imaginos Posted July 24, 2009 Author Report Posted July 24, 2009 sad sam isprobao operu 10b.. dobro su je odradili, svaka cast. leti..
Baal Posted July 24, 2009 Report Posted July 24, 2009 I ja isto, prešao sam za sada sa FF-a na Operu (mada, sada sam na netbooku još 10ak dana, videćemo kada se vratim na desktop), stvarno su je baš dobro odradili, nije troma kao FF ni malo.
vudun Posted July 24, 2009 Report Posted July 24, 2009 ^ слажем се. Имате и трећег ''колегу''. Већ десет дана је интензивно експлоатишем.
Ајлин Posted July 25, 2009 Report Posted July 25, 2009 I jel koristi neko Chrome? Utisci? Au kako nahvaliste Operu moraću da je probam pa ako valja da se vratim na Operu.
Ајлин Posted July 25, 2009 Report Posted July 25, 2009 O svemoćni Dersu, možeš li podeliti svoje prepodobne utiske sa nama o malenom Chrome-u?
Сталкерка Posted July 25, 2009 Report Posted July 25, 2009 (edited) Pa iz licnog iskustva nisam imala nijedan problem sa operom 10beta, sve mi je normalno renderovala (sem spomenutih problema sa javascriptom). A i acid3 test pokazuje svoje:) Jednako su mi mili Opera I firefox, al koristim operu zbog stvari poput opera link jer mi to mnogo olaksava preskakanje sa sistema na sistem, sa PC-ja na laptop i slichno. A i nova opera je brza od firefoxa trenutno... Jedva cekam Operu 10 final, obecali su novi javascript engine i da ce raditi 2,5x brze E sad chrome. Odlican browser, definitivno najbrzi. Samo, fale mi mnogobrojne sitnice na koje sam navikla... Doduse njima je bio cilj da browser bude sto jednostavniji te to ni ne gledam kao manu toliko. U svakom slucaju vredi ga isprobati i koristiti ako vam ne trebaju neke naprednije opcije i gluposti Edited July 25, 2009 by Сталкерка
Dersu Uzala Posted July 25, 2009 Report Posted July 25, 2009 O svemoćni Dersu, možeš li podeliti svoje prepodobne utiske sa nama o malenom Chrome-u? Zasto bih? Nije ono da moras da platis da bi videla. Skini, instaliraj pa izvuci svoje zakljucke. Daleko od toga da je Dersu svemocan. Nadmocan, dakako, ali nikako svemocan .
Ајлин Posted July 26, 2009 Report Posted July 26, 2009 @Dersu Koristim i Chrome, al kod sestre, da joj se ne bih odlogovnjavala sa njenih servisa (gmaila yuma itd) A šta ti imaš da kažeš na Chrome, to je bilo moje pitanje, o svemoćni Dersu evo malo da ne misliš da te ne volim dibidus. 'A'de sad reci reeeci
Dersu Uzala Posted July 26, 2009 Report Posted July 26, 2009 (edited) Nemam nista da kazem. Koristim ga kad treba da testiram neke radove za neke firme za koje ponekad radim. Po ugovoru. To mi dodje alat, nemam fetish oko tih stvari, tipa ovo je bolje ili ono je bolje. Bitno da mi odradi posao da mogu da odem i uzivam u plodovima rada. E sad, vizualno mi se ne svidja. Ali radi brzo i sve je to ok. Sto se standarda tice, slican je i Safariju i FF-u, tojest ispoljava iste probleme ali i iste kvalitete. Ne koristim ga sem kad radim gigove za te neke web firme, a to radim cesto, non-stop u poslednjih par godina. Medjutim, tu je bitno da ono sto ja napisem radi, a ne neki tamo drugi sajtovi, pa mi kazem nije bitno. Cak i te neke (ne)kompatibilnosti oko DOM modela ili javascript implementacije od brauzera do brauzera i razlicith verzija istih ne primecujem u velikoj meri jer imam(o) razlicite biblioteke funkcija za razlicite brauzere kad su u pitanju te kriticne stvari. Glavna aplikacija onda detektuje koji je brauzer u pitanju i pozove pravu funkciju (to se zove function overloading ili method overloading). Prema tome, brauzer mi je nebitan ako odradim posao kako valja. Edited July 26, 2009 by Dersu Uzala
Triad_1 Posted July 30, 2009 Report Posted July 30, 2009 (edited) Jel' neko od vas ima problema sa FF 3.5 kada je na yum-u? Meni npr. uzasno sporo ucitava kada kliknem na quick edit, a nekad se nista ne desi kada kliknem. EDIT: Definitivno je do FF 3.5, sad sam preko Opere 10b odmah uspeo da otvorim quick edit opciju. Jel zna neko u cemo bi mogao da bude problem? Hvala unapred Edited July 30, 2009 by triad1
Јарослав Posted July 30, 2009 Report Posted July 30, 2009 мени се то пар пута десило. учитава нормално, али понекад само стоји оно "лоадинг" и морам онда да рифрешујем страницу.
Triad_1 Posted July 30, 2009 Report Posted July 30, 2009 Meni se to svaki put desava kad sam na yum-u. Izgleda da cu da predjem na Operu, svidja mi se nakon par sati koriscenje. Uvek sam nekako imao averziju prema operi ali je skroz OK. Jel' ima u Operi da se namesti opcija brisanja cookiesa,history-a....nakon zatvaranja browser kao kod FF-a? Pokusavam to da nadjem ali bez uspeha
Triad_1 Posted July 30, 2009 Report Posted July 30, 2009 (edited) Au...ne videh 'ladno. Hvala Edited July 30, 2009 by triad1
BLAGOJE Posted August 2, 2009 Report Posted August 2, 2009 bogumila mi,ova nova beta opere je super.design je lijep,sve brzo i pouzdano radi,za sad.probavam je od sinoc,nema nikakvih problema.koristim je od 5 i stvarno nikad grke,sem mozda java support,koji mi i nije toliko bitan.uvijek su bili miljama ispred svih.
bezlichni Posted August 3, 2009 Report Posted August 3, 2009 Koristim i Chrome, al kod sestre, da joj se ne bih odlogovnjavala sa njenih servisa (gmaila yuma itd) A šta ti imaš da kažeš na Chrome, to je bilo moje pitanje, o svemoćni Dersu evo malo da ne misliš da te ne volim dibidus. 'A'de sad reci reeeci Ja koristim Chrome konstatno. Od kad sam ga prvi put ugledao dakle jedno pola godine. pre toga sam furao firefox. Ne znam za Dersu al meni je chrome extra i tek ce da bude. Lep, efektivan findowload menager etc. Modzila je kul al kad joj nabudzis skin etc josh neka sranja zna da jebe matematiku i da krene da "guta memoriJU" Opera je ... ne znam nisu mi jasni ljudi koji koriste operu. Meni je uvek bila antipatichna.
ProgressiveR Posted August 10, 2009 Report Posted August 10, 2009 Verujem da su osnovne razlike u doživalju kvaliteta browsera to da li ste korisnik, napredni korisnik ili developer
Јарослав Posted August 10, 2009 Report Posted August 10, 2009 занима ме да ли је неко од вас који користите Оперу имао неких проблема у смислу не подржавања неких ХТМЛ кодова? мени се то дешавало доста често. због тога сам био приморан да напустим мој омиљени броусер и да пређем на Мозилу. и ако је неко имао, да ли је то поправљено у новој верзији?!
niking Posted August 10, 2009 Report Posted August 10, 2009 (edited) Verujem da su osnovne razlike u doživalju kvaliteta browsera to da li ste korisnik, napredni korisnik ili developer da, developer (si) vrh lanca ishrane @Jaroslav: Sta znaci "nepodrzavanje nekih HTML kodova"? Posto njusim da je "Ne radi mi neka aplikacija na spejsu" Edited August 10, 2009 by niking
ProgressiveR Posted August 11, 2009 Report Posted August 11, 2009 Ne kapiram konotaciju ... nisam rekao da su vrh, dno, levo ili desno u lancu (koji ni ne postoji), već da developeri gledaju drugačije stvari od običnih korisnika
Flash Of The Neon Light Posted August 11, 2009 Report Posted August 11, 2009 Opera je zakon, bolji je sam izgled browsera i surfanje mi je nekako ugodnije.
BLAGOJE Posted August 11, 2009 Report Posted August 11, 2009 Ne kapiram konotaciju ... nisam rekao da su vrh, dno, levo ili desno u lancu (koji ni ne postoji), već da developeri gledaju drugačije stvari od običnih korisnika pa onda idi otvori temu "Mi,developeri" ili jos bolje "Ja,developer".
Recommended Posts