reci na operinom forumu, a toga nema. Niko se nigde ne zali osim tebe

Pa niko se ne zali ni na takav skrndelj od browsera kao sto je IE pa ga(skoro)svi koriste :)

Tek su od skora dobili tabove pa opet nisu sve ove godine kukali nista-losa ti je logika :)

a ti si tu opciju testirao negde u doba neolita kad je bila verzija 1.62, pa si se sad setio da prdis o tome, jel tako?

Sem toga, njen reader je svakako bolje resenje nego firefoxovo default dropdown sranje.

Utuvi to u glavu dete

Dzaba joj(navodno)bolja RSS Feed podrska :)

Mogu ja do sutra ovako-otprdices na kraju samo ti ;)

Posted
Pa niko se ne zali ni na takav skrndelj od browsera kao sto je IE pa ga(skoro)svi koriste :)

Tek su od skora dobili tabove pa opet nisu sve ove godine kukali nista-losa ti je logika :)

Sta se niko ne zali na IE? hahaha

Nije losa logika, operin sajt je zajednica pacenika koji su tamo da stenju kako im ne radi ovo ili ono. Na RSS se niko ne zali iz prostog razloga sto je jedan RSS Feed obican XML format, i ako je validan po standardima svi readeri ce ga procitati, ukljucujuci operin!

Cinjenica je da ti lupas gluposti koje posle ne mozes da potkrepis argumentima i onda se jos inatis za kurcevo zdravlje

Koliko vidim operin market share je skoro isti kao i linuxov tako da gtfo jebeni licemeru

Posted (edited)
operin sajt je zajednica pacenika koji su tamo da stenju kako im ne radi ovo ili ono.

Vidis kako si lepo rekao :)

Cinjenica je da ti lupas gluposti koje posle ne mozes da potkrepis argumentima i onda se jos inatis za kurcevo zdravlje

Uh argumenti su tebi tako strani pojam-treba samo da se setimo svega onoga u vezi Fedore

Kod mene jedna slicica sa nekim tamo nekim errorom koji se krsti kao "sistematski raspad" ne prolazi :)

Koliko vidim operin market share je skoro isti kao i linuxov tako da gtfo jebeni licemeru

Uh gde sam ja to u zadnjem postu pomenuo linux?

Vidis-klasicna odlika trola je da krene da vredja kada nema sta pametno da kaze-mada istini za volju,ti nista pametno nisi imao ni da kazes :)

BTW ja sam Mozillu(kada FF nije jos ni postojao) i Operu koristio(kada vec gore pominjes verziju 1.6)dok ti jos nisi ni znao sta je kompjuter :razz:

Posted

evo opet ljudi sa velikim internet kitama... sto duze rade na kompu to im je veca kita... sto je manji market share njihovog browsera, to im je veca kita...

a da vas dvojica samo okacite slike svojih kurceva pa da zavrsavamo sa ovim sranjima?

Posted (edited)
evo opet ljudi sa velikim internet kitama... sto duze rade na kompu to im je veca kita... sto je manji market share njihovog browsera, to im je veca kita...

Moja kita nije bas tolika :)

Najvecu ima ipak Dersu Uzala :lol:

Skroman sam ;)

Posted
ne znam da li je neko postovao ali naletjeh na nacin kako da ubrzate svoj Firefox. odradio ovo i zaista, Firefox pici astronomskim brzinama! napomena: ovo je samo za korisnike sa broadband konekcijama!

Ubrazanje je primetno :da:

Ja sam znao za ovo i od ranije sem sto mi je broj piplineova bio 8 a ne 30 a za dodavanje ovog posebnog integera nisam znao

Hvala :pivopije:

Posted
Vidis kako si lepo rekao :)

Uh argumenti su tebi tako strani pojam-treba samo da se setimo svega onoga u vezi Fedore

Kod mene jedna slicica sa nekim tamo nekim errorom koji se krsti kao "sistematski raspad" ne prolazi :)

Uh gde sam ja to u zadnjem postu pomenuo linux?

Vidis-klasicna odlika trola je da krene da vredja kada nema sta pametno da kaze-mada istini za volju,ti nista pametno nisi imao ni da kazes :)

BTW ja sam Mozillu(kada FF nije jos ni postojao) i Operu koristio(kada vec gore pominjes verziju 1.6)dok ti jos nisi ni znao sta je kompjuter :razz:

Ne znam jel te s tim tvojim godinama stigla i katarakta ili samo volis selektivno da citas tekst. Ae vrati se na moj prethodni post pa procitaj opet onaj deo teksta koji nisi quote-ovao i izvrnuo/istrgao iz konteksta. Sve u svemu, znamo obojica da nisi bio u pravu.

"Bedna rss podrska" :lol:

Posted

Znam koliki je procenat ljudi neuk na racunarima ili im oni sluze samo za posao pa ne mogu ili nemaju vremena da menjaju default web browser tako da IE ne bi imao ni iz bliza toliku upotrebu da ne ide obavezno uz Windows...

Posted
Ja sam insinuirao neke ideje, razmisljanja, cisto sa tehnicke strane, kao poznavalac interne gradje datih browsera (interne, zato sto mi cesto imamo i source code, sem IE, navedenih browsera, a pri tom smo Microsoft Gold Partners).

Prosvetli me, IE ima bolje print opcije od firefoxa? :bigblue: moram ipak da priznam da firefoxu nedostaju mnoge opcije.

Posted
Prosvetli me, IE ima bolje print opcije od firefoxa? :bigblue: moram ipak da priznam da firefoxu nedostaju mnoge opcije.

To 'bolje' stampanje je profi stampanje. A, ondak nema veze 'brauzer'. Uzmes 'Kristal RiporC', i da te vidi Bog.

Sta ja znam, mene su izbacili iz raznih 'udruzenja'.

• 1 month later...
Posted
P.S. Ja svaki put kad se ponudim da nekom nesto objasnim, svi me totalno odjebu (uz casne izuzetke). Sta? Svi znate sve? Aj' objasni mi u najkracim crtama (da ne smaram, ali raspisi se ako znas) kako uopste browser radi.

odmah da ti kazem da ne bude slucajno zabune: nadam se da cemo jednog dana nas dvojica popiti pivo i popricati o raznim tehnikalijama, sto HW/SW, sto gitarskim, da cemo imati prilike da prodiskutujemo na temu seganovog "kosmosa" i slicno... ali odgovor na gornji citat, i razlog ZASTO te svi totalno odjebu kad ponudis nesto da objasnis, lezi u u ovome:

Nemoj sad da pocnme da vas propitujem, kako uopste radi browser, pa da se userete. Ipak je to program. Koji mi znamo napamet.

imas ti sta da kazes, ali te jebe nastup. :( meni te stvari ne smetaju, to je samo forma - ali skapiraj da ljudi odmah dizu gard kad procitaju tako nesto, bez obzira koliko tvoji motivi bili ispravni.

-------------------------------------------------------

on topic: :)

a propo browsera, pricati sta je "bolje" od necega, i to plasirati kao apsolutnu kategoriju je moguce samo ako se prvo definise oblast u kojoj se browseri "trkaju". na primer: koji softver zauzima manje memorije za istu stvar: uzmes, startujes, izmeris i izneses objektivne rezultate.

sa druge strane, kad ja kazem da mi je opera bolja od ffoxa, to znaci da mi se: vise svidja kako izgelda, lakse se snalazim u operinim opcijama i uopste usability opere je ZA MENE veci nego usability ffoxa. to sto neko ima drugacije navike, afinitete i ukus, to je sasvim ok. tu smo da diskutujemo na temu sta je kome i zasto bolje.

razlog zbog koga sam otvorio ovu temu je sledeci:

• osoba A: ja u operi mogu to i to, a u ffoxu je to nemoguce.
  • osoba B: e, bas nije nemoguce, to se radi tako i tako
  • => osobe: A, C, D, E... saznaju nesto sto nisu znale zahvaljujuci raspravi izmedju osoba A i B.

prozivke, pljuvacina i spam poruke od 3 reci nisu deo pocetne ideje, ok? ;)

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...