Baal Posted February 25, 2009 Report Share Posted February 25, 2009 (edited) Pa nemaš šta da ubeđuješ jer nemaš argumenata za to, jer tih 100 MB browsera ništa ne znači tvojoj memoriji, a kapiram da imaš sigurno 2GB memorije od kojih ti je uglavnom 1 GB stalno slobodno. Hvala na pažnji. Inače, pričam isključivo o tvojoj mašini, što se tiče starijih mašina naravno da je bitno koliko zauzima browser, ali pošto ti sigurno imaš dobar komp to tebi nije bitno. Edited February 25, 2009 by BaalBehrit Link to comment Share on other sites More sharing options...
ProgressiveR Posted February 25, 2009 Report Share Posted February 25, 2009 Pa bitno mi je itekako .... ako mi FF otkine 100 MB više nego što bi trebalo, PS uzme 100 MB više nego što bi morao (na leru) pa još učitaš nešto od 1 Gb , onda podigneš Corel recimo (koji u novoj verziji zbog šminke otkine još 50 MB ), itd itd ... i shvatiš da sistem počinje da swapuje sa HDD-a. Realno, ne dešava se to svakodnevno, ali hoću da kažem da je loša optimizacija učinila da se moć današnjeg hardware-a topi pred bezveznošću softvera. Kao što rekoh .. to je bahatost, loša iskorišćenost hardvera. Analogija je otprilike sledeća: ne optimizuješ sliku za web (staviš da bude teška 2 MB) pod izgovorom da imaš barem 512 K vezu .. jeste tačno, ali ne moraš da staviš na web sliku od 2 MB. Nedavno sam listao po starim CD-jima sa programima, tamo iz 2002-2003.godine ... i znaš šta mi je upalo u oči gledajući ACDSee 3, Nero 4, PS 5, Corel 10, Winamp 2 itd ... u suštini u tim programima se ništa značajno niti revolucionarno nije promenilo, osim sistemske zahvetnosti i šminke. I sve je to učinilo da hardver koji sada imam (a koji je verovatno 100 puta moćniji nego onaj iz tog doba) daje približne ili ne tako zapanjujuće bolje rezultate. Meni je to dovoljno da se zapitam da li je tu stvarno došlo do nekog boljitka ili sam se 7 godina upgrade-ova u prazno Link to comment Share on other sites More sharing options...
Baal Posted February 25, 2009 Report Share Posted February 25, 2009 Pa bitno mi je itekako .... ako mi FF otkine 100 MB više nego što bi trebalo, PS uzme 100 MB više nego što bi morao (na leru) pa još učitaš nešto od 1 Gb , onda podigneš Corel recimo (koji u novoj verziji zbog šminke otkine još 50 MB ), itd itd ... i shvatiš da sistem počinje da swapuje sa HDD-a. Realno, ne dešava se to svakodnevno, ali hoću da kažem da je loša optimizacija učinila da se moć današnjeg hardware-a topi pred bezveznošću softvera. Kao što rekoh .. to je bahatost, loša iskorišćenost hardvera. Analogija je otprilike sledeća: ne optimizuješ sliku za web (staviš da bude teška 2 MB) pod izgovorom da imaš barem 512 K vezu .. jeste tačno, ali ne moraš da staviš na web sliku od 2 MB. Nedavno sam listao po starim CD-jima sa programima, tamo iz 2002-2003.godine ... i znaš šta mi je upalo u oči gledajući ACDSee 3, Nero 4, PS 5, Corel 10, Winamp 2 itd ... u suštini u tim programima se ništa značajno niti revolucionarno nije promenilo, osim sistemske zahvetnosti i šminke. I sve je to učinilo da hardver koji sada imam (a koji je verovatno 100 puta moćniji nego onaj iz tog doba) daje približne ili ne tako zapanjujuće bolje rezultate. Meni je to dovoljno da se zapitam da li je tu stvarno došlo do nekog boljitka ili sam se 7 godina upgrade-ova u prazno Ima toga, slažem se u potpunosti s time, nego sam mislio kod tebe kao pojedinca za zauzetost memorije. Što se tiče optimizacije - jeste da programere boli dupe za optimizaciju jer se vode pretpostavkom kao što sam ja rekao, da nikome neće da znači 100MB više. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ProgressiveR Posted February 25, 2009 Report Share Posted February 25, 2009 Sve više i više mi ovaj Safari 4 ulazi pod kožu .. toliko novosti, sitnica koje su nedosatjale su otkrili i implementirali ... oduševljen sam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dersu Uzala Posted February 25, 2009 Report Share Posted February 25, 2009 I ono sto je najbitnije....zaboravio si...brz je... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Satyr Posted February 26, 2009 Report Share Posted February 26, 2009 (edited) I ono sto je najbitnije....zaboravio si...brz je... sa tim da je brz je i pocela raspravka o njemu ja vec pola sata skidam preko torrenta igre, a Safari gotovo da uopste nije usporen Edited February 26, 2009 by Satyr Link to comment Share on other sites More sharing options...
José Luis Chilavert Posted February 26, 2009 Report Share Posted February 26, 2009 aj malo razjasni sta to treba da znaci Znaci da neki sajtovi prepoznaju operu 10 kao operu 1 jer gledaju samo prvu cifru verzije browsera Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dersu Uzala Posted February 26, 2009 Report Share Posted February 26, 2009 (edited) Pa zajebavam se, ocito. Brz je uvek bio. Brz bi bio i IE da ne moraju likovi da podrzavaju bloatware od IE4 naovamo. Verovatno nekih 50% izvornog koda nema veze sa 'brauzovanjem' da ne kazem layout and rendering engine + DOM (javascript) engine. MS je utrpo u IE kojekakvu podrsku za samo njihove produkte tipa Help Compiler, Office, SharePoint, Outlook vamo namo. Znacajan broj njihovih aplikacija koristi IE u manjoj ili vecoj meri samo se to cesto ne da videti golim okom jer ne pise Internet Explorer na title bar-u. Da sam ja tamo u Redmondu neko jaje, ostavio bih tu glomaznu verziju za generalne Windows korisnike, a za ove 'lite' korisnike ili cak X-platform napravio bi ogoljenu verziju samo sa podrskom za gore navedeno (layout/rendering + DOM engine). I radilo bi istom brzinom ko i Safari i ostala konkurencija...mozda bi radilo i brze, you never know...ovi u MS-u imaju pun rukav trikova koje nikom ne saopstavaju godinama, tek kad svi ostali dohakaju o cemu se radi, oni objave te funkcionalnosti u vidu API-ja. Primera radi, Safari recimo (do trojke, nisam jos probao cetvorku) ne mozes da koristis za web development u tandemu sa Visual Studiom. IE (a i VS) imaju ugradjenu podrsku da mogu da rade jedan sa drugim u debug iliti razvojnom modu. Nije to mala stvar, i ako se bavis razvojem sa MS alatima, totalna je zajebancija da debagujes to u Safariju. Mozes da se zakacis doduse za ASP.NET radni thread proces manualno svaki put. Ali nije to to. I tako dalje i tako dalje. Edited February 26, 2009 by Kalif nad Kalifama Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dersu Uzala Posted February 26, 2009 Report Share Posted February 26, 2009 (edited) ///////////////////////////////////// // Start of Browser Detection Section ///////////////////////////////////// var BrowserDetect = { init: function () { this.browser = this.searchString(this.dataBrowser) || "An unknown browser"; this.version = this.searchVersion(navigator.userAgent) || this.searchVersion(navigator.appVersion) || "an unknown version"; this.OS = this.searchString(this.dataOS) || "an unknown OS"; }, searchString: function (data) { for (var i=0;i<data.length;i++) { var dataString = data[i].string; var dataProp = data[i].prop; this.versionSearchString = data[i].versionSearch || data[i].identity; if (dataString) { if (dataString.indexOf(data[i].subString) != -1) return data[i].identity; } else if (dataProp) return data[i].identity; } }, searchVersion: function (dataString) { var index = dataString.indexOf(this.versionSearchString); if (index == -1) return; return parseFloat(dataString.substring(index+this.versionSearchString.length+1)); }, dataBrowser: [ { string: navigator.userAgent, subString: "OmniWeb", versionSearch: "OmniWeb/", identity: "OmniWeb" }, { string: navigator.vendor, subString: "Apple", identity: "Safari" }, { prop: window.opera, identity: "Opera" }, { string: navigator.vendor, subString: "iCab", identity: "iCab" }, { string: navigator.vendor, subString: "KDE", identity: "Konqueror" }, { string: navigator.userAgent, subString: "Firefox", identity: "Firefox" }, { string: navigator.vendor, subString: "Camino", identity: "Camino" }, { // for newer Netscapes (6+) string: navigator.userAgent, subString: "Netscape", identity: "Netscape" }, { string: navigator.userAgent, subString: "MSIE", identity: "Explorer", versionSearch: "MSIE" }, { string: navigator.userAgent, subString: "Gecko", identity: "Mozilla", versionSearch: "rv" }, { // for older Netscapes (4-) string: navigator.userAgent, subString: "Mozilla", identity: "Netscape", versionSearch: "Mozilla" } ], dataOS : [ { string: navigator.platform, subString: "Win", identity: "Windows" }, { string: navigator.platform, subString: "Mac", identity: "Mac" }, { string: navigator.platform, subString: "Linux", identity: "Linux" } ] }; BrowserDetect.init(); var OS,browser,version; browser = BrowserDetect.browser; if (browser == "Explorer") browser = "Internet Explorer"; OS = BrowserDetect.OS; version = BrowserDetect.version; ///////////////////////////////////// // End of Browser Detection Section ///////////////////////////////////// E, tako se to radi. Uzgred, jebe kevu ovaj IE8-RC1. Naravno, jedan od sajtova koji napisasmo ne radi uopste u njemu. Ulogujes se i cvrc. A nije ni najkompleksniji, ne koristi nikakvu grafiku, audio ni video. Sajt imitira Windows aplikaciju. Ne rabota u ludilu. Bice kopanja po kodu kad izbace RTP. Renderuje brzo ko zmija iako je bloatware . Svidza mi se i ovo automacko ukljucivanje kompatibilnog moda (kompatibilnog sa starim sajtovima gde si morao zuc da prolijes da ti sve lepo radi u svimj varijantama). Ovaj Find u IE8 je najjaci sto sam video dosad u browseru, a meni to treba kao lek. Edited February 26, 2009 by Kalif nad Kalifama Link to comment Share on other sites More sharing options...
Satyr Posted February 27, 2009 Report Share Posted February 27, 2009 Proving itself a staggering 42 times faster at rendering JavaScript than IE 7, our benchmarks confirm Apple's Safari 4 browser, released in beta today, is the fastest browser on the planet. In fact, it beat Google's Chrome, Firefox 3, Opera 9.6 and even Mozilla's developmental Minefield browser. We used the SunSpider suite of JavaScript tests to determine which browser was the quickest, and the Safari 4 beat every browser in terms of speed, on both a PC running Windows XP SP2, and a Mac running OS X 10.5.6 with all updates applied. Below are the actual figures if you want to see how all seven browsers scored against each other, but for quick reference we determined on a PC that Safari was a whopping 42 times faster than Internet Explorer 7, just over six times faster than Internet Explorer 8, 3.5 times faster than Firefox 3, and 1.2 times faster than Google Chrome. Here's Safari versus the rest, excluding IE 7: Add IE 7's results to the PC graph and witness the shocking truth. These are results from a PC with a 2.1GHz Intel Core 2 Duo: 1) Safari 4 (Total time: 910ms) 2) Mozilla Minefield 3.2a1 (1,136ms) 3) Google Chrome (1,177ms) 4) Firefox 3 (3,250ms) 5) Opera 9.6 (4,076ms) 6) Internet Explorer 8 (5,839ms) 7) Internet Explorer 7 (39,026ms On Mac OS X, Safari was four times faster than Firefox 3 and a depressing (for Opera) 7.5 times faster than Opera 9.6. Results (fastest at the top) on Mac OS X (2GHz Intel Core 2 Duo): 1) Safari 4 (Total time 967ms) 2) Minefield 3.2a1 (969ms) 3) Firefox 3 (3803ms) 4) Opera 9.6 (7322ms) Ovo je izvestaj od CNET-a Link to comment Share on other sites More sharing options...
