Nisko_Se_Mazim Posted June 13, 2008 Report Posted June 13, 2008 Da nova Opera deluje sjajno-isprobah je malo kod buraza onako na kratko Medjutim ekstenzije su ekstenzije a FF 3 trosi primetno manje resursa-deluje fino imam betu u Fedori 9 i nadam se da ce final biti jos upeglaniji
gavrosaurus Posted June 13, 2008 Report Posted June 13, 2008 Мени је постао тотални крш глорификовати ФФ због екстензија и то износити као ненадокнадиву предност, искрено. Тренутно немам НИ ЈЕДНУ екстанзију и не осећам се ни најмање хендикепираним због тога. Али ни најмање.
Divlji Tigar Posted June 13, 2008 Report Posted June 13, 2008 Moram da kažem da sam i ja oduševljen novom Operom, zaista pun pogodak.
Nisko_Se_Mazim Posted June 13, 2008 Report Posted June 13, 2008 (edited) Pa cinjenica da ih ima daleko vise nego Opera widgeta i da zaista ima sjajnih za FF Meni se recimo i interfejs kod FF-a svidja vise-mozda je to navika ali deluje mi jasnije i jednostavnije nego onaj kod Opere koji mi je nekako sta znam-fancy Edited June 13, 2008 by Full_Metal_Yakuza
null Posted June 13, 2008 Report Posted June 13, 2008 (edited) Pa cinjenica da ih ima daleko vise nego Opera widgeta i da zaista ima sjajnih za FFJeste, ali na firefoxu, bez ekstenzija ne možes ni da: -Čitaš rss -Dodaš svoj search engine -Pogledas Exif info neke slike -Zoomiraš kako treba -Isključiš učitavanje slika -Snimis stranicu kao .mht arhivu -Uhvatis neku belešku -Očitas SVG -Sakriješ browser u taskbar I još dosta toga Znači, kad bih koristio FF, u startu bih morao da instaliram 20 ekstenzija. Neke od njih mi baš brljave, a neke se otvaraju skoro kao zasebne aplikacije. Da ne spominjemo to što je opera brža i troši manje resursa, sa sve ugradjenim mail, chat, rss, news, bittorent klijentom, beleškama, kontaktima, debuggerom, prozorima... Meni se recimo i interfejs kod FF-a svidja vise-mozda je to navika ali deluje mi jasnije i jednostavnije nego onaj kod Opere koji mi je nekako sta znam-fancy Nije samo fensi, nego je po defaultu baš gay, al' ono, promeniš skin i ispodešavaš toolbar? Sve u svemu, dobro je da konkurencija raste između dobrih browsera, a ne onog prokletog govneta usranog. Edited June 13, 2008 by neurotripsick
Dersu Uzala Posted June 14, 2008 Report Posted June 14, 2008 Evo gledam, stajaznam. Isto mi dodje k'o v9.27. Prefarbana. Ok, aj' da ne dzangrizam vise. Stavicemo je pod stres rezim ovi' dana.
CrvenaBestija Posted June 14, 2008 Report Posted June 14, 2008 FF 3.0 final 17. juna izlazi. http://www.spreadfirefox.com/en-US/worldrecord/ Sounds like a good deal, right? All you have to do is get Firefox 3 during Download Day to help set the record for most software downloads in 24 hours - it’s that easy. We're not asking you to swallow a sword or to balance 30 spoons on your face, although that would be kind of awesome. The official date for the launch of Firefox 3 is June 17, 2008. Join our community and this effort by pledging today.
Guest Nightmaster Posted June 17, 2008 Report Posted June 17, 2008 Opera, slazhem se sa prwim postom owe teme... koristio pre FF, pa me smorio...
ProgressiveR Posted June 17, 2008 Report Posted June 17, 2008 Pokušavma da skinem 3.0 final, ali ko zna koliko miliona ludaka ga trenutno vuče ... nemoguće je downloadovati sada!
Andrija Smith Posted June 17, 2008 Report Posted June 17, 2008 Aha, Download rate 25kbps :) Nadam se da je dobar...
VoivodBG Posted June 17, 2008 Report Posted June 17, 2008 Instalirao sam fox 3, za sada nemam nikakvih bagova.
Nisko_Se_Mazim Posted June 17, 2008 Report Posted June 17, 2008 Skinuo FF 3 i koliko vidim za sada radi ekstra Stranice se primetno brze otvaraju a i potrosnja resursa je solidna(sa 11 otvorenih tabova od kojih nekoliko sadrzi heavy flash sadrzaj) i jedno 8 ekstenzija potrosnja je oko 140 mega koliko vidim a opterecenje CPU-a mininalno Interfejs je pretrpeo blage izmene i meni licno je default tema i set ikonica sjajan-jednostavno,dopadljivo i ukusno Samo mi dve ekstenzije ne rade(1 click weather i megaupload plugin ali i to je samo pitanje vremena kada ce biti sredjeno),sve ostalo je imalo update za verziju 3 Sve u svemu-odlicno po meni
gavrosaurus Posted June 18, 2008 Report Posted June 18, 2008 Хм, можда ћу да ревидирам првобитну процену, што наравно, мрзим. Тестирајући Оперу пар дана рекао бих да су мало пожурили и да посао није завршен. Највеће проблеме ми је задавао управо овај сајт тј. форум + што на послу имам неке графиконе који се динамички освежавају у одређеном периоду и делује да ту Опера има проблема, кеширање, освежавање динамичких садржаја. Жао ми је што се ово претворило у трку па је, чини ми се Опера пожурила да се појави пре ФФ3 (на коме сам сада и све ради без икаквих проблема). Очекујем врло брзо 9.51 или тако нешто.
Toksa Posted June 18, 2008 Report Posted June 18, 2008 Nova verzija Mozille je odlicna, jedina zamerka sto guta jos vise memorije.
Dersu Uzala Posted June 19, 2008 Report Posted June 19, 2008 Kad se nisam slogirao kad mi je prijavio da mi disejbluje Fajrbag.
gavrosaurus Posted June 19, 2008 Report Posted June 19, 2008 Nova verzija Mozille je odlicna, jedina zamerka sto guta jos vise memorije. Хм, мени се чини баш обратно. Тренутно, 8 табова и 46600К што је одлично.
Baal Posted June 19, 2008 Report Posted June 19, 2008 Kad se nisam slogirao kad mi je prijavio da mi disejbluje Fajrbag. Meni radi. 'ćeš vrkaraund za to?
Toksa Posted June 19, 2008 Report Posted June 19, 2008 Хм, мени се чини баш обратно. Тренутно, 8 табова и 46600К што је одлично. U tenutku kada sam pisao bilo je oko 112000K, a sada 72000K dva taba otvorena. Realno nije to puno za danasnje uslove, dok za mene jeste.
Dersu Uzala Posted June 19, 2008 Report Posted June 19, 2008 Meni radi. 'ćeš vrkaraund za to? Slusam. Al, da ostane verzija 1.05 Firebug-a. A ne ova 1.2 whatever.
Recommended Posts