voodoo_ Posted August 27, 2009 Report Share Posted August 27, 2009 (edited) Hah, ladno su ispravili ovaj problem u RC verziji... izgleda da zapravo čitaju šta im korisnici šalju preko onog bug reporting wizarda http://my.opera.com/desktopteam/blog/2009/08/14/much-work-and-lots-of-play-makes-unite-a-shiny-feature Edited August 27, 2009 by voodoo_ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Triad_1 Posted August 27, 2009 Report Share Posted August 27, 2009 (edited) Izasla Opera 10 RC. Nisam primetio neke promene u odnosu na beta 3. Danas mi se 2-3 puta desilo da zamrzne tab u kome mi je otvoren youtube. Ostali tab-ovi rade, ali nesto taj sto je na yt-u zeza. Edited August 27, 2009 by triad1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest TužneUši Posted August 28, 2009 Report Share Posted August 28, 2009 Mene nervira to besomučno takmičenje developera u kreativnosti i "kreativnosti". Ja imam krdžu od kompa koja bi po defaultu trebalo da bude sasvim dovoljna za net, muziku, "office" zajebancije i slične stvari, igre nisam mnogo igrao ni kada sam ga tek kupio (krajem 2001.), dok je većina savremenih igara mogla da se igra, ali ja sada nailazim na sajtove za koje je moj komp preslab!? Znači naiđem na sajt sa nekom fancy animacijom, zaglupi mi se sistem totalno, nekoliko minuta ne mogu ni kursor da pomerim! skini proxomitron, mocna stvar za ubijanje flasha i jave izguglaj i sidki-jev config fajl koji je zakon inace ffox je jednostavno bolji, jer moze sve sto moze opera a i mnogo vise od toga i malo je brzi Link to comment Share on other sites More sharing options...
goThic Posted August 29, 2009 Report Share Posted August 29, 2009 Firefox. Brzi je. +1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Baal Posted August 29, 2009 Report Share Posted August 29, 2009 FF nikako nije brži od Opere. Opere ima brži render, tačnije brže izvršava javascript nego FF, a da ne pričam koliko je FF postao trom. Ja sam bio zakleti FF-ovac, ali kada se pojavila Opera 10 Beta definitivno sam prešao na nju. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Triad_1 Posted August 29, 2009 Report Share Posted August 29, 2009 @ Ball Isti slucaj kod mene. Mislio sam da nikad necu preci na neki drugi browser. Ali Opera 10 je cudo. Npr. Opera 9 nisam mogao organski da svarim. Ali je zato desetka mnogo dobro odradjena. Kad se predje sa FF 3.5 na Operu 10 primeti se da je dosta brza Opera. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest TužneUši Posted August 29, 2009 Report Share Posted August 29, 2009 FF nikako nije brži od Opere. Opere ima brži render, tačnije brže izvršava javascript nego FF, a da ne pričam koliko je FF postao trom. Ja sam bio zakleti FF-ovac, ali kada se pojavila Opera 10 Beta definitivno sam prešao na nju. ja koristim toliko nekih plaginova za ffox da ne mogu da zivim bez njih, cim se nadjem pred nekim drugacije konfigurisanim browserom odmah se izgubim, opera jednostavno nema tu funkcionalnost. i uprkos svemu tome, ne osjecam tu tromost o kojoj govoris. s druge strane moguce da je opera brza generalno ali ponekad je i ff brzi. imam utisak da je mala razlika, cinilo mi se dosad u korist ff 3.5; veceras, sam malo brijao operu 10b i kul je ali niko moj ff ne sme da mi dira. da biram izmedju ne-customize-ovanog ffoxa i ne-customize-ovane opere birao bi operu ali samo zbog toga sto je ffox ruzan i nefunkcionalan bez tabmix plus-a i sidebar-a, a ne zato sto je opera malo brza Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted August 29, 2009 Report Share Posted August 29, 2009 Meni iz Firefoxa nedostaje samo Chatzilla (mada sam našao način kako da radi standalone) i DownloadHelper, al nekako ću preživeti bez njega... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Simadin Posted August 29, 2009 Report Share Posted August 29, 2009 Meni nedostaje Web Developer i StumbleUpon Link to comment Share on other sites More sharing options...
Baal Posted August 29, 2009 Report Share Posted August 29, 2009 Meni jedino Web Developer toolbar. Ali je dragonfly ok zamena. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Simadin Posted August 29, 2009 Report Share Posted August 29, 2009 Ja cu izgleda i da se vratim na FF. Sad me Chrome nervira Link to comment Share on other sites More sharing options...