José Luis Chilavert Posted February 27, 2009 Report Share Posted February 27, 2009 Zanimljivo kako na jednim sajtovima IE bude najbrzi , na drugim firefox , na trecim safari ... Ne postoji ni jedan jedini objektivan test ( tj. nisu im gurnuli neki dinar u dzep ) . Sto se tice Safarija nisam nesto odusevljen brzinom . Link to comment Share on other sites More sharing options...
-Mare Posted February 27, 2009 Report Share Posted February 27, 2009 Ok je Safari, ali se ne snalazim u njemu brzo kao u FFu, buduci da ga sada "koristim" prvi put. Ne vidim da je brzi od FFa. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Satyr Posted February 27, 2009 Report Share Posted February 27, 2009 Zanimljivo kako na jednim sajtovima IE bude najbrzi , na drugim firefox , na trecim safari ... Ne postoji ni jedan jedini objektivan test ( tj. nisu im gurnuli neki dinar u dzep ) . Sto se tice Safarija nisam nesto odusevljen brzinom . ja sam uvek verovao CNET-u Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mita Posted February 27, 2009 Report Share Posted February 27, 2009 ma Chrome je najaci realno otvara mnooooooogo brze od IE Link to comment Share on other sites More sharing options...
Satyr Posted February 27, 2009 Report Share Posted February 27, 2009 ma Chrome je najaci realno otvara mnooooooogo brze od IE pa svaki browser je brzi od IE Link to comment Share on other sites More sharing options...
ProgressiveR Posted February 27, 2009 Report Share Posted February 27, 2009 1. ne verujem u testove. Nikad 2. svaki browser ima svoje dobre i loše strane (osim IE, one nema dobrih, osim gimnastike za um developera) 3. meni se stvarno čini da je novi safari dosta brži od FF i Opere, ali to vreme se nadoknadi na nenaviknutost na UI browsera, tako da mu dođe na isto 4. FF i dalje ima te neke džidže na koej sam tako navikao ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dersu Uzala Posted February 28, 2009 Report Share Posted February 28, 2009 Ovde problem nije u CNET-u. Problem je u tome sto je test svih brauzera u clanku (a ocito neki fale, i ne porede se babe i zabe, tojest beta verzije i finalni proizvodi), dakle problem je u tome sto je koriscen test SunSpider test i gle cuda, svi brauzeri koji koriste webkit javascript engine su brzi od ostalih brauzera. SunSpider testovi su napisani od strane istih likova koji su pisali javasctipr engine koji SunSPider test i testira (pored drugih engine-a). Mislim, alo. Prvo, ili uzmes sve moguce brauzere u postojanju (ukljucujuci NCSC Mosaic i Navigatora hehe) ili samo jednu jedinu klasu (recimo beta), drugo, uzmes nezavisan test. Znaci test mora da napise neka kuca koja ne pise brauzere ili delove za brauzere. Nista od ovoga gore ne menja cinjenicu da je Safari uvek bio brz kao munja. Ljudi tamo na CNET-u u komentarima pricaju da je Safari 3.2 isto toliko spor kao i IE7 te ovo te ono, ja ne znam zasto buncaju. I koji oni to test koriste, ili koje sajtove. Svako ima neki svoj modus operandi, ljudi koriste brauzere za milion sy=tvari. Za neke akcije brzi ili jednostavno 'bolji' je jedan brauzer a za neke druge 'bolji' je drugi brauzer. Ja ih non-stop switchujem, godinama. Sjajan je i IE za mnoge stvari. Problem sa IE je sto masina treba da ti je picikato cista, non-bloated, bez ikakvih ne Micorosftovih softvera koji se instaliraju kao BHO (Browser Helper Objects) ili ActiveX plug-ins ili whatever. Clean fucking machine, i IE leti. Bilo koji. Ali cim krene da instaliras Office software pa onda kojekakve 3rd party pizdarije u Windowsu ode mast u propast. Imao sam obicaj (sad me boli djoka vise) da si kreiram savrsene instalacije, onako 'nevine' znaci instaliram savrsenim redosledom sve sto ce mi trebati na WinXP masini u narednoj godini ili dve, apdejtujem sve drajvere, instaliram apdejte rucno preko MS-a ne koristeci SP update koji instalira sve zivo navedeno u KB. Iskljucim Automatic Update pa svakog meseca dzvirnem da vidim jel ima neki apsolutno kritican update za neku posast. I onda ghostujem i milina. Masina radi kao zmija. A to je bio (i sada ga koristim za sve sem posla) Pentium 4, 2.5GHz, 1Gb RAM. Kao zmija. Naravno sa ovim Core2 Duo/ 4Gb RAMa, SATA diskovi ili eSATA, jos bolje. Da, obavezno odvojim sistemski i data disk, fizicki, a ako ne fizicki moze i logicki (particija). Windows je dan danas jezivo osetljiv na promene u registry-ju i bloat koji tamo nastaje. U svakom slucaju, povremeno treba blankirati hard drive (onaj sistemski, ne onaj sa podacima) sto nije problem jer svi posedujemo legalan softver,jelda...Pa jos ghostovan. Reinstaliras sveze, ghostovanje traje 10-20 minuta, taman kafica da se skuva i popije. I sve siba ko ludo. Za kraj. Na Microsoft masinama ne treba koristiti bilo kakav softver koji Microsoft nije napisao. Sem ako Microsoft u ludilu nema softver za to. Niko drugi ne zna da napise Windows aplikacije kao MS. I zato Windows i puca. Ali dohakace MS i tome. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ProgressiveR Posted February 28, 2009 Report Share Posted February 28, 2009 Ovde problem nije u CNET-u. Za kraj. Na Microsoft masinama ne treba koristiti bilo kakav softver koji Microsoft nije napisao. Sem ako Microsoft u ludilu nema softver za to. Niko drugi ne zna da napise Windows aplikacije kao MS. I zato Windows i puca. Ali dohakace MS i tome. Staljin, Čaušesku, Milošević, Castro ... sistem Što se tiče održavanja Windowsa, tu se potpuno slažem. Jednom u dva meseca format C-a, novi drajveri, i da te sunce ogreje. Ja sam čak to radio jednom mesečno i uvek imao dobar sistem. Sad, zbog kojekakvih projekata koji se razvlače nisam reinstalirao mašinu neka 4 meseca, ali joj se smeši uskoro Mislim da je nepravedno i neosnovano hejtovanje Windowsa u tolikoj meri, jer realno, kad se sve sabere/oduzme, dobar je to sistem. Ništa nije stabilniji/nestabilniji od ostalih, nema ništa manje/više mogućnosti ... sve je tu negde isto ... ali ovo nije tema za ovu temu Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dersu Uzala Posted February 28, 2009 Report Share Posted February 28, 2009 (edited) Staljin, Čaušesku, Milošević, Castro ... sistem Ne znam sta si tu hteo da kazes, ali ostalo si u pravu...It's not a big deal...Ljudi imaju pravo na svoje misljenje...Neki put se ni ti ne slazes sa istim, primetih...O mom starom saborcu Jakuzi da i ne pricam. It's all about the point of view...I kinti...Ako pravimo kintu za svoj rad, onda gledamo da se ne cimamo do zla Boga. A cimamo se kako god okrenes. Ljudi pricaju o brauzerima. Sta da su te unajmili da kastomizujes softver za HR = Human Resources = Jebem li ga kako mi to zovemo? I sad, frajeri koriste ili SAP, Powerbuilder, a o MS stupidarijama da i ne pricamo. U tom paketu, nisu im ni prineti. Ali mnoge druge stvari rade valjano. Opet, ne mogu dovoljno puta da podvucem, kad radis recimo webkit, kao open source baja, dobijes slabu kintu pored svega. Ako nisi tamo medju top 20 frajera koji dele lovu (daleko od toga da Open Source likovi nisu placeni danas). Medjutim u MS-u si placen i vise, i titraju ti jajca tamo u menzi, kakav crni Google, jel neko uopste bio u Redmondu na kampusu. Majkrosoftov kampus je 1000 puta smekerskiji za inzenjere, well, mozda ne 1000 puta, ali imaju mnogo vise para od Google-a, mnogo duze vremena. Jok, nisu se oni dosetili da imaju sve te igracke kao Google recimo? Kapiram naravno da kad se podvuce crta, covek/zena ispod crte ima vrlo jasnu ideju sta mu/joj radi posao. Medjutim, te kategoricke price oko bilo kog produkta, u ovom slucaju softvera, ili konkretno brauzera...Pa to su kao price koja je patika bolja, lepsa, sigurnija...Brza! Neki ljudi jednostavno imaju averziju prema Nike, neki nisi ni culi za New Balance, Reebok je neki tvrde sranje, Converse/All Star je mozda passé. Isti andrak sa softverom i zivotom. Eto, juce preminuo ujak mog prijatelja. U takvom trenutku ti nije vise ni do cega. Sta hocu da kazem? Tesko je biti objektivan. I cesto sasvim nepotrebno. Nije uvek potrebno biti objektivan, nepristrasan. Sem kad je u pitanju zena/muz, deca/roditelji, familija pre i familija posle. Jedino kad je familija u pitanju, u redu je potpuno biti pristrasan. Ne znaci da je covek uvek u pravu, ali razlog iz kog je u redu biti pristrasan u tom slucaju je iskonski razlog, svi mi znamo da nasi koreni po prirodi stvari automatski konotiraju dozu pristrasnosti. Kako mozes da budes nepristrasan ako prica o sebi i svojima. Ali ako pricas o svojoj firmi, i sebi kao kreatoru nekog softvera, ili sire i ljudskije, o stvarima koje su tvojih ruku delo, tada vec mozes da pricas bez strasti. To vec nije nas kriticni momenat opstanka, ili bitisanja. Softver je. U ovom slucaju brauzer ...Sva ostala pristrasnost, cak i patriotizam, je lakrdija. Ja ne kapiram kako neko moze da bude vrlo kategorican o icemu. Na ovom forumu se potezase mnoge price, o mnogim temama, i jedan od razloga zasto ja ne zivim u Srbiji je taj da ne bih mogao da doprem narodu (znaci slusaocima) do glave, da sam recimo rudar. A niko drugi nije. Ili vecina nije. I onda se svadjamo oko gluposti, i debatujemo u prazno umesto da osvedoceni rudari (znaci znamo da su fakat rudari) drobe o tome koja je busilica najjaca. Isto i politika. Ili rudnik. Bio sam ovde kao klinac. Naprimer. Da li me to cini strucnjakom za rudarstvo? Ili bajom? Ne... One constantly evaluates the experience. Bilo da je to human experience, ili browser experience...Na nesrecu, ne mogu sve ove misli da sastavim u jednoj ili dve recenice kao Platon ili Aristotel. Na srecu, nije to poenta, nisam ja vas Platon ili Aristotel. Ja sam vas zemljak, koji je polako poceo da otvara oci. Nevezano od lokaliteta ili nacionaliteta. You just work on it. Ma ne moras ni da radis na tome, najgore je sto ti sa godinama sve dodje samo po sebi. Da sam pazljivije slusao sta su mi pricali kad sam imao 18 godina, i bitnije, da sam postovao tudji trud kad bilo ko, makar i neka Meksikankica bakica, ili deka iz Perua, ili krezubi lik iz Samoe, ili cica Kinez, fizikalac Goranac/Albanac, Madjar iz Vojvodine, Rusin, totica iz Slovacke koja mi je pravila vrhnje za slag sve te godine kao klincu, da sam slusao ama bas sve sto su mi ljudi pricali, bio bih mudriji danas. Ko zna, mozda bih bio i mudar, koliko toliko. I onda ljudi budu pristrasni oko softvera...Kakav kosmar. Tell it like it is...Always guard your family, no matter what. Tangenta, ali valjana . Edited February 28, 2009 by Kalifa nad kalifama Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dersu Uzala Posted February 28, 2009 Report Share Posted February 28, 2009 Da, sad kad rekapituliram, ovo mi zvuci kao offtopic. Onda opet, niko bre nije u fazonu da udjemo u srz Opera vs Firefox bitke, nego su svi u fazonu da nama ostalima iznesu svoja iskustva. To je taj narativni momenat odozgo. Right there, yup. Konkretna tehnicka zvaka o brauzerima je naravno dosada i nocna mora. To je kao kad muskarci slusaju devojke (svoju i sve ostale naravno) i ove postovane dame pricaju o tamponima. Medjutim, ne lezi vraze, neke ne samo da ne pricaju o tamponima, nego preferiraju uloske. E to je ta prica o brauzerima. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ProgressiveR Posted February 28, 2009 Report Share Posted February 28, 2009 Otkrih bug na Safariju 4 beta .. verovatno se i drugima desilo: zaglavljuje show/hide bookmark stranice ponekad. Provereno na 5 računara, isto se dešavalo Link to comment Share on other sites More sharing options...
Satyr Posted February 28, 2009 Report Share Posted February 28, 2009 Otkrih bug na Safariju 4 beta .. verovatno se i drugima desilo: zaglavljuje show/hide bookmark stranice ponekad. Provereno na 5 računara, isto se dešavalo +1 al eto nadajmo se da je to samo zato sto je beta u pitanju nego ja imam jos jedan problem kada hocu da otvorim hotmail, pritisnem na mail i tu zakoci i nece dalje, tj nece da mi otvori mail, tako da mozilla i dalje odradjuje taj posao Link to comment Share on other sites More sharing options...
niking Posted February 28, 2009 Report Share Posted February 28, 2009 Jednom u dva meseca format C-a, novi drajveri, i da te sunce ogreje. :) :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
ProgressiveR Posted March 1, 2009 Report Share Posted March 1, 2009 Što se čudiš? Pa tako se radi ako hoćeš da imaš svež sistem ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimmu1 Posted March 1, 2009 Report Share Posted March 1, 2009 (edited) probao sam operu,nije loshe ali navikao sam se na firefox.na firefoxu imam problema da se zapuca tipa nece da otvori novi tab,otvorish bukmarks nece da selektuje bukmark samo stoji belo pa morash chekati dok nedodje sebi,nece da kopira tekst itd itd.da imam slab rachunar za mozilu,bash i nemam uvek ima nekih 350-400mb lufta rama procesor je 1,6ghz stvarno neznam koji se kurac onda zapucava.probao sam skoro sve moguce browsere al' dzaba kad sam navikao na mozilu i nijedan mi nije tako dobar Edited March 1, 2009 by dimmu1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts