Divlji Tigar Posted April 5, 2007 Report Posted April 5, 2007 Nekada sam koristio Internet Explorer 6, a sada samo Operu 9.10. Imam i IE 7 ali ga ne koristim mnogo ruzno izgleda. Jedan moj ortak ne voli Operu je ne moze da sacuva stranicu kao IE, naravot se desilo jer je isao na save as HTMl, a treba na HTML with images. OPERA FOREVER!!!
imaginos Posted April 5, 2007 Author Report Posted April 5, 2007 Jedan moj ortak ne voli Operu je ne moze da sacuva stranicu kao IE, naravot se desilo jer je isao na save as HTMl, a treba na HTML with images. najbolje je da odabere "web archive (single file)", i onda ce cela stranica sa sve slikama biti sacuvana u jednom fajlu (.mht)...
StormScion Posted April 6, 2007 Report Posted April 6, 2007 Dzabe se boris sinko ... to ti je kao kada ljudima da ti ne slushash onu vrstu muzike koju oni vole da zovu "metalika" .
CMPT Posted April 6, 2007 Report Posted April 6, 2007 Ne shvatam ljude koji vole zapaljenu lisicu, treba ih tuziti drustvu za zastitiu zivotinja, kakvi su to ljudi bre... ccc Jadne lisice... Opera je ipak nesto najbolje, jos ako je i neka Mocartova ili Verdijeva, vrh...
Kakashi Posted April 6, 2007 Report Posted April 6, 2007 Al' vidiš, imaginose, to što se tebi sviđa u Operi nekima je potpuno beznačajno. Meni ne smetaju ctrl+ kombinacije (verovatno čista navika; naročito što ih imaš u svim drugim programima, pa nije ni zgodno da se odvikavaš), a ne volem da otvaram više od dva tab-a; ako i otvorim više, na njih ću skočiti kad već završim s prethodnim.
TtuEd Posted April 6, 2007 Report Posted April 6, 2007 Kao stari Netscape korisnik, sasvim je logicno da sad koristim Firefox. Mozilla rules
Baal Posted April 6, 2007 Report Posted April 6, 2007 I second that. Elem, da Opera ima extenzije kao što su AutoCopy, AdBlock, IE tab i FlashGot možda bih je i koristio. Ovako mi je totalno neupotrebljiva.
Vlaja Buraz Posted April 6, 2007 Report Posted April 6, 2007 Daj reci za šta te ekstenzije služe. FlashGot imam ubačen, bez toga nisam mogao, i još sam odmah po instalaciji dodao ono malo čudo da mogu pretraživati Wikipediu, ali sam baš juče kontao da trpam još nekih pizdarija.
Divlji Tigar Posted April 6, 2007 Report Posted April 6, 2007 najbolje je da odabere "web archive (single file)", i onda ce cela stranica sa sve slikama biti sacuvana u jednom fajlu (.mht)... Hvala za info, ovo je jos bolje. Cak se i wikipedia otvara ispravno.
Baal Posted April 6, 2007 Report Posted April 6, 2007 Daj reci za šta te ekstenzije služe. FlashGot imam ubačen, bez toga nisam mogao, i još sam odmah po instalaciji dodao ono malo čudo da mogu pretraživati Wikipediu, ali sam baš juče kontao da trpam još nekih pizdarija. AutoCopy - kopiranje texta samo selektovanjem istog (kao u mIRC-u) IE Tab - extenzija za otvaranje stranica u posebnom tabu na IE enginu bez otvaranja Internet Explorera (korisno za neke sajtove koji zahtevaju samo IE (ebanking)) AdBlock Plus - samo mu ime kaže, skineš još i filterset extenziju za isti i nemaš da brineš za glupave reklame
imaginos Posted April 6, 2007 Author Report Posted April 6, 2007 Al' vidiš, imaginose, to što se tebi sviđa u Operi nekima je potpuno beznačajno. respekt. opet kazem, samo pricamo, opusteno... ---------------------------------------------------------- Elem, da Opera ima extenzije kao što su AutoCopydesno dugme na selektovani tekst u operi nudi 10 opcija (goto url, search with, dictionary, encyclopedia, itd, itd..) , AdBlock,desno dugme na stranicu, pa block content. IE tab iIE prewiew i jos mnogo toga za webdev (otvaranje iz IE, FF, validacija HTML/CSS, bla, bla...): http://operawiki.info/CustomButtons#webdev (plus, sve ovo se dodaje na jedan klik, nema skidanja ekstenzija itd...) FlashGotlinks panel. doduse nema sve mogucnosti flashgota, to je tacno (ali dovoljno za "one" sajtove. ). možda bih je i koristio.ne verujem. Ovako mi je totalno neupotrebljiva. :) ---------------------------------------------------------- @vlaja buraz pazi ovo: u operi: moze se od bilo kojeg tekst polja, bilo kog sajta napraviti "search engine", i to na dva klika (bukvalno): desni klik na tom sajtu, na polje gde upisujes reci za pretragu, i "add search engine". nema nikakavih dodatnih ekstenzija, dowloada, instaliranja... inace, ko voli da preteruje moze da napravi i nesto ovako: http://www.schrode.net/opera/search/search_ini.html ---------------------------------------------------------- ekvivalencije opera->ff ekstenzije (doduse, ova lista nije apdejtovana jedno 4 meseca)... http://files.myopera.com/Rijk/blog/extensions.html ---------------------------------------------------------- i za sam kraj, jedan clanak za ljude sa stavom "bolje mi ne treba". ;-)
Nisko_Se_Mazim Posted April 6, 2007 Report Posted April 6, 2007 Definitivno Firefox Mozilla based browser-e koristim jos od starog Mozilla Suite(danasnji Sea Monkey)na 98-mici,pa zatim FF kada se pojavila verzija 1.0pr i od tada sam na njemu,prezadovoljan bez ikakve namere da prelazim na bilo sta drugo Jednostavan i pregledan interfejs,gomila ekstenzija koja ostavlja korisnika da napravi od svog browsera sto hoce po zelji,open-source Opera je,meni licno,shit-fancy/nepregledan interfejs,bedna RSS feed podrska,html stranice nece da se snime kako treba(probao u verziji 9 sve opcije iz save dijaloga i nece a da bude isto kao u FF-u),a i izem ti i browser koji kao default indentifikaciju ima IE 6 Sto se tice memory leak-a na FF-u-ja uopste ne znam cemu zalbe-znam da surfujem i sa 15-ak otvorenih tabova i nikakva usporenja nisam primetio
necko Posted April 6, 2007 Report Posted April 6, 2007 Sto se tice memory leak-a na FF-u-ja uopste ne znam cemu zalbe-znam da surfujem i sa 15-ak otvorenih tabova i nikakva usporenja nisam primetio takodje
Baal Posted April 7, 2007 Report Posted April 7, 2007 desno dugme na stranicu, pa block content. Ali nema adblock filterset koji blokira sve dosadne gugl adsens reklame i tako to. To meni treba. I koristio bih Operu da mogu da je podesim kao FF, evo probaću je ovih dana detaljnije pošto imam vremena.
mara! Posted April 8, 2007 Report Posted April 8, 2007 Jednostavno - nemoj! Koristi FF! You know you want it!
Baal Posted April 8, 2007 Report Posted April 8, 2007 Posle podešavanja i nameštanja onoga što mi treba u Operi i testiranja, vratio sam se na Firefox. Navika je čudo, a i mogu da potvrdim opera NEMA ono što IMA firefox i što meni treba. A plus zauzima više memorije.
Nazzgul Posted April 9, 2007 Report Posted April 9, 2007 Глупо питање. Уосталом уопште не волим то шминкерисање. Internet Explorer је сасвим Океy!
mara! Posted April 12, 2007 Report Posted April 12, 2007 fire fox i/ili opera su daleko od sminkerisanja! Upravo to "sminkerisanje" i radi microsoft! ie je gay
Nazzgul Posted April 12, 2007 Report Posted April 12, 2007 Zasto onda koristis Windows, kad je to Gay?! :)
dr NIK@ Posted April 13, 2007 Report Posted April 13, 2007 meni je firefox samo tako riknuo i pojma nemam sta mu je
Nežni Jule Posted April 13, 2007 Report Posted April 13, 2007 FF je open source tako da je sa eticke strane ok a i kao browser uopste meni vise prija nego opera. ff je uvek imao gomilu korisnih ekstenzija, prepravki (kao onaj ice* sto ga koristi debian) ... opera je to pocela kasnije, koliko znam ...
mara! Posted April 14, 2007 Report Posted April 14, 2007 @ Nazzgul: Zato sto i keva koristi ovaj komp i ne bi mogla ponovo da je ucim kako da koristi neki drugi operativni sistem. Ali kad budem imala samo svoj komp, definitivno nista microsoftovo. Microsoft je samo "nasminkan" i praktican za upotrebu ljudima koji ne znaju bas mnogo o elektronici...
Baal Posted April 14, 2007 Report Posted April 14, 2007 Windows za desktop računare - Linux za servere. Mada, nekima naravno više odgovara Linux za desktop, ali ovo gore je činjenica, jer Linux nikada neće biti približen korisnicima koliko je Windows.
Recommended Posts