ProgressiveR Posted September 1, 2009 Report Share Posted September 1, 2009 (edited) Izađe i ta Opera 10, kao svetsko čudo ... e pa nisam bio lenj da večeras napravim jedan uporedni test brzine. Da raščistimo na startu, evo kako sam merio: - merio sam brzinu sledećih browsera: Firefox 3.5.2, Opera 10 (final), IE8, Safari 4.0. Nažalost nemam instaliran Chrome (a mrzelo me da ga instaliram). OS: Windows7, ADSL 1024 (barem to piše da plaćam), bez downloada u pozadini - merio sam štopericom na telefonu. Znam da nije najsjajnija metoda, ali svi učitavani sajtovi i svi browseri su imali isti tretman - brzina ADSL-a možda varira, ali sam merio jedno za drugim - keš je u svim browserima nakon svakog učitanog sajta brisan - izabrao sam random neke sajtove koje često posećujem Rezultati sam beležio u Excel fajl, ali mi nešto YUM ne daje da ga prikačim pa sam exportovao u txt sa tabovima ... mislim da je dovoljno pregledno. Eto, ko sumnja u rezultate neka sam izvrši test, ja ništa ne tvrdim, samo prenosim ono što sam izmerio. A na svakom od nas je da zaključi šta je brže i bolje A kako finalni rezultat, evo ukupnog vremena učitavanja svih sajtova i prosečnog vremena: ukupno vreme prosek Firefox: 108.9 - 9,075 Opera: 153.1 - 12.758 IE8: 117,2 - 9,766 Safari: 133,6 - 11,33 Što implicira da su po brzini (izmerenoj od strane moje malenkosti): 1. Firefox 3.5.2 2. IE8 3. Safari 4.0 4. Opera 10 Edited September 1, 2009 by ProgressiveR Link to comment Share on other sites More sharing options...
Simadin Posted September 2, 2009 Report Share Posted September 2, 2009 Znaci ipak nisam pogresio sto sam se vratio na stari dobri FF Btw. i meni se cinilo dok sam koristio Operu, da sajtove otvara sporije. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Triad_1 Posted September 2, 2009 Report Share Posted September 2, 2009 A ja sam bas obrnut utisak stekao. Bio sam na FF 3.5 i presao na operu 10b i iznenadio se koliko brze ucitava stranice. Nekako je mnogo trom FF 3.5. Tek kada je izasao mi se cinilo da je brzi od 3.2 (ili koji je vec bio) ali je vremenom poceo opasno da baguje. Yum mi je uzasno sporo ucitavao, kao i YT, FB ...Cak sam i deinstalirao sve add-on aplikacije, ali nije nista pomoglo. Moracu ponovo ovih dana malo da predjem na FF, mozda su malo sredili neke stvari. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Baal Posted September 2, 2009 Report Share Posted September 2, 2009 Imam 4 MBita ADSL, otvorio sam nocturnemagazine.net, sa Operom 7 sekundi, sa FF-om 10. Nikad pre nije ni u Operi ni u FFu posećivan taj sajt, tako da nije bilo ništa u cache-u. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fake City Posted September 2, 2009 Report Share Posted September 2, 2009 (edited) I meni izgleda da je Opera 10 malko brza od FF 3.5 koji u poslednje vreme ponekad hoce da mi se zabaguje. Edited September 2, 2009 by Fake City Link to comment Share on other sites More sharing options...
Baal Posted September 2, 2009 Report Share Posted September 2, 2009 U suštini, možda sam ja preterao kada sam rekao da brže izvršava javascript opera, prava reč je drugačije. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Simadin Posted September 2, 2009 Report Share Posted September 2, 2009 Ili mozda "gluplje". Barem u mom slucaju, i kad je u pitanju hendlovanje onih fejsbuk rikvestova Link to comment Share on other sites More sharing options...
ProgressiveR Posted September 2, 2009 Report Share Posted September 2, 2009 Kako god, zato sam i tesirao na 15-tak sajtova ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ајлин Posted September 5, 2009 Report Share Posted September 5, 2009 http://lifehacker.com/5352195/browser-speed-tests-chrome-40-and-opera-10-take-on-all-challengers?skyline=true&s=i Link to comment Share on other sites More sharing options...
morbid god Posted September 5, 2009 Report Share Posted September 5, 2009 Reko bih da je Firefox pouzdaniji, al meni je Opera funckionalnija i ljepsa. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ProgressiveR Posted September 5, 2009 Report Share Posted September 5, 2009 Ma slažem se ja sa njihovim testovima, ali zato sam baš zasukao rukave da vidimo da li je to baš tako ... seeing is believing! Link to comment Share on other sites More sharing options...
goThic Posted September 10, 2009 Report Share Posted September 10, 2009 Imam 4 MBita ADSL, otvorio sam nocturnemagazine.net, sa Operom 7 sekundi, sa FF-om 10. Nikad pre nije ni u Operi ni u FFu posećivan taj sajt, tako da nije bilo ništa u cache-u. 5sek FF 1. put 1sek FF 2.put Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fake City Posted September 16, 2009 Report Share Posted September 16, 2009 Jel zna neko kako se u FF iskljucuje onaj "tab preview" kada stavim strelicu na neki tab gore on mi pokazuje sliku te stranice, strasno iritira. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimmu1 Posted September 16, 2009 Report Share Posted September 16, 2009 (edited) u poslednje vreme pocelo je da mi se desava sledece sa mozilom.kliknem tipa sada dok kucam post na Replying to Opera Vs. Firefox pa na tamno plavu pozadinu izbaci belu | koja trepti kao i ova dok kucam sada tekst.ajde dok je ta zagrada mala,nego nekada kada kliknes u levi ugao levim klikom,da bi skrolovao izbaci je skoro preko cele stranice i tako trepti.jel se desavalo to nekom? prvo sam mislio da je to do ove 3.5.3 verzije,ali instalirao sam stariju i opet isti problem Edited September 16, 2009 by dimmu1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts