Jump to content

Internet browseri

imaginos

Recommended Posts

Drugari jedno pitanje

Da li FF 3 moze da radi na nivou sa Celeronom na 900Mhz i 512RAM-a-tipa 10-ak otvorenih tabova

Konkretno pitam zbog Asus Eee-a koga bi trebao da uzmem :bigblue:

Predlozi tipa "koristi Operu" dolaze u obzir samo kao kranja nudza jer Operu da koristim ne mogu-navika stecena godinama je cudo :mhihi:

preporuka (koju nisi trazio) je: uzmi aspire one.

probao sam oba (u trajanju od po par nedelja). razlika u performansama opravdava tih 100 evra razlike u ceni.

eee ti je ok ako ces da kucas tekst i surfujes netom i tako to, ali nije za neko maltretiranje...

Edited by imaginos

Upravo za to cu ga i koristiti :da:

Net,muzika,filmovi(doduse iz blizine i krila :lol: )i pokoja sitnija/starija igra,kuckanje teksta(retko kada kucam vise od nekoliko strana a4 formata :da:) i sl

Mislim na sajtu FF-a pise ovo

Minimum Hardware

* Pentium 233 MHz (Recommended: Pentium 500MHz or greater)

* 64 MB RAM (Recommended: 128 MB RAM or greater)

* 52 MB hard drive space

Ali mene vise interesuju informacije iz prve ruke

Potencijalno resenje bi bilo da koristim neku stariju verziju FF-a(tipa 1.0.x)ali onda otpada koriscenje par ekstenzija koje mi trebaju bas :no:

Hvala za predlog though ;)

Videcemo vec-kod nas u prodaji koliko videh na IT svetu nema jacih modela

Samo surf varijante-izgleda hoce da se otarase lagera pre nego sto bace jace modele u prodaju sto je i logicno jer da ih ima Surf varijanta bi isla dosta slabije :)

Fora je sto doticni model dobijas za bas povoljnu cenu sada-tipa 155e a za te pare moze da ponudi dosta :da:

Izmena memorije nije takodje problem-lako je u slot ispod dodati 1 ili 2 giga rama(ddr2 nikada nije bio jeftiniji)koliko ovaj malisa podrzava a kapacitet od 4 giga HD-a se moze bez problema prosiriti SHDC karticom-oko 20 kostaju sa 8 giga a 39e od 16 giga ;)

Mislim tipa za 190 jura uz dodatak SHDC kartice dobijas vise nego dobar mobile device :da:

a propo eee pc-ja,

covek je moj idol, sta je sve stavio u tako malu masinu (gps, bluetoot, fm transmiter, TOUCH SCREEN!, 300 cuda):

http://beta.ivancover.com/wiki/index.php/E...ternal_Upgrades

(ode ovo u offtopic do daske).

elem,

sto se tice novog firefoxa ne moras da binest. eee pc (verzija sa webcamom) sa windows xp-om je terao ffox 3 bez frke.

Edited by imaginos

Nainstalirao sam se Windows XP-a na tom Asus EEE PC ... pa šta da ti kažem ... meni je cela ta priča u isto vreme simpatična i bezvezna. To je igračka, i kako god okreneš i obrneš, to je i dalje igračka. Prema mom mišljenju, mnogo bolje radi sa tim nekim nativnim Linuxom nego kad se truim XP, ali ajd, navika je čudo

Sve u svemu, mislim da ta stvar ne vredi toliko koliko košta. Eto

Uh, meni se od pre par dana (a to mi se nekako poklapa sa izlaskom verzije 3.0.3) FF krahira po nekoliko puta dnevno ... ne znam u ćemu je trik, jer nemam vremena da nešto čačkam ovih dana ... ali nije dobro

isto mise se zbolo pre nekoliko dana i od kada sma instalirao novi kaspersky i ochistio komp radi dobro samo stho svaki put kad udjem u bookmarks da odem na neku stranu sam se istripuje i pita da li hocu da sachuvam stranu ali to uradi samo jednom na pochetku sve ostalo shljaka ..

ono sto jebe eee-a je ocajno losa brzina upisa na njegovu internu flash memoriju. i nikakvo tweakovanje tu ne moze da pomogne jer je problem hardverske prirode.

xp moze da se instalira, i ceka se po 10 sekundi da podigne neki program (i kad podigne ffox, onda to sasvim lepo radi). linux koji dolazi za eee-om radi dosta brze nego xp, ali mu je upotrebljivost ravna nuli, osim za one bas bas najosnovnije stvari. cini mi se da ni mp3 nisam mogao da pustim bez dodatnog cimatanja (ali proveri, ne secam se tacno). kao i uvek, vazi ona stara dobra izreka: linux is free only if your time has no value. ;-) hehehe :) :)

Elem malo sam se raspitao i pogledao

Mislim da cu dici ruke od Eee-ima mali ekran za moje potrebe tako da cu sacekati da kane neka kinta i dodju honorari i uzeti pravi laptop kao covek :da:

Za oko 350-70e mogu se naci sasvim pristojni modeli(recimo Dell 500)a verujem da vrede razlike u ceni ;)

Skapirao sam da je Eee stvarica da nesto obavis na terenu ili na brzaka ili da ti posluzi par dana dok nisi pri svojm kompjuteru/notbook-u ali je na duze staze(sto mene najvise interesuje)ipak bolji izbor neki lapic ;)

zanima me kako da podesim Operu na default web browser...posto mi je mozzila za sad podesena kao default ali ja 99% vremena koristim operu(pre sam koristio mozzilu ali sam presao na Operu)

obrisi mozilu :D

inace

pre mi je opera bila bolja od FF zbog speed dial-a

ali na ovu novu FF moze da se doda speed dial i bolji je od opere zato sto nema ogranicenja po pitanju kolicine speed dial prozora

Edited by Satyr

obrisi mozilu :D

inace

pre mi je opera bila bolja od FF zbog speed dial-a

ali na ovu novu FF moze da se doda speed dial i bolji je od opere zato sto nema ogranicenja po pitanju kolicine speed dial prozora

Ti na operi žeš imati koliko hoćeš speed dial prozora, samo trebaš da podesiš.

Ja imam 20.

Interesantna lista:

Bit9 posted a list of the top 12 vulnerable applications:

1. Mozilla Firefox

2. Adobe Flash and Adobe Acrobat

3. EMC VMware Player,Workstation and other products

4. Sun Java JDK and JRE, Sun Java Runtime Environment (JRE)

5. Apple QuickTime, Safari and iTunes

6. Symantec Norton products (all flavors 2006 to 2008)

7. Trend Micro OfficeScan

8. Citrix Products

9. Aurigma Image Uploader, Lycos FileUploader

10. Skype

11. Yahoo Assistant

12. Microsoft Windows Live (MSN) Messenger

Jedini komentar je ... OPA!

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